אני מסכים שתא הנוסעים... ובכן... עלוב.
ובכל זאת בעלי הויטרה שאני מכיר (ויש כמה) אף פעם לא הרגישו שזו בעיה. עניין של סטנדרטים נמוכים כנראה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
Printable View
אני מסכים שתא הנוסעים... ובכן... עלוב.
ובכל זאת בעלי הויטרה שאני מכיר (ויש כמה) אף פעם לא הרגישו שזו בעיה. עניין של סטנדרטים נמוכים כנראה.
אסף.
זה מעניין, לפני משהו כמו חודשיים עשיתי את המסלול הזה עם הxv שלי, 2 ליטר סטנדרטי. הכל היה באיטיות ובשליטה, בקצב של הלנדקרוזר שנסע איתי. מה שאפשר ללמוד מזה שהקושי של המסלול מאוד תלוי בנהג. (גם בן ה3 של החבר בלנדקרוזר התפעל מהxv, אחרי שבתחילת הטיול שאל למה באתי עם הפרייבט ולא עם הגיפ)
מיכאל ... יש לך עשור מאחורי ההגה של הסמוראי?
בלשון המעטה זה לא הנהג החדש שרוצה לטבול בשטח לראשונה עם רכב רך.....
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
הויטארה נמוכה יותר.
אבל זוית הגישה טיפונת יותר טובה.
גם בויטארה צמיגי חתך נמוך שייכנעו מהר.
להבדיל מהסובארואים, שחלק גדול מבעליהם יוצאים לטייל במקומות שמהנדסי סובארו יתאבדו אם יראו, ויטארות אתה לא רואה בשטח בכלל. מההתנסות שלי, זה אפשרי כמעט כמו בסובארו, אבל עם הרבה מאוד לחץ ודרמה מכל מיני דברים שייפגעו וחלקים שינשרו - אבל זה לא חדש שתעשיית הרכב מתחרה נגד עצמה באיך לשנמך ולהגביל ולקצץ את יכולת המכוניות - בתכל'ס אלה מכוניות לכביש רטוב/חלקלק/מושלג, מקסימום לשביל מפולס שירד עליו קצת גשם. הן לחלוטין לא מיועדות לעשות ולו קמצוץ של שמצוץ מה"שבילים הרגועים" שאורית התכוונה. לא סתם אני נתפס לעניין הגיר - CVT זה נחמד אולי ב-SBSים, אבל זה הפתרון האחרי-אחרון לגיר במכונית שאמורה לנסוע בשטח.
וממתי עיצוב פנימי משנה משהו ללקוח ישראלי? שים לו לאידיוט מסך-אייפד ענקי באמצע האין-דשבורד, תוסיף אפליקציה של פלוצים, והוא מרוצה ומריע "זה העתיד!!!"......
חייב להגיד לך שמעבר לזוויות ראיה החוצה, וכמובן מרחב פנימי, העיצוב העיצוב פנימי מעניין לי את התחת. גם חיצוני אגב. מבחינתי גם שלא יהיה את המסך בכלל, והכסאות יהיו עשוים מגומי של קונדום (בתנאי כמובן שיחזיק מעמד).
לרוב האנשים דווקא מאוד חשוב "סאלון" שנראה עשיר ומזמין.
מסך גדול באמצע הדשבורד הפך ל-Must שאין בלתו. אם המסך קטן הם מרגישים שדפקו אותם...
הויטארה "החדשה" נולדה ב-2015 וכבר אז העיצוב הפנימי הפשוט (אם לא לומר דל) לא היה נקודת חוזק של האוטו הזה שבסך הכל הוא פשוט וטוב. היא גם עברה כבר את מתיחת הפנים של אמצע החיים (עם מנועי טורבו קטנים בנפחי 1.0 ו-1.4) ולפי מדד אורך חיי דגם ממוצע של יצרן יפני ממוצע, היא אמורה להיות בסוף דרכה.
לעומתה, סובארו XV הנוכחית נמצאת איתנו רק שלוש שנים והיא מכונית גדולה, מרווחת ומסוגננת יותר, שמרגישה גם יותר מודרנית ויותר מפנקת. ללא ספק. דווקא מבחינת מכניקה, הסובארו עם מנוע הבוקסר האטמוספרי הותיק, היא מכונית פחות מתקדמת.
לגבי שטח:
מרווח גחון זה רק נתון תיאורטי, אבל כזה שקל ללקוחות להבין. זה כמו תיכוניסטים שמשווים את אורך הבילבל בשירותים בהפסקה - יש מספרים, לסובארו יש את המספר התיאורטי המרשים מכולם (22 ס"מ) ובעלי ה-XV/פורסטר מנפנפים במספר הזה בגאווה.
