-
תגובה: ברונקו בד לנדס עם חבילת ססקווטץ' או רנגלר JL רוביקון מנוע 3.6 עם חבילת ריקון - מה הייתם בוחרי
1+
הערוץ הכי טוב ברשת.
זה שהיא בלונדינית עם ציצי לא עושה אותה טיפשה תומר, בעלה נהג נהג.. גם אי אפשר לחשוד אצלם במניעים מסחריים, ולמרות שכנראה קיבלו את הברונקו מהיצרן ליחסי ציבור הם לוקחים אותו לקצה ששום כתב רכב מקומי לא יעז לעשות.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
-
תגובה: ברונקו בד לנדס עם חבילת ססקווטץ' או רנגלר JL רוביקון מנוע 3.6 עם חבילת ריקון - מה הייתם בוחרי
הם קנו את הברונקו בכסף מלא.
רוב השיפורים בג'יפ שלהם - אכן מספונסרים.
וזה לא משנה לכאן או לכאן שהסלעים בסוף.מדברים. לטוב ולרע.
ואם אני במקום שלמה יושב על הכסף וחושב מה לקנות - זה רק עניין של טעם אישי. שניהם עמוסים אלקטרוניקה. שניהם במסלולים של ה35 יהיו אותו דבר. שניהם משייטים על 120 בכביש 6. לשניהם זמן המתנה ארוך.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
המוהיקני האחרון = הדור האחרון שניתן עוד יחסית בקלות לטפל בו בעצמך כמכונאי ולא אלקטרונאי.
-
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
שניהם במסלולים של ה35 יהיו אותו דבר
אז זהו שפה אני ממש לא בטוח.
קובץ מצורף 137017
זוכרים את התמונה הזו?
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
נראה שבאחד (רנגלר ) הופעל המנתק של המייצב
ובשני (ברונקו ) לא.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
תומר, אם התכוונת בענייני ציצי לבריטני מlitebrite אז אני דווקא די מעריץ שלה ולא רק בגלל שהיא כוסית על אלא כי יש לה כישורי נהיגה לא רעים, לא מהססת גם לטפל ולפרק או להרכיב ברכב, דיי מבינה עניין ויודעת על מה מדברת ויש לה אהבה ותשוקה אמיתית למכוניות, ספורט מוטורי והכי חשוב היא כוסית על...(אופס כבר כתבתי את זה)
תאמת אני מעדיף את החברה מ TFL.
אצל הבלונדה, מ litebrite, אני לא מצליח להתרכז .
Sent from my SM-N970F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yaron.nahum
נראה שבאחד (רנגלר ) הופעל המנתק של המייצב
ובשני (ברונקו ) לא.
אז זהו, שלא
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
בטוח ?
זה אחרי ניתוק מוט מייצב ?
מהסירטונים המעטים שדלפו לרשת , ניתן לראות מהלך מתלה מרשים ביותר אחרי ניתוק המוט
לא בכל דגמי הברונקו יש את האפשרות (כמו שברנגלר ספורט גם האפשרות לא קיימת )
עדיין לא מצליח לזהות את הדגם , אבל אם השוו outer banks מול רוביקון , זה בהחלט לא כוחות
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanG
תאמת אני מעדיף את החברה מ TFL.
אצל הבלונדה, מ litebrite, אני לא מצליח להתרכז .
Sent from my SM-N970F using Tapatalk
לא ממש מת על החברה מTFL ובעיקר לא על הבן החננה עם העיגולדים שנכנס לפאניקה קלה מכל גרגיר שעולה בגודלו על חצץ....
מה שכן מעניין לראות שכל יויובר רציני בענייני שטח טרח ורכש לעצמו גם ברונקו אחרי שששנים חש לו רנגלרים - הזוג מlitebrite, ערוץ TFL ובראד מערוץ TRAILEREACON
כל השלושה השוו כמובן בין הברונקו לרנגרלר - ההשוואה הכי אובייקטיבית ונכונה לטעמי נעשתה על ידי הבלונדה ובעלה מאותגר הגובה
-
הוא כבר בלי משקפיים (עשה ניתוח).
