זה לא הכחשות זה עובדות אלא אם יש לך הוכחות אחרות.
זה יעלה לך הרבה בקנייה הראשונית, ואחריה הרבה שקט נפשי,
וזה לא בהכרח תלוי מותג, זה יותר תלוי דור.
Printable View
בשביל השיתוף,עלות האחזקה (בלי דלק) של הגמל (בן 24) היא 31.6 אג/קמ בכמה שנים האחרונות.
בלי עיגולים ובלי הפחתות ובלי נרמול הוצאות.
הכל.
טיפולים תיקונים ושיפורים(במעט שיש מאז ייצוב תכן..).
תעשו חשבון לבד איפה אתם עומדים.
זה לא ממוצע, זה מספר סופי חלקי קמ נסועה.
לרכב 792Kקמ.
מטופל בחלפים מקוריים בלבד/מקביל מקורי בלי דראק סיני, ובלי קיצורי דרך.
הפרייבט המודרני שלנו יקר יותר.
אני בכלל שואל, מה מותר רכב השטח החדש על פני הג'יפים הישנים שלנו?...
בעבירות? כנראה שלא.
זו העבודה שלי. אני מסתובב עם כל הכלים החדשים ויש לי פחות או יותר מושג מה הם יודעים ויכולים לעשות. אני נוטה להאמין ברצינות שכל סופה כפולת נעילות/היילקס כפול נעילות בני 25, עושים לברונקו בית ספר יסודי+חטיבה בואדיות השומרון.
גם אם תנסו לשכנע אותי באותות ובמופתים שהברונקו בדלנדס עם חבילת ססקוואץ' יכול לעשות את כמריר, לדוגמא, במצבו הסטנדרטי מהחנות - במציאות, כנראה אין מצב. אני לא רואה אף טמבל שזה עתה שם בחנות חצי מיליון, ועכשיו נוסע לכמריר לקמט/להפוך אותם. כשיהיה משומש ויהיה שווה חצי/שליש? כן, בהחלט. אבל לא כחדש.
אמינות? כנראה שכן. זה חדש.
מצד שני, כל טיפול מציג פוטנציאל לשאוב מכיסכם סכומים שאצלנו, בעלי רכב שטח ישן, הם לא מוכרים, או שמספיקים לנו לתחזוקה ותיקונים של שנתיים קומפלט. חבר הכניס JK רוביקון לטיפול גדול שכלל גם ברקסים ונאבות קדמיות וכולל עבודה ומעמ השאיר כמעט עשיריה. אני מצטער, אבל ב-22 שנות סופות מעולם לא הגעתי לשליש מזה על טיפול דומה. במוסך. אם אעשה לבד יעלה הרבה פחות.
נוחות/מהירות בכביש? בטוח שכן. רכב חדש תמיד עדיף בהרבה על הכביש.
אבל למי זה אכפת - כשכולם, מסוזוקי אלטו עד פרארי 488, עומדים/מתבשלים באותו פקק?....
בטיחות? גם כנראה שכן. פער הדורות כאן משמעותי. אבל שוב - מרכיב איכות הנהיגה נכנס כאן, ומשתנה מנהג אחד לרעהו.
היום מישהו לקח אותי טרמפ מפרדס חנה לעמק בקיה ספורטאז' חדש - נסיעה מסוייטת של שעה בה כל הרפתקאות חיי רצו מול עיניי בהילוך מהיר. זמן רב לא פחדתי ככה, בחור טוב, אבל נהג גרוע כזה לא ראיתי בחיי - הכל אצלו שגוי ומוטעה ועל סף תאונה מהרגע בו נכנס לרכב ועד שהגענו ליעדנו (במזל) ואני משוכנע שהוא לא יוצא דופן אלא רק מיישר קו עם הנורמה הישראלית המקובלת. הוא ההסבר איך למרו תכל הטכנולוגיה והאכיפה, עדיין נהרגים כאן 300-400 איש בשנה.
אחד כזה, שום מערכת בטיחות מודרנית-אקטיבית לא תעזור לו.
מצד שני, נהג טוב לא באמת זקוק לכל ההוקוס-פוקוס הטכנולוגי-בטיחותי שניתך/נכפה עלינו ברכבים חדישים.
