הגדלת כושר גרירה ניתן לעשות דרך מעבדת הרכב של אוניברסיטת אריאל או הטכניון.
אני עשיתי דרך אריאל, התהליך מאוד פשוט ומהיר. עלות של 500 שקלים, הגדילו מ750 עם בלמים ל1500.
Printable View
הגדלת כושר גרירה ניתן לעשות דרך מעבדת הרכב של אוניברסיטת אריאל או הטכניון.
אני עשיתי דרך אריאל, התהליך מאוד פשוט ומהיר. עלות של 500 שקלים, הגדילו מ750 עם בלמים ל1500.
אם עוצר שוטר ורוצה לתת דו"ח על וו גרירה נשלף שלא שלפו אותו - מה הבעיה לשלוף אותו באותו רגע?
אפשר להגיד שבדיוק גררתם ושכחתם להוריד אותו..
קרה לי פעם אחת - ואם לא מעצבנים את השוטר אין סיבה שהוא לא יוותר - בדיוק כמו שעוצרים אתכם על מנורה שופה - אפשר להחליף באותו רגע ולא יירשם דו"ח, אם השוטר קם על צד ימין באותו בוקר.
יש לך סימוכין למה שכתבת?
כי לי שוטר נתן דו'ח על אף שהיתה לי נורה חלופית ברכב- נורת חניה קדמית, שנסיעה בלעדיה זה סיכון אדיר למשתמשי הדרך...
הלכתי למשפט. השופט הוריד לי את הקנס למינימום אך טען שלמרות שהוא מסכים עם הטיעון שלי הוא אינו יכול לבטל, כי אכן נסעתי עם נורה שרופה.
בתכל'ס הרווחתי. המשפט היה יום לאחר יום העצמאות ושוחררתי מבעוד מועד מלבנון עבור זה.
לא, מניסיון שהיה לי עם שוטר שעצר אותי, זה מה שאמר ונתן לי זמן להחליף נורה - לא טרחתי לחפש אם זה אמיתי, אני אבקש להוריד את ההערה.
הנסיון שלי עם שוטר.. על כביש 4.. לאדה ניבה נורה שרופה. ביקשתי ממנו שלא ייתן דו"ח ושיישאר ליידי לראות שאני מחליף נורה כי באמת מסוכן לנסוע ככה ומזל שהוא שם לב כי אני לא ועוד יותר מזל שעדיין לא חושך.
אז הוא נשאר. אחרי 20 דקות של פירוקים מקדימים הוא נסע. איזה חרא של אוטו. אני חושב שהוא ריחם עלי.
עניין הוו הנשלף לעומת זאת כמו שראינו כאן בדיון - פחות מובהק ככל שלא כתובה שום הערה, בניגוד לתקינות מערכת התאורה - קשה יהיה לשוטר לעמוד במשפט ולהסביר למה לא נתן לנהג פשוט לשלוף את הוו.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
דיסקו 2 שנת 2004:
וו הגרירה המותקן אצלי - נשלף.
נוסע בלעדיו ביום יום .
שני דברים לא מצויינים ברשיון הרכב (לפחות אני לא שמתי לב) :
א. עצם היותו נשלף
ב. משקל מותר לגרירה עם ובלי בלמים .
לא בא לי ליפול על שוטר חכמולוג שיגיד לי - לא רשום נשלף, חייב להיות קבוע, כנ"ל בטסט .
מצד שני אין לי שום כוונה להתעסק עם משרד התחבורע לשנות סטטוס ברשיון הרכב. זה בד"כ
לא מסתיים בטוב.
ולגבי משקל גרירה ... מה המשקל המרבי שמותר לי לגרור ע"פ רשיון הרכב אם שוטר \ניידת בדיקה של מ.התחבורע מתעלקים.
קובץ מצורף 137398
בעקבות ויכוח בין שני חברים בדקתי עכשיו ועברתי על תקנות התעורה.
