תודה ...
מתגבשת לי דיעה .. אבל בגלל ש ... אני לא אכתוב אותה.
שמח שיצא מזה חי.
Printable View
בריאות לכולם.
שנה טובה.
חתימה טובה.
שרשור קצת מוזר.
מתוך היכרות של שנים עם עופר וגם עם המסלול האמור- אם קרה שם משהו רע, אז כנראה שמדובר במאורע נדיר ואני בטוח שעופר יחקור את התקרית הזו לעומקה. אני אישית לא מטייל עם מדריכים, אבל אני מודה שלפני שנים כשהתחלתי לטייל, אז טיילתי עם יואב קווה כי יואב הוא חבר-אז הרווחתי מדריך חבר. אני גם חושב שכשעופר בוחר מדריך אז קיימת סבירות של 99% שהמדריך הוא אדם מאוד מנוסה (האחוז האחד..עזבו...בכל זאת הוא חבר שלי והסופה שלו תיסע לנצח) יתרה מזאת, עופר יצא מספיק גבר לפרסם את כל פרטי האירוע וזו שקיפות נדירה שגם נותנת לכל מי שקורא תובנות על איך לחלץ.
כשיש תאונה, ותאונות קורות, אז כולם מביעים עיניין ולכולם יש דעה ותחקיר אירוע- ולמרבה המזל כאן יש חבר'ה יחסית איכותיים כך שלא תראו כאן סרטוני יוטיוב של ג'יפ מתגלגל עם טראנסים ברקע. זה יאמר לזכותנו.
הלקח החשוב ביותר מכל זה? אנחנו לא יודעים הכל. תמיד יש מה ללמוד. וללמוד זה מבורך כי התחביב שלנו בתכלס הוא תחביב שאפשר להיפצע בו ואפילו יותר גרוע.
גמר חתימה טובה.
מאחר והוזכר שמו של המדריך ואנו לפני ציון נוסף של מלחמת יום כיפור, הינה סיפור קרב האויר שאחריו נחומי קיבל את עיטור המופת: https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=3771740
אני רוצה להוסיף עוד לקח לדיון.
חייב לומר... שנלמד גם כן בדרך הקשה.
לא לנסות לעצור רכב מידרדר במדרון.
נדירים המקרים שתצליחו. אם זה רכב פתוח בלי דלתות והוא עוד לא צבר תנופה - אולי. ממש בהתחלה. אבל אני לא מכיר אישית מקרים שמישהו הצליח לקפוץ לתוך רכב דוהר בשטח. אני כן מכיר אישית מקרים של מי שנדרס תוך כדי נסיון.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
תחקיר חד של נחומי.
נדיר במחוזותינו.
גח"ט
Sent from my IN2013 using Tapatalk
תיקון קטן למה שנכתב באתר 4X4, תא"ל (במיל') אמיר נחומי הוא אייס (אלוף הפלות) כמדומני יש לו 13 הפלות במטוסי סילון (הישג עצום), מדובר באחד מגדולי טייסי חייל האוויר לאורך ההיסטוריה ואחד מאלו שאנו חביים להם את העובדה שלצדאם חוסיין לא היה כור גרעיני לייצור נשק גרעיני. רק בריאות וסעו בזהירות.
אז מה הטלפון של 669?
שיהיה למקרה שאולי נזדקק חו״ח למסוק ביום מן הימים…
תנסה 669*
[emoji3]
הציפורים למעלה (מכל הסוגים והמינים) תמיד נתנו איזה שהיא תחושת ביטחון…
Sent from my iPhone using Tapatalk
איזה קטע
שרק 3% מבעלי כננת יודעים מה לעשות איתה ואיך לא למות מזה או להרוג אחרים, ושהיא קיימת לא רק בשביל לרשום פגוש ברזל ברשיון.
זה מתקן עבודה מסוכן לכל דבר שדורש הרשאה וידע להפעלה ולא פחות חשוב גם בדיקות תקופתיות.
אפשר לקרוא לזה כסת"ח ואפשר איך שרוצים.
לא שדעתי תשנה משו...
לדעתך... לדעתך.
וזה בסדר כי דעות הן כמו חור תחת וכו'.
עכשיו הוא תהיה רציני ותשתף אותנו בכמות התאונות שנגרמו כתוצאה מהפעלת כננת חילוץ עצמי, ואז בחלוקה לפי נסיונו של המפעיל.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
רצו להשתמש בכננת, אבל לא הגיעו לזה.
לכננת לא היה שום חלק בתאונה הזו.
זה נכון שצריך לדעת להפעיל כננת.
זה נכון שהפעלת כננת בידיים לא מיומנות היא מסוכנת.
וזה נכון שרוב בעלי הכננות לא יודעים להפעיל אותן.
בוא ואגלה לך משהו - רוב בעלי הכננת ומתקינים אותן בגלל הויזואליה. כי ג'יפ עם כננת זה גברי וסקסי.
אני נתקל בזה כל הזמן, בדרך כלל הם משאירים את השלט של הכננת בבית - ככה הם גם מתחמקים מהצורך להפעיל אותן.....
אחרים מתקינים אותן כי הם רוצים פגוש מתכת והכננת היא התנאי לפגוש. אלה גם הקליינטים המיידיים של כננות משומשות לא תקינות - הם לא טורחים לתקן אותן ומרכיבים אותן כמו שהן, תקולות, בתוך הפגוש. פשוט כי זו דרישת החוק (המטומטם, כמו רוב החוקים. כי הוא נחקק על ידי אווילים וקרימינלים).
ועדיין - למרות כל הסיכונים, עובדה שכל אחד יוכל לרכוש ולהתקין כננת וזה חוקי.
צריך להיות מוטרד יותר מהכמויות של בעלי רכב שטח שלא יודעים לתפעל אותו כהלכה ובכל זאת יורדים איתו לשטח ומסרבים לעבור הכשרה/הדרכה כי זה לא בכבוד שלהם - "אני נהג שטח אלוף, אחי, נהגתי על ג'יפים בצבא. אני לא צריך הדרכה".
אבל את זה אפשר לומר ביתר שאת גם על 95% מנהגי רכבי הכביש.... משפחתומטית רגילה גדולה עליהם.
אפשר גם לומר את זה על הולכי הרגל שלא יודעים איך לחצות כביש.
התוצאות מרוחות על הכביש בדמם של 300-350 הרוגים בשנה.
בקיצור - אין עולם מושלם. את כל הדברים האלה ניתן ואפשר ואולי גם צריך - ללמוד.
אתה יכול ללמד את הילד שלך לחצות כבישים בבטחה, לנהוג בשטח זה קצת יותר מורכב, גם להפעיל כננת. אבל יש קורסים והדרכות מסודרים בשביל זה. רוב המודרכים שלנו מקבלים וואוצ'ר במתנה מהיבואן כשהם רוכשים רכב חדש. לעומת אלה שמיזמתם משלמים עבור הדרכה, אפשר לומר במידה רבה של דיוק שהיחס הוא פחות או יותר סביב 1:200. על כל 200 +/- מודרכים שמגיעים כי קיבלו את זה בחינם, יש צדיק אחד שמוכן גם לשלם כדי ללמוד. כי ככה זה אצל בני אדם.