מעבר לזה,
tfl זה הרבה מעבר לאבא, הבן, והרוסי-אמריקאי. זאת מעצמת יוטיוב עם לא מעט ערוצים נפרדים.
אבל כן, הרוח השולטת היא קשקשנות והתלהבות יתר של אמריקאים (גם britelite מעצבנים מהבחינה הזאת, אבל הם לפחות נוסעים במקומות יפים, שבהם כנראה אני לא אסע, אז מותר לי לצפות בטלוויזיה).
-
החברה מ tfl די אובייקטיבים בסקירות שלהם אבל אכן שטח קשה בעיניהם זה טיול קליל במונחים שלנו, לעומתם הזוג ב litebrite כל סירטון שטח שלהם זה נקסט לוול.. מקומות שלא הייתי מעז בחלומות הכי קשים לקחת את הרכב שלי לשם, גם מבחינת הנופים וגם מבחינת קושי המסלולים, אבל ככה זה שגרים ביוטה והחצר האחורית שלהם זה סנד הולו.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
-
ברונקו בד לנדס עם חבילת ססקווטץ' או רנגלר JL רוביקון מנוע 3.6 עם חבילת ריקון - מה הייתם בוחרים?
איזה כיף לראות שאני לא היחיד שרואה את הערוצים האלו מיוטיוב ….
גם הבחור מטריילריקון קנה ברונקו … כמו לייטברייט עושה השוואה של סטוק מול סטוק דיי אובייקטיבית
ההשוואות של TFL בראייתי זה יותר לכיוון סטוק שיורדת לשטח עד בינוני ודיי אובייקטיבי יחסית
השוואה בשלג ושטח סביר זה גם מעניין .
מה שבטוח שבכל הערוצים יש נוף שמעביר בידוד נהדר
לטייל בטבע עם 4 גלגלים והילוך כוח זה זכות בארץ הקודש
Prefer to move from 2H to 4L with joy
-
מה שהכי מעורר בי קינאה זו הקלות הבלתי נסבלת שהיוטיוברים האלו ואחרים אוספים לעצמם רכבים נחשקים כך שלושת הערוצים שכבר אוזכרו כאן ויש עוד
למשל הבחור מערוץ Driven Mad! התחיל עם רגלר JL רוביקון קצר ידני ולאחרונה התחדש לו בברונקו בד לנדס קצר וגם (למה לא) רנגלר רוביקון 392 ארוך
סוקר את הרכבים משווה ביניהם קצת יבשושי קצת נטפל לקטנות אבל דיי מעניין הנה סרטון דוגמא:
https://youtu.be/WbhV6rNXO4s
-
ברונקו בד לנדס עם חבילת ססקווטץ' או רנגלר JL רוביקון מנוע 3.6 עם חבילת ריקון - מה הייתם בוחרים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
מה שהכי מעורר בי קינאה זו הקלות הבלתי נסבלת שהיוטיוברים האלו ואחרים אוספים לעצמם רכבים נחשקים כך שלושת הערוצים שכבר אוזכרו כאן ויש עוד
למשל הבחור מערוץ Driven Mad! התחיל עם רגלר JL רוביקון קצר ידני ולאחרונה התחדש לו בברונקו בד לנדס קצר וגם (למה לא) רנגלר רוביקון 392 ארוך
סוקר את הרכבים משווה ביניהם קצת יבשושי קצת נטפל לקטנות אבל דיי מעניין הנה סרטון דוגמא:
https://youtu.be/WbhV6rNXO4s
ליסינג … 280/300 דולר לחודש
אפשר להשכיר הליסינג תפעולי מהסוכניות כל ערוצי היוטיוב עושים את זה.
