לפי מה שאתם כותבים, כל יצרן קובע לעצמו מדיניות ברירת מחדל למערכות.
אם כך, אני לא בטוח שההמלצה של חנן (מעבר למצערת כשיש בלימת שווא אוטונומית) תקפה לכל הרכבים.
Printable View
לפי מה שאתם כותבים, כל יצרן קובע לעצמו מדיניות ברירת מחדל למערכות.
אם כך, אני לא בטוח שההמלצה של חנן (מעבר למצערת כשיש בלימת שווא אוטונומית) תקפה לכל הרכבים.
אתה כותב הערות שאולי נכונות מבחינת נקודת המבט שלך אבל אינן מדויקות במציאות וגם קצת לא בהקשר הנכון לדברים שכתבתי - לדוגמה כתבתי שהיתרון של טסלה במקרה הזה של הבחורה שכתבה שיש יותר מדי כפתורים - שבטסלה אין הרבה כפתורים ועדיין התפעול קל ונוח. אם תרצה נשמח להראות לך מקרוב למה אני מתכוון - אין שום דבר ברכב שלא נגיש, בטח שלא מערכות חירום. אם אתה מצפה שכל המערכות בכל הרכבים יהיו זהים - לא היה ולא יהיה.
לגבי הבלימה והמערכות הנוספות - נדמה לי שאסף כתב את זה יפה - אלה מערכות עזר לנהג, צריך לדעת לתפעל אותן ולדעת למה לצפות, הנהג בטסלה שנפגע ממשאית לא ידע מה מצפה ל ולדעתי נבהל כמו שאני נבהלתי כשהרכב שלי עצר לבד בפעם הראשונה ולכן קל לו להאשים את הרכב. דרך אגב הרכב שלו האט חזק ולא עצר לגמרי.
אולי המסקנה היא שכאשר מוכרים רכבים צריכה להיות לכל נהג הדרכה מעשית איך לתפעל את הרכב לפני שנותנים לו לנהוג עליו.
דבר אחרון, לגבי הכתבה - שוב חיברו בין טסלה, להרבה בעיות, לרכבים נשרפים ולירידה במכירות - מה שלא נכון במציאות ולא רק בישראל.. , מה שאומר שהכתבה מטעה במכוון בכל החלק של הסרטון ששמור אצלי.
יאללה מספיק על טסלה.. יש עולם שלם מעבר..
זה לא פשוט. מסרו לנו רכב לפני כחודש. רק ההדרכה התיאורטית לקחה כ40 דקות וטלי לא זוכרת ממנה כלום, שלא לדבר על הבנות הנהגות האחרות שלא היו שם. גם ההדרכה הזו כיסתה אולי רבע מהפיצ'רים המיוחדים ברכב.
אז לעשות את זה מעשי? זה יום עבודה, וגם אז המוח לא יודע לתפוס את הכול כי זה יותר מדי מידע לפרק זמן מרוכז.
אני קראתי (או לפחות רפרפתי על הכותרות) לפני קבלת הרכב את 670 העמודים של ספר הנהג, ומדי פעם אני חוזר לשם כדי להבין יותר לעומק תפעול של פיצ'רים. נראה לי שאין דרך טובה מזו להטמיע מידע, לאחר טבילת רגליים במים וחזרה על חומר, וכן, אני מודע לזה ש90 אחוז מהנהגים לא יעשו את זה, ולא יהנו מכל הפיצ'רים הזמינים.
אני מניח שאתה צריך להסיט מבט מהדרך למסך עבור התפעול הקל והנוח ,
אם כך מה ההבדל בין זה לבין קריאת הודעות ומסרונים ?
אני יודע שבעבר היה טרנד לציין במבחני רכב יפניים שאתה נכנס לרכב וכל התפעול והשליטה
אינטואיטיביים ונופלים ישר ליד בלי להוריד מבט ולחפש את הכפתורים/פקדים כי זה דיי זהה בין כל היצרנים והדגמים היפניים.
לא יודע מה יש בטסלה. אבל,
ברכבי פרמיום רציניים כבר יש תצוגה עלית כך שכל המידע החשוב
מוקרן לך על השמשה במיקוד אין סוף (בדומה למטוסי קרב) ואין צורך להשפיל/להסיט מבט מהדרך.
רענן
מתנצל :) אבל מעניין אותי הרבה יותר הצד הטכני, או הבטיחותי במקרה הזה, מאשר הצד המשפטי-הפיננסי.
אם מערכת הובילה לתאונה, זה דורש התייחסות. רענן העלה נושא חשוב. אני לא מסכים עם המסקנה (לכבות), אבל חשוב לדבר על זה.
אם לא הובן נכון , אז המסקנה היא אישית שלי בלבד וכן יישומה.
כל אחד מספיק בוגר להחליט מה מתאים לו להפעיל / לכבות במערכות העזר.
