טוב, כאן אני ושאר מהנדסי המכונות חייבים לך תשובה רצינית, עזבו את כל השטויות בצד.ציטוט:
נכתב במקור על ידי Assaf G
כן, יש עבודה. למהנדסים טובים - יש אפילו ביקוש רציני.
אני עבדתי בחברת פיתוח* בתור סטודנט מאמצע התואר בערך, המשכתי לעבוד שם במשרה מלאה עוד שנה, סך הכל שלוש שנים. אחר כך הצטרפתי בתור עובד מספר 2 לסטרטאפ אחד בתחום הרפואי (שם פיתחנו מאפס משאבת אינסולין זעירה. תכנון מאד פרטני בסולידוורקס, תכנון לייצור בפלסטיק, מיקרו-זרימה, חיישנים ושסתומים זעירים, בקרה - קצת אלקטרוניקה), קצת פחות משנה, ואחר כך פתחתי עם שותפים סטרטאפ שני, בתחום האורטופדיה (אנחנו מפתחים שתלים אורטופדיים עם עקרונות מכאניים מעניינים - כאן אני מתעסק בבעיות הרבה יותר קרובות לתחום הרכב משנדמה - השתלים האלו הם על גבולות החוזק של המתכות שמשתמשים בהם, יש הרבה בעיות של התעייפות, ויש בעיות בממשק עם סביבה ביולוגית חיה - עצם). מאז קרוב לשלוש שנים אני בעצם עובר מהצד של הפיתוח המכאני יותר לניהול, פיתוח עסקי, פטנטים, וכולי.
תחום הרכב הוא אצלי תחביב, זה משהו שאני לומד בזמני הפנוי מאז ומתמיד אפשר להגיד... לעסוק בזה בצורה רצינית ולפרנס עם זה את המשפחה - זה חלום מתוק בינתיים. אין תעשיית רכב משמעותית בארץ כמו שאתה יודע. יש סיכוי לפיתוח של תעשייה קטנה בתחום המרוצים והפנאי, שתופסת תאוצה עכשיו שהספורט המוטורי חוקי - אינשאללה.
חברים שלי ללימודים - אין מישהו שאין לו עבודה מכניסה. הרבה עובדים בתעשיות הבטחוניות השונות. המשכורות לאנשי מכאניקה לפחות בשנים הראשונות הן לא משכורות של אנשי חומרה בתקופת הבועה, אבל תוך כמה שנים הפערים בהחלט מצטמצמים. אחרי כמה שנים זה באמת לא משנה מה למדת, המון קריירות מתפתחות לכיוונים של שיווק, ניהול, וכן הלאה, תכלע'ס רוב המהנדסים לא עוסקים בפיתוח בפועל.
*הסבר - חברת פיתוח זו חברה שמעסיקה מגוון של מהנדסים, בדרך כלל בתחומים שונים, גם וותיקים וגם צעירים, שעובדים על פרוייקטים עבור לקוחות. הלקוח הטיפוסי הוא חברת הייטק/סטרטאפ, שיש לה רעיון אבל אין לה את האפשרות לשכור עכשיו את כל המהנדסים המומחים שהיא צריכה כדי לפתח אותו - אז היא חותמת על חוזה עם קבלן פיתוח, מגדירה את מה שהיא רוצה ובשיתוף פעולה מפתחים את המוצר. לקוח אופייני אחר הוא ייצרן, מפעל, שצריך שיפתחו או ישפרו את המוצרים הקיימים שלו - מפעל טיפוסי יודע לייצר, לא לפתח. אני זוכר שעבדו אצלנו שנים על נושאים של טפטפות, של ניאגרות - אין לכם מושג כמה טכנולוגיה יש בניאגרה של שירותים. אין הרבה חברות פיתוח בארץ, מה שיש רובן קטנות - ממש כמה אנשים בודדים סביב מהנדס מבריק אחד או שניים, אבל הן מקום העבודה מספר אחד למהנדס מתחיל. מקומות כאלו מחפשים אנשים כשרוניים. טיפ ראשון - לא הציונים ישיגו לך עבודה, אלא מה שמעבר לציונים. לעומר למשל ולחברה שלו מבן גוריון, תמונה של מכונית הפרויקט בתוך קורות החיים שלהם וקישור לאתר הבית , זה מה שימשוך את תשומת הלב הלב של מי שמקבל את קורות החיים וזה מה שישיג להם עבודה בפיתוח.