תגובה: תיקון תקרים ברכב ללא גלגל ספייר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
קניתי בפנצ'ריה גלגל ספייר. גודל מלא. שישב במחסן לעת הצורך. עם מגבה ומפתח ברגים.
בהמשך יהיה כנראה גלגל קטן ואולי נעשה טרייד על מה שקניתי. הגלגל הקטן לא זול. כ2000 ש"ח, ובכל מקרה אין לו מקום ברכב, אז לא בטוח שההשקעה שווה בשביל גלגל שישב במחסן.
ביחד עם פתרון התולעים, והפתרון המקורי, זה נותן סט מספק של פתרונות, לטעמי.
ירדנו אתמול לאילת. הצמיגים המקוריים כבר עם 75k ק"מ, לא צעירים, וכל מי שיכולה להביא לי את הגלגל מהמחסן במידת הצורך, נמצאת אתי באוטו.
אז הוצאתי מהגלגל הספייר את האוויר ודחקתי אותו על הרצפה בין המקרר ובית הגלגל. לא אידאלי אבל באמת לא נורא.
זה כבר גלגל צר. לא הגלגל בגודל מלא שהיה קודם. במקור מיועד לרכב אחר, והותאם לתפקידו החדש ע"י חריטת החור המרכזי.
בנוסף, הקמתי קבוצת וואטסאפ לעזרה הדדית בין בעלי גלגל ספייר. בינתיים אני היחיד בה. יש קבוצה כזו לבעלי טסלה ונראה שהיא עובדת מצוין.
https://imageshack.com/i/pmFhyHMHj
עד כמה משמעותי הורדת האוויר מהגלגל?
אצלנו בחברה (קיה נירו פלאג אין, בלי ספייר) אחרי שאחד הסמנכלים חיכה 4 שעות בכביש הערבה לרכב חלופי בגלל פאנצ'ר, הביאו לכולנו גלגל ספייר וכלי נהג (אישית אני כבר לפני כן שמתי כלי נהג, נשמע לי הזוי לנסוע בלי מפתח גלגלים לפחות..).
מאז אני חושש להוציא את הגלגל ספייר שתופס נפח נכבד במה שהוא מלכתחילה "אין בגאז'" בקיה. אני יודע שמרפי אורב לי מעבר לפינה ורק מחכה להזדמנות.
רואים בתמונה היטב. ללא הורדת אוויר הגלגל לא היה נכנס למקום הזה.
חנן, אם כבר קנית גלגל חמישי, למה לא לקבע אותו בצורה מסודרת בתא המטען וליסוע ככה, למעט במקרים שאתה מוביל דירה או משהו ובאמת צריך כל ס"מ בבאגאז'? או שזה מה שאתה עושה.
שאלה טובה. לפני שהורדתי אוויר הגלגל פשוט לא נכנס בשכיבה, ולשים אותו באלכסון זו זוועה. גם עד לפני שבוע היה לי את הספייר בגודל מלא, אז בכלל.
עכשיו אני מתחיל לשקול אכלוס קבוע. אולי לבנות מעליו רצפה משנית, או להגביה את הרצפה הקיימת ב35 מ"מ כך שהגלגל יכנס מתחתיה.
לא יודע. בסה"כ אירוע של קריעת צמיג הוא חריג מאוד, אחת לכמה מאות אלפי ק"מ, בהערכה גסה, וזה לא שאני נשאר ללא מענה במקרה כזה. אני יכול להקפיץ אליי את אחת מבנות הבית עם הגלגל מהמחסן, או להזמין מונית עם הגלגל, או לקחת מונית ולנסוע עם הגלגל הקרוע לפנצ'ריה, להחלפה.
אירוע של קריעת צמיג הוא נדיר בתנאי שלא נסעת על פנצ'ר. אם בני הבית ממושמעים, ועוצרים לבדוק כשנדלקת נורה (איך היינו חיים לפני זה, איך), אז אין בעיה.
מניח שברכב חללית שלך האוטו דואג להסביר לך הכל ובאותות ומופתים כך שקשה להתעלם.
אין לי ספק שלא יתעלמו אצלי מנורה דולקת, ואף אחת לא תפספס, אבל אשתי כבר עם רקורד של פיצוץ בו זמני של שני צמיגים, ברכב אחר :)
תיקון תקרים ברכב ללא גלגל ספייר.
נשמע כמו אחלה תירוץ למקרר חדש ברכב במידות שיאפשרו גלגל דק שוכב מנופח בלחץ הרצוי…
אבל רצפה משנית נשמעת כמו הפתרון הנכון יותר…
Asaf-a
אסף.א
הנה חנן. בשבילך.
https://r.tapatalk.com/shareLink/top...ink_source=app
מתקן גלגל ספייר לרסיבר "2
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ואז הוא לא יגיע למקרר כי הגלגל יחסום לו את הגישה לבגאז, אז צריך גם מתקן למקרר
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
אבל אולי יהיה אפשר לתלות את הטרקטורון החשמלי על המתקן...
נשלח מהנייד
לא הייתי עוצר את הנשימה בציפיה לשפצורים מיוחדים. זה מן הסתם יגמר בהחזרת הגלגל למחסן.
