אני מבין את הרצון להפוך את עניין ה 4x4 ל״חכם״ אבל אני מאד מבסוט שיש לי ידית מכנית ברנגלר.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
אני מבין את הרצון להפוך את עניין ה 4x4 ל״חכם״ אבל אני מאד מבסוט שיש לי ידית מכנית ברנגלר.
Sent from my iPhone using Tapatalk
כתבה מרתקת בלשון המושחזת הרגילה שלך.
כיף לקרוא מהתחלה עד הסוף.
ואז להתיישב מאחורי ההגה המתנודד של הנבלה העתיקה עם הקמטים במכסה מנוע.
אין ולא יהיה כמו הנבלה העתיקה.
אבל כיף לדעת שיש היום רכבי שטח חדשים שאשכרה מוכנים לטיול ולתת בראש בשטח כבר במצבם הסטנדרטי מהחנות. אמנם רק שניים (רוביקון-ריקון וברונקו בדלנדס/ווילדטראק ומעכשיו גם רפטור) אבל גם זה משהו.
חבל רק שבסכומים שהם עולים, אפשר לעשות לנבלה העתיקה רסטורציה מאפס שבה הכל יוחלף למשודרג ומשוריין חדש מהשקית, עם ביצועים ויכולות מעבר לכל דמיון, ועדיין רוב הסכום יישאר כעודף....
האמת היא שאחרי שעברו כמה ימים ובאמת כבר נשאר מעט לומר על הברונקו- זה בכלל דיון על יוקר המחיה.
כתבת נכון דרור- במחיר הזה אפשר לבנות מהיסוד רכב שטח ישן ויישאר עודף. או לקנות היילקס חדש ולבנות אותו על 33+ נעילות+ מתלים + הכל - ויישאר עודף.
ואם היינו במקום 'נורמלי' בלי מיסוי של 130% על מכוניות - אני בגילי ובמצבי הייתי יכול להחנות את הברונקו החדש על יד הטנדר טויוטה והג'יפ המשופץ.
זה לא חדש - אין כאן גם שום עניין פוליטי כי כך היה תמיד (אני מראש מונע מהדיון ללכת לכיוון הזה). אבל הפעם כשיש באמת רכב נחשק שמתאים לי ממש - זה כואב....
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
בשורה התחתונה, אני לא מוכן להשלים עם בעיית בידוד הרעשים וזו מבחינתי הסיבה לא לרכוש את הרכב שכל כך רציתי (הרוביקון והרנגלר, נפסלו במבחן ה"נהג/נוסע שגובהם מעל 1.8 מטר").
אני מסרב להשלים עם העובדה שרכב שעולה כמעטי חצי מיליון ש"ח, יגרום לי לסבל בכביש כשהוא ירעיש כמו כלים משנות ה 70.
הברונקו טוב יותר בכביש מלנדקרוזר ובוודאי טוב בכביש מרנגלר. אם אתה גבוה ומגודל אז עם תנוחת נהיגה פרייבטית מושלמת, הוא בכלל ינצח בנוקאאוט את הלנדקרוזר ותנוחת הישיבה היפנית-אורנגאוטנית שלו. רעש הרוח מחיבורי הגג דומיננטי במהירויות גבוהות, בכל שאר הזמן הוא נעים. המתלים שלו לעומת לנדקרוזר זה שני עולמות שונים. כדי לסגור את הפער הזה מול ברונקו סטנדרטי מוכרחים לשדרג את הטויוטה למערכות מתלה אפטרמרקט יקרות כמו ה-BP51 וכו'.
אם הברונקו בדלנדס בא בחשבון בתקציב שלך - אז במקום להכריז הכרזות, לך תעשה עליו סיבוב כדי להיות יותר חכם. אני רציני.
יישאר הרבה עודף. ולא לשכוח שבניית רכב ישן מאפס בישראל היא עדיין יקרה פי 3-4 מאשר בחו"ל.... מיוקר המחיה כאן אי אפשר להימלט. שלא כהרגלי, אני לא אכנס ללמה כל כך יקר כאן (ברור למה, כי זו מדיניות) אלא אשאר ברכבי השטח - אני מעריך שלשפץ מהיסוד סופה קיימת ולשדרג אותה במכלולים הכי טובים בשוק, אצל איש מקצוע, עדיין לא יגיע למחצית ממחירו של ברונקו/רוביקון. בנייה עצמית למי שיש זמן ומקום לעבוד ויודע/יכול, תחסוך עוד עשרות אלפי שקלים.
