מאחר ואני מכיר את רוסלן וגם את הרכב שלו אני יכול לספר שכלל השיפורים שלו (בלי לספור את ההגבהה) מגיעים לעלות של 7000 שקלים בקושי. זה כלום ושום דבר לעומת שלל השיפורים שאנשים שופכים על רכבי שטח "אמיתיים".
Printable View
דרור לא התייחס למחיר אלא לכך שחשוב להבין שמדובר ברכב שרחוק מלהיות במצב "סטוק".
נשלח מהנייד
מה שראיתי זה רק רכבים פרטיים ששוברים הכל בכדי לעלות חחחח
את זה אפשרי גם ביונדאי גטס
ביצוע יפה מאוד לטעמי.
כמו שיש מי שלוקח לנד קרוזר חדש, או רנגלר חדש (אפילו רוביקון),
ופוצח בשדרוג מסיבי לשיפור העבירות,
לא רואה סיבה לא לעשות זאת בפורסטר.
האתגר ממש לעניין לדעתי, לא מעל הפופיק ולא חוסר אחריות,
נראה שהבחור יודע לאן הוא נכנס, סומך על הנהיגה שלו ויש איתו מספיק רכבים גיבורים יותר שיעזרו לו במקרה של התבחבשות.
להציב יעדים חדשים ולכבוש אותם זה לא מה שאמורים לעשות בחיים ?
אני אהבתי וכל הכבוד.
דניאל
בדיוק.
לא יודע כמה זה עלה, לא קשור בכלל. אולי עשה את העבודה בעצמו? לא יודע. מה שעובדה הוא שזה רכב שונה לחלוטין מפורסטר סטנדרטי. גם מצב המעלה מה שנקרא "רחוק משיאו". זה לא מוריד כלום מגודל ההישג - רכב מרשים, נהיגה מרשימה ומודעת ליתרונות ולמגבלות. שאפו.
לגבי חוסר אחריות - כשמישהו לוקח את הרכב שלו למגבלות, לגיטימי לגמרי, אין בעיה. זה שלו, זו אחריותו.
לא יצליח? ייגרם נזק? זה חלק ממחיר התחביב.
בזמנו, מזמן, עמדנו לעשות השקה לעיתונאים לרכב שטח חדש במשלט 21.
עלי הוטלה המשימה המענגת לקחת את הרכב לשם ולבצע "בדיקה מקדימה" של הרכב במעלה, כדי להבטיח שבזמן אמת לא יהיו פדיחות. מבט ראשוני ברכב שכנע אותי שהוא לא יצליח לעלות ושייגרמו לו נזקים כבדים. עמדתי על דעתי ודרשתי שני דברים:
1. לצרף לניסוי רכב חזק אחד או שניים (סופה מדוגמת וגרנד צ'רוקי WK משופר) שיוכלו למשוך/לחלץ
2. יצטרף לנסיעה אחד מאנשי היבואן שהוא ג'יפאי מנוסה (ובעל רכב שטח משופר) והוא ינהג. אני אכוון. לא הסתרתי שאני לא רוצה להיות זה שגרם את הנזקים.
וכך היה. הבחור נהג מצוין, אבל כצפוי, הרכב ההוא לא הצליח להתקדם מעבר לשליש מאורך הציר והגיע למעלה רק במשיכה על ידי הסופה. נגרמו לו נזקים לא קטנים, אבל כנראה שהיבואן יצא מזה מאוד בזול בהשוואה למה שהיה עלול לקרות לקבוצה של עיתונאים שרובם חסרי נסיון בשטח שלא רק היו נכשלים בטיפוס וגורמים נזקים כבדים לכמה וכמה כלי רכב חדשים, אלא שאולי גם היו מסתבכים חזק. וזה עוד לפני הנזק התדמיתי הבלתי ניתן לתיקון שייגרם כשכולם מצלמים סרטונים ומעלים אותם אונליין לרשת.
ולא, לא מדובר בדיפנדר החדש.
