בקשר לתאונה הקשה אתמול. לפי דעתכם בן 76 צריך להיות נהג אוטובוס
אין לנו מחלוקת, אפשר לחשוב מה המספר הנכון או תדירות העבירות, אבל עשרות רבות של עברות (חמורות, אין דין רמזור אדום כדין חריגה של 15 קמש) זה סיפור אחר, לא נראה לי שתואם הפרופיל שלך…
Asaf-a
אסף.א
תגובה: בקשר לתאונה הקשה אתמול. לפי דעתכם בן 76 צריך להיות נהג אוטובוס
לפי מה שדווח ...ב- 20 שנים האחרונות ,,,הוא לא חטף דוחות (אין עברות)..ומי שנוהג קלומטראז'ים חוטף דוחות .. אני בחודש האחרון חטפתי הורדה מהכביש על רכב שכור שהיה ברשותי רק יומיים והשוטר התעקש לרשום את ההורדה על שמי על אף שהרכב שכור ...אז יש לי עוד עברה ברזומה לשארית חיי ... ואז הוייז בלבל אותי ..אני לא אלוף בנת"צי ת"א אז חטפתי השבוע על נת"צ בקינג ג'ורג' שנסעתי בלוק אחד בנת"צ, אז עוד עברה ברזומה לשארית חיי .....באסה, רשיון לאוטובוס כבר לא אקבל.... אז לגבי 50 הדוחות שלו....הייתי מרגיע ......ובמקרה של התאונה הזאת יש חשד לאירוע לבבי בנהג שגרם לתאונה ....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gp1
לפי מה שדווח ...ב- 20 שנים האחרונות ,,,הוא לא חטף דוחות (אין עברות)..ומי שנוהג קלומטראז'ים חוטף דוחות .. אני בחודש האחרון חטפתי הורדה מהכביש על רכב שכור שהיה ברשותי רק יומיים והשוטר התעקש לרשום את ההורדה על שמי על אף שהרכב שכור ...אז יש לי עוד עברה ברזומה לשארית חיי ... ואז הוייז בלבל אותי ..אני לא אלוף בנת"צי ת"א אז חטפתי השבוע על נת"צ בקינג ג'ורג' שנסעתי בלוק אחד בנת"צ, אז עוד עברה ברזומה לשארית חיי .....באסה, רשיון לאוטובוס כבר לא אקבל.... אז לגבי 50 הדוחות שלו....הייתי מרגיע ......ובמקרה של התאונה הזאת יש חשד לאירוע לבבי בנהג שגרם לתאונה ....
לא מדוייק ,
ב 2017 הוא עבר באור אדום ו כמה שנים לפני הוא חצה פס הפרדה ופגע ברכב
בקשר לתאונה הקשה אתמול. לפי דעתכם בן 76 צריך להיות נהג אוטובוס
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gp1
לפי מה שדווח ...ב- 20 שנים האחרונות ,,,הוא לא חטף דוחות (אין עברות)..ומי שנוהג קלומטראז'ים חוטף דוחות .. אני בחודש האחרון חטפתי הורדה מהכביש על רכב שכור שהיה ברשותי רק יומיים והשוטר הדוחות שלו....הייתי מרגיע ......ובמקרה של התאונה הזאת יש חשד לאירוע לבבי בנהג שגרם לתאונה ....
וקצין משטרה שהתראיין וכתב ערוץ 12 אמרו אחרת.. שהדוח האחרון היה לפני 4 שנים.
והבדיקה הרפואית שפורסמה לא מצאה משהו לבבי.
רק ממחיש לך כמה בעייתי להבין את הרקע.
אני לא מקבל את זה כפשוטו את אמירה שמי שנוהג מקבל דוחות, בטח לא אם המספר 50 נכון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
omri_t
לא. לדעתי אדם בן 76 לדעתי לא יכול להיות נהג מקצועי שמסיע נוסעים בשכר ברכב עם נוסעים רבים.