אני גם מאלו שלא מפעיל קרוז קונטרול גם מתוחכם ככל שיהיה.
מבחינתי ABS זה חובה .
ESP יש לי דעה קצת מורכבת
כל היתר, תודה רבה, לא צריך.
כנראה זאת הסיבה שאני ממשיך להחזיק את הסובארו B4 הקשישה כרכב מס' 5 אישי לסופ"ש בלבד.
רענן
ABS ו-ESP מצילים חיים. חד משמעית.
קרוז קונטרול? אפילו לא הייתי קורא לזה "מערכת עזר". לטעמי אבזר נוחות נטו שגם יכול לחסוך לנו דו"חות מהירות.
מערכות קרוז-קונטרול הישנות והטיפשות טומנות בחובן סיכונים לא קטנים.
המערכות האדפטיביות החדשות מתיימרות להיות בטוחות לשימוש ולחסוך את הסיכונים האלה. מנגד, יש בהן סיכונים אחרים.
אני דווקא משתמש המון בבקרת שיוט, בכל רכב שמצויד בזה. אבל צריך להיות מודע לסיכונים. מכיר המון אנשים שנמנעים מזה כי הם פשוט מפחדים.
ישנה טעות שכיחה שאומרת שעד שמערכת בטיחות היא לא 100 אחוז, אז עדיף שלא להשתמש בה.
זו טעות ברורה. חמי ניצל בוודאות ממוות בתאונה נוראית בזכות העובדה שהיה לא חגור. כבר הבאתי פה את הדוגמא הזו פעם או פעמיים. אני מניח שאף בר דעת לא יטען פה שיותר בטוח להיות לא חגור.
זה יהיה ממש נחמד אם מערכות בטיחות חדשות יהיו 100 אחוז חסינות מטעויות, אבל זה גם אופטימי מדי, וגם שגוי. מספיק שהן ימנעו יותר פגיעות משיגרמו להן.
גם החבר שלנו שהתהפך עם הג'יפ ולא היה חגור, עף מהג'יפ ולא קרה לו כלום.
אם היה חגור, היה נשאר בתוך הג'יפ והציוד הכבד שהתעופף בתוך הג'יפ שלו בזמן ההתהפכות כנראה היה פוגע בו והורג אותו.
אבל יכול גם להיות שבזמן שעף מהג'יפ, היה נופל על הראש ושובר מפרקת - זה לא קרה והוא לא נפגע רק כי היה לו מזל. כוח עליון או איך שנקרא לזה. לחבר אחר שלנו מלפני המון שנים שלא היה חגור והתהפך עם הג'יפ שלו ועף ממנו, היה פחות מזל. הג'יפ נחת לו על הרגל וכרת אותה.
אז ברור שכולנו נמשיך לחגור חגורה תמיד.
אבל ההשוואה הזו פשוט לא נכונה. חגורת בטיחות היא אמצעי פסיבי וטיפש. היא לא מתיימרת לנהוג במקומך ולעשות פחות טעויות ממך. חגורת בטיחות לא "טועה". היא יכולה להיות רכוסה - או משוחררת. וזהו. היא לא שולטת ברכב.
על דבר אחד אני חושב שאי אפשר להתווכח (ופה אני מתחבר לאמירות של חנן), במבחן התוצאה, נאהב או לו, המערכות האלו מקטינות את כמות התאונות ואת הנזקים.
כל השאר, הוצאת קיטור. וברוב המקרים, מי שמכבה אותן, לוקח על עצמן סיכון מיותר ( רק בגלל חוסר סבלנות או נכונות להתרגל למשהו חדש).
(ולפני שקופצים עלי עם דוגמאות, שימו לב שכתבתי "ברוב המקרים" ואני יודע שיש מערכות שהגיעו לשוק במצב פח).
בדיוק כמו שדרור דובק בסופה שלו ולא נוהג ברכב עם מנוע קיטור, או ללא ההגה כח, בעוד דור, אף אחד לא יבין מה כל כך מופלא במנוע בנזין או בגיר הידני של הסופה (שלר לדבר על הרעש, החום, הקופצניות.......).
הטכנולוגיה מתקדמת, וכן בהתחלה היא לא הכי מושלמת, אבל מהר מעוד, זה רק העקשנות והסתגלנות של היצור האנושי.
ובדיוק בגלל זה אני מתעב אנלוגיות, כי מתעסקים בהשוואה במקום בעניין עצמו.
מצטער שהבאתי את הדוגמא. מבקש למחוק מהפרוטוקול.
בסוף מה שחשוב זה אם מערכת מונעת יותר פגיעות משהיא גורמת. זה יהיה נחמד אם היא תהיה מושלמת, אבל בהחלט נכון להשתמש בה מאותו רגע שבו היא עברה את הפיפטי פיפטי.