גם זוית גישה קל לראות ולהבין. כאן בעלי ה-XV והפורסטר כבר פחות זחוחים. הפלסטיקה הזו פריכה מאוד ויקרה מאוד וזו בעיה אמיתית, שחלקם, שמטיילים הרבה וברצינות, פותרים עם מסור חרב.
אפילו חתך צמיגים זה משהו שקל לראות ולהבין. במיוחד אחרי קריעת הצמיג השני/שלישי/רביעי. למרות שאנשי המכירות באולמות תצוגה נוהגים להטעות את הלקוחות עם ההבטחה "ג'נט גדול יותר מתאים יותר לשטח" - אני מאמין שזה מגיע מחוסר ידע ולא בזדון.
אבל ענייני מכניקה הם קופסה שחורה לרוב המוחלט של לקוחות. הם לא מבינים ולא יודעים כלום, יותר מזה? זה מסובך וחופר, לכן הם לא רוצים לדעת וגם לא להקדיש לזה כמה דקות כדי להבין. הם רצו "רכב אוטומטי" ותו לא ומבחינתם הם קיבלו. עכשיו תנסה להתחיל להסביר להם את ההבדלים בין גיר פלנטרי לגיר רציף לגיר רובוטי, ולמה זה יותר מתאים לשטח וזה פחות - ואתה מאבד אותם תוך שתי דקות גג. מתחיל לצאת להם עשן מהראש כמו לפארוק בזמן שהשד תוקף אותו.....
זה בסדר, הם יבינו אחר כך, דרך הכיס, שה-CVT הזה הוא מום של ממש שאי אפשר לרפא.
חייב רק להעיר על פנים הXV....
שהמולטימדיה שמגיעה בXV היא זוועה. אבל ממש.
starlink עלאק.
באמת מבייש.
אפשר לרפא !
רק הקמצנים בסובארו לא מוכנים להכניס היד לכיס ולפתח גיר פלנטרי 6 מהירויות.
או לחלופין לרכוש מאייסין עם התאמות למבנה האורכי.
בכלל לא מבין למה ליחידת כוח כל כך ארכאית, אי אפשר להחזיר את הפלנטרי 4 מהירויות הוותיק והאמין.
נ.ב - אפילו טויוטה ופורד לאחר נפילה עם רובוטי חזרו לגיר הפלנטרי .
רענן
באמת לא ברור לי למה. אבל נראה שגיר פלנטרי מתקשר עם זיהום גבוה יותר.
ישנם רכבים שמיוצרים גם וגם וגם אבל הפלנטרי לא מגיע לפה.
המנוע דווקא נפלא בעיני. במיוחד ה-2.5 ליטר
מערכת ההנעה מצויינת והמתלים מעולים, לא פחות.
הבעיה היא בגיר. ה-CVT נמצא שם "כדי לחסוך דלק" (רק על הנייר כמובן).
בכביש הוא סבבה לגמרי, אבל בשטח, כל עליונת קטנה, קצת דרדרת, קצת הצלבה ממש קטנה, אבן בגובה 5 ס"מ שצמיג צריך לעלות עליה, זה פשוט לא עובד.
אגב מערכת המולטי-טרגדיה "סטארלינק".... מביך. כרגיל, איפה שהשמות מפוצצים, הביצוע רשלני.
ארבעה ימים שהפורסטר היה אצלי, אי אפשר לשמוע חלק ונקי וללא רעשים אף תחנה ברדיו. הרדיו הסיני ב-100 שקל שיש לי בג'יפ קולט טוב יותר.
מי שומע רדיו דרך אנטנה בעידן האינטרנט?
האוטו עולה 200,000 שקל ויש בו מערכת מולטימדיה משוכללת עם צבעים מרצדים שיש בה גם רדיו. למה לא לשמוע דרכו?
למה רדיו סיני מעפן שנקנה ב-100 שקל (אמיתי) בטירה או בנצרת ומחובר באיזולירבנד, קולט טוב יותר?..... עובדים עלינו?.... לא, לא יכול להיות.....
קצת נסחפתם. יש לאבא שלי xv בת חצי שנה. לבנה וחמודה עם גג נפתח ( שהוא לא פותח אפעם כי זה משבש לו את השערה על הראש )
האוטו לא עושה לי את זה. אבל סה׳כ אוטו נחמד.
בזבזני נורא במושגים שלי.
אבל מהודק היטב ונחמד לנהיגה.
הכי משעשע שאבא גם ממש לא ממש נוהג. הוא רק מתיעץ עם האוטו מידי פעם בנושאי נהיגה שונים כמו בלימה או פניה לצד כזה או אחר.
