תגובה: נסיעה בשפ"צ - לחץ אוויר
יש לי מד זוית של סירות בטנדר.
ל15 ואפילו 20 מעלות אני מגיע בפניות בכביש.....
בשטח 25 מתחיל להרגיש לא נעים, את ה 30 אני לא מרגיש שאני רוצה לעבור - כי אבן קטנה ברגע מטה את הרכב ל 35 וזה בערך הגבול.
ואני בלי גגון.... אבל עם קצת הגבהה. וצמיגי חתך גבוה.
ומה שכתוב בקטלוג זה בלי הגבהה או גגון ומטען בגובה ריצפה. לא החיים האמיתיים.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
נסיעה בשפ"צ - לחץ אוויר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
anery
בלנדקרוזר ארוך 42 מעלות לפי נתוני יצרן
רכב מקורי, בלי נוסעים ובלי כלב על הדאשבורד על משטח סטאטי, רתום ברצועת אבטחה, ומוטה באיטיות.
ובקיצור,
לא רלוונטי למשתמש הממוצע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
רכב מקורי, בלי נוסעים ובלי כלב על הדאשבורד על משטח סטאטי, רתום ברצועת אבטחה, ומוטה באיטיות.
ובקיצור,
לא רלוונטי למשתמש הממוצע.
לא לחינם אתה הודעה מס' 42...[emoji6]
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
ואם נחזור רגע לשאלה המקורית.
ברגע הקריטי בכלל אין מספיק משקל על הגלגלים שבצד הגבוה כדי למעוך אותם, לכן זה אולי ישפר את התחושה בשפץ מפחיד אבל לא ימנע התהפכות בשפץ גבולי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
ברגע הקריטי בכלל אין מספיק משקל על הגלגלים שבצד הגבוה כדי למעוך אותם, לכן זה אולי ישפר את התחושה בשפץ מפחיד אבל לא ימנע התהפכות בשפץ גבולי.
אבל הרגע הקריטי יגיע בשלב טיפה יותר מאוחר (כלומר בזוית יותר גדולה) ולכן כן תמנע התהפכות, דווקא בשיפוע גבולי.
נקודה נוספת שפחות הוזכרה היא ה"קפיציות" או האלסטיות של הגלגל, ככל שיהיה פחות אוויר ככה הדחיפות שהגלגל (בצד הגבוה) יקבל מהתוואי יהיו פחות חזקות ופחות בעלות פוטנציאל להפוך את הרכב.
כלומר האנרגיה תתבזבז במעיכת הצמיג (יצירת חום) ולא תהפוך לאנרגיה קינטית..
למרות זאת, לא ממליץ לאף אחד להגיע לשיפוע כזה שהוא צריך לסמוך על הורדת אוויר..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
אנחנו לא מדברים על הורדה ל15psi. אנחנו מדברים על הורדה לגמרי. 1psi (בהנחה והרכב לא אמור לזוז עד שמגיע חילוץ/עיגון).
אם הרכב לא אמור לזוז, ואתה במצב שזה מה שיעזור, הדבר האחרון שאני רוצה לעשות זה להיות בצד הנמוך ולמלא אוויר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
anery
אני למעלה מ 20 שנה בשטח
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
אז מה אתה שואל שאלות כאלה.
אבל צחוק בצד, כל מה שכתבו כאן נכון. לצד הצדדים הפשוט לא פרקטיים, רואה שפץ, מודד את השפץ, מנפח בהתאם, וכיוצא בזאת-יש עוד בעיה. כנס לרכב, רד ל 15PSI, הכל נפלא בשטח. עכשיו תחזור ל 30-35, הכל דרעק בשטח. טלפון לכירופרקט. עכשיו תחשוב שאתה נוסע בשפץ ארוך מאוד וצד אחד של הרכב שלך משכך בניחותא. והצד שעליו רוב המשקל בועט ומקפץ. בוא ניקח לדוגמה את הירידה בסכין הדרומית בסכיני דימונה, יש שם נקודה שאם אתה עם רכב גבוה,צריך ממש להיזהר והגלגלים בצד הנמוך מתמודדים עם אבנים. זו לא תחושה נעימה כל כך, שלא לדבר על ניתוק האחיזה. תכלס, מה יתן עוד אוויר בצד ה"כבד", עוד סנטימטר גובה? לא שווה את כל הטררם.