ניתוח לא משהו , שמתבצע מהשולחן המשרד
בעיקר צרם לי לפספס בניתוח רכבת הכח נושא מנוע אטמוספרי פשוט מול טווין טורבו וההשלכות של זה על אמינות … ולהתייחס רק לכח נטו
לא משנה מי מקבל על זה נקודות
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
ניתוח לא משהו , שמתבצע מהשולחן המשרד
בעיקר צרם לי לפספס בניתוח רכבת הכח נושא מנוע אטמוספרי פשוט מול טווין טורבו וההשלכות של זה על אמינות … ולהתייחס רק לכח נטו
לא משנה מי מקבל על זה נקודות
Sent from my iPhone using Tapatalk
ל-392 יש יותר מפי 2 נפח מה-V6 טווין טורבו של הרפטור, ההספק והמומנט ב-392 עדיפים וכנראה גם הליניאריות באספקת הכוח.
הרפטור כנראה מכה את הג'יפ שוק על ירך במחלקת המתלים ככל שמדובר בנסיעת שטח מהירה, אבל גם מהלך המתלה שלו משופר מאוד ביחס לברונקו בדלנדס הרגיל וגם מידות הצמיגים ויחסי ההעברה בפורד מתאימים יותר לשטח (37 מול 33. ב-392 היחסים מהירים - 3.73 בסרנים ו-2.72 ב-LOW, לעומת 4.7 בסרנים ו-3.06 ב-LOW בברונקו. כנראה בג'יפ חששו שהמנוע ההמי יטחן את מערכת ההנעה לאבק-ברזל עם יחסים קצרים יותר, או שפשוט לא מייעדים את ה-392 לעבירות טכנית נטו כמו ברוביקון הרגיל, אלא יותר לדיונות/בוץ/מהירות ולכל שימוש אחר שדורש התחרעות על דוושת המצערת).
אבל כל זה בתיאוריה. קודם כל שהרפטור יגיע לישראל - ואז זה יהיה מבחן השוואתי לוהט שאין בו מפסידים. כל המקומות בשני הכלים כבר תפוסים.
לפי מה שאני זוכר ויודע במקור תכננו להוציא את ה- 392 עם צמיגי 37" לא יודע למה יצא עם צמיגי 33" ואופציה לחבילת ריקון עם צמיגי ה- 35".
על הנייר מערכת המתלים ברפטור באמת משהו מטורף ויוצא מהכלל
סרנים 44 כבר גבוליים גם עם 35.
בשביל 37' צריך דנה 60 וזה כבד.
נראה איך הברונקו רפטור ישרוד עם צמיג 37 על דנה 50 ודיפ' קדמי דנה 210 בתצורת צדפה.