אני רוכש קג פולים ב 65 קג ללא מעמ.
80% ערביקה
מיוצר עי קפה ג׳ו ומשווק על ידי בעל חברה למכונות קפה משרדיות.
Printable View
אני רוכש קג פולים ב 65 קג ללא מעמ.
80% ערביקה
מיוצר עי קפה ג׳ו ומשווק על ידי בעל חברה למכונות קפה משרדיות.
בוקר טוב טוב!
אצלי הקונסטלציה זה מכונה ידנית של דלונגי ומטחנה שלהם.
מכונה מדגם eco 311 ומטחנת קפה שלהם. יוצא קפה מעולה. שניהם ביחד יעלו כחדשים קצת יותר מאלפייה.
אני קניתי את המכונה כמשומשת במחיר זעום ואת המטחנה סביב ה250₪https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1c815c78b3.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...9047b5ac7f.jpg
Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk
ישי הגיב קודם אבל אם הוא יוותר אני אשמח לנסות להשמיש.
יאללה צחי, מבחינתי תקח... רק שעמרי יגיב
Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk
מבחינת פשטות אריכות ימים וסגנון לה פבוני תתן לך פיתרון מושלם, רק ביד 2 -אחרת לא מצדיקה את המחיר המופרז שמבקשים בארץ. יש לה גם את המגבלות שלה, ותזדקק לטחינה מדוייקת - אבל הקפה יצא טוב יותר מכל מכונה טוחנת.קובץ מצורף 134382
Sent from my GM1900 using Tapatalk
לגמרי מחוץ לסקאלת התקציב.
מה שישי שם זו כנראה הכיוון או לחילופין פשוט לעבור לנספרסו ולמחזר.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
יש אפילו מכונות קפה תואמות לקפסולות תואמות נספרסו...
https://www.banggood.com/Xiaomi-Miji...r_warehouse=CN
ביום טוב כ 400 ש"ח אצלך בבית
הוזמנה בסוף הדליקה הידנית של דלונגי. מבטיח לעדכן אחרי כזה זמן איך הקפה.
הקפה אולי יהיה טעים.
תעדכן עוד חצי שנה אם יש לך עדיין חשק להתעסק איתה כולל נקיון הראש.
יאללה, נראה עוד חצי שנה.
הסכנה בשימוש במכונות ידניות זה שאם אוהבים את זה, מהר מאוד המכונה הקטנה והזולה כבר פשוט לא "מספיקה".
התחלתי עם נספרסו, אחרי שנה וחצי רכשתי מכונה ידנית Gaggia Classic Pro עם מטחנה נפרדת. זה 500% יותר התעסקות, הדלקת המכונה מראש ורעש על הבוקר אל מול הנספרסו טאץ' שהייתה לנו. עבורי ההתעסקות הזו היא תרפיה.
לאחר חצי שנה עם הגאג'יה, אני מתכנן שדרוג ל Lelit MaraX.
אם זאת הייתה מכונה לשימוש עצמי בלבד, הייתי הולך על ה La Pavoni europicola האלגנטית.
- חלק מהכיף זה היכולת להינות מקפה איכותי מבתי קלייה בארץ.
אפשר למצוא את המכונית והמטחנות ביד2 במחירים זולים יחסית, להתחיל משם לראות אם מתחברים.
Sent from my Pixel 3 using Tapatalk
הני התחלתי מהגאג׳יה הזו ומצאתי שזה המון נתעסקום מיותר בשביל כוס קפה בבוקר.
מישהו באמת טוען שהקפה מהמכונה הידנית טעים יותר מאחיו במכונה האוטומטית שטוחנת דוחסת וחולטת את המנה אוטומטית?
אני מכיר מעט מאוד מכיני קפה שמוציאים ידנית תוצאות טובות וזה אך ורק במכונות מקצועיות. אחד מהם הוא חברי היקר עידו לוריה .
הוא בכלל מוכשר בעבודת כפים והוא חריג.
אני,
התחלתי עם גאג'יה קלאסיק, אחרי קצת למידה הגעתי לקפה טוב משמעותית מנספרסו, לא לוקח על זה שום קרדיט, זה יותר הקפה הטרי, פולים לא יותר משבועיים אחרי קלייה וטחינה במקום, אין להשוות את הריח שהוא חלק חשוב אצלי וגם הטעם טוב יותר .