מה שבאמת מעורר קנאה שיש להם תחנות שדרוג /יציאה שזה מגניב
הם חותמים שיש להם מימון ומספר אשראי טוב
וזהו
לטייל בטבע עם 4 גלגלים והילוך כוח זה זכות בארץ הקודש
Prefer to move from 2H to 4L with joy
-
לדעתי הסקירות של TFL הכי הגיוניות עד כה, גם אם חלק מהמכשולים הם עושים הר מעכבר.
הסרטונים של בראד מאוד מהנים, מסוג הטיולים שהייתי נהנה מהם.
לעומת זאת, לא מצליח לראות סרטון של litenbrite עד הסוף, פשוט לא מתחבר לגישה הזו של "בואו נבדוק מתי נשבר האוטו" זה לא לטייל, זה להתעלל.
Sent from my SM-G985F using Tapatalk
-
ראשית: תודה לשלמה על השאלה, נהנתי לקרוא את התשובות, וכן, גם אני חוטא (בעבודה) ומציץ בערוצי היוטיוב שהוזכרו כאן.
שנית: אם כבר דיברתם על ציצי, אז לכל אחד יש את הטעם שלו (כמו בברונקו וברוביקון) אבל אחרי "שידרוג" כל הציצי נראים אותו דבר. אז כנראה שמרוץ החימוש בשידרוגים יהפוך את ההבדלים בשטח ללא משמעותיים.
יחזקו רכיבים בברונקו וברוביקון, יכנסו קיטים של הגבהה ועוד.
אני מסתכל על זה יותר מזווית ישראלית:
א. למי יהיו מוסכים יותר טובים עם מכונאים מקצועיים ואמינים (ואלי גם "גורוים")
ב. למי יהיו עלויות תיקון ממוצעות שנתיות יותר נמוכות (כן, גם מי שמוציא 450K על רכב לא אוהב להיעקץ במוסך)
ג. איזה רכב יפגין יותר אמינות לאורך שנים ויזדקן יותר טוב.
ד. האם הברונקו "יחזיק" מחיר כמשומש כמו הרוביקון של היום?
ה. איזה מהשניים יתחבב יותר על גנבי הרכב
כל השאר כבר נאמר.
הימור שלי: אם היו כאלה שצריכים להחליט היום, עם 450K מוכן, והיו רכבים במלאי, ובהנחה שהם מחפשים רכב לשטח (לא שופוני): הרוב היה בוחר היום ברוביקון בגלל כל הפרמטרים שעדיין לא ידועים על הברונקו. מחכים שנתיים ואז מחליטים שוב לפי המצב הקיים.
-
אהלן,
אני שנים" קורא שקט" פה , היות ובנושא המדובר, בשאלה האם ברונקו או אקסטרים ריקון יש לי נרבה במה לשתף לכן החלטתי לשבור שתיקה...
אני בשנה האחרונה גר באמריקה , וכאן הייתה לי אותה דילמה ,איזה מהחלומות להגשים בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות.. נסעתי גם בברונקו , מספר שעות , והוא הרגיש לי קצת מצועצע מחד ומבלי הסרן החי , בסוף נשארים עם מוטות הגה דקים וציריות אשר יחסית לרנגלר עדינות, קניתי את האקסטרים ריקון, טיילתי איתו בשטח ואני כבר עם 9000 קילומטר עליו מאז שהוא אצלי, בכביש הוא באמת מעולה ואשתי נוסעת עליו ביום יום, בשטח הוא מדהים , למרות שלצערי לא יצא לי לאתגר אותו מספיק. מניח שכשאעשה לו עלייה ארצה יהיה מעניין לראות איך הוא יעבוד במסלולים המוכרים בארצנו. חלילה לא מוריד מכבודו של הברונקו אבל לדעתי זה סוג של התלהבות חולפת שכאמור כמעט נפלתי בקסמיו גם כן, בייחוד למי שנפשו חפצה