על הכביש אותו רכב שטח ישן מלפני 30 שנה (סופה/דפנדר/היילקס) גם משופץ מהיסוד ומשודרג, עדיין לא יתיימר להציע ביצועים, עידון, נוחות, בטיחות, פרקטיות, שקט, וגם ראש-שקט כמו ברונקו/לנדקרוזר חדש מהשקית - אבל ביכולות השטח שאנחנו מחפשים אני מהמר שרכב השטח הישן המשודרג היטב (בחצי מחיר), ילעס ויירק את הברונקו הסטנדרטי הזה והכי חשוב - לא רק מה יעשה אלא איך יעשה - ההנאה מביצועי רכב שבנית בעצמך היא לאין שיעור גבוהה יותר ומספקת יותר מרכב שנקנה בחנות.
נושא הרוח שנכנסת מהגג מורגש. בכל מהירות תלת ספרתית. זה לא רק הרעש - במושב האחורי יש משב רוח קל....
לי זה לא מפריע ברמה שלא הייתי קונה ברונקו אם הייתי בשוק - אבל אני מבין מי שכן.
האמריקאים טוענים שהפתרון האולטימטיבי לרעשי הרוח הוא גג בד.... בכל מקרה נושא איטום הגג הקשיח נמצא בראש מעייניהם של פורד ואני מניח שמאוד בקרוב הוא ייפתר. כי זה ממש דבר שמפריע לברונקו להרגיש כמו רכב של יותר מ400 אלף ש''ח, במיוחד שזה רכב ששמו בו לב לכל כך הרבה פרטים קטנים וגדולים.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
בעיה אחת קטנה לחלום של דרור עם שיפוץ ושדרוג הסופה מול הברונקו - סופה תצריך אישורים, הברונקו מגיע מאודר מהמפעל.
אולי בהפרש העלויות, אפשר יהיה להוציא האישורים חוקית? לעולם לא נדע.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
חוץ ממידת צמיגים שזה בסך הכל "תיקון" של טעות שנפלה בהדפסת הרשיון, אתה לא צריך אישור לכלום. ואני מדבר על ברזלים גדולים באיכות ובמחיר קצה כמו סרן קדמי G2 וטרנספר אטלס.
בעודף שנשאר אתה יכול לתקן עוד כמה טעויות הקלדה (אלה כל הזמן טועים עם המקלדת שלהם. מה יהיה איתם) ועדיין יישאר הרבה עודף. עודף של 6 ספרות.
וזה הכל היפותטי, כי כבר היום רכב ישן משודרג במפרט כמו שלנו או דומה, מתמודד בשטח טכני מול ברונקו סטנדרטי בכבוד רב ואף גובר עליו. ההבדל הוא שברכב הישן אתה אשכרה צריך לנהוג - ובחדש, המערכות עושות הכל בעצמן.
אני לא אומר שזה טוב או רע - כי יש מי שרוצה לנהוג ויש מי שרוצה שהאוטו יעשה את זה בעצמו.
אבל אח"כ על הכביש, גם אם נתקן טעויות ברשיון ונצליח איכשהו לאשר מנוע LS3 בג'יפ הישן והוא יאיץ מעמידה ויעקוף מהר יותר מברונקו חדש, עדיין הרכב החדיש יישאר נוח, בטוח, שקט, פרקטי ועדיף מאות מונים.
רק נשמה כמו לג'יפ הישן, אין לו ולעולם לא תהיה.
אני כבר כיום עם רנגלר שנת 2010 משופץ מהיסוד ורב יכולת שלהערכתי עולה פחות ממחצית מברונקו בד לנדס/ רוביקון ריקון חדשים ושווה להם אם לא עולה עליהם ביכולת העבירות שלו...עדיין נושא "טעויות ההקלדה ברישיון" מטריף אותי ביום יום (נוסע בפרנויה מתמדת) ובטח שזו טירדה פסיכית פעם בשנה... העניין העניין הזה הוא שיקול דיי מכריע ברצון שלי להשתדרג לאחד מהשניים החדשים האלו.
