לא הבנתי,
ההסוללות ששמת בהודעה #23, מגיעות עם BMS או ללא?
Printable View
מגיעות עם seperated bms
טעיתי במחשבה שאם יש חיבור אחד לטעינה, וחיבור שני לפריקה, זה אומר שהם מחוברים לseperated BMS.
אמנם יש שני מחברים שונים, אולם הם מחוברים לאותו פורט.
מעניין לציין שהBMS הוא באמת seperated, אבל שני הקונקטורים מחוברים לפורט הטעינה c- . אני מקווה שמי שבנה את הסוללה יודע מה הוא עושה.
ומכיוון שכך, חתכתי את מוליכי הטעינה שהגיעו עם הסוללה.
ביטלתי את הדיודות שהרכבתי. השארתי נתיכים רגילים. לא חצי אוט' ולא אוט'. אני מעדיף בשלב הראשוני הזה להיות מעורב ולהבין מה הבעייה במידה וישרף נתיך, ולא לתת לנתיך אוטומטי להחזיר את העניינים לעבודה, בלי שאדע שקרה משהו.
https://imageshack.com/i/pob8DqyGj
https://imageshack.com/i/pnQohbRCj
אני כבר איבדתי אותך ( ואני בטוח שלא רק אני), אז תעשה לנו בבקשה סדר.
איזה פיוז אתה משתמש?
איזה זרם טעינה אתה מצפה לקבל?
מי \ מה שולט על זרם הטעינה?
איך החיבור בין המצברים?
בקיצור, איך נראה המעגל כולו עם כל המארזים.
ביציאה מכל מארז יש נתיך רגיל 20a.
בשלב הזה אכוון את המטען ל67.6 וולט 3 אמפר.
בינתיים אין לי יותר מדי מארזים כאלה אז זה לא יהווה מגבלה מבחינת משך טעינה.
לאחר הנתיכים המארזים מחוברים במקביל, קבוע, פשוט.
בדקת עם ה BMS יודע להגביל זרם טעינה?
האם יש לו הגנה נגד זרם מקסימלי, קצר? למה אתה צריך נתיך (במארזים הראשונים שבניתי שמתי נתיך, אח"כ הפסקתי, ההגנה עושה את העבודה יותר מהר ויותר טוב).
גם בין הצרכנים לסוללות אתה לא שם פיוז?
לא בדקתי הגבלת זרם טעינה, זיו. ממילא גם אין לי בשלב הזה מטען מספיק גדול שמסוגל לאתגר את זה, אז בוודאי שלא יכול להיווצר כאן סיכון כלשהו בעניין הזה.
לגבי הגנה נגד קצר, אמורה להיות לו. הבאתי קודם את הפרמטרים שלו. לא, לא בדקתי את זה. אני אוהב את הגבות שלי.
אתה שואל בשביל מה הנתיך: זה אתה שהבעת דאגה מהגבלת זרם הטעינה :)
עכשיו ברצינות: אני לא סגור על הנושא של חיבור מארזים כאלה במקביל. אני חושש שמסיבה כלשהי אחד המארזים ינתק את עצמו מתישהו, וכשהוא ינסה לחבר חזרה המתח שלו כבר לא יתאם למתח של המארזים האחרים. כמו שאתה תמיד מביע חשש מחיבור מצברים עם מתח לא זהה, אני חושש שזה יוביל לזרמים גדולים מדי ביניהם והייתי שמח אם במצב כזה ישרף נתיך.
חנן,
אתה זה שהמליץ להטעין 0.5-1C, מצד שני, אתה מזכיר זרמים גבוהים בשימוש.
במצבר עם יציאה בודדת, אני לא מבין איך אתה מגן על זרם טעינה באמצעות פיוז על כל אחד מהמארזים בניפרד?
הזרמים הגבוהים ממש, מעל ל100 אמפר, מגיעים ממספר מארזים בו זמנית, והם לפרקי זמן קצרים יחסית.
שמתי על כל מארז נתיך של 20 אמפר.
0.5-1c זה טוב לאורך החיים אבל זה לא ש2c יפוצצו מיידית את המארז.
אם הייתי נורא רוצה להתאמץ אז היה ניתן לפצל את חוט היציאה מהמארז לשני ענפים שמתפצלים ואז מתחברים שוב. בכל ענף נתיך ודיודה, בכיוונים הפוכים. כיוון פריקה 20 אמפר, כיוון טעינה למשל 5 אמפר.
אבל אני חושב שזו התחפרות מיותרת, ועודף רכיבים עלול דווקא לדפוק את האמינות במקום לשפר.
- - - Updated - - -
איפה בכלל Erbi בכל הסיפור הזה? פתח שרשור וירד למחתרת. אנחנו אפילו לא יודעים אם הוא רצה לחבר בטור או במקביל.