אבל זו בדיוק הבעייה, חייבים הספקה קבועה של פולים, ואם אין לך ליד הבית או העבודה זה הופך לניג'וס.
גם לטחון כל פעם שרוצים כוס פלוס התפעול של המכונה ובעיקר הנקיונות...
בקיצור, עברתי לנספרסו, פחות ריח, פחות איכותי, אבל יש קפה בלחיצת כפתור.
Sent from my Mi A2 using Tapatalk
אתה משווה קפסולות לפולים.
ההשוואה הנכונה היא בין ידנית לבין מכונה שטוחנת פולים ומכינה אוטומטית את הקפה.
אגב, ברוב מבחני הטעימה העיוורים הקפסולות של נספרסו מנצחות. כך שאין לך מה להתבייש.
אכן אני חושב ש Bean to cup זה אחלה פתרון למי שפשוט רוצה קפה בלי ההתעסקויות בהכנה וכד', למרות שעדיין יש התעסקות עם תחזוקה וניקיון, ולא קראתי לגבי האמינות של המכונות האלו לאורך השנים.. מניח שאם מתישהו ימאס לי לגלם תפקיד בריסטה ולפעמים אף להכין קפה מגעיל, אחליף למכונה סופר אוטומטית.
אבל אין מצב שאחזור לקפסולות.
שני הפולים שלי:
קפסולות - כל הקפסולות ללא יוצא מהכלל - זה דרעק, קפה אבקתי ולא טרי בהגדרה, על גבול ההונאה מבחינת תמורה למחיר.
קפה - כל קפה - שותים קלוי טרי וטחון במקום. אין טעם להשקיע במכונה אם אין לך מטחנה טובה או שאתה קונה כל פעם כמויות קטנות.
לא התייחסו פה מספיק לקשר בין מכונת הקפה לג'יפ. הגישה שלי היא מינימום טכנולוגיה ומקסימום אמינות, ומערכת יחסים לטווח רחוק.
זה נכון ללנד קרוזר 75 ונכון למכונת אלקטרה מיקרו קאזה, ידנית כמובן, בת למעלה מ- 15.
חוץ מזה שיש למכונה נוכחות, התחזוקה העצמית יחסית פשוטה אחרי שמבינים את העיקרון. פעם בכמה שנים החלפת אטמים בבוכנה, פקק לחץ או פרשרסטט.
אצלי המטחנה היא גם של אלקטרה, תואמת. את הקפה אני קולה לבד, בד"כ לא חד זני אלא תערובת (בתקופה האחרונה על בסיס יאווה).
קפה ירוק עולה הרבה פחות מהקלוי (אתיופי סביר למשל אפשר למצוא ב 35 ש"ח לקילו, תעשו לבד חשבון מול קפסולה), לא מאבד טריות (שנמדדת מרגע הקליה) ונשמר בכיף במשך חודשים.
הבחירה של פות"ש במכונה של לה-פאבוני מצוינת, אחיין שלי קנה כזו בהמלצתי ומאוד מרוצה. תמורה מעולה לכסף. כיוון להשתדרג בעתיד, כפי שכתבו לפני, יכול להיות ללה-פאבוני פרופשיונל הידנית, לחפש בסבלנות ביד 2.
טעמתי קפה בכל מקום נחשב בארץ ובחו"ל שותה לפחות 4 אספרסו ביום, לא מעט פעמים חיכיתי חסר סבלנות ליצירת מופת של חבר עם מכונה עם מלא כפתורים שנשבע שהקפה שהוא מוציא ישנה את חיי, בשורה תחתונה, הסגולה של נספרסו ללא מתחרים בטעם , קלות היצירה והתפעול הקל גם הם תורמים לבחירה.
את הקפסולות שולחים בחזרה עם השליח בתקווה שאכן למחזור עתידן.
במכונות חצי אוטומטיות אין הרבה כפתורים. במידה והחליטה מדויקת ונכונה אין מה להשוות בכלל בין קפה טרי שנטחן ונחלט ברגע זה לעומת אבקה עתיקת יומין עטופה בקפסולת אלומיניום.
למי שלא אכפת, כמובן, שום דבר לא יביס את הנוחות של נספרסו.