-
תגובה: יוקר המחיה, חסימת יבוא שוב, השחיתות חזרה למקומותינו
אף אחד לא מבקש תקן של רבי מלובביץ.כולה צריך להיות מצוייר על הרפידה E או הכיתוב לפי DOT זה הכל.אף אחד לא ביקש משהו יוצא דופן.רפידות מארהב המון פעמים לא מסומנות כי אין שם חובה כזאת.ורוקאוטו כן מוכר חלקי טראש (או משופצים על ידי ילדים במקסיקו)בלי אבא ואמא לצד חלקים איכותיים ועוד איך.למעשה הרובריקה של "אקונומי" זה זבל סיני noname.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אני די בטוח. וגם אם יש פה מישהו שחידשת לו שלא חובה לטפל בוולוו במוסך יבואן, יש לך קהל יעד גדול בהרבה שם בחוץ, בקבוצות פייסבוק וואטסאפ. אתה מבזבז אנרגיה כאן. לך תציל אותם.
וואללה...ואתה מגרש אותו מפה, בגלל שהנושא \ שישרור מפריע לך?או, שאתה באמת מאמין שהמשאבים שלו מוגבלים, ובגלל שזה נושא חשוב, עדיף להשקיע במקום אחר???הבן אדם מעלה נושא שכואב לכולנו, ואתם מתנפלים \ מגרשים אותו.יש פה עשרות דיונים הזויים ומנותקים פי כמה (שלא לדבר על אלפי תגובות, שרק מפריעות בדיונים חשובים).
-
חס ושלום לא מגרשים אף אחד. אני באמת חושב שאילן מטיף למומרים.
-
מתנפלים, כי מדובר בוולבו, שזה "אוטו של עשירים" (אז מה אם וולבו משומשת עולה פחות מטויוטה ישנה יותר?... זה לא מעניין. כאן עדיין נמצאים בעידן ה"וולבו-וילה". יש לך וולבו, משמע אתה "עשיר", אז תשלם והרבה).כן, אפשר לתחמן את המערכת. רובנו עושים את זה כל הזמן. כי אין לנו ברירה. אבל אף אחד מהמסנגרים על המערכת, שלא אוהבים שרשורים כאלה כאן כי מהר מאוד מתדרדרים למחוזות שלא אוהבים לשמוע (כי האמת אף פעם לא נעימה לשמיעה/קריאה) לא חושב קצת יותר רחוק. למה התפתחה התרבות הזו?.... למה היבואנים הם "חזירים"?.... (כי גם הם מוכים על ידי המערכת וצריכים להחזיק מלאי יקר ועובדים ומשכורות ויועצי שירות וחדרי המתנה עם מגזינים ומכונת קפה, ושכירות מטורפת, וארנונה הזויה ו... ו... ו...)לרגע לא חושבים איך הפכנו לסוג של תפוזים/אשכוליות שנסחטים כל הזמן כדי לתחזק מערכת רעבתנית, "נרקומנית של מיסים" כמו שבועז הגדיר פעם במדויק.
-
לעשות סקר שוק, לקנות חלקים חליפיים, לייבא חלקים בעצמך מחו"ל, ללכת למוסך קטן עם יחס אישי וללא חדר המתנה, לעבוד על הרכב שלך בעצמך, כל הדברים האלו הם לא חדשים, זה לחם חוקו של הפורום הזה. וכל אלו לא תחמונים, דרור. זה תרבות מוטורית וצרכנית. לא? ויש גם זכות קיום ליבואן ולמוסך יבואן ושיקחו כמה שהם רוצים ויכולים. עובדה שיש גם להם לקוחות. ויש וולוו ויגואר, ויש דאצ'יה ורנו, ויש טויוטה באמצע, כמו שיש מסעדות גורמה פלצניות, ויש מסעדות ג'אנק פוד, ויש מסעדות פועלים הגונות באמצע.
-
מזל שנשארו פה כמה עם הבנת הנקרא.
עצוב שיש כמה שאני מחזיק מהם אינטיליגנטיים שלא הצליחו להבין נושא כל כך פשוט וחושבים שאילן מדבר לעניין.
אילן, להזיכרך, אני טרחתי רבות בעניין היבוא האישי בשעה שאתה זלזלת והעברת ביקורת.
גם היום אני מסייע בהתנדבות ובשמחה לכל חברי האתר שמתקשים עם הליכי היבוא ואני משקיע בזה לפעמים כמה שעות בשבוע.
אתה לא באמת מלמד אותנו כמה כדאי ליבא לבד.
מה שלימדת אותנו זה שאתה לא יודע ליבא כהלכה בלי קומבינות ולא יודע לעשות חשבון.