כמה גגון מוריד מהקילומטראז?
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
לא התנסיתי.
לא רואה את עצמי מחרב את איכות הנסיעה של הרכב הזה עם גגון, בטח לא גגון אוניברסלי עם פחיות שנכנסות בין הדלת ובין המשקוף העליון ופוגעות קשות באטימת רעשי הרוח. יש לי במחסן גגון כנ"ל, מרכבי עבר.
במאזן שבין הסיכון לסיכוי, אני חושב שמחפשי הפתרונות כאן נותנים הרבה יותר מדי משקל לסיכון. מבחינתי, עם הציוד שיש לי כרגע, אני מאוזן פיקס.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
במאזן שבין הסיכון לסיכוי, אני חושב שמחפשי הפתרונות כאן נותנים הרבה יותר מדי משקל לסיכון. מבחינתי, עם הציוד שיש לי כרגע, אני מאוזן פיקס.
אתה זה שהשקיע בגלגל רזרבי לרכב שמגיע בלי. זה לא משהו שהרבה אנשים טורחים או אפילו חושבים עליו, כלומר הסיכון לא מבוטל בעיניך. ואם כבר אתה מחזיק גלגל ספייר, אז שיהיה בבאגאז' ביום-יום.
מה שמפריע לך בעצם זה המקרר, עוד משהו שמעט אנשים מחזיקים בתא המטען של פרייבט באופן קבוע.
שורה תחתונה חנן, אתה בחור לא קונבנציונלי :rolleyes:
אני רואה פער משמעותי, חוצה גבולות, בין לקנות ערכת תולעים, ברגים עם דבק, גלגל ספייר שישב במחסן, ובין נשיאה קבועה של הגלגל שזו פגיעה יומיומית בנוחות ובשימושיות.
הראשונים נותנים לי מענה נוח יותר או פחות לכל התרחישים האפשריים. מענה שכולל הקפצה של אחד מבני הבית במקרה החריג של קריעת גלגל.
את האחרונה אני לא מוכן לשלם בשלב הזה בשביל לתת מענה לסיכון מזערי.
המקרר הוא חלק חשוב מאוד במרכיב הנוחות, עבורי.
ובלי קשר... חנן.... 75000 קמ - תחליף צמיגים. זה השלב שבו צמיג מתפוצץ בנסיעה מכלום.
אסף.
חולק עליך.
אני עובר באופן קבוע את ה100000ק"מ עם צמיגים. מעולם לא התפוצץ לי צמיג סתם, גם לאחר מיליוני ק"מ שעברתי.
אני לא מכיר קריטריון החלפת צמיגים לפי קילומטראז'. מכיר שחיקה, מכיר גיל, מכיר מראה וסדקים. הצמיגים שלי לא עונים לאף אחד מהקריטריונים האלה.
הם בני שנה בערך, ועד שהם יגיעו לאינדיקטורים המובנים של השחיקה יש עוד כ3 מ"מ. קיבלו אישור לפני כשבועיים מבעל פנצ'ריה שהתעניינתי אצלו לגבי זמינות סט חדש.
אני חוויתי פיצוץ מכלום.
צמיג סיני מ-2019. היה בן שנה כשפתאום התאבד וכמעט הרג אותי.
עד אז נסע אולי, בלחץ, 20,000 קמ. נראה במצב מצויין לחלוטין. לחץ אוויר תמיד תקין לפי הוראות יצרן הרכב ונבדק אחת לשבועיים בערך - ככה זה אצל ג'יפאים. כי אנחנו פשוט רגילים לבדוק ולהקדיש תשומת לב לנושא הזה, שרוב נהגי הפרייבטים מתעלמים ממנו.
אבל זה קרה בשיוט במהירות גבוהה יחסית (140 בערך. אולי קצת יותר) שלכשעצמה היא לא מהירות חריגה שאמורה לפרק ככה צמיג תקין של פרייבט. גם אם הוא סיני.
צמיגי פרייבטים, במיוחד כאלה בעלי Treadwear גבוה, יכולים, תיאורטית, לגמוא גם 100,000 ק"מ ללא תקלות וללא בעיות ובלי להתקרב למגבלת השחיקה. אבל זה תיאורטי ותלוי בכל כך הרבה משתנים.
אותו סט סיני, היום עם כ-60,000 ק"מ, לא נראה יבש, אבל מבחינת שחיקה כבר מתקרב לסוף הדרך לטעמי. כרגע הוא עדיין "תקין" לפי כל הפרמטרים המקובלים וימשוך עוד חודש-חודשיים עד שיוחלף.
שני צמיגים קוריאניים אורגינל בני שנתיים בקיה שהיתה לי עם 80 אלף התפוצצו בזה אחר זה בלי שום סיבה טובה לכאורה, הראזון היה בכביש מהיר בחזרה מעקיפה בין שתי משאיות. מפחיד.
הצמיגים לא היו שחוקים מדי, וכאמור לא ישנים מדי.
אני מכיר עוד כמה מקרים כאלו - ולכן מציע לנקוט משנה זהירות.
אסף.