הוא מרגיש בטוח.
הוא למעשה נלחץ נורא כשאנחנו נוסעים בדאסטר כי שם רק בן אנוש חלש ולא מרוכז מספיק אחראי לנושאי הנהיגה.
האוטו אצלינו לא מיועד בשום צורה לרדת מהאספלט.
בשביל זה יש להם אוטבאק מוגבהת וממוגנת ( וטוב שכך כי היא חוטפת כל הזמן ) ואת האוטו שלי שעדיין עם הצבע המקורי על הפגושים ;). האוטו עלה לכביש ב 11/2014
ההבדלים בסלון מאאאד מוחשיים. גם בין האחיות לבית סובארו וכמובן מול הדאסטר העתיקה שלי.
נוחות המושבים, השקט, הרוגע בנהיגה ונסיעה.
רק לצורך ההשוואה. יש לאבא שלי אשתי ויטארה 2010 מנוע 2.4 קצרה.
אני משתמש בה כשאני בניכר. האוטו נוראי. זוועה. אפילו מול הדאסטר. הסלון איכסה. האוטו קופצני בטרוף. עד כדי ככה שנוסעים על הכביש. נותנים קיק דאון והמצלמה מתחילה להקליט חירום …
גם כמובן לא ממש חסכוני.
מדויק. תיארת את האוטו בדיוק כפי שהוא.
גם כאן חונה XV 2.0 בחוץ. מכונית נהדרת, באמת.
אבל ל"שטח רגוע" עם קצת עליה וקצת דרדרת עם הצלבות קלות, איפה שהדאסטר שלך נוסע כאילו זה שביל קק"ל רגיל (או כביש 6...), ה-CVT של הסובארו כבר בלחץ. גם באאוטבק (שטובה בשטח יותר מה-XV והפורסטר באופן מורגש). קשה לו. המומנט לא מגיע לגלגלים, ואז גם ה-TC מתקשה לתפקד. ביצועי העבירות בסיטואציה כזו מתבססים על תנופה/מומנטום לא עדינים בכלל, וזה כבר לא הכי טוב לצמיגים ולפעמים גם לפגוש הקדמי ולמפתנים.
אז אתה ממליץ.לאורית שרוצה לטייל קצת בשבילים בכל זאת לקנות איקסוי חדשה? לא הבנתי.
אסף.
ממליץ על האוטו באופן כללי. עובדה שעומד אחד כזה בחנייה ליד הג'יפ.
זה רכב איכותי, בטוח, מרווח, נוח, מאובזר ומפנק ונעים מאוד לנסיעה, מהנה לנהיגה, אמין. וגם מצוין בשבילים ובשטח - עד גבול מסוים ומאוד ברור.
אבל מומלץ גם להתייחס לכל נושא ה-4X4 והשטח באוטו הזה ובכלל בכל מיני קרוסאוברים 4X4 מסוגו, בכבדהו וחשדהו גדול מאוד.
יש לא מעט "שבילים רגועים" ותמימים לכאורה, שיכולים להפוך בבת אחת לבלגן גדול. משאירים את האוטו הזה ודומיו בלי שום רזרבות יכולת. זה יכול להסתבך בבת אחת לסיטואציות מלחיצות ו/או לנזק גדול - וזה גם מעלה מאוד את רף הדרישות והידע מהנהג/ת.
גילוי נאות: אני בא מתוך הפוזיציה, ולכן ממש מזהיר - אם אין ידע קודם, אז מומלץ מאוד לעבור השתלמות בנהיגת שטח והכרת הרכב (כן, אנחנו עובדים עם סובארו ומי שקונה חדש מקבל וואוצ'ר להדרכה אצלנו בחינם. אבל יש גם קולגות, חלקם בסדר גמור. אין לי בעיה להמליץ עליהם, כי חלקם חברים ובכלל אנחנו מאוד אוהבים תחרות - זה מדרבן אותנו להמשיך להשתדל להיות יותר טובים) ולפחות בהתחלה לא לטייל לבד אלא בקבוצה או לפחות עם רכב אחד נוסף ורצוי עם נהג מנוסה יותר.
אם אורית הבינה מזה שהגיר הוא נקודת תורפה (כולה גיר.... סתם חלק קטן ולא חשוב) ושהצמיגים מתפנצ'רים מכל אבן קטנה (נו באמת. מי עושה עניין מצמיגים...) אז אולי הבאנו לה גם קצת תועלת.
אבל ברצינות - סתם לומר לה "מתאים. כדאי. רוצי ותקני" זו עצת אחיתופל לשמה. לכם זה מתאים להמליץ בלי לדעת את המגבלות? לי לא.