הוא גם לא יכול להיות טייס.
גם לא נהג רכב כבד.
הוא גם לא יכול להיות מפעיל מנוף.
לא פוליטיקליקורקט- וזה לא מעניין אותי.
יש גיל בו חושיו של אדם נחלשים
......
אני רוצה להקשות עליך קצת (וכתבתי את זה מקודם):
מקבל את כל מה שאמרת על היכולות ביחס לגיל.
אבל גם כשהוא נוהג לבד, עם עצמו, הוא עדיין יכול לחצות את הנתיב לצד שני ולגרום לאותה תאונה.
חוץ מלדאוג שהוא יהיה פחות שעות על הכביש - לא שינית את המצב בהרבה. (ואולי כבר פה יש חלק מהפתרון......)
הוא יהיה פחות שעות על הכביש ועם פחות נוסעים איתו ברכב, וזה משמעותי.
בעיני זה איזון נכון יותר, וזה מידתי.
זאת ועוד - נהג מקצועי לא יכול להחליט פתאום באמצע נסיעה שהוא צריך לנוח. לשים את כל הנוסעים בצד לחצי שעה ולישון. או לדווח לרופא שאולי לפעמים יש לו קצת סחרחורת כי מיד יאבד את הפרנסה. שזה קצת יותר מסתם לאבד רשיון נהיגה. או לבקש מכל הנוסעים להיות בשקט כי כבר סוף היום וקשה לו להתרכז.
לגבי לגרום לאותה תאונה- לא, לא אותה תאונה - אם תקח את הספיציפית הזו - פרייוט היה נעצר בספרינטר . בהנחה שהנהג עדין תפקד ברגע הסטיה תיקון וחזרה לנתיב קלה יותר ותופסת פחות מקום על הכביש . וגם כשבסוף הפריווט מתהפך הסיכוי שהוא יעלה באש ביחד עם 50 נערם שואף לאפס .
לא ניכנס לעומק לדיון של גיל פרישה מנהיגה, אבל גם אני חושב שיש גיל שצריך לדעת מתי לרדת מההגה, נהג פרטי או נהג מקצועי מבחינתי זה אותו דבר, ואם לא ברור או לא יודעים או מתכחשים מתי זה צריך לקרות אז אותה מדינה/רשות אחראית שתעשה מבחן כל שנה, כן מבחן, כן כל שנה, כמו טסט לרכב רק טסט לנהג. עד כאן.
לגבי לצאת לפנסיה, פנסיה עלובה במדינה הזאת, כזאת שאתה מת מרעב.
כן מי שבדק כמה יש לו בקרן וניסה למשוך את הפיצויים כי הוא זקוק להם מסיבה x/y/z יגלה שגם כאן המדינה "משתתפת" איתכם גם בזה, בערך 35% מיסים, כן מיסים!!! לשלם "להם"!!על מה ששלכם ומגיע לכם! במלואו, לדעתי.
אז למה לעזאזל צריך לשלם מיסים על כסף שכל החיים עבדתם וחסכתם? מישהו מהתחום שיסביר במתותא.
הכותב לא מבין כלום בזה ואין לו מושג בכלום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
כן מי שבדק כמה יש לו בקרן וניסה למשוך את הפיצויים כי הוא זקוק להם מסיבה x/y/z יגלה שגם כאן המדינה "משתתפת" איתכם גם בזה, בערך 35% מיסים, כן מיסים!!! לשלם "להם"!!על מה ששלכם ומגיע לכם! במלואו, לדעתי.
אז למה לעזאזל צריך לשלם מיסים על כסף שכל החיים עבדתם וחסכתם? מישהו מהתחום שיסביר במתותא.
על משיכת כספי פיצויים עד תקרה בעת סיום העסקה לא מוטל מס (ועדיין באופן אישי לא ממליץ למשוך).
