הרעיון עם להאריך את הצינור הוא די טוב.
צריך לבדוק לאיזה טמפ הוא יכול להגיע קרוב לדוד, כי יכול להיות שהוא צריך להיות דרג גבוה או נחושת (כמובן להריץ אותו כבר מבודד).
Printable View
הרעיון עם להאריך את הצינור הוא די טוב.
צריך לבדוק לאיזה טמפ הוא יכול להגיע קרוב לדוד, כי יכול להיות שהוא צריך להיות דרג גבוה או נחושת (כמובן להריץ אותו כבר מבודד).
למה לא לשים משאבה שתיצור סרקולציה בין הקולטים לדוד?
יש לשכן שלי משאבת סחרור, כי הדוד שלו מותקן מתחת לקולטים,
זהו, רק אומר.
אתה מתכוון מתחת לרעפים, נמוך יותר מהקולטים?
כן, לא קשור. אני יודע.
רק אומר.
בלילה של יום שני, הרבה קולטי שמש התפוצצו במצפה רמון, בהערכה גסה לפי הפוסטים בעמוד הפייסבוק המקומי, לפחות 10. יש כאלה שרק פקקי הביטחון התבקעו ויש כאלה שהקולט עצמו. אתמול, היה אפשר לראות את התושבים, על הגגות או בחנות חומרי הבניין היחידה ביישוב מחפשים פתרון. מלאי הפקקים אזל ומישהו התנדב להביא כמות של פקקים מבאר שבע. אני כבר שנים משאיר את הדוד דולק ואת הברז מטפטף וכנראה שזה עוזר, הקולטים שעל הגג שלי דיי ישנים והם שרדו את הכפור. הטמפרטורה בלילה צונחת אל מתחת לאפס וכנראה גם הלילה ומחר בלילה יהיה כך. פקקי ביטחון עובדים בחלק מהמקרים, לא תמיד. נראה לי שפיתרון יותר בטוח הוא להתקין מחבר T 3/4 ביציאה התחתונה של הקולט ומשם למשוך צינור פקס עד לחצר, לחבר ברז בקצה הצינור ובלילות של כפור, לפתוח טיפה את הברז כדי לאפשר למים לנזול מהדוד ולא להתגבש לקרח. בכל זאת קולט שמש עולה 1500 ש'ח ויותר, שווה להקיע קצת עבודה כדי להגן עליו.
ואם כבר משאבת סיחרור, אז תוריד את הדוד מתחת לרעפים ומעל המקלחת, כמו השכן. הדוד יאבד פחות חום לסביבה, וצינור המים החמים יהיה קצר. כך תימנע גם ביזבוז אנרגיה וגם בזבוז זמן ומים, בהמתנה לחמים שיגיעו.
רגע,
ואם אין לי רעפים?
התשובה למוטי.
פתח שירשור חדש ונראה לך איך מכניסים פיל וגירפה לתוך חיפושית:cool:
בלילה של יום שני, הרבה קולטי שמש התפוצצו במצפה רמון, בהערכה גסה לפי הפוסטים בעמוד הפייסבוק המקומי, לפחות 10. יש כאלה שרק פקקי הביטחון התבקעו ויש כאלה שהקולט עצמו. אתמול, היה אפשר לראות את התושבים, על הגגות או בחנות חומרי הבניין היחידה ביישוב מחפשים פתרון. מלאי הפקקים אזל ומישהו התנדב להביא כמות של פקקים מבאר שבע. אני כבר שנים משאיר את הדוד דולק ואת הברז מטפטף וכנראה שזה עוזר, הקולטים שעל הגג שלי דיי ישנים והם שרדו את הכפור. הטמפרטורה בלילה צונחת אל מתחת לאפס וכנראה גם הלילה ומחר בלילה יהיה כך. פקקי ביטחון עובדים בחלק מהמקרים, לא תמיד. נראה לי שפיתרון יותר בטוח הוא להתקין מחבר T 3/4 ביציאה התחתונה של הקולט ומשם למשוך צינור פקס עד לחצר, לחבר ברז בקצה הצינור ובלילות של כפור, לפתוח טיפה את הברז כדי לאפשר למים לנזול מהדוד ולא להתגבש לקרח. בכל זאת קולט שמש עולה 1500 ש'ח ויותר, שווה להקיע קצת עבודה כדי להגן עליו.
הבית שלי תוכנן עם דוד מוסתר בעליית הגג והקולטים בחוץ ומתחתיו, ללא צורך במשאבת סחרור.
שבוע לפני התקנת הדוד הקבלן סיפר לי שבבית אחר שהוא סיים לפני כמה חודשים היה סידור זהה והדוד התפוצץ איך לא, בדיוק כשהמשפחה בחו"ל, , מרפי הרי מחכה מעבר לפינה, והמים זרמו עד שהשכן ראה מים זורמים מחוץ לדלת.
אז הוא ביקש וייעץ לשנות את ההתקנה לחיצונית על הרעפים, קבלתי את ההמלצה, עכשיו יש לי בוידם יותר גדול
נדמה לי שמקובל לשים תחת דוד מוסתר אמבטיית מתכת עם ניקוז החוצה.
אני ויתרתי על זה בגלל הפרשי גבהים ונוחיות שירות אבל זה היה על הפרק בזמנו.
נכון, מאצרה,כמו מיכלי סולר.
מי שמחפש צרות שיתקין הדוד מתחת לרעפים.
מאצרה זה פתרון לפיקחים.
חכמים לא מגיעים לצורך במאצרה.
Asaf-a
אסף.א
יפה שמתחילים לסווג פה אנשים לפי מיקום הדוד שלהם......
דוד מתבקע משתי סיבות טריויאליות. אחת, בלאי.. הדוד ישן וחלוד ונפרץ בנקודה חלשה ולעיתים ישנו גם איכול מואץ בהעדר הגנה קטודית.
השניה היא כשל בטרמוסטט ה"טיפש" שמותקן בדוד ואז המים רותחים ולחצם עולה. זה לדעתי מה שקרה בסיפור של מוטי למשפחה שיצאה לחול. שכחו דוד דולק (חדש כן?) והלך הטרמוסטט. באותה מידה יכול כל צינור מים שרץ במבנה להתפוצץ, ולהציף את כל הבית.
בתקופה שחיסכון באנרגיה ובמים כל כך מדובר וכל כך חשוב, אני חושב שדוד פנימי אכן יעיל ומשיג מטרות אלו יותר מדוד חיצוני, ומאצרה היא פתרון יפה לבעיה.
אז דוד בתוך הבית זה גם ובעיקר ענין של חסכון כספי ולא רק עד בכלל לא, ענין אסטטי.