השתגעתם לגמרי חברים
מדברים "אמינות" על רכבים בני 10-20 שנים....
אמינות זה רכב ממזרח אסיה מהניילון.
ג'יפ ישן זה לתחזק באהבה שיגיע הביתה בשלום. מה זה משנה ZJ, WJ, WK או JK הכל אותו רכב אמריקאי ברמה בינונית
Printable View
השתגעתם לגמרי חברים
מדברים "אמינות" על רכבים בני 10-20 שנים....
אמינות זה רכב ממזרח אסיה מהניילון.
ג'יפ ישן זה לתחזק באהבה שיגיע הביתה בשלום. מה זה משנה ZJ, WJ, WK או JK הכל אותו רכב אמריקאי ברמה בינונית
נו בחייאת, אין מה להשוואת את האמינות של מנוע V8 מגנום (5.2/5.9) למנועי ה 4.7 עם ראשי אלומיניום.
מי שינסה להתווכח על זה רק מגחיך את עצמו.
כל האילתורים שציינת במנועי ה ZJ במערכת הקירור מגעים מכך שהמערכת גבולית לא באמינות ובהפסקת יכולת התנועה אלא בהפסקת יעילות הקירור של המזגן.
זה קורה במיוחד כשהמערכת קירור מתחילה להזדקן ומחליפים בה לחלקים מאיכות נחותה מהמקור. פאן קלאץ או רדיאטור הכוונה.
לגבי הגיר, שמעתי את הקשקוש הזה שהוא חלשלוש כמו גם את הסיפור שה ZJ עוצר פחות טוב מה WJ למשל.
קשה להתמודד מול חבורה של מספרי סיפורים שמדברים מפוזיציה ומתעלמים מהמציאות.
דברים יוצאים בעיקר אחרי שהם יוצאים מהפוזיציה וגם אז לא ממש בחוםשיות בכדי שלא יתפסו כשקרנים.
אני עם קמ לא גבוה אבל מספיק גבוה ובפרופיל של רכב לטיולי שטח.
אם הגיר החזיק עד כאן, כבר אי אפשר לזלזל בו.
לגבי הבלימה למשל, הצגתי לאחרונה את תוצאות המבחן השנתי.
שימו מולי תוצאות של WJ או WK על קליפרים בעלי בוכנות כפולות וקוטר דיסקים עדיף ונבחן במספרים גם את הטענה הזו.
תזכור שיש המון שרלטנים ואנשים לא מקצועיים שמפמפמים אגדות אורבניות שגורמות לאנשים לבצע המון שטויות טכניות ברכבים. ככול שהרכב ישן יותר ושווה פחות ועבר המון ידיים חובבניות כך כמות השטויות תגדל.
לסיכום-
לטעמי ה WK הוא רכב שלא הייתי נוגע בו. לא מבחינת יכולות שטח ובוודאי כפי שמצטייר מבחינת האמינות.
בין ה WJ ל ZJ
אני יכול למנות יתרונות וחסרונות שדי מתאזנים אבל בכללי אני לא מכיר ZJ שנמכרו תוך יאוש מבעיות חשפל שלא נפתרו.
אני כן מכיר כמה וכמה WJ כאלו.
בין אם בעיות חשמל למחשב המנוע ובין אם חשמל לגיר.
יש ביננו כמה חברים שחוו זאת על בשרם וליווינו אותם מחוץ לפורום. הם כנראה מתביישים לדבר ואני לא אכריח אותם.
מכאן שכל אחד יקח את המסקנות לפי ראות עיניו.
הרכב שלי לא למכירה ואין לי עניין כלכלי בפרסום. זו דעתי האישית אחרי הרבה מאוד שנים עם ZJ
בועז.
אני מחזיק wj דיזל
יש לי לא מעט חברים עם wk
ואני מחזיק wk2...
כולם מטופלים וטופלו בצורה הטובה ביותר ולא כתחזוקת שבר.
הפעמים היחידות שחזרתי עם גרר מטיול היו עם שברי ברזל (טרנספר / סרן) ולא מתקלות חשמל (בדיזל זה בכלל צרות של ואקום).
