תגובה: ספייסרים לגלגלים - כן או לא - דיון
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
ציירת שני מצבים: עם ובלי ספייסר, אבל ללא אופסט במצב ללא הספייסר - לא כמו שכתבת קודם
זה לא תלוי גלגל כי האופסט לא משנה למומנט בין האום שעל הגלגל לבסיס הגוזון (משנה תיאורטית אך זניח להערכתי), כי זה אותו מרחק באופסטים שונים, מה שמייצר את המרחק בין האום לבסיס הגוזון המקורי זה רק הספייסר.
אבל נעצור כאן, כל אחד יחייה באמונתנו, הכל בחיוך.
Asaf-a
אסף.א
אבל ההשוואה היא בין:
1. גלגל אמריקן רייסינג 8' עם אופסט. מברזל.
2. חישוק סגסוגת מקורי של Jeep, רוחב 8', אופסט מינימלי + ספייסר אלומיניום
לגלגל הברזל בלבד יש יותר אופסט החוצה (בולט יותר החוצה מהמרכב) מגלגל הסגסוגת + הספייסר ביחד.
גלגל הברזל כבד יותר מגלגל הסגסוגת + הספייסר ביחד.
משמע - גלגל הברזל מייצר יותר מומנט על ברגי הגלגל המקוריים. לכאורה.
אבל, וזה אבל גדול: בגלגל הברזל יש פחות "עובי חומר". הוא גוזל פחות כריכות מההברגה של ברגי הגלגל המקוריים. אומי הגלגל מתהדקים יותר כריכות על הגוז'ון בשימוש עם גלגל הברזל מאשר עם גלגל הסגסוגת/ספייסר, ששניהם עשויים אלומיניום ועבים יותר (עובי שבא לפצות על פחות חוזק של אלומיניום לעומת ברזל).
זה אומר שאום הגלגל, מהודק כהלכה, יהיה קרוב יותר לפלאנג' כשמשתמשים בחישוק ברזל, מאשר כאשר משתמשים בחישוק אלומיניום/ספייסר מאלומיניום. האם זה משנה מבחינת המאמצים על ההברגה/גוף הגוז'ון? לדעתי כן. אולי זה זניח?...
בפועל, שורה תחתונה שאין מה להתווכח איתה - ברגי הגלגל שורדים היטב עם גלגלי הברזל, אבל נשברו בשימוש עם ספייסר וגלגל הסגסוגת.
ברלי, תביא את הנתונים האמיתיים. הגלגל של הרנגלר, הוא מפורק, אז תבדוק מה הנתונים שמוטבעים עליו מאחורה. תבדוק אם הוא רוחב 7 או 8 ומה האופסט שלו (די בטוח שET25 או ET30, אופסט חיובי). אותו דבר לגבי ג'אנט הברזל שלך, שאם הוא מהסוג הנפוץ בארץ, הוא דווקא אופסט 0.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
JustDoB
בתקופה שניסיתי ספייסרים, הבנתי שהסוג הפשוט, שלא בא עם בליטה, יוצר עומס אדיר על הגוזונים,
וזה שיש לו אותה הרבה יותר טוב.
אחרי הרבה נסיעה היה ניתן לראות שהחורים של הספייסר התחילו 'להימרח'.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...586dc23c90.jpg
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
עניין המריחה של חורי הספייסר שאתה מתאר
לדעתי זאת הסיבה העיקרית לכשל.
ברגע שהספייסר יכול לנוע על הנאבה זה רק עניין של זמן עד שהגוזונים יגזרו
ובסוג כזה של כשל, בכל הגוזונים זה יתרחש כמעט בו זמנית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הייתי אובססיבי בבדיקות הידוק האומים ועובדה - זה לא עוזר והם נשברו.
סובה קלאסית לשבירת ברגים.
הידוק יתר קטנטן מצטבר (כל פעם רק ויפה יותר מפעם קודמת), ומתיחה איטית של הבורג עד קריסה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
ערך זאב2 שם הספייסר פתר לנו את הבעיה של רוחב סרנים שונה ואיפשר להרכיב את הגלגל הפוך קדימה אחורה. בבקשה - קיצור דרך, רציתם לחסוך את ההשקעה הכבדה בסרנים ברוחב מתאים
בשני המקרים כמובן מדובר בספייסר שמיוצר ברמת יצרן.
שזה חשוב. להבדיל מספייסר אפטרמרקט שהשד יודע מאיפה בא
גם כבר ייצרתי והרכבתי ספייסרים לרכב עבירות. שלא נוסע בכביש. הייצור היה מהחומר הנכון ועם הטיפול הנכון.
לא נוסע בכביש - הדגשה חשובה ביותר. יישבר בשטח? אז יישבר. בשטח לא מתים מזה. בכביש לעומת זאת....
אני כן נגד ספייסרים מתוצרת לא ידועה בלי שום הנדסה מאחוריהם חוץ מהמידות הנכונות.
אז זהו - הייתי ממליץ להחמיר ולהגדיר את כל הספייסרים בשוק האפטרמרקט כ"תוצרת לא ידועה".