לקחת רכב של יבואן או של מישהו אחר לאתגר עבירות שמעבר לסכנת תקיעה או שבירת פלסטיקים או אפילו משהו מכני, טומן בחובו גם אלמנט של סיכון להסתבכות/התהפכות עד כדי סיכוי לפגיעה בנפש ואבדן הרכב כולו, כמו במעלה זיק?... בעיני בעיה, אולי כי אני קצת מזדקן ומתחיל כבר לחשוש מדברים שפעם לא הייתי מקדיש להם שניה של מחשבה או היסוס.
ואני לא מנסה לרחוץ בנקיון כפי - בזמנו לקחתי לא מעט רכבי מבחן למשלט 21. היום המעלה סגור אז זה כנראה לא רלוונטי. האם הייתי חסר אחריות? יכול להיות. אבל כל אחד ורף האחריות שלו וכולנו גם התבגרנו מאז. אני חושב שאין ויכוח על הסיכון הטמון במעלה ארוך ותלול כמו זיק, במיוחד כשהוא במצבו הרגיל. כלומר קשה ומסוכן.
כמה קרובה הסופה שלך. דרור למה שיצא מהמפעל ?
זה שבעשור האחרון הרכבים הרכים תופסים יותר ויותר מקום בשבילי המדבר לא אומר שגיפולוג שינה את רוחו....
גם בזה צריך להכיר.
פורום ג'יפאים שחרט על דגלו להיות הגרעין הקשה... יתקשה לפרגן ולהלל רכב רך צריך להפנים זאת.
גדלנו לעולם של דיפנדרים רנגלרים ויונימוג... המתלה הנפרד היחיד שנכנס לחלקנו בחלומות זה של האמר H1.
בכל מקום שיש צורך באיטיות ושליטה יש לנו את תמיד הlow שמבדיל אותנו... להתקרב לאתגרים בטח כמו זיק זה נתפס כאונס .. לקחת את הכלי הלא מתאים לעבודה לכן לא חושב שצריך לקחת למקום שלילי את חוסר הפרגון ... אלא לקבל בהבנה את תפיסת העולם הזו..
ולאט ובטוח לפרק אותה... כמו שגיא עושה כמו שרוסלן עשה כאן.
כל הכבוד! באמת!
יש בזה סיפוק אדיר... גם אם זו לא ערימה ברזלים קשוחה גם אם זה פורסטר משפחתי..וגם זה ריינגרובר מודרני על מתלי אוויר.. אז מה אם זה קורה רק כשהכוכבים מסתדרים ומרפי נשאר בבית.
השיפורים... הטיולים... האתגר שמציב השביל והכיבוש ... והחוויות סביב המדורה ... זה המהות.
כל הכבוד רוסלן! היה כיף לקבל קצת תמונות של המכונה והסברים על השינויים... . בסוף אם נרצה או לא כולנו בכיוון (:
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
יחסית קרובה.
השיפורים "לעבירות" הם צמיגי שטח מלא, קפיצים ונעילות. צמיגי שטח מלא ונעילות לבחירתך יכולת לקבל מתע"ר בזמן הזמנת הרכב. רשימת האופציות בתשלום נוסף היתה מאוד ארוכה. כל יתר השדרוגים שביצעתי הם לאמינות/שרידות/בטיחות.
הרף שממנו מוצדק להתחיל להתגאות איתה בכיבושים הוא כנראה גבוה יותר ממעלה זיק - בוא נדבר על מסלולי השומרון וכו' - ואדי אל עין, הר טמון, זהרת אל טוביק וכו'. אכלנו שם חרא בכמויות, אבל עברנו. זה לא היה קל, זה כן היה מסוכן. מי שנכשל שילם מחיר כבד. אלה כבר מקומות שעושים סלקציה מאוד אכזרית בין רכבי השטח האמיתיים לאלה שבכאילו ובוודאי לא סולחים על טעויות - לא טעויות בנהיגה ולא טעויות בבניית הרכב. הייתי, עשיתי, הצלחתי - עשיתי את זה כי לא תיארתי לעצמי עד כמה גדול הסיכון. האם אחזור לשם שוב? ספק גדול. כנראה שלא. היום אני לא מתבייש לומר שאני מפחד.
