בהחלט עבר לי בראש, אבל לא בא לי לרכוש זול של ממש ולהתבאס.
זה עדיין חלק מיישור קו, רק שהוא לוקח שנתיים ובדרך כבר הייתי 6 פעמים בטיול ארוך של יומיים,כנראה שהיישור הקו הזה לא ייגמר לעולם, נו (בפולניות) ... לא יהיה משעמם פה
Printable View
בהחלט עבר לי בראש, אבל לא בא לי לרכוש זול של ממש ולהתבאס.
זה עדיין חלק מיישור קו, רק שהוא לוקח שנתיים ובדרך כבר הייתי 6 פעמים בטיול ארוך של יומיים,כנראה שהיישור הקו הזה לא ייגמר לעולם, נו (בפולניות) ... לא יהיה משעמם פה
תבדוק עם אאוטבק לגבי EFS
למיטב זכרוני סביבות 500 ש"ח לבולם.
מורכבים אצלי על היילקס מספר שנים. תמורה טובה למחיר.
אם הבדל המחיר משמעותי לך, לא הייתי פוסל את מונרו. גם עליהם נסעתי לא מעט שנים.
בהצלחה
אז אני אדייק - הכי זולים שמתאימים (מתאימים לסגירה ולפתיחה , לסוג החיבור ולמשקל המועמס של הרכב). חשבתי שזה ברור שהם צריכים להתאים, אבל מקבל את ההתנקדות.
Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
ילדים, לא צריך לריב.
בינתיים תקציבית אין לי בעיה עם הזמנה של סט טרהפירמה למרות שזה נשמע סופר מוצר מדבקה, אני זורם עם ההמלצה של סער.
במקביל שלחתי מייל לאילי, לשמוע מה יש ממלאי מקומי.
טרהפירמה זה ממש לא מוצר מדבקה.
תעשה עליהם קצת חיפוש.
חברה שמייצרת שיפורים ללנדרובר. מוצרים זולים יחסית וטובים.
https://terrafirma4x4.com/
מניסיון של אחד החברים, הם גם עומדים יפה מאוד מאחורי המוצרים שלהם, הלוואי וזה היה הסטנדרט בארץ (נשבר לחבר בולם, שלחו לו חדש בלי שאלות...)
ראיתי את האתר שלהם, בעיקר ברזלים ואביזרים משלימים ולכן חשבתי שהם מסגריה שסוחרת בכל.
אבל אחריות ושירות זה חשוב יותר מהכל,
כמה זמן הם מותקנים אצלך?
בערך שלוש שנים.
תודה על המידע.
מרגיש לי כמו הבחירה הנכונה,
מחירים של בולמים בארץ יעלו לי יותר מאשר כל ההזמנה מחו"ל כולל מיסים, משלוח ועוד כל מיני חלקים שאני צריך.
היי מוטי,
באשר לתופעה שתיארת: הייתי מתחיל מבדיקה של הבולג'וינט ושל כל התותבים (בוקסות) במתלה האחורי.
לעניין הקפיצים והבולמים:
OME 763 קפיצים מאוד קשים - נסיעה מאוד לא נעימה אלא אם הרכב מאוד מאוד עמוס (מניסיון כמובן).
לאחרונה הרכבתי קפיצים TF027V - הבדל לא פחות ממדהים לעומת הOME763.
בעיקר בזכות החלק הפרוגרסיבי שעובד כאשר הרכב אינו עמוס לסופ"ש במדבר.
בולמים מומלצים מאוד: TF124 + TF123
אלא בולמי FOAM CELL (ללא גז) ענקיים - טכנולוגיה של פעם (סגנון TOUGH DOG).
מספקים שיכוך מעולה לטוסיק הקופצני של הדיסקו.
קובץ מצורף 135974
קובץ מצורף 135975קובץ מצורף 135976
הקדמיים מגיעים ללא שרוול גומי - אפשר לרכוש בנפרד משהו גנרי או להזמין לפי מק"ט DC6007.
קובץ מצורף 135977
בהצלחה
היי, חלק מהחלקים המוזכרים מעלה הם עבור שיפוץ זרוע A ואני יודע שתותב אחד לפחות סיים את חייו (תותבים הזמנתי סופר פרו מאווטבק טכנולוגיות ותפוח מחכה בעגלת קניות להחלטות סופיות לגבי בולמים)
קפיצים אני לא אחליף כרגע, לא שבור אני לא מחליף מה שמותקן ושורד.
תודה על ההמלצה על הבולמים, אבדוק את זה.
שמתי לב באתר החברה, שה 131/2 TF רשומים כסנדרט:
https://terrafirma4x4.com/pro-sport-...-d1-rrc-1.html
וה TF123/4 רשומים כ +2" :
https://terrafirma4x4.com/big-bore-e...ef-d1-rrc.html
ותו"כ כתיבת ההודעה אני מקבל תשובה מהיצרן עם טבלת מידות:
קובץ מצורף 135985
סער,האוטו שלך מוגבה?
לפי המידות הנ"ל, הבולם השמנמן מתאים בול, אבל מה שסער שלח ממש קטן, הוא לא נותן לי מהלך פתיחה של יותר מ2 ס"מ במצב מנוחה בחנייה.
הרכב שלי מוגבה 2".
לא סגור על המקט ששלחתי, זה היה רק הכוונה ... :)
אם אני לא טועה, גם במה ששלחתי הם כותבים שזה מתאים ל 2" הגבהה.
בכל מקרה, המהלך של הבולם אצלי ארוך מהקפיץ ולכן יש גם דרופ קיט
עריכה: מתאור המוצר ששלחתי (השורה הראשונה):
The most popular shock for off-roading Land Rover owners, the Terrafirma Pro Sport is a true +2"" (50mm) longer than standard allowing much greater wheel travel
אתה צודק בתיאור, וזכרתי שבנית דרופ קיט לכן לא הסתדר לי, אבל לפי המידות בטבלה הוא קצר לי מידי ולכן לא מסתדר לי מה שכתבת לגבי הדגם הזה.
בכל מקרה, משלוח של השמנמנים נהיה כבד ובהתאם קופץ מחיר המשלוח לעלות לא כדאית, old man יעלו פה פחות.
אני בודק עוד קומבינה בנושא השילוח, אם לא יילך אז ארכוש מספק מקומי
בעניין ספק מקומי, לטרפירמה יש יבואן רשמי בישראל - "סלקטד אוטו פרטס" חבר'ה מאוד נחמדים, יושבים בראש העין.
https://terrafirma4x4.com/stockist/view/country/il
שלחתי להם מייל לפני שעתיים ובקשתי הצעת מחיר.
בינתיים הקפיצו אותי לגן, הבת עם חום, אז הכל עובר לפאוז
תודה, סתם וירוס בטן שרץ בגן.
אז אמרתי ששילוח של השמנמנים לא ריאלי,
4 אולד מן יעלו בארץ 3000 שח,
4 טרה פירמה שמנמנים יעלו 2500 ש"ח.
שאגב הם מעט ארוכים יותר מהקוני (סגור = 360 פתוח = 562) יש לי מרחק מהבאמפ סטופ אז ה10 מ"מ יותר ארוך לא מפריע, ותוספת פתיחה של 50 מ"מ נשמע מעניין.
עדיין ממתין לעדכונים מחבר לגבי משלוח