לא מצאתי שום תקנה שמתייחסת לפירוק וו גרירה לא בעת גריה, גם אם הוא נשלף.
סימוכין בבקשה - או צילום דוח, או מספר תקנה.
לא, המספר שבועז רשם בעמוד הראשון בשרשור אינו מספר של תקנה קיימת.
נדמה לי שהסיכום היה שרק אם רשום לך ברשיון שאסור לנסוע עם הוו שלא בזמן גרירה, אז אסור. בלי תקנה ייעודית.
אם לתת קרדיט לרשויות, אז זה גם נשמע הגיוני. לאפשר למי שמחליט לקבוע שרק ברכב שבו הוו מסתיר את המספר, מחויבים לפרקו שלא בזמן גרירה.
אצלי המספר לא מוסתר ואין הערה על פירוק הוו.
קיבלתי בפרטי:
"
יכול לעדכן באנונימיות
שבטופס של פרטי הרכב מופיע שצריך להסיר את הוו גרירה כשהוא לא בשימוש.
הטופס שמפרט את מספר הידיים, תאריכים דגם מנוע וכו'.
טופס פרטי הרכב מהאזור האישי של משרדי הממשלה.
בטופס רישוי (טסט) לא מופיע כלום בנושא
"
בדקתי. גם אצלי רשום כך באתר הממשלתי:
"
הגבלות
אסור להתקין וו גרירה
אין לנוע עם וו גרירה
אלא במצב גרירה בלבד
מותקן תפוח גרירה
פטור מנשיאת גלגל חילוף
חובת ערכת תיקון תקר
"
מצד שני רשום שאסור להתקין וו גרירה, ושמותקן תפוח גרירה.
האיסור לנוע הוא בכלל על הוו, אז אני מסודר :D
פקידות הזויה...
Ioniq5
נגיד שאתה צודק. נגיד שמישהו אשכרה חשב על השורות האלה והתכוון אליהן. למה וו צריך להסיר ותפוח לא?
מנסה להבין.
יש לי פגוש מתכת אחורי (לטובת שיפור זוית נטישה),
עם וו נשלף.
היות ואני לעולם לא גורר הוו עצמו בכלל נמצא במחסן אצלי בעבודה.
אז אין בעיה לנסוע ככה ?
דניאל
הנורה השרופה אינה דומה לוו הגרירה.
שוטרים מונחים לוותר על דו"ח בגין נורה שרופה, אם לנהג יש ברכב נורה לביצוע ההחלפה.
ההנחיה מגיעה לאחר שנהגים טענו בבימ"ש שלא ידעו שנשרפה להם המנורה. קיים ספק סביר שהתקלה נוצרה במהלך הנסיעה. אם כן הנהג אינו עבריין או רשלן, הוא הרי לא יצא לדרך כשהוא יודע שהנורה שרופה. אבל... אם נהג יספר לשוטר שהוא יודע על התקלה מזה שבוע, או שלא היה לו זמן לתקן וכו', השוטר יכול לציין זאת בדברי הנאשם ולרשום דו"ח.
הדבר אינו דומה לוו נשלף שחיבורו ושליפתו, באחריות הנהג, לפני צאתו לדרך.
באשר לדו"חות: שוטר לא נותן דו"ח על "וו גרירה נשלף". אין תקנה כזו בתקנות התעבורה. שוטר יכול לתת דו"ח על אי מילוי תנאי או הגבלה של רישיון הרכב (תקנה 8 לתקנות התעבורה). הדו"ח הוא 500 ש"ח ללא ניקוד.
כלומר, אם לא כתוב ברישיון באופן מפורש, שיש לשלוף את וו הגרירה בעת שלא מבוצעת גרירה, השוטר לא יכול לתת דו"ח. אם יתן, התובע המשטרתי בבימ"ש יבטל את הדו"ח ויוציא דרישה לדו"ח הסבר ממפקדו של השוטר.
ערן CJ