תומר גרם לי לכתוב....אני סוג של תומר אבל בנגטיב.
חוץ מפלאנגה אחת גדולה שום דבר לא מברזל יצוק כמעט הכל מתקפל ו/או עשוי מחומרים קלים.
בעבר הייתי עם סט מגירות מפואר של רכס, החלטתי לזנוח את הצורת זיווד הנל בגלל משקל ונפח ונוחות. כשהכל היה מאוחסן במגירות הקשה על הניוד ובישול רחוק מהרכב אבל בגלל הגישה לתא מטען בסמוראי פתוח חיפשתי לפשט פעולות ככל הניתן לסיטואציות המשתנות בזמן טיול.
לדוגמא כדי לגשת לתא מטען יש 1.לפתוח את הזרוע של הגלגל ספייר.
2. לפתוח 2 ריצרצים בברזנט.
3. לפתוח 4 תיקתקים בברזנט.
4. לפתוח דלת אחורית...
קצת מייאש בשביל להוציא בירה מהמקרר או רק כדי להוציא כירה כי חסר עכשיו.. וכו
אישית אני נהנה מאוד מהבישול בשטח..
תחושת החופש והאוויר והנוף תמיד עשו לי את זה ומבחינתי לאוכל יש חלק מרכזי בטיול.. בדיוק כמו הדרך.
האוכל בטיול הוא מקום לחברותא ... מקום להתחמם ... להתעסק..והאוכל עצמו טעים יותר כשאוכלים בניחותא בשטח בלי 2 זאטוטים על הראש .
(:
אז מלמטה,
*פקל קפה ל8. (כי לעיתים מטיילים בקבוצה גדולה)גזייה, פינגן נירוסטה גדול ובתוכו מיכל 450גר', 8כוסות נירוסטה, קפה,סוכר,תה, מגן רוח. ארוז בפאוצ' נחמד של שורש ונגיש תמיד מהכיסא נהג.
*סט צלחת,קערה,כוס וסכום לבודד ארוז בפאוץ רשת ובשלוף מהכיסא נהג (לפעמים שלא אני מבשל ורק מתכבד :)
*רשת נירוסטה עבה עם רגליים מתקפלות. (שטוחה מאוחסנת עם כל הכלים בתוך סקוצים פנימיים בתיק גלגל)
*פלאנגה כפולה גדולה, מאוחסנת בתא יעודי, נמוך ומרכזי בין המקרר לארגז בישול
*סהכ 3 מיכלי גז 450גר. (אחד מהם בפקל קפה)
*גליל נייר ידיים (עובד כרגע על מתקן קבוע ונגיש שיהיה תמיד בשלוף)
והתכלס- ארגז הבישול.
לקחתי ארגז פלסטיק שהיה פחות או יותר במידות ואותו אני משנה ומתאים לאט לאט לצרכיי. בינתיים הוספתי לו מחיצה פנימית ומיקום ייעודי לבקבוקי שמן ותבלינים. ורגליים שהופכות את המכסה למשטח עבודה.
הארגז מכיל את הנ"ל.
*מגבת מטבח כמו בבית.
*כירה כפולה של kovea. (נגישה מבלי לפרוק את הארגז מהרכב)
*מגדל קופסאות 6 סוגי תבלינים.
*בקבוק אטום לנוזלים 330מל שמן זית
*בקבוק אטום לנוזלים 330שמן ענבים
*סכום ל4סועדים,4 צלחות,4כוסות עם מכסים לנסיעה.
*טוסטר אלומיניום כפול לעבודה מעל הכירה.
*סיר נירוסטה 3ליטר
*מחבת נירוסטה 9" (מתאימים גם לבישול מעל המדורה, לשם כך אני נעזר במנגל עם הרגליים, פשוט מעמיד אותו מעל המדורה כבסיס)
*מחבת אלומיניום נונסטיק 12", מכסה סיליקון.
*סיר 4ליטר מתקפל, מכסה עם מסננת שקוף.
*4 קערות מתקפלות בגדלים שונים (2 מהן עם מכסה כדי לשמור אוכל להמשך)
בפאוץ שנשלף מתוך הארגז- (שוב לעיתים צריך כלים ספציפיים ולא את כל הארגז בישול)
2 קרשי חיתוך קטנים מתקפלים+ 1 גדול
סכינים 4", 6",סכין לחם 6". סכין בשר ודגים 10", תרבד סיליקון, מלקחיים סיליקון, כף גדולה למרק, פומפייה, מערבל, מברשת מריחה.
מקווה שלא פספסתי כלום (בטוח שכן)
ובהחלט רואה מקום לצמיחה ותוספות..
סיר יציקה שתומר שאל עליו לאחרונה נראה לי להיות תוספת מעניינת לארסנל. אני גם מפנטז על תנור קולמן מתקפל שעובד מעל הכירה. מוט ספינר לבשר גם יכול לעבוד (:
יש לי מעט תמונות: אנסה בהזדמנות לצלם אותו מלא... הוא די מפורק ומחכה להשלמות.
נ.ב תודה תומר שהערת אותי.
קובץ מצורף 137877קובץ מצורף 137878קובץ מצורף 137879קובץ מצורף 137880
Sent from my SM-G781B using Tapatalk