מה אתם רוצים מהסופה תגידו לי?.... עד כה היה כאן רק אחד, שהיתה לו מספיק יושרה להודות שזה רק כי הוא עצמו מת לסופה, אבל אשתו לא מרשה לו. ואם יביא הביתה סופה או כל ג'יפ פתוח אחר, הוא יכול לעבור לישון בג'יפ....
בחזרה לענייננו - במה בדיוק כיבוי מערכת בלימה אוטונומית הוא סיכון מיותר בהשוואה למכונית ישנה בשנה אחת שאין בה את המערכת הזו?....
זה הופך אותה למכונית מסוכנת?....
הטרופר שלך רכב מסוכן?.... הרי גם אתה דבק בו כבר המון שנים. זה רק בגלל המזגן?...
לא, אתה ממשיך איתו כי כיף לך איתו והוא רכב טוב לטעמך ומתאים לך. כפי שהסופה רכב-שטח טוב לטעמי ומתאים לי (ואני יכול להתקין בו מזגן אם רק ארצה, סתם לא בא לי).
אלה רק הסטנדרטים שמשתנים.
וכמו שכתבת - חלק מהמערכות הן "פח זבל", כלומר לא בשלות ולא אפויות וטומנות בחובן סיכונים לא קטנים לאנשים שלא מודעים לאיך שהן פועלות וסומכים עליהן. אני משחק בדברים האלה במכוניות-מבחן כדי לראות איך הם פועלים - זה מה שנקרא "מבוקר", ומגיע עם מודעות מלאה ויכולת להגיב מהר. אבל תחשבו על נהג/ת ממוצעים שלא מיומנים ולא מודעים וכשהדבר הזה פועל, הריכוז שלהם אוטומטית יורד ומופנה לדברים אחרים כמו מולטימדיה וטמבלפון - וזה כן יכול להפתיע אותם.
אז חנן מביא סטטיסטיקות על מספרי תאונות נזק קלות שירדו משמעותית, עילה מספיקה ליבואן שרואה רק שורות של רווח והפסד, לסגור את מחלקות הפחחות ולפטר את הפחחים, כי כבר לא צריך להחליף פגושים. אבל אותי לא מטריד פגוש פלסטיק מקומט בתאונות פקק אלא תאונות כביש-מהיר מהסוג של האוטו-פיילוט. מערכת שנוהגת בעצמה במהירות גבוהה והנהג כבר לא במשחק. מוריד את העיניים מהכביש לשניות/דקות ארוכות כי הוא סומך על המערכת ועסוק במשהו אחר. אלה דברים שקורים מהר, פתאום, בעוצמה גבוהה. אם המערכת לא בשלה ב-100%, לא יהיה לי אמון בה.
יש לנו נטיה לסלוח לטעויות אנוש, אבל לא לטעויות של מכונה.
מצד שני, בני אדם נחותים ממכונות.
הם חושבים לאט יותר.
הם צריכים לאכול ואחר כך גם לחרבן. אלה כמויות בלתי נתפסות של חרא שצריך לפנות ולטפל בו.
הם חולים לפעמים ואז צריך לטפל בהם וזה נורא יקר ואולי גם לא משתלם.
הם מונחים על ידי רגש יותר מאשר על ידי הגיון.
הם מפתחים בעיות רגשיות ונפשיות. גם בזה צריך לטפל. יקר אש.
יש להם גם דיעות שונות ודיעות בכלל, והם נוטים להתווכח ולריב ולעתים קרובות מדי גם להילחם ביניהם.
חלקם אפילו לא משתמשים בדיאודורנט בקיץ וזה כבר ממש מסריח.
הם בכלל כאלה מזיקים ומיותרים.
העולם יהיה מקום הרבה יותר טוב, שקט, נקי ובריא בלעדיהם.
כה אמר סקיינט.
הטכנולוגיה עלתה לכם למוח. לטעמי זה פשוט מופרע. אבל זו רק דעתי. תמשיכו.
לצפות ל- 100% זה לא מעשי. גם לבלם דיסק/תוף פשוט יש תקלות.
אבל לדעתי גם פיפטי-פיפטי זה לא נכון, כי מערכת ממוחשבת עשוייה בעת תקלה לפעול באופן בלתי צפוי לנהג ולנהגים האחרים שמסביבו, ולגרום לתאונות קשות בהרבה מאשר פעולות או חוסר תשומת לב של נהג אנושי.
מהו מספר הקסם ? לא באמת יודע וזה גם לא משהו שניתן למדידה. אני חושב שהמערכות האוטונומיות צריכות לפעול כשורה ב- 100% מהתסריטים שנבדקים, ושסט הבדיקות צריך להתעבות ככל שחולף הזמן ונבדקים מקרים נוספים של תקלות ותאונות.