משיכת כספי תגמולים שלא בעת פרישה לפנסיה (כנראה שלזה אתה מתכוון), מחוייבת ב- 35% מס (או מס שולי, הגבוה מבינהם).
Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
מי שבדק הוא בן 67, זה גיל פרישה לא?
ממליץ למשרד התחבורה ולמשטרה למקם שם מצלמות מהירות בשני הכיוונים כדי למנוע תאונות בעתיד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זוהר לב
ממליץ למשרד התחבורה ולמשטרה למקם שם מצלמות מהירות בשני הכיוונים כדי למנוע תאונות בעתיד.
זה לא קטע ממש מסוכן ,
הייתה שם בעיה אחרת , או צורת הנהיגה ( לא מאמין למנהל החברה שלו שהוא היה ב 50 כי לא צריך לרדת שם ל 50 )
או בעיה רפואית ( הוא לא צעיר ועבר לא מזמן ניתוח מעקפים )
עשו שם מקום יותר מסוכן עכשיו , בעליה לאלקוש בדיוק אחרי הסיבוב של נחל כזיב בנו כיכר חדשה שיש עומס תנועה פתאום מגיעים לקצה הפקק אחרי הסיבוב ,
בנוסף הכיכר היא ענקית והכביש בה צר..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
מי שבדק הוא בן 67, זה גיל פרישה לא?
בגדול, כספים שהופקדו בקופת פנסיה החל משנת 2008, ניתנים למשיכה בגיל פרישה כקצבה חודשית ולא כסכום חד פעמי. (אגב, גם הקצבה החודשית המתקבלת חייבת במס).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ADaShim
בגדול, כספים שהופקדו בקופת פנסיה החל משנת 2008, ניתנים למשיכה בגיל פרישה כקצבה חודשית ולא כסכום חד פעמי. (אגב, גם הקצבה החודשית המתקבלת חייבת במס).
תודה על המידע.לא רוצה לחטוף את השרשור, נברר יותר לעומק ואולי ניפתח שרשור התייעצות בנושא הזה.שוב תודה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
הכותב לא מבין כלום בזה ואין לו מושג בכלום.
התשובה הפשוטה לשאלתך הכנה (וההוגנת) היא שהמדינה שלך עניה.
היא עניה במובן שהיא לא תוכל לדאוג לך ולי לפניסה.
בגלל זה התחילו לחייב אותנו להפריש לפנסיה - כחובה ולא מבחירה.
כדי שלא תתפתה לגעת בכסף הזה עד גיל הפרישה שלך - המדינה "קונסת" אותך ב- 35% מס.
נהיה לא שווה, נכון? זה מה שהמחוקק רצה.
שתתאפק לא לגעת בכסף הזה, אחרת - שוב יהיו לו יותר מידיי רעבים להאכיל וזה גדול עליו.
אני מעדיף שלא לקשור לתאונה הספציפית כי חבל אולי לעשות עוול לאדם מסויים.
נהיגה של שעות באוטובוס או משאית - קשה ומעייפת. חוק שעות עבודה ומנוחה ובאופן ספציפי שעות נהיגה - מתירני בישראל יחסית לעולם. בישראל מותר לנהוג שעתיים יותר מבאירופה.
חסרים נהגים. נהגי אוטובוסים ונהגי משא כבד - פשוט חסרים במספרים של אלפים.
ונהיגה באוטובוס או ברכב הסעות נחשבת מקצוע מצויין לפנסיונרים. לא במקרה - כי זה מחבר את הצורך של אדם בגיל פרישה להמשיך לעבוד - גם כדי להתפרנס וגם כדי להיות עסוק, יחד את המחסור בנהגים. על פניו זו עבודה נוחה, בישיבה עם מזגן ורדיו. מה רע. בפועל זה קשה ומעייף. ואין איפה לעשות פיפי. והימים ארוכים. והלו"ז מוכתב ולא גמיש.
