יש תקנים. אין פיקוח יעיל.
יתכן שעדיף לשלם דינר ולדעת שהציוד תקין כי לבעל הבית איכפת.
Printable View
יש תקנים. אין פיקוח יעיל.
יתכן שעדיף לשלם דינר ולדעת שהציוד תקין כי לבעל הבית איכפת.
בארהב גם אם תמצא בתחנות אויר לניפוח אז זה ללא שעון לחץ, צריך להביא מהבית או לרכוש בתחנה
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
אני קורא מה שחנן ודרור כותבים וחד משמעי רואה את העתיד.
מה הבעיה שחאן בארות יתקינו כמה עמדות טעינה? גם יביא להם לקוחות וגם נמצא בדיוק במקום מתאים לטעינת לילה לפני המסלול הבא ביום למחרת.
הכל כסף, יש כאן פוטנציאל עסקי שכולם יהנו ממנו, לקוחות שבויים שיהיו חייבים עמדת טעינה, מרחבים שמי ששולט בעמדות מביא אליו לקוחות, רכבים שאין להם ברירה, חייבים לטעון בלילה.
זה עתיד שלא בטוח שאנחנו מסוגלים לדמיין היום איך יראה בדיוק, השאלה רק תוך כמה זמן זה יקרה. וכולנו מסכימים שזה יקרה.
לגבי שאלת השרשור - היום רפטור בטוח, בעוד זמן כל שהוא זה יהיה ריביאן או כל רכב חשמלי אחר לשטח.
במקרה של מקום כמו חאן בארות, אתה כנראה צודק. הטעינה שם גם תעלה הרבה יותר - אבל חד משמעית יהיו עמדות טעינה. זה מתבקש ממש.
ואכן - העניין הוא כסף. גם במקרה של משאבות האויר.
הבהירו מה? נמרוד כתב שיש תקן שמחייב תחנת דלק להחזיק עמדת ניפוח. שזה אחלה שיש תקן כזה.
לא טרחתי לבדוק אם התקן הזה מחייב גם שהעמדה תהיה גם תקינה - ובחינם.
המשאבות האלה צורכות ים של תחזוקה וכמי שעבד בזה כמה ימים פעם, מזמן, אני כותב את זה מידע אישי. יש חברות דלק שיש להן אנשי תחזוקה משלהן ויש כאלה שמקבלות את שירותי התחזוקה מחברות חיצוניות שזו התמחותן (שירותי תחזוקה/תיקונים לתחנות דלק) שגובות על זה כסף רב.
באיזורים ספציפיים משאבות האויר סובלות מונדליזם על בסיס קבוע. כמעט יומי/שבועי (בלי פירוט, זה שוב יגלוש למחוזות הפוליטיקה/גזענות ויגרור מחיקות). כבר היה בג'יפולוג שרשור בנושא, כולם כאן מטיילים ומכירים את המצב בפועל. אם אני זוכר טוב, פותח השרשור ההוא הציע גם לא לתדלק ולא לקנות שום דבר בחנות הנוחות של תחנות-דלק שמשאבת האויר בהן לא תקינה.
בקיצור - התקן הזה שמחייב לספק לנו ניפוח אויר חופשי, עולה לתחנות הדלק כסף.
ולמה רק תחנות דלק? גם עגלות סופר יכולת פעם לקחת ולהשתמש בלי להפקיד 5 שקלים לחריץ הנעילה כדי לשחרר עגלה - והיום?
בסוף גם הניפוח יעלה כסף, כמו כל דבר בישראל. וכולם ישלמו את ה-5 שקלים האלה כדי לנפח את הגלגלים - וישתקו. או שיצטיידו בקומפרסור חזק.
