ואיך זה שונה מחימום המים על גז בלי התערבות במערכת הקירור של האוטו?
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
Printable View
למערכת החימום שאצלי ברכב אין כל השפעה על חום המנוע.
למנוע יש טרמוסטאט מים ששומר על החום בטמפ' העבודה של המנוע.
רק נתתי את רשמי מהמערכת שיש אצלי ברכב.
אינני מכיר את המערכת שעובדת על הגז. זה בהחלט נשמע מעניין. אשמח לשמוע רשמים ממי שכבר עובד עם זה.
ערן CJ
ערן -
סדר גודל של כמה זמן פעולה עד שהגרי'קן חם מספיק, ומה גודל הג'ריקן?
תודה
אירגנו קבוצת רכישה למחמם מים אמגזית...
שבא כבר עם הדוש ,צנרת, משאבת מים וכו...הכל בתיק נשיאה מסודר ב400 שח
אם מישהוא מעוניין , אפשר ליצור איתי קשר.
קובץ מצורף 136071
זה הפטנט של אמגזית.
בסוף זה נותן פתרון דומה לחימום מים בסיר ולמהול עם המים הקרים בג׳ריקן רק עם הרבה פחות נפח וסרבול.
https://youtu.be/5yyAMz_xHqU
אגב, למי שבכל זאת מתעניין, המחיר הקבוצתי נראה על פניו מצויין ביחס למחיר השוק
We are back to square one
המחמם של אמגזית עולה כסף, תופס נפח ברכב, וכולל משאבה וכל שאר הצנרת.
לא יותר פשוט, בנפח של המחמם לשים מיכל מים קבוע ולחמם אותו תוך כדי נסיעה (ע"י ממיר חום מהמי קירור), כל מה שנשאר זה ברז לערבור המים עם המים הקרים ויש מקלחת???
מצאתי כזה: US $15.79 21%OFF | 12v heating element water heater camper 300w/600w DN25 12 volt dc solar water heating element
https://a.aliexpress.com/_uztHiM.
נגיד 12 וולט, 300 וואט שזה 25 אמפר. כמה זה באמת יכול להיות יעיל?
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
הפתרון שלך הוא באמת פחות מסורבל...
אבל אני סולד מלגעת במערכת קירור המנוע, הרכב גם ככה בן 16 כבר , אז לגעת במערכת הקירור שלו פחות בא לי..
אני מניח שלהזרים את מי הקירור דרך הסלסול הזה גורם להתנגדות כלשהי....
פחות בא לי לגעת במערכת הרכב... מה גם שהחימום איטי...
במקרה של אמגזית הוא מיידי..... וניתן לשלוט על החום בקלות....
גם ככה יש מיכל גז לבישול ...גם ככה יש מיכל מים....
והמחיר... 400 שח... כלום כסף....
אם תלך לקנות ראש מקלחת, משאבה עם פרשורסטט , צנרת ותיק לאחסן תגיע ללפחות 200 250.... אז 400 לערכה שלמה...זה פצצה.
- - - Updated - - -
יש לחבר, כזה שמתחבר לגריקן,
לוקח לו המון זמן, וממנו הבנתי שזה לא בריא למצבר.
מקווה שיעזור במשהו,
מציג פתרון שרקח חבר שרצה מקלחת מים חמה בכל טיול לו ולאישה...
הבסיס,
מיכל מים שטוח במרכז הרכב המכיל 80ליטר מים.. עם חיבור מים מהיר. למילוי ולצריכה מוזנת משאבה.
בלון גז 5קג מקובע בתוך הרכב.. משמש לכירה כפולה של קולמן אבל עי חיבורים מהירים מתחבר למחמם מים כזה:
https://mycamping.co.il/product/%D7%...7%9D-6l-spark/
יחסית קומפקטי ויושב ברכב קבוע מחובר לזרוע נשלפת שמקובעת מעל המקרר על גבי הכלוב הפנימי.
מסתור פרטיות של alucab תפוס לגגון.
בפועל יש מקלחת מים חמים עפ דרישה... זמן ההקמה פחות מ5דק.
זה לא הפתרון הכי זול והכי קל או קומפקטי.. אבל לאור הדרישה.. זה אידיאלי והוכיח את עצמו כנוח מאוד לשימוש, גם בחצות בשיא הקור... אחרו הבישולים והכלים ... מקלחת חמה לפני המיטה היא צ'ופר רציני ...לנשים שבינינו.
