נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אתמול, לראשונה אחרי 11 שנים של שירות נאמן, חיקוי ה-ARB שבסרן הקדמי שלי, נעילת בולסטר סינית, פישלה לראשונה.
הג'וניור לחץ על הכפתורים.
הקומפרסור טירטר.
ולא הפסיק.
ולא הפסיק.
ולא הפסיק.
האם הנעילה ננעלה? לא אדע לעולם. הקומפרסור אמור להפסיק לטרטר לאחר כמה שניות בודדות כי אז הנעילה ננעלת ואין צורך בעוד אויר.
אבל הוא לא הפסיק, משמע האויר דולף לאן שהוא. הלוואי, הלוואי שזה רק מהצינור. כי הכי לא בא לי בעולם לפרק ביצה קדמית ולשלוף משם את הנעילה כדי להוציא ממנה החוצה את ה-O-Ring המקולל....
היום, בעוד אני הופך בראשי איך באים למפגש ג'יפולוג ללא נעילה קדמית (באמת פרובלמה ברומו של עולם) ויותר חשוב מזה - איך יוצאים מזה בזול עם נעילה שכבר שנים לא מיובאת (ובכלל לא מיוצרת) ורק השד יודע איפה משיגים לה חלקים, ניסיתי שוב. ואללה - עבדה וננעלה כרגיל אחרי 4-5 שניות של טירטור.
האם יש קשר לתקלה נוספת ממנה הג'יפ סבל אתמול, לקראת סוף היום (החל לחתוך ולגמגם ולקרטע ולהפליץ - באשמת חיישן קראנק בן המון שנים - הוחלף היום והאוטו חזר לעצמו בגדול)?.... אין לי מושג, לא נראה לי. אבל עובדה. גם הנעילה חזרה לעצמה.
כל מי שקצת מכיר אותי, יודע שהסיום צפוי: נעילה נשלטת זה באמת נחמד. אבל לעולם לא תוכלו לסמוך עליה.
לנצח תחששו - האם היא תפעל? האם לא תפעל?.... נעילה נשלטת עלולה לפעול יום כן, יום לא. היום לא.
חברים יקרים, לא יעזור לכם. אין, אין תחליף לנעילה אוטומטית. דטרויט אחורה, לוקרייט קדימה. הרכב מנצח.