לא שאני בעד זה (כי התרגלנו לקבל את השירות הזה בחינם) - כמו שאני מתבאס בחניה של הסופר כשאני לא מוצא בארנק מטבע של 5 או את מחזיק המפתחות עם הגולם שמיועד בדיוק לזה - אולי כי אני גם מהמעטים שאחרי פריקת הקניות לבגאז' מחזירים את עגלת הסופר למקומה גם בחו"ל (היכן שאין דבר כזה כי לא צריך את הפיקדון כדי לחנך את הציבור). ובישראל אני יודע שאני במיעוט מבוטל. ואני קונה הרבה בסופר הגדול בישראל, בצפון, שמספק ללקוחות עגלות ללא פיקדון. והם מחזיקים עובדים שתפקידם לאסוף את אלפי העגלות מכל ששת הקומות של החניון ומשלמים להם משכורת. העניין השטותי הזה עולה לסופר הזה לא מעט ויש מצב שהיינו משלמים קצת פחות בקופה אם היינו יותר מתורבתים. לא ככה?....
לכן אני לא אתפלא אם גם אויר בתשלום זה משהו שיקרה בהמשך, אולי לא בקרוב ממש, אבל יקרה.
תמיד נוכל להתעסק עם גנרטור בעירה פנימית בחניון לילה
תענוג. גנרטור.
להרעיש ולזהם אויר כדי לתמוך באג'נדה של אוטו שלא מזהם....
עולם מוכה טרללת.
חליק, דרור, אתה מביך את עצמך.
זרקו בדיחה לאוויר.
כבר הוסבר לך שיש מספיק עמדות טעינה אולטרא מהירה בנגב, ולרוב גם לא יצטרכו אותן.
לא קראתי את שלושת העמודים אלא רק את הראשון בינתיים, אבל ההשוואה לא נכונה בכלל - ריביאן הוא טנדר, תשוו לטנדר - פורד F150 רפטור...
לי באופן אישי יש פנטזיה לקנות את הרפטור הזה כבר מזמן, אחד כזה מסתובב אצל השכן שלי כבר כמה שנים, אבל הרבה מעל התקציב שלי לצערי.
מאוד אוהב את הרעש של המנוע בנזין וגם דיזל.. יחד עם זאת ישנם שטחים ואיזורים שבהם יש חיות בר ורק בשקט אפשר באמת לראות אותן מקרוב - זה היתרון הגדול של רכב חשמלי בשטח לדעתי האישית, אף אחד לא צריך יותר כח/יותר מומנט בטיולים הסטנדרטיים שלנו, אלא אם יוצאים לשחק בסלעים.
אני מבין שריביאן הודיעה למזמיני הרכב על התייקרות של הרכב ב 20-25 אחוזים!
זו עליה משמעותית. מעניין איך ישפיע...
נשלח מהנייד
העתיד הוא חשמלי, אי אפשר לעצור את הקדמה.
הג'יפים בקרוב יהיו חשמליים. לדעתי תוך 5 שנים עם התקדמות הטכנולוגיה, טווח של רכב חשמלי יהיה 1000ק"מ ויותר. (כבר היום יש כאלה).
הטכנולוגיה של טעינה סולארית גם תשתפר ואם תטילו ביום, הגג הסולארי יוסיף לכם כ-100 ק"מ טווח כל יום עם שמש.
גם בשטח, המומנט מאפס יהיה עדיף, 4 מנועים חשמליים, אחד לכם גלגל ומחשב שינהל אותם בשטח וידמה נעילות.
זה מה שיהיה בעתיד היותר קרוב ממה שאתם חושבים.
מבחינתי, הבעיה העיקרית היא לא הטווח, השקט, וכל שאר השונות ממנוע בנזין אלא - ההנאה מנהיגה !!!
כשהרכב ינהג בעצמו והמחשב יחליט על הכל בשטח, גם סבתא שלי תוכל לקום מהקבר ולעשות את כמריר בלחיצת כפתור. זה לא מה שאני מחפש ברכב שטח. תן לנהוג, לקבל החלטות, לטעות וללמוד מזה. לא יודע כמה הרכבים העתידיים יתנו לנהג לבטל בקרות והחלטות של הרכב. זה מבחינתי בעיה.