אם זה מצופה אנודייז צבעוני ויש על זה הדפסה עם שם מפוצץ, זה הופך ל"איכותי"?
מישהו יודע מאיפה זה באמת בא ומוכן לחתום על זה?....
אתם מוכנים להתחייב כמה הנדסה באמת הושקעה בספייסר הזה?... או שזה סתם עיגול אלומיניום חתוך וקדוח ב-CNC וחוץ מסימטריה ומירכוז שאת זה כל גרפיקאית עם אילוסטרייטור יודעת לעשות, אין שום חישוב עומסים ושום תקן לדבר הזה.
וגם אם כתוב על זה "Made in USA/JAPAN/GERMANY"- זה מבטיח לכם שלא הדפיסו את זה בסין או בהודו?.... הרי סינים/הודים/וייטנאמים וכו' וכו' יודעים טוב מאוד ששמות המדינות שלהם הם עדיין שם נרדף לתוצרת נחותה, מושא לבדיחות ולחוסר אמון. הם לא אוהבים לכתוב איפה זה באמת יוצר, ובצדק.
בורה התחתונה זה שוק שמגלגל מיליארדים על התשוקה שלנו להפוך את הרכב לאינדיבידואלי ומגניב. אבל כולנו יודעים שלא כל מה שנמכר במכוני הכושר והקוסמטיקה למכוניות הוא אכן בטוח לשימוש. במקרה של ספייסרים מדובר בסכנת נפשות, לא פחות.
המאמצים בין שני הסטים של הברגים - גדולים מאוד. ברור לי שזה פתרון מוטה מחיר. אבל המחיר כשזה נשבר - גבוה מדי.
אתם יודעים שעקרונית אני בעד שיפורים ושינויים ברכבים שלנו. אני בעד לקיחת אחריות על ידי כל אחד ואחד במה שהוא מבצע ברכב שלו. אבל כאן יש מלכודת שממנה אני מזהיר כי בהתאם לחוות דעת של רבים התפתיתי להאמין שזה לא אמור לייצר עומסים גדולים יותר מכל חישוק רחב אחר - אבל אני חוויתי את הכשל. עובדה.
זה חלק שלא רואים אותו, הוא לא מתוכנן על כל רכב ספציפית אלא משהו גנרי, שאמור להתאים לכולם (לכל רכב עם מעגל חלוקה זהה) ואין לו שום תקנים. הוא חומק בקלילות מעין לא מנוסה. זה חלק שמאוד קל ומאוד זול לייצר אותו, נמכר במחירים לא נורא יקרים וכמובן מותר לייבא ולמכור אותו (שזה מחדל) - רק אסור להשתמש בו (ובצדק. לפחות זה) - אבל כאמור, קשה לתפוס ולאכוף. וכאמור - סכנת נפשות ממש.
סה"כ הסכמת איתי.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
תיזהרו מזה. זה כל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
ברלי, תביא את הנתונים האמיתיים. הגלגל של הרנגלר, הוא מפורק, אז תבדוק מה הנתונים שמוטבעים עליו מאחורה. תבדוק אם הוא רוחב 7 או 8 ומה האופסט שלו (די בטוח שET25 או ET30, אופסט חיובי). אותו דבר לגבי ג'אנט הברזל שלך, שאם הוא מהסוג הנפוץ בארץ, הוא דווקא אופסט 0.
ביום ראשון כשאקפוץ לפנצ'ריה לצורך העברת הצמיגים בין הסטים השונים, אצלם הכל.
החישוק של ה-TJ הוא ברוחב 8' בוודאות. אבל האופסט שונה מאוד.
חישוק הברזל הוא מהסוג הנפוץ של אמריקן רייסינג, כמו בסופות של אייל ושל גיתאי, אותה מידה בדיוק כמו חישוק המשולשים שהיה לך על הצ'רוקי.
טוב שהזכרת את עניין האופסט 0 - הטעות הנפוצה של כולנו היא להגדיר חישוקים "בולטים"/"עמוקים" כ"חישוקי אופסט".
בפועל זה כמו שתיארת - אופסט 0 (נקודת החיבור לפלאנג' בדיוק באמצע רוחב החישוק) החישוקים המקוריים של הרכב לעומת זאת, הם באופסט חיובי.
יש גם חישוקים באופסט שלילי -רחבים במיוחד. כל מיני חישוקים ברוחב 10-12.5 שרואים בעיקר על ג'יפים אצל בני דודינו במגזר. והם גם מוסיפים על זה ספייסר ולפעמים דאבל-ספייסר..... עומדת כאן במגרש המכוניות בכפר גדעון (על כביש 60) סופה אחת כזו למכירה.
עד היום חשבתי שזה מגוחך, היום אני יודע שזה גם מסוכן.
אגב ובהמשך למה שדורון כתב - הסיבה שהפסיקו עם השטות של בדיקת הידוק גלגלים בצבא במסגרת יום טיפול - גזירה סדרתית של גוז'ונים.