למדנו גם שאפילו להשוות בין מוצרים אתה מתקשה
-
בועז לא אתייחס לטון האישי שאתה כל הזמן גולש אליו.הבעיה בדיוק במה שאתה כותב - אתה מסייע בהתנדבות, הליכי יבוא ועוד תקנות והגבלות. יעני מאכער, להזכירך הדיון על המאכער, מתי צריך אותו?זו בדיוק הבעיה, אני רוצה לנסוע בוולוו מפוארת מאוד, מפנקת ומפנפנת בלי שידפקו אותי כי יש לי טעם טוב. אני רוצה לקנות רפידות בלם עם תקן של הרבי מלובביץ, ולא את הזבל שמוכרים בארץ (כן בארץ מוכרים את הזבל של הזבל), לא צריך את המדינה לשים לי חסמים מיותרים שמיועדים אך ורק לדאוג לבעלי ההון והשלטון. להזכירך המכון המפורסם שנקרא מכון התקנים...
-
אילן, קבל תיקון והבהרה - "מאכער" זה מי שמנצל את רשעות המערכת והמצוקות שהיא מייצרת לציבור ומסדר עניינים תמורת תשלום או טובת הנאה אחרת. במקרים רבים, המאכער בא מתוך המערכת עצמה. דווקא בועז עוזר לרבים פה בנושא הזה (והרבה), ללא שום תמורה. כך ש"מאכער" הוא לא.חוץ מהעניין הזה, אתה צודק.
-
אילן. הסיבה שרוב גולשי האתר הזה מצליחים להחזיק כלי רכב יקרים לאחזקה - היא הסיבה לשמה האתר הזה הוקם - עבודה עצמית, ייבוא אישי. יכולת בחירה.
וולוו כמו שלך נמכרת כמשומשת בגרושים יחסית למחיר כחדשה. כי מדובר ברכב שהיחס בין השווי שלו למחיר הטיפולים במוסך מורשה הופך את העסק ללא כדאי - בהגדרה. ולכן אתה, שיודע איך אפשר להביא חלקים בזול ולהחליף אותם לבד או במוסך עצמאי קטן - מחזיק כזה רכב.
וכן.... מה לעשות צריך לדעת גם להקפיד ולמלא טפסים ולשים לב לסימון התקן. זה חלק מהעניין.
בהגדרה - מי שלא יודע לעשות את כל זה לא יחזיק כזה רכב משומש וכמראה גם לא גולש כאן.
אני רק שואל את עצמי למה בשביל החלפת רפידות בכלל להיכנס למוסך. זה 30 דקות בנחת כל צד בלי ליפט ובלי כלי עבודה מיוחדים.... אבל זה באמת רק אני.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אילן, קבל תיקון והבהרה - "מאכער" זה מי שמנצל את רשעות המערכת והמצוקות שהיא מייצרת לציבור ומסדר עניינים תמורת תשלום או טובת הנאה אחרת. במקרים רבים, המאכער בא מתוך המערכת עצמה. דווקא בועז עוזר לרבים פה בנושא הזה (והרבה), ללא שום תמורה. כך ש"מאכער" הוא לא.חוץ מהעניין הזה, אתה צודק.
האמן לי, ויש לי נסיון מספיק גדול, שגם בשאר הענינים הוא טועה.
אני לא איש של המערכת ואני יודע מתי לבקר אותם ועל מה.
לאילן יש זווית ראיה מעוותת. ולא בפעם הראשונה שהוא מיצר סערה בכוס תה.
מי שמצפה שמשווה מחיר חלק מקורי לחלק חליפי ומצפה שהם יהיו דומים הוא תמים במקרה הטוב.
לחיזוק טענתו הוא מפציץ אותנו במידע המרעיש שהוא רכש בצרפת חלק חלופי במחיר נמוך במאות אחוזים מהמחיר של המקורי בארץ.
ואז אני מגלה שהחליפי נמכר גם בארץ במחיר כמו בצרפת בערך.
על זה שאסור ליבא חלפי בטיחות רק תחת אישור אפשר להתווכח. אני לא אתנגד כמובן אבל יש כללים וצריך להכיר אותם.