כבר היום, קחו את הרוביקון למשל, מה פתאום הוא מחליט בשבילי שאני לא יכול לנעול קדמי בלי לנעול אחורי? מה פתאום הוא מחליט בשבילי שאני לא יכול לנעול ב- HIGH? למה אי אפשר לבטל בקרות לנהיגה בחולות בלי שאיזה חשמלאי יעשה כפתור ומעקף?
בקיצור, אין לי בעליה עם ג'יפ 100% חשמלי, ידני, אבל שיתן לי לנהוג אותו כמו שאני מחליט.
על מה אתה נוהג היום? רוביקון אוטומט?
כי בעיני, המעבר מרכב ידני בלי tc ובלי נעילות לאוטומט עם tc, הוא הבדל הרבה יותר משמעותי מאשר אם המנוע הוא בנזין/דיזל או חשמל.
רוצה להנות מנהיגה אמיתית?
תחזור לרכב בלי נעילות, ידני, עם צמיגים בגודל סטנדרטי ובלי מרווח גחון של ג'ירפה.
אני? אני כאן בשביל לטייל. ברור שהייתי שמח לחזור לידני וטיפש ופשוט, כזה שנותן לי בטחון שכל תקלה שהוא יזרוק עליי אני אדע לתקן.
אבל במחירים שרוצים על כאלו רכבים, זה לא משתלם. ובד"כ הם גם במצב שבו בכל טיול יש תקלה, וזאת לא המטרה.
מה גם, שכרגע אני עוד מטייל עם המשפחה. אולי בעתיד כשאהיה סולו, וקצת יותר מרופד, אוכל להרשות לעצמי לקנות איזה אולד סקול משופץ כחדש.
איל: 12 שנה הייתי עם ידני, בלי שום בקרות וגם עם מזגן שמעולם לא עבד. וגג ברזנט.
למען שלום בית וכדי שהמשפחה תמשיך להצטרף אלי לפעמים, עברתי לפני כ-5 שנים לאוטומט עם גג קשיח מתפרק.
מה לעשות, מתברגנים.
אבל, אם היתה לי חניה פנויה, הייתי מחפש (וכנראה לא מוצא) איזה CJ7 אספנות לטיולי גברים ולהנות כמו פעם.
עכשיו כשהסופות נכנסות לאספנות, האופציה שוב עולה וגם יותר קל למצוא.
והנה שאלה לברלי בנושא: מה אני "מפסיד" בסופה 1992 לעומת הסופות בדגמים המתקדמים יותר של 1998 נניח? בלי להתייחס לכסף והנחות של רכבי אספנות בטסט ובביטוח.
אז בקשר לדאסטר... עשיתי פעם נסיעת מבחן ו....
צודק נמרוד, סופות בשרשור אחר. כשתהיה סופה חשמלית, או אפילו היברידית נכניס אותה לשרשור הזה.
שבת שלום.
עוד התפתחות - לאור מחאות רבות מצד רוכשים שטענו לאובדן האימון בחברה ( הערה - אילו לקוחות שביצעו הזמנה מוקדמת אבל טרם קיבלו את רכב, כי יש להם איחור משמעותי בשחרור לשוק) החברה שלחה מכתב ללקוחות שכבר הזמינו את הרכב הודיעו שהם חוזרים בהם מהעלאת המחיר ללקוחות שכבר הזמינו.
נשלח מהנייד
לרתך עם אלקטרודה על רכב חשמלי בשטח.
אותי זה מפחיד.
מתברר שאין סיבה.
https://youtu.be/jUH1l4eQy7Q
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
בדקה 11:20 רואים (שוב) שהריוויאן לא משהו בעליה קשה עם הצלבה.
Sent from my HD1903 using Tapatalk