נ.ב יש קולאז' של Zj על גרר וחברים שמכרו רכבים מדוגמים ב20 אלף רק בשביל להפטר מהנבלות.
בנוגע לשרשור. כמו כל אמריקאית מזדקנת, תחזוקה מונעת ונכונה תחזיר תפנק את הבעלים וזה לא משנה באיזה דגם.
בשנים האלה כבר אי אפשר לצאת בהצהרות שדגם מסויים טוב יותר מהאחר, כולם חארות
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
הבא שימכור ZJ מדוגם ב 20 אשח תפרסם בגיפולוג.
אשמח למציאה כזו [emoji41]
אחד בראש העין… משהו כללי מדי, לא?
זה היחיד ביד 2 מראש העין פתח תקווה.
95, נראה לא משהו, 350 אקמ ב 55 אלף שח.
לא קרוב למה שאתה מתאר.
למען האמן, ביד 2 אין ולו גראנד אחד עד שנת 2004 שמפורסם מתחת ל 55000 שח.
גם ב 55 יש רק שני מועמדים.
זה מכאן ואחד נוסף, WJ חדש ממנו. מודל 2000.
יש לי בקשה, בואו נפסיק עם המעשיות.
זה לא פייסבוק ומי שכאן באתר לא בחזקת דביל.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...ab05c045ae.jpg
מכובדיי
סליחה שאני מתעלק על השרשור
אבל כאחד שנמצא לפני החלטה האם לקנות wk 2008-2010
השאלה הנכונה צריכה להיות- איך האמינות של wk בן 12-14 לעומת דיסקברי/פאגרו/לנדקרוזר בני אותו גיל.
האם תשומת הלב, הכסף והתחזוקה שאצטרך להעניק לwk מזדקן גגולה או קטנה מלמקביליו בני אותו גיל?
זה מאוד תלוי ברכב שתמצא, באופי שלך ומה אתה מחפש.
כנראה וזה בוודאי לא מוכח מדעית שאם אתה רוצה רכב עם מעט יותר תקלות אז כנראה עדיף היפנים, אבל אז כנראה גם אם תהיה תקלה תשלם יותר לתקן מאשר המקביל האמריקאי.
אני אישית בדיסקברי בכזה גיל לא הייתי נוגע, אבל זה לא אומר כלום - אולי יש רכב כזה גם שטופל באהבה שיחזיר הרבה.
היתרון הגדול ב WK זה זמינות החלקים בשוק האמריקאי, המחיר הנמוך שלהם מלכתחילה ובדולר שמאוד זול כרגע.
מפלצות מוצצות.
בגיל כזה, יכולת המציצה שלהן היא בשיאה.
טנדר בא בחשבון?
אולי זה ייתן עוד כיוונים...
והשרשור שהתחיל משאלה ספציפית לגבי אמינות של רכב מסוים הופך לשרשור יעוץ לפני קניה... אז אולי נכון להשלים את שאר התשובות לשאלות בשרשור הנעוץ בראש תת הפורום של התלבטויות לפני רכישה - זה יעזור למקד את הדרישות שלך ואולי תהיינה הצעות נוספות (אם תבחר לעשות כך - אני מציע שרשור חדש בפורום של התייעצויות לפני רכישת רכב שטח).
נשלח מהנייד
בשביל המטרות שציינת:
לשנע משפחה לטיולים, והילוך כוח
יש הרבה אופציות שלא ישתו אותך, במחירים נמוכים בהרבה.
וגם, אמינות היא אולי לא ההגדרה הנכונה. מכיוון שבטווח מחירים 40K-90K בכלל לא בטוח שכמה שיותר יקר יותר אמין. ובטח שלא בטוח שיהיה יותר זול לטפל ולתחזק.
בסוף השאלה היא כמה סבלנות יש לחפש, ועד כמה אתה מוכן להתפשר על בטיחות, יכולות שטח, פינוקים, סחיבה, ומותג.