בסוף הכל זה כסף. עכשיו צריך לחשב סיכון מול סיכוי וכמה באמת שווה לנו לשלם תמורת עוד מסך ועוד גאדג'ט ועוד מערכת צפצפנית שמפריעה לנהוג.
הדבר הכי טוב במוביל-איי זה כפתור הכיבוי.
מסכים עם רוב מה שכתבת
רק לגבי הבטיחות, העובדה שמאז שנות השבעים מספר ההרוגים השנתי לא משתנה או אפילו פחת,
בזמן שהנסועה עלתה פי 5 ויותר, על כל המשתמע מכך, צפיפות וכו', זאת ההוכחה הברורה לכך שמערכות בטיחות מכל הסוגים כן עושות את ההבדל (יש עוד גורמים כמו חינוך, מודעות, אבל בסוף זה בעיקר הבטיחות, האקטיבית והפסיבית) במיוחד עבור נהג בדוגמה שנתת.
אני נוסע ברכבים שהחדש ביניהם הוא בן 20 ועדיין חושב שאם יש סיבה להעדיף רכב חדש היא הסיבה הבטיחותית.
אתה כמובן צודק. ועדיין ללמוד לנהוג כמו שצריך, כולל הילדים שלך (אם הם בגיל הרשיון) יעלה לך הרבה פחות מלרדוף כל הזמן אחרי מודל חדש יותר ולסמוך על האוטו שיעשה את העבודה.
מדהים אותי שרוב מוחלט מבין המצווחים "בטיחות בטיחות" מוכנים לשלם מאות אלפים על אוטו חדש בתירוץ "זה יותר בטיחותי" עם ציטוט כל מיני דוגמאות ממבחני ריסוק כאלה ואחרים, אבל לא מוכנים להשקיע סכום של ארבע ספרות בקורס נהיגה מתקדם לעצמם, לנשותיהם ולילדיהם.
*אגב מספרי נפגעים ביחס לנסועה ולרמת מינוע, כלומר צפיפות ופקקים.....
"במהירות אפס אין תאונות". את הפתגם הגאוני הזה, שמתאר אגב את האמת לאמיתה, הגה אחד מעילויי משרד התחבורע היהודי כבר מזמן, בהקשר של הפחד היהודי הקמאי ועתיק היומין ממהירות. "מהירות הורגת" ושאר סיסמאות של עמותת העיוועים "אור-ירוק" שמשמעותם - דחיפה נמרצת של רעיון ההאטה היזומה של מהירות התנועה. אולי זה ימנע מהיהודים להתנגש זה בזה כל הזמן?.... מי יודע.
אז לאלה שתוהים היום על הפקקים, הנה משהו שיישמע לכם כמו תיאוריה קונספירטיבית כלשהי - אבל יש מצב שהם באמת יזומים. ועל הדרך גם מכניסים לקופה עשרות מיליונים במיסים על דלק - מדי יום ביומו. תחשבו על זה קצת.
תחזרו לנושא השרשור
גם אם תעשה קורס נהיגה מתקדמת איכותי ומעמיק והנהג שלצידך מסמס ולכן בבת אחת נכנס לך לנתיב - זה לא יעזור הרבה.
עבורי, כאחד שלא מתקן דברים מורכבים לבד ושצריך את הרכב גם לנסוע שנתית בכביש של 25 אלף קילומטר, אין הרבה אופציות.
אם אני לא רוצה (או יכול) להוציא מעל 150 אלף שקל לרכב, אני יכול לקנות יפני/אמריקאי בן 10, עם מעל 200 אלף קילומטר. אני לא בטוח שזה כבר עונה על ההגדרה של רכב אמין בהכרח ולכן צופה, בעל כורחי, שבסוף כשאצטרך לעבור לרכב 5 דלתות אתדרדר לאחד מהסובארואים ואוותר על הטיולים.
זה תהליך שצובר תאוצה. לאחרונה שוחחתי בשטח עם 2 בעלי XV שנהגו בעברם בטראנו, טרופר ושאר בהמות ופשוט הגיעו למצב שאין להם תקציב לרכב שטח אמיתי במצב טוב. מבאס.
חבר מכר לאחרונה סמוראי ועבר לדאסטר. התחשק לו רכב דיזל מודרני חדש ונוח יחסית בסכום של פחות מ100 אלף שקל, זו הייתה האופציה היחידה.