ברכב לעבירות קשה. בסוף - במבחנים שראיתי שעשו בארץ, לקחו את הברונקו למקומות לא מאוד קשים, באם זו המדרגה בנקרות ונחל צין אם הבנתי נכון מהתמונות, ניקח למשל את מדרגת הנקרות או אפילו את מעלה רמון , שם כל לנדקרוזר נעול כפול יעלה בקלות , אז בוודאי שהברונקו יעלה גם כן עם צמד נעילות וצמיגים 33. לא הייתי חושב שיעשו לו מבחן בכמריר , אבל בהחלט לקחת ברונקו לורדית כבר יכול להיות יותר מעניין, ואם בורדית עסקינן, הרוביקון ריקון יעלה הרבה יותר בקלילות מאשר הפורד על כלל הגאדגטים שלו , ובנוסך, בפורד - ישברו מוטות ההיגוי ויתעקמו או לחילופין הציריות יגזרו הרבה יותר בקלילות מאשר ברוביקון, ולפחות מהסיבות הנל אני קניתי את הריקון. דרך אגב, בחיים אשתי לא העדיפה לסוע ביום יום בגיפ מאשר בפרייבט , ותחשבו שהיא הוסעת היום בגיפ עם צמיגים 35 בהנאה מרובה. 2 הסנט שלי, אם מושהו מעוניין במידע ספציפי נוסף בייחוד על הריקון אשמח.
דבר
-
תודה שחר. נקודת מבט ממקום פחות מוגבל.
אסף.
-
תודה שחר.
בגלל מה שכתבת ובגלל מה ששי כתבו אני אישית נוטה יותר לרוביקון אקסטרים. אבל כאמור כרגע הבחירה בין השניים מבחינתי עדיין בגדר תיאוריה (אם כי מעשית) תכלס עוד כשנתיים ישתחררו לי תוכניות וייאסף עוד ממון להחלפת הרנגלר הנוכחי.
נכון להיום אני סבור שהברונקו לא יספיק לרמת העבירות של החבורה עימה אני מטייל קבוע, עוד שנתיים ייתכן והמצב יהיה שונה מבחינה זו ואז מאזני הבחירה ישתנו.
-
אני חייב להוסיף משהו בעניין מוטות ההגה השירים והציריות המתפצחות.
זה נכון שיש כאן נקודת תורפה.
אבל.
מסרק ההגה נכלב ונשבר רק בזווית עבודה קיצונית ועומס גדול. זה יקרה רק לרכב מוגבה מאוד - אנחנו מכירים את זה מצויין מעולם הטויוטות למשל. כנ"ל ציריות וגם לזה כבר יש פתרונות של ציריות מחוזקות.
רכב משופר פחות אמין.
ולכן אני לא אמליץ להגביה טויוטה מעל 2" וחהתקין לו צמיגי 33 אם האמינות היא מה שחשוב. וכנ"ל ברונקו.
(אם מישהו יאמר שהמחיר של ברונקו הוא מחליף כל שבועיים ציריות ומסרק הגה - זה לגיטימי. )
לא ראינו ציריות כרומולי ב2500 שח מתעקמות בדנה 44 שמסובב גלגלים 37?? ראינו גם ראינו.
ואני בטוח שכל מה שברונקו על 33 ושתי נעילות עובר, גם טויוטה על 33 ושתי נעילות עובר. אבל טויוטה כזה לא קיים במציאות. זה רכב משופר. מוגבה ועם צמיגים לא סטנדרטיים ויחסי העברה ונעילה לא מקורית. כלומר זה רכב שמכונאי ישראלי כבר פתח וסגר את הברגים שהגיעו טרוקים מיפן, זה רכב פחות אמין בהגדרה.
וזה מה שג'יפ או ברונקו הם כן וטויוטה על 33 או 35 ושתי נעילות הוא לא. מ-ק-ו-ר-י מהמפעל. לא נגענו.
לכן כתבתי שמי ש35 כמו שהוא מספק אותו - בלי הגבהה נוספת - אני ללא רואה יתרון לזה או לזה - אולי פה או שם בנקודות.
אסף.