תגובה: עזרה בקנייה של מקדחת עמוד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmulikipod
נראה שמה שיש שם זה פשוט תיאור לא מדוייק של המוצר והם מתכוונים למונחים - JT33 ולJT6.
מה זאת אומרת בעברית ?
תסתכל פה -
https://www.amazon.com/Morse-Taper-D.../dp/B01BO1VYPS
זה מתאם שהצד השמאלי הארוך שלו הוא קונוס מורס 2 (morse taper 2 = MT2) זה הצד שמורכב לך לכיוון המקדחה וכבר זיהית ומדדת אותו.
והצד הימני הקצר הוא קונוס גייקובס 33 ( jacobs taper 33 = JT33) עליו מרכיבים את הצ'אק ("פוטר") בשיטה דומה למורס.
לכן אתה צריך להביא פוטר שמתאים לקונוס בצד הרחוק (צד הפוטר) שכבר יש במתאם הקיים אצלך (יש JT יש B ועוד),
או להביא כזה מתאם שהוא צד אחד MT2 וצד שני מה שתחליט שאתה צריך.
ים,
הלינק שהצגת מראה קונוס מורס 2 עם קצה עליון מסוג B. אין לו לשונית בולטת כפי שיש לסוג A אלא תבריג פנימי למוט משיכה.(draw bar)
לכן לכלים ללא מוט משיכה משתמשים ב- MTxA , ובאלו עם מוט משיכה ב- MTxB. (שיטת חליצת הקונוס, שונה)
תודה על העזרה חברים. בד"כ אני מעדיף לקנות כלי עבודה איכותי שישאר שנים מאשר דרעק סיני, במקרה הזה אני כנראה אקנה בעליאקספרס ואם וכאשר יהרס אני אקנה בעתיד איכותי יותר.
לגבי הרכבה חזרה של הקונוס, בדיוק כמו בהוצאה? פשוט להכניס חזרה ולדפוק עם פטיש גומי או משהו בסגנון?
עזרה בקנייה של מקדחת עמוד
אתה עשוי להיות מופתע לטובה ממה שתקבל מעלי ועדיין לצאת משמעותית יותר בזול.
תקרא פידבקים שליליים לפני שאתה מזמין.
להכניס אתה מוריד את הידית כלפי משהו ולוחץ את המורס למקום. זה מספיק טוב.
לא הייתי דופק בכלל למעט בחילוץ על האיזמל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זוהר לב
ים,
הלינק שהצגת מראה קונוס מורס 2 עם קצה עליון מסוג B. אין לו לשונית בולטת כפי שיש לסוג A אלא תבריג פנימי למוט משיכה.(draw bar)
לכן לכלים ללא מוט משיכה משתמשים ב- MTxA , ובאלו עם מוט משיכה ב- MTxB. (שיטת חליצת הקונוס, שונה)
אתה צודק,
אני הראתי סתם מתאם כדי להסביר לו שיש בעצם 2 קונוסים, אחד מורס אחד גייקובס.
אני עובד עם מורס MTxA רק במחרטה אז אני לא יודע להגיד מניסיון על מקדחות עמוד, אבל אינטואיטיבית לא נראה שחייב MTxA לאפליקציה הזאת
הרי הקונוס של הגייקובס קטן יותר והוא מחזיק על חיכוך בלבד ללא לשונית.
פתאום שמתי לב לזה באחת התמונות של נמרוד.
שווה מילה.
פריט נחמד שלוריה מכין ומחלק לחברים [emoji41]
מדובר במחזור פחית שבמקור משמשת לחימום אוכל מסוג Can Gel.
אליה מלחימים קנה מצינור כמעט עד התחתית וממלאים אותה בשמן המשמש לקידוח.
בצינור מניחים מכחול וכשזה נופל השמן לא נשפך.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...ce1dc16bb.webp
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...064b534991.png
תודה, אני משתמש עם הפיה של הבקבוק וזה דיי נוח, כרגע הוא לא במשלוח מאמזון אבל הוא מעולה ואני ממליץ עליו-
TAP MAGIC
בנוגע לקידוח נכון במתכת, לפי מה שהבנתי לכל מתכת מסוג X בעובי Y וקידוח בקוטר Z יש מהירות קידוח אופטימלית שונה. השאלה שלי היא האם אפשר לשים את המהירות תמיד על הכי נמוכה מתוך הנחה שככה המקדחים ישמרו הכי טוב או שיש מתכות שעדיף מהירות גבוהה יותר?
ודבר נוסף, כמה משקל נכון להפעיל בזמן הקידוח?
אני רחוק מלהיות מומחה,
אבל בגדול, במקדחות עמוד שהיו לי (מעולם לא היו לי, תמיד התלבשתי על אחת של מישהו) המהירות המינימלית היתה די גבוהה, אז לא היתה התלבטות (במקדחים גדולים, או מקדח כוס, זה קריטי יותר, כי הקוטר גדול ולכן גם המהירות בחלק החיצוני של המקדח).
אבל,
חוק האצבע אומר ששבב ארוך, הוא שבב טוב
כלומר, אתה מפעיל לחץ עד שיוצאים לך סלילים יפים וארוכים.