בכל מקרה, מותר להביא חלפים מקוריים גם אם הם רפידות בלם ובלי טרטורים…
אז אל תתבלבלו מכל מיני שרשורים שמסלפים את המציאות
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לא לגמרי מדוייק, לפי מילון אבן שושן - "ביצועיסט", ו"גם אדם המקדם דברים אצל פוליטיקאים ומוסדות ציבוריים". הכינוי כן קיבל דימוי שלילי בגלל סיבות מובנות.אסף צודק, באמת יכלתי להחליף לבד את הרפידות, לא אוהב את הלכלוך של הבלמים בידיים. זה גם פחות כיף על הרצפה. ושוב צודק שאין שום היגיון להחזיק רכב יוקרתי שעולה $$$ אם אתה לא מבין איך לתחזק לבד ובזול אחרת זה מטורף. זו גם הסיבה שוויתרתי על הג'יפ, האחזקה שלו היתה לא יקרה אבל היתה התעסקות לא נגמרת, כל הזמן לרוץ לשחרר חלקים, ללכת לדואר, לרוץ למוסך או בשבת לעבוד שעות על הרכב.כל מה שאני מנסה להגיד שהרוב הדומם התרגל למצב מעוות ועקום, אנחנו נדרשים לשלם יותר בגלל חסמים ובירוקרטיה מיותרת. כל הגזלנים גוזרים קופון על הגב של הרוב, המיעוט החכם נמצא כאן.וכן אני נהנה לדפוק את המערכת, להביא חלקים, ההתעסקות, ההתקנות. מרגיז אותי שבדרך יש כאלה שמנסים לעשות סיבוב עליי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אאני רק שואל את עצמי למה בשביל החלפת רפידות בכלל להיכנס למוסך. זה 30 דקות בנחת כל צד בלי ליפט ובלי כלי עבודה מיוחדים.... אבל זה באמת רק אני. אסף. Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
יכול להיות שזה מסביר את הכאבי גב שלך........
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanHadar
.... זו גם הסיבה שוויתרתי על הג'יפ, האחזקה שלו היתה לא יקרה אבל היתה התעסקות לא נגמרת, כל הזמן לרוץ לשחרר חלקים, ללכת לדואר, לרוץ למוסך או בשבת לעבוד שעות על הרכב....
לרגע חשבתי שהיה לך לנדרובר ואז נזכרתי שמדובר על WK :)גם אני בתחושה שקצת פיספסת כאן, אתה משווה תפוזים לרפידות ברקס.יקר כאן, בירוקרטיה בשמיים, אבל זו לא הדוגמא הנכונה לדעתי.
-
אז הינה הזווית ראיה השניה, מצד היבואנים.
אי שם בשנת 1999 השתחררתח מהצבא עבור ההצעה שאי אפשר לסרב לה - מנהל המחלקה הימית של ימהה (עם כל הצ'ופרים שהמותג הזה מציע, במים וביבשה)
פגשתי את מנכ"ל יפנאוטו (זוכרים? סובארו)
תוך כדי שיחה מר לי שעל אוטו חדש מרוויחים רק 3000 ש"ח ואי אפשר להתקיים מזה.
אז ממה אתה מרוויח שאלתי?
חלקי חילוף! הוא אמר. שם הרווח.
אז אתם באמת רוצים שמאיר/סמל"ת/קרסו/שלמה וכל השאר ימכרו במחירי חו"ל???
ולא סתם הפעילו לובי רציני לבלימת ייבוא אישי
-
קצת לקחתם את שני מקרי הקיצון. חלק מקורי במוסך יבואן, לעומת חליפי מחו"ל בעבודה עצמית.
הרוב המוחלט של חברי, גם כאלו עם רכבי 4*4, קונים חלפים במחיר "בינוני" בחנויות חלקי חילוף, או במוסך, ומטפלים במוסך "רגיל". בשנים האחרונות, מפאת קוצר בזמן לעבוד על הרכב גם אני.
הפעם האחרונה שקניתי חלק מחול היתה לפני כמה שנים (קיט שיפוץ לסטארטר בעודף מ40 שח) פשוט כי לא היה להשיג בארץ. בד"כ שם חלפים מקוריים, או כאלו שיש לי אסמכתאות לגביהם, ולא את הסיני הכי זול בנמצא.
מחירים סבירים לחלוטין בעיני ברוב המקרים.
לגבי הנימה האישית שמרימה כאן ראש בתקופה האחרונה, לא לעניין.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanHadar
לא לגמרי מדוייק, לפי מילון אבן שושן - "ביצועיסט", ו"גם אדם המקדם דברים אצל פוליטיקאים ומוסדות ציבוריים". הכינוי כן קיבל דימוי שלילי בגלל סיבות מובנות.אסף צודק, באמת יכלתי להחליף לבד את הרפידות, לא אוהב את הלכלוך של הבלמים בידיים. זה גם פחות כיף על הרצפה. ושוב צודק שאין שום היגיון להחזיק רכב יוקרתי שעולה $$$ אם אתה לא מבין איך לתחזק לבד ובזול אחרת זה מטורף. זו גם הסיבה שוויתרתי על הג'יפ, האחזקה שלו היתה לא יקרה אבל היתה התעסקות לא נגמרת, כל הזמן לרוץ לשחרר חלקים, ללכת לדואר, לרוץ למוסך או בשבת לעבוד שעות על הרכב.כל מה שאני מנסה להגיד שהרוב הדומם התרגל למצב מעוות ועקום, אנחנו נדרשים לשלם יותר בגלל חסמים ובירוקרטיה מיותרת. כל הגזלנים גוזרים קופון על הגב של הרוב, המיעוט החכם נמצא כאן.וכן אני נהנה לדפוק את המערכת, להביא חלקים, ההתעסקות, ההתקנות. מרגיז אותי שבדרך יש כאלה שמנסים לעשות סיבוב עליי.