אני אישית אגב תומך בגוף חימום חשמלי... קובץ מצורף 136076קובץ מצורף 136077קובץ מצורף 136078
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
כאדם עם אורינטייציה הנדסית :cool: חייב לומר שאני עם ZIVO בנושא. יש לכם מכונה שפולטת חום בעודף "בחינם" ואתם מחפשים איפה להשקיע אנרגיה חיצונית? תשמרו את הנפח לאחסון ואת הגז לבישול....
האלטרנטיבה היחידה שעושה שכל זה גוף חימום חשמלי מכל הסיבות שציינתי.
מצד שני, שלישי ורביעי...
ניתן להצדיק את חוסר הרצון להתערב במערכת קריטית כמו המערכת קירור של הג'יפ שלנו.
ניתן להצדיק גם את חוסר הרצון להעביר צינורות מתוך הקבינה... והחוצה.. שלא בחור מקורי.
ניתן גם להצדיק את השימוש הדואלי בגז שגם ככה סוחבים לבישול או אף להנעת הרכב לצורך של חימום מים עפ דרישה.. ומבלי להניע את הרכב ולתכנן חימום מוקדם או מקלחת מוקדמת לפני שהמים במיכל מתקררים.
לגוף חימום חשמלי... גם לו היתרונות והחסרונות שלו.
בסוף אין פתרון אחד נכון לכולם... חשוב לשמור על ראש פתוח, על שיתוף מידע... ודיונים פתוחים ומעמיקים כמו שיש לנו בג'יפולוג.
זו דרך המלך להנאה מתהליך הבנייה קודם כל...
וזו גם הדרך למצוא את הפתרון המתאים לכל אחד עפ גחמותיו, שימושיו, רכבו, כיסו ... מיקום המים.. אם הם בתוך הקבינה או מחוצה לה... וכו'...
יש לי קומקום חשמלי 12v של 1/2 ליטר
בפעם הראשונה והאחרונה שהשתמשתי בו לקח לו 45 דק לההרתיח את המיים
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
מניח שאמרת את זו כהלצה...
אני בדקתי היתכנות.
https://bloglocation.com/art/water-h...e-energy-power
27ליטר מים, 4שעות חימום, 200w 12v, צריכה של 16אמפר לשעה ממצבר צרכנים שנטען בעצמו בנסיעה ... גוף חימום עם תרמוסטט מובנה שבחניה עובד לפרקים בלבד אחרי שהמיכל כבר הגיע לטמפ נעימה למקלחת בנסיעה.. והמיכל עשוי פוליתילן ששומר יותר טוב על החום ממיכל נירוסטה צורני... שיושב בקבינה ולא מתחת לרכב וחשוף מאוד לטמפ החיצונית ורוח הנסיעה.. לדעתי הלא מקצועית ... שווה ניסיון.
למוד ניסיון כבר שהתיאוריה והמציאות ... לא תמיד נפגשות... אבל החלטתי לעצמי שאני מוכרח לנסות.קובץ מצורף 136089
א. זה 24v ע״פ מקורות זרים
ב. בתומ״ת היינו שורפים גרגירי חנ״ה - פחות פרקטי לנושא
ג. הדבר היחידי שזכור לי מהשיריונרים בשרייפא היו הנחירות שלהם- ואין לי מושג אם היה להם כזה הם היו עם 6 ב׳ גל כמדומני ולדעתי הקומקומים היו רק ב״שוט״ ,כי רק בריטי שותה תה חם..
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
לכל הגיבורים שמחפשים מים למים למקלחת, למה בעצם?
בקיץ כשג׳יפה בסוף היום אז הרענון הכי כייפי הוא מקלחת עם מים קרים.
לא צריך מים חמים.
בעוונותי, יש לי מקלחת ״סולרית״ שזה כינוי מפוצץ לשקית שחורה עם זרבובית עם ראש מקלחת בקצה.
מתחממת מאד במהלך היום ויש מקלחת אחהצ בחניון.
היחידים שמתלהבים מזה זה הילדים, אחרי הים.
בחורף, חם זה נעים אבל שנייה אחרי שהמים החמים פוסקים, קופא התחת והביצים כי הכל קפוא מסביב, אז איפה ההנאה כאן?