אבל חשוב להבין - מקומות כמו זיק, כבר קיימת תמימות דעים שדורשים נעילות, צמיגי שטח בלחץ נמוך, מתלים ארוכי מהלך וכו' ושלא מתאימים לג'יפונים. אז יש תקופות שבהן נפתחים כל מיני "חלונות הזדמנות" כמו עכשיו, שג'יפון משודרג בחוכמה עם נהג טוב ואמיץ שמכיר טוב את הרכב שלו כמו במקרה הזה, מצליח לעלות - וזה יפה ומרשים. אבל זה לא מייצג גיא. ממש לא מייצג.
חחח אוייש דרור. אתה כזה פלינסטון.
אז אתה שדרגת בדיוק מה שרוסלן שידרג.
כי החלק המיוחד שאתה לא זוכר את שמו זה הגיר עם היחסים השונים שלך שמטרתו היא לא העבירות. אלא השרידות. רוסלן יכול לבוא למכשול לאט ולא לנפץ את הרכב. מה ההבדל ?????????
אין הבדל.
אתה נסעת למעלה זובי שהוא הקו העליון של הסופה שלך ורוסלן נסע לזיק שהוא הקו העליון של הסובארו שלו. מה ההבדל ??????
אין הבדל.
אתה לקחת את הרכב למגבלה. גם הוא לקח את הרכב למגבלה.
העובדה שהמגבלה היא אחרת לא משנה כלום.
אחד שוקל 100 קילו וצמח לגובה 2 מטר ויכול לךגום שני ליטר בירה והחבר שלו רק מטר שישים שוקל 60 קילו ומתמלא אחרי שליש. שניהם נהנים יחד. שניהם בני אדם. או שהגבוה הוא במקרה יותר גבר ???
סולי צודק.
תצטרכו כולכם להפנים שכמו שיש קוקסינלים במדבר אפילו אם חיים לא באתר הזה. יש גם סובארואים. והם מטיילים ואפילו עושים עבירויות.
אגב רוסלן כבש כמה מעלות בחורשן שאני לא העזתי לטפס גם עם ההילקס הנעול פעמיים שהיה לי.
אבל אל תגלה לדרור. שלא יתבאס ;)
הדאסטר שלי עלתה את המעלה הלבן הגדול … שששש
;)
אוהב אותך. דרור.
מה מצב משלט 21?....
הוא סגור כבר זמן רב ואין לי מושג מה קורה שם. גם לך אין.
בימים שהמשלט היה פתוח, זיק היה במצבו הרגיל כפי שאנחנו מכירים. כלומר קשה מהמשלט ובעיקר מסוכן בהרבה.
העליה למשלט מורכבת מכמה וכמה אלמנטים שכל אחד מהם בעייתי יותר או פחות בפני עצמו, אבל "קטעי הקישור" ביניהם לא מאתגרים. גם במכשולים עצמם, אפשר לבחור כמה אפשרויות. מי שלא רוצה להתמודד/להסתכן, יכול לבחור במעקפים.
בזיק, השילוב של מכשול בעייתי למעבר בתוך מדרון ארוך ותלול עם המון פודרה עמוקה שמסתירה לך בולדרים, בורות ואלמנטים בעייתיים נוספים, שרכב שנכשל בטיפוס עלול להסתבך בהם, להישפך הצידה ולהתגלגל עד למטה, הוא בפירוש מסוכן. לדעתי, כן?
אתה יודע מה הוא שדרג?
שיתקן אותי רוסלן אם אני טועה - מה שנקרא בסובארו "זנב גיר" ויש כמה וכמה דגמים. בואו ונגיד ככה - עם המקורי של הפורסטר לא מגיעים רחוק.
אתה יודע מה אני שדרגתי?
אני עם גיר מקורי. AX15. יחסי ההעברה בגיר ובסרנים? מקוריים. יש מצב שבזכות זה אני לא שובר כלום.