אגב, דרור - לדעתי גם אם תרצה לנהוג בברונקו ב2050 תוכל לעשות זאת רק בכביש או בדרכי עפר. תחביב נהיגת השטח, במדינה עמוסת רגולציה, קטנה מאוד ובעלת גישה עתיקה שילדים זו ברכה, יעלם.
לטעמי אתה מגזים.
נכון שזו עבודה אך ניתן למצוא sbs משומש בן 5-10 ולטייל איתו, גם למצוא רכב 4*4 ראוי ולא נבלה זה מייגע, כולנו כבר למדנו שלכל רכב שטח משומש יש עלות יישור קו.
אם מטיילים עם sbs ולא מתחרעים אז העלויות השוטפות סבירות, לטיולים לא צריך מפלצת עם 200 כס וצפונה.
לגבי גרירה, כלי לשני אנשים ניתן לגרירה עם עגלה ורכב משפחתיים+ במידה והעגלה עם בלמים
הנושא של טיולים מעגליים אכן מגביל, כמו אופנוע שטח ראוי.
הקושי העיקרי זה למצוא פרטנרים לטיולים…ומקום איכסון.
Asaf-a
אסף.א
אתה אולי לא מתחרע.
אבל SBS ב-50K זה כלי בן 5-10 שכל בעליו הקודמים, (ויכולים להיות 10-15 כאלה) התחרעו איתו וחזק.
מצבו הטכני עלול להתגלות כירוד משמעותית מזה של ג'יפ ממוצע בן 20-25.
וזה נופל במשמרת שלך - אתה זה שהולך לשלם את החשבונות הגדולים.
ראו הוזהרתם.
- - - Updated - - -
פרטנרים זה לא בעיה.
אבל אלה פרטנרים מעולמות ה-SBS. השאלה היא איך אתה תשרוד איתם.
אם להתייחס לשאלה של פות"ש,
בסופו של דבר רכב ישן בן 20 הוא לא סמרטוט והוא לא נטל אם בעליו יודע לתחזק אותו, או לפחות מבין מספיק כדי לדעת מתי מרמים אותו במוסך.
ידע=כסף וכמו בכל תחום מי שהידע נמצא אצלו ייסע ברכב ישן ויסמוך עליו וישלם הכי מעט ובהפרש גדול מאד, מניסיון.
כלומר רכב ישן ומטופל ייתן את התמורה הטובה ביותר לשקל.
ומי שלא יכול לטפל או לפחות להבין מה באמת צריך ומה לא, ישלם ביוקר ברכב ישן.
כל עוד אני לא חייב להתעסק עם מערכות ממוחשבות אני אשאר עם רכבים נטולי טכנולוגיה כי באלקטרוניקה ומחשבים אני לא מבין וברגע שאצטרך לטפל ברכבים עתירי טכנולוגיה אתחיל לשלם ביוקר..
נטולי אלקטרוניקה לגמרי?
כלומר אתה צריך פחח צמוד [emoji12]
אני דווקא חשבתי על מיול דור 1.
אופי הטיול תלוי גם באופי הכלי.
לא מוכרחים קאן-אם מאווריק X3 מדגמי הקצה ההיפר-יקרים עם 200 כ"ס ומעלה, אבל רוב הכלים מהז'אנר מהירים בטירוף. מתקשים לנסוע לאט, ולכן נוהגים בהם כפי שהם "דורשים" וכפי שהכי נוח לנהוג בהם. וזה מהר.
אני לא מכחיש שאני מת על SBSים - זה כיף לא נורמלי ברמה אחרת, אני נוהג בהם לא מעט ואני האחרון שיגיד משהו רע על מהירות..... בלי קשר לגיל.... אבל באמת שלא כל אחד מתחבר לזה.
אבל גם אי אפשר להכחיש שמבחינת הטבע ושאר המטיילים זה כלי שמהווה מפגע של ממש, כלי עם חתימה גבוהה - רועש ביותר, מפרפר ומחליק ויורה אחריו סילוני אבנים וחצץ ואבק ומפרק את תכסית השטח. וזה עוד לפני מערכות הסאונד שלהם.....
SBS זה כולל גם ריינג'רים ודומיהם החקלאיים, ואאל"ט מוטי כיוון יותר אליהם.