הפירוש הרשמי של אבן שושן לא מעניין אותי. אני מתכוון לפירוש במציאות היומיומית שלנו. זה שמקדם עניינים אצל פוליטיקאים ומוסדות ציבור (קרי "המערכת") לא עושה זאת לשם שמיים. זה משלח-יד ולמעשה מקצוע. מן הסתם רבים מאלה שעוסקים בזה, באים מתוך המערכת עצמה ומתוך היכרותם איתה ועם אלה שעובדים בה ומנצלים את זה יפה יפה. במקרה של המערכת הרקובה והמושחתת בישראל, זה ממש מתבקש, ובתחומים רבים אי אפשר לזוז מילימטר ללא עזרת מאכער מקושר - ותאמין לי, הטסטים, החלפים וכל ענייני "עמילות רישוי" ושאר צרות שסביב אחזקת כלי רכב, הם הסעיף הכי קטן בבירוקרטיה הישראלית...בגדול, אני מסכים איתך. מדיניות ברורה ומוצהרת של פמפום יוקר-מחיה לא פרופורציונלי, מערכת שלטונית מסואבת שמקדשת את שיטת ההפרד ומשול דוחפת את האזרחים "לא לצאת פראיירים" גם במחיר של לשנוא ולרמות ולגנוב זה את זה כל הזמן - כי ציבור לא מאוחד שבו כולם שונאים את כולם על כל רקע שתדמיין לעצמך - עדתי/כלכלי/דתי/פוליטי/גיאוגרפי/מגדרי/יו-ניים-איט, זה משהו שממש נפלא לשלטון הרע הזה. כל אלה תהליכים של אבדן ערכים שהתגבשו כאן במשך עשרות שנים. אבל זו קצת מלחמה בטחנות רוח ואין טעם להשחית אנרגיה וזמן על קיטורים בנושא הזה. כולנו יודעים איך דברים עובדים, איך לשחק את המשחק, איך לנצל את הפרצות ולתחמן את המערכת, פשוט כי אין לנו ברירה. כי זו המציאות בישראל שהיא מדינה רקובה, מחורבת, אכולה ומפוררת לגמרי מבפנים, מאחורי עטיפה נוצצת של הייטק ותדמית זוהרת של וילה בג'ונגל.
-
בסדר הבנאדם רוצה רפידות עם תקן של רבי מלובביץ
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
לא בטוח שאני מבין את כל מה שכתבת....1 - נגמר הסיפור של קישור בין אחריות לטיפול במוסך יבואן.2- שמנים בדיפרנציאלים ונוזל בלמים, בדיקת מפלס או החלפה מלאה?
החלפה מלאה של כל השמנים שציינתי, וכולל עבודה.לגבי הקשר, לא ידעתי, אבל חייב לציין שגם ברכב הקודם(נבארה) טיפלתי במוסךמורשה יבואן, פשוט כי היה מוסך טוב
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יניב עמית
החלפה מלאה של כל השמנים שציינתי, וכולל עבודה.לגבי הקשר, לא ידעתי, אבל חייב לציין שגם ברכב הקודם(נבארה) טיפלתי במוסךמורשה יבואן, פשוט כי היה מוסך טוב
מאחר שהדיון הזה כבר מזמן נלקח למקומות לא טובים....
סתם מסקרנות, למה להחליף שמנים בדיפרנציאלים ב 40K? איזה שנתון הרכב?
זה הוראת יצרן או יוזמה שלך?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
מאחר שהדיון הזה כבר מזמן נלקח למקומות לא טובים....
סתם מסקרנות, למה להחליף שמנים בדיפרנציאלים ב 40K? איזה שנתון הרכב?
זה הוראת יצרן או יוזמה שלך?
אני מכיר אינטרוולים כאלו ואף מחמירים יותר. בדיפנדר הייתי מחליף כל 20 בסרנים וכל ארבעים בטרנספר.