כאן צריך לעשות ניתוח סיכונים הסתברותי. מה ההשפעה של תאונה - הנזק שעלול להיגרם? מה הסיכוי לתאונה? האם יש הבדל הסיכוי לתאונה בין נהג בן פחות מ60 לנהג בן יותר מ60? 70? יש סטטיסטיקה וצריך להשתמש בה. וההשפעה - הנזק שעלול להיגרם - ממונית או אוטובוס זעיר, או באוטובוס עירוני - קטן יותר מאשר מאוטובוס תיירים גדול. אז לא. אל תורידו אותם מההגה. אבל אולי כן להוריד מההגה של אוטובוס תיירים לטובת רכבי הסעות קטנים או אוטובוס עירוני? כאמור זו לא המלצה שלי אלא דוגמה לאיך צריך לנתח את הבעיה. וגם להבין שבסטטיסטיקה תמיד יש שוליים ותמיד יש את ההוא שבגיל 100 נוהג בסמיטריילר לאילת כל יום ומרים את המכוניות לבד בידיים.
זה לא משהו שאפשר לעשות כאן בפורום כי אין לנו את הנתונים וזה גורר השערות ומסקנות לא מבוססות.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני מעדיף שלא לקשור לתאונה הספציפית כי חבל אולי לעשות עוול לאדם מסויים.
נהיגה של שעות באוטובוס או משאית - קשה ומעייפת. חוק שעות עבודה ומנוחה ובאופן ספציפי שעות נהיגה - מתירני בישראל יחסית לעולם. בישראל מותר לנהוג שעתיים יותר מבאירופה.
חסרים נהגים. נהגי אוטובוסים ונהגי משא כבד - פשוט חסרים במספרים של אלפים.
ונהיגה באוטובוס או ברכב הסעות נחשבת מקצוע מצויין לפנסיונרים. לא במקרה - כי זה מחבר את הצורך של אדם בגיל פרישה להמשיך לעבוד - גם כדי להתפרנס וגם כדי להיות עסוק, יחד את המחסור בנהגים. על פניו זו עבודה נוחה, בישיבה עם מזגן ורדיו. מה רע. בפועל זה קשה ומעייף. ואין איפה לעשות פיפי. והימים ארוכים. והלו"ז מוכתב ולא גמיש.
כאן צריך לעשות ניתוח סיכונים הסתברותי. מה ההשפעה של תאונה - הנזק שעלול להיגרם? מה הסיכוי לתאונה? האם יש הבדל הסיכוי לתאונה בין נהג בן פחות מ60 לנהג בן יותר מ60? 70? יש סטטיסטיקה וצריך להשתמש בה. וההשפעה - הנזק שעלול להיגרם - ממונית או אוטובוס זעיר, או באוטובוס עירוני - קטן יותר מאשר מאוטובוס תיירים גדול. אז לא. אל תורידו אותם מההגה. אבל אולי כן להוריד מההגה של אוטובוס תיירים לטובת רכבי הסעות קטנים או אוטובוס עירוני? כאמור זו לא המלצה שלי אלא דוגמה לאיך צריך לנתח את הבעיה. וגם להבין שבסטטיסטיקה תמיד יש שוליים ותמיד יש את ההוא שבגיל 100 נוהג בסמיטריילר לאילת כל יום ומרים את המכוניות לבד בידיים.
זה לא משהו שאפשר לעשות כאן בפורום כי אין לנו את הנתונים וזה גורר השערות ומסקנות לא מבוססות.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
יפה לאללה ! הרבה נקודות למחשבה.
דרך אגב חבל שלא שמענו שום ציוץ משרת התחבורה בנושא.
אבל מה זה חשוב לה העיקר שהיא דאגה לטמפרטורה ברכבת..
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
מה אתה רוצה שהיא תגיד?
או שמא אתה מעדיף שהיא תקפוץ כמו הקודמת ותשלוף שטויות מהמותן?