הטרנספר המשודרג שלי לא מציע שום יחסי זחילה מיוחדים. אותו יחס 2.72:1 בדיוק כמו המקורי. הוא לא משפר לי יכולת זחילה וייתכן שאפילו משנמך לי עבירות במגבלות, כי הוא גדול פיזית ומרווח הגחון וזוית הבטן טיפה פחות טובים משיכלו להיות. אבל - וזו בדיוק הסיבה שהרכבתי אותו - הוא חזק פי 2 או פי 3 מהמקורי. וזה כי מי שמטפס בדוך מדרונות וטרסות של ג'בלים בשומרון ושובר ציר יציאה אחורי בטרנספר (מחלה של סופות עם טרנספר מקורי), זו כנראה תהיה השבירה האחרונה בחייו. אני רואה במעבר לטרנספר המחוזק סוג של שדרוג בטיחותי.
אני מפרגן לביצוע של רוסלן בדיוק כמוכם. מפרגן לרכב שלו אפילו יותר ממכם כי העבודה שנעשתה עליו לא טריוויאלית. ומעבר לזה, חוויית השטח מקבלת בברכה כל רכב. גם פרייבטים בגרוטראלי.
אני רק מזכיר לכל המתפעלים ולוקחי ההשראה שזיק נכון להיום לא בדיוק בשיא כושרו.... ושכן, אני לא אתפלא אם רכב שטח מקובל עם LOW ו- TC, נגיד לנדקרוזר 120/150 רגיל שמאוד נפוץ כאן?.... יעלה שם ביתר קלות. הפער בין פורסטר (גם אם משופר) לבינו, יישאר אותו פער.
דרור עשיתם אותו דבר... הוא החליף זנב .. אתה טרנספר כדי לשרוד את העבירות שהגדרתם לעצמכם...
הכל לגיטימי... וגם אם היה משופר בכבדות ושינויי מתלים כבדים... וכדומה, עדיין יש לו מקום של כבוד בפורום ובכלל.
לא מבין מה לא טריוויאלי בהגבהה, מיגון ונעילות?
וגיא, להגיד שהסובארו עלתה איפה שאתה פחדת לעלות עם גמל נעול כפול... לא מוסיף לדיון בכלום.. סתם הקנטה להמשיך את ההתנצחות המיותרת גם ככה.
לפי מה שאתה מעיד על עצמך אתה או פחדן או לא יודע לנהוג. או סתם רוצה לפאר את רוסלן... אבל זה בטח לא טיעון ענייני. (אולי בפרצוףספר יתייחסו לכך ברצינות)
היילקס נעול כפול בין הרכבים העבירים שמתגלגלים בארצנו... כבר מהמפעל.
ואם רכב רך עלה ההיילקס היה עולה ברוורס. על זה אני מקווה אין מחלוקת לפחות.
אם כבר דיון מעניין... דאסטר נעול ממוגן ומוגבה מול פורסטר דומה... זה באמת מעניין מי עביר יותר.
לדעתך … לגיטימי.
ואני ידוע כפחדן גדול.
עוד מימי הסמוראי.
דרך אגב, אני את הנעילה הקדמית בהיילקס התקנתי בעצמי .. איפה היא מגיעה מהמפעל ?
התחרות הזאת לא כל כך מצליחה כי הדאסטרים פוחדים לצאת לטיולים של רוסלן. הוא דווקא מזמין.
יש מגבלה קשה עם המצמד מול הפלנטארי.
נראה לי מיותר להתנצח על שטויות ...
כשטופגיר יעשו סרטון "בלתי שביר על דאסטר" נמשיך (;
לא באמת... כמו שאתה לא באמתמשווה פה פורסטר להיילקס .. נראה לי שסתם משעמם לך.
עריכה: ברוח השטות....
כמו שערסים נוסעים על רנגלר... נשמע נועזים נוסעים על פורסטר ופחדנים על דאסטר.
מה רוסלן לא הצליח לגרות את הייצר התחרותי של דוגמנית הבית במונית עם קוקיות לצאת להשוואה באיזה מעלה?!