כמובן יש גם את עניין יתר השיכלולים, הנוחות והכיף שברכב חדש עם מכלולים צעירים ובריאים.
בקטע של תכלס לנהוג ברכב לתפעל ידיות מיכאניות לעומת לתת לרכב לעשות הכל לבד- הרנגלר ריקון עדיף על הברונקו.
לשמחתי (ןאולי גם קצת לצערי) חלום ההשתדרגות התרחק קצת עת שהבת הצעירה התארסה ויש כבר מועד לחתונה=> יעני, הקצאת התקציבים העתידית השתנתה..
בשעה טובה, אולי תארגן לה רכב כניסה לחופה בדמות ברונקו ראפטור?
Sent from my HD1903 using Tapatalk
מדהים.
אגב זה ממש מבחן השוואתי לרוביקון אז למה לא לקחת אתך גם רוביקון?
לא, זה לא השוואתי.
אני רציתי לעשות השוואתי, אבל גם התעקשתי לקבל את הברונקו ממש בין הראשונים, לפני שכל מיני בלוגרים בשקל יהפכו אותו, ואז נסיעות המבחן ייעצרו. היחצ"נית ביקשה מבחן סולו, שנמתין קצת עם השוואתי. כנראה חששה.
לא היתה לי בעיה עם זה וגם החבר'ה כאן בג'יפולוג העדיפו מבחן סולו.
היום היא כבר לא חוששת.... קולגות מהברנז'ה הותיקה כבר עשו השוואתי והתוצאות די ברורות.
לא שזה יחדש משהו למישהו, אבל יהיה השוואתי גם כאן. דעתנו עדיין נחשבת. מאוד.
בהמשך למרוץ החימוש ...jeep כנראה תתחיל לשחרר את חבילות ה Xtreme recon גם למנועי ה 2.0
https://youtu.be/LN4_5KXZZmE
Sent from my SM-N970F using Tapatalk
מסכים (כמעט) עם כל מה שכתוב בכתבה. הנה עוד כמה דברים שכדאי לדעת:
אני נוסע על ווילדטראק. מעדיף נסיעה מהירה ספורטיבית בנחלים של הדרום, ובשורה התחתונה, ברגע שיורדים לשטח הרכב הוא פשוט חלום. גם בטיפוס / זחילה הרכב אמנם אין לרכב מוט מייצב מתנתק אבל הוא עובר הכל בקלות.
אחד הדברים הכי מגניבים לדעתי, זה היכולת לנעול את הדיפרנציאל האחורי תוך כדי נסיעה על 4H, לעשות איזה טיפוס בינוני, לכבות את הנעילה ולהמשיך בנסיעה מהירה בלי הצורך לעצור ולהעביר לניוטרל. בעצם במצב הזה הנסיעה דומה יחסית לנסיעה על מבריק או רייזר.
יש ברכב שני דברים מציקים שחשוב לציין -
א. כל הסיפור של הגג המתנתק לדעתי זה די שטויות. ת׳כלס אם אתה פותח את הגג אתה נשרף מהשמש ואוכל אבק. בנוסף, את שאר חלקי האוטו אי אפשר לפרק אם יש לך Roof Racks. אז מה שקרה זה שאתה מתפשר על כל מני רעשים במהירות גבוהה בשביל משהו שאני, לפחות, לא משתמש. הבעייה העיקרית היא שהגומיות שאוטמות את הגג הם באיכות ממש לא טובה. יש לי את האוטו חודשיים והגומייות אכולות לגמרי. דיברתי כבר עם המוסך והוא אמר שהם מכירים את זה ומחליפים בלי בעיות. אעדכן לאחר שאחליף.
ב. בעייה נוספת שהיא ממש מציקה זה שכשיש עגלה רתומה לרכב, אי אפשר לפתוח את הבגז׳. זה דבר ממש מציק כי בשביל לשלוף איזה תיק שיש לך בבגז׳ אני צריך לנתק את העגלה.
חוץ מזה, סך הכל, מרגע שהרעשים יסתדרו אחרי שאחליף את הגומיות, אני מאוד מבסוט מהרכב.