במתכות קשות זה קשה יותר. פעם אחרונה שעבדתי עם נירוסטה לא הצלחתי להוציא שבב טוב (לזכותי יאמר, שזה היה עם מקדחת חיקוי לעמוד- מעמד שמולבשת עליו מקדחה- בשום פנים לא כלי עבודה ראוי, אבל בברזל הצלחתי לקדוח איתו חורים טוב).
איל- תודה.
בעז- הדיאגרמה של המקדחה נמחקה מזמן, היא מאוד ישנה. השאלה שלי היא האם קידוח איטי תמיד שומר על המקדחים טוב יותר? אם נתעלם רגע מהזמן שאני חוסך אם אני קודח מהר יותר, נטו שמירה על אורך חיי מקדח.
אני מניח שכן.
באופן אישי אני גם לא מזיז רצועות בשביל 2-3 חורים.
גם ככה רוב הקדיחות שלי הן בין 4-8 ממ.
אם אני צריך קוטר גדול יותר או שיש לי הרבה חורים אז אני נוגע בזה.
מעבר לכך יש לי בטווח הזה לפחות 10 מקדחים וכשהכמות של הקהים גדלה אני קופץ לחבר שיש לו מכונת השחזה ומרענן.
יש לי מקדחים של Etm וגם קופסאות של מקדחים מעלי.
את הטובים , ETM קיבלתי מחבר שקנה פעם סטוק וניקה מגירות במידות שהיו לו הרבה.
השאר אני מזמין מעלי כשיש לי דחף קניות לא מרוסן.
איך אתה יודע מה המהירות בלי הפלטה?
ממליץ לך להרכיב מלחצי דפינה לשולחן
מניסיוני הלא מקצועי, שמתי לב ששימוש במקדחת עמוד במהירות הכי איטית שהמקדחה מאפשרת, אפילו עם מי ברז, תורם משמעותית לאורך חיי המקדח, כל מקדח אפילו הזולים שבהם.
היציבות = ניצבות +קירור המקדח משפיעים רבות על אורך חיי המקדח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmulikipod
איל- תודה.
בעז- הדיאגרמה של המקדחה נמחקה מזמן, היא מאוד ישנה. השאלה שלי היא האם קידוח איטי תמיד שומר על המקדחים טוב יותר? אם נתעלם רגע מהזמן שאני חוסך אם אני קודח מהר יותר, נטו שמירה על אורך חיי מקדח.
בקצרה - לא.
יש תנאי חיתוך מתאימים ומתחת לכך ומעל לכך אורך חיי הכלי יורדים (אפשר להרחיב אבל זה לא כל כך מעשי לחובב).
בגלל :
1. שאתה לא קודח בקוטר קבוע או אפילו דומה.
2. שהחלפת רצועות זה לא עסק של שניה ורבע.
3. שבכל מקרה אתה לא באמת שולט על הקידמה אז הקידוח הוא רק סמי-מקצועי.
בסוף תבין שעדיף להתפשר על אזור ה400-500 סל"ד לחובב הממוצע, לקרר מספיק, לפנות שבבים וזהו.
עוד קול בעד הבוש הירוקה, נכון שבוש ירוק זה כלי שבד״כ נמנעים ממנו אבל המקדחה הזו יוצאת מהכלל הזה.
יתרונות :אלקטרוניקה יעילה מאוד גם בברירת הסל״ד וגם בפיצרים שמסביב, כנגר חובב אני משתמש בה גם עם מקדחים קטנים וגם עם מקדחי כוס בעלי קוטר, לעיתים ממש עם החלפה בתדירות גבוהה, משחק עם רצועות לא בא מבחינתי בחשבון.
אמנם איני משמש כבד אך לא מצאתי שהיא התקשתה בקידוח כלשהוא בעץ או בברזל, הכיוונון שלה למהירות, גובה ומרכוז הינו קל ומהיר הודות לסמן לייזר מדויק, מד גובה דיגיטלי ופוטנציומטר לכיוון מהירות נוסף לשתי המהירויות המכניות, המקדחה קלה יחסית ( טוב ורע) המלחציים המובנות יעילות מאוד.
בצד השני, זה אינו כלי לעבודה מסיבית ואינטנסיבית, גובה הקידוח יכול להגביל, קיים משחק קטן בפוטר שלא פגע לי באיכות של אף קידוח.
בשורה תחתונה, אידאלית לחובבים , עם אזור עבודה מצומצם.
1 קבצים מצורפים
טוב, אז עשיתי טעות. רציתי לנקות ולעשות סוג של תחזוקה מונעת, מסתבר שעשיתי נזק/ים.
1. כשאני מוריד את המקדח למטה יש חופש והוא זז טיפה.
2. המקדחים מחליקים בפוטר, לא מצליח לנעול אותם גם כשאני מהדק חזק מאוד עם המפתח.
לגבי 2 זה פחות נורא כי בכל מקרה אני מתכנן להחליף.
לגבי 1, נראה לי צרה צרורה. עם מה מתחילים? יכול להיות ש-wd-40 חדר למיסב וזה מה שגורם לחופש?
איך מפרקים את הקישקע של המקדחה כדי לוודא מה גורם לחופש?
כשאני פותח את המכסה העליון היכן שהרצועות, אני יכול להזיז עם היד את הציר שיושב בתוך הפולי
בתמונה תזכורת בשבילי לפעם הבאה.
קובץ מצורף 137066