אם מישהו רוצה להיות בטוח בהידוק שלא נפתח - טוב יעשה אם יצייר קו בטוש צבע על נאום והבורג. הידוק קטנטן אחת לחודש זה לא טוב.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אני הייתי בודק הידוק. בדיקת הידוק זה לא "להדק עוד".
השיטה של סימון בטוש מצויינת.
לגבי הצבא - כבר מזמן שאני לא מתייחס לשטויות של הארגון המטומטם הזה.
בתור מי שחווה איבוד גלגל בסופה ממוגנת שחזרה מיום טיפול - הם היו מורידים גלגלים כדי לבדוק בלמים, ופשוט לא הידקו את הברגים אחר כך. במקום לאסור על האהבלים בסדנא לסגור גלגלים בפטיש אוויר, אז עכשיו בכלל לא בודקים הידוק?.... אחלה. אלוהים ישמור אותנו, לאן אנחנו שולחים את הילדים שלנו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אני הייתי בודק הידוק. בדיקת הידוק זה לא "להדק עוד".
השיטה של סימון בטוש מצויינת.
לגבי הצבא - כבר מזמן שאני לא מתייחס לשטויות של הארגון המטומטם הזה.
בתור מי שחווה איבוד גלגל בסופה ממוגנת שחזרה מיום טיפול - הם היו מורידים גלגלים כדי לבדוק בלמים, ופשוט לא הידקו את הברגים אחר כך. במקום לאסור על האהבלים בסדנא לסגור גלגלים בפטיש אוויר, אז עכשיו בכלל לא בודקים הידוק?.... אחלה. אלוהים ישמור אותנו, לאן אנחנו שולחים את הילדים שלנו.
אז היית שמח לדעת שהצבא הוא גוף לומד, ואם פעם היה מקובל לוודא הידוק (לוודא הידוק זה לראות שהבורג לא משוחרר, ולאלחזק. גם לא קצת), הרי שכבר הרבה שנים עברו לשיטה של קו טיפקס או קו של סיליקון אדום.
עכשיו, זה שבצבא משרתים חיילים ישראלים, בני 18, שלא תמיד מבינים מה נדרש מהם, זה נכון. אבל מה לעשות, כל החכמים מתגייסים למקומות בהם לא יפגשו גריז, או מפתח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
עכשיו, זה שבצבא משרתים חיילים ישראלים, בני 18, שלא תמיד מבינים מה נדרש מהם, זה נכון. אבל מה לעשות, כל החכמים מתגייסים למקומות בהם לא יפגשו גריז, או מפתח.
נכון.
אבל כשאני אומר "אומי גלגל לא מהודקים", זה שאשכרה אחרי שהורידו גלגל ובדקו בלמים, העלו גלגל בחזרה, סגרו את האומים ביד ולא הידקו אותם. שעה אחר כך בא הנהג לקחת את הג'יפ והגלגל עף לו בעלייה ליצהר.
הנגדים בסדנת חטמ"ר שומרון לא היו אז בדיוק בני 18.... חכמים גדולים הם בטוח לא היו. אבל נעזוב. זה באמת היה מזמן, ב-2003.
כנראה מאז עברו להידוק יתר - וכשראו למה זה גורם, החליטו שהכי טוב לא לבדוק. שזה בכלל תענוג.
אחרי האירוע הזה החלטתי לבדוק בעצמי את הסופה הממוגנת בכל פעם שיצאה מהם מיום טיפול. בחצי מהמקרים היא לא היתה כשירה לתנועה.
ביחידה של הבן שלי ההוראה היא לבדוק ע"י הידוק של האומים. זה חלק מטופס התל"ת.
ביחידה שלי רק אם הטיפקס לא מיושר.
נראה שפועלים כוחות כפיפה על הבורג כתוצאה מהספספיסרים, בהנחה שהספיסרים עשויים בקוטר/חומר שונה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
ביחידה של הבן שלי ההוראה היא לבדוק ע"י הידוק של האומים. זה חלק מטופס התל"ת.
אם כבר אז טל״ת
טיפול לפני תנועה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אם כבר אז טל״ת
טיפול לפני תנועה
צודק, סליחה על הדיסגרפיה.
2 קבצים מצורפים
הידוק בפטיש אוויר ע"י המוסכניק...
אזהרתי, ביקשתי, דרשתי שיהדק ביד או ישאיר לי את ההידוק.
לא חושב שהידוק יתר יעשה משהו לגוזונים של הנאבה... האלומיניום הירוד והפריך כושל קודם לכן.
אם נשבר גוז'ון ... הייתי בוחן אותו מקרוב.קובץ מצורף 135419קובץ מצורף 135420
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סולי
לא חושב שהידוק יתר יעשה משהו לגוזונים של הנאבה...
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
גם גוזונים של הנאבה יכולים להישבר בהידוק יתר
מהתמונות יכול בכלל להסתמן תסריט אחר:
אולי הספייסר נשבר קודם, וזה כבר יכול גם לייצר התרחקות מהנאבה ו"שמיניות" בגלגל. מכאן הדרך לחמישה גוז׳ונים שבורים כבר לא ארוכה ...