מעניין להשוות את תגובה #40 של גיא לתגובה #38 של דורון.
ההבדל הברור בתחושה הסוביקטיבית שמתארים הכותבים מעיד בהכרח עליהם, על תפיסת עולמם, על הבטחון העצמי של כל אחד מהם. המדבר הוא הרי אותו מדבר.
Printable View
מעניין להשוות את תגובה #40 של גיא לתגובה #38 של דורון.
ההבדל הברור בתחושה הסוביקטיבית שמתארים הכותבים מעיד בהכרח עליהם, על תפיסת עולמם, על הבטחון העצמי של כל אחד מהם. המדבר הוא הרי אותו מדבר.
בכל מקום יש חממות. לפעמים אפילו בחוצפה כזאת שניתן לראות מצירים מתוירים (למשל מהסמ"ש דיונות שמשבטה לכיוון צפון מערב, או להבדיל מאתיים מטר מחניון ג'יפולוג בנחל נמיה). מי שעובד בשטח נתקל בזה כל הזמן.
במילואים היינו לעתים עוזרים לפקחים לפרק כאלו, כטובה תמורת טובה.
דוד בן גוריון מתמוגג. אולי לא בדיוק האנשים והגידולים שהוא חלם עליהם, אבל היי. נגב פורח, זה נגב פורח!
סובייקטיבית ...
אני לא מרגיש נוח לשעה שעתיים ..
אובייקטיבית ...
מעולם לא ביטלתי טיול או נקודת לינה מהפחד .. ואני לרוב נוסע לבד או עם אשתי .. לבד.
אני לא מרגיש שהמדבר הוא הבית שלי, אני עירוני מחיפה. אבל אני נוסע לשם בגלל שזה לא הבית שלי, אחרת הייתי נוסע לנפוש בחיפה.
מילה למגיב התמים: הם בסה"כ חקלאים/יבואנים, לא? הכשל הוא במחשבה שניתן לשלוט בכיוון הפשע. אם תתן לפשע לשגשג ולא משנה היכן, אתה תחטוף ממנו במוקדם או במאוחר.
ברור לי שאבאס עליי הרבה סטלנים, אבל כמו שכשאתם קונים לרכב שלכם חלפים משומשים אז אתם מזמינים את הגניבה הבאה, אז כשאתם מעשנים את הירוק שלכם, אם רכשתם ולא גידלתם אותו, אתם מקדמים פעילות עבריינית שתופנה בהמשך כלפיכם וכלפי ילדיכם. על הדרך עם עוד קצת עידוד דתי, תזכו גם בפשיעה לאומנית, ולא תוכלו להדרים לטיול עקב חסימות צמב"רים ואלימות פיזית קשה ליד תל שבע ושגב שלום. כידוע לכם, זה לא תרחיש עתידי אלא תיאור מהעבר הקרוב.
ננזפתי, כנראה בצדק.
אני סוגר את הדיון הזה להמשך תגובות. אין באמת דרך לדבר על הנושא הזה בלי להיכנס לגורמים ולמשמעויות.
המשך דיון בפלטפורמות האחרות. כל אפשרות אחרת היא סיבוב במעגלים סביב העניין עצמו.