תגובה: עזרה בבחירת רכב שטח ראשון
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
החוק השני של התרמודינמיקה קובע שרכב ישן יהיה פחות ת אמין מרכב חדש. חוק זה חוק.
החוק הזה ישן והוא לא לוקח בחשבון שכבר לא מעט שנים רכבים חדשים נבנים לשרוד הרבה פחות זמן ממה שהיה נהוג פעם.
יש לדעתי סיכוי סביר שרכב בן 20-30 שני יהיה יותר אמין מרכב בן 10 שנים. וזה לפני שמתחילים לדבר אפילו על התחכמויות של מנועי טורבו קטנים וגירים רובוטיים ...
רכב שטח בן 10 הוא רכב ישן.
ומנסיוני רכב בן 20 ממש לא יותר אמין ממנו.
לגבי רכבים ממש ישנים וטיפשים? נגיד סיקסים? גם לפני 20 שנה הם היו לא אמינים בעליל. מה גם שרכבים מהסגנון של הכי "ברזלים" שיש, הם רכבים הארד קור שלא הייתי ממליץ למישהו שעושה את תחילת דרכו בשטח.
עזרה בבחירת רכב שטח ראשון
אין אף רכב שטח / כביש שביל / פנאי סופר עם גיר רובוטי.
דאסטר זה לא רכב סופר חכם. בטח לא הידני. הוא לא יותר חכם מויטארה בת 15.
יש נעילה מרכזית. חלונות חשמל ומחשב ניהול מנוע עם חיישן למבדה אחד.
ובאופן כללי, הדאסטר דיזל מוכח כרכב אמין למדיי.
עד היום לא נרשמו דברים מפחידים. ולא התגלו תפרים שנפתחו באמצע הצלבה.
להציע לבן אדם להחזיק שני רכבים. כשאחד מהם הוא נבלה עתיקה שבהגדרה. בזמן ההצעה. נכתב. לא יקרה כלום אם תשמיד את האוטו בסופ׳ש כי יש לך עוד מכונית.
אבל … לארגן גרר ומוסך ולאסוף עוד רכב זה מבצע לא פשוט שלוקח בעיקר זמן. המון זמן.
בטח ובטח כשאתה עובד במרחק 100 קמ מהבית. ומהמוסך. אני יודע. הייתי שם. שנים.
גם לארגן חלקים מאיביי ולחכות להם שבועות וחודשים זה לא משהו קל ואז אחרי שהגיעו. בהנחה שלא נאלצת לריב עם המכס ו/או חברת השילוח. אז צריך זמן. ( הרבה ) זמן לפרק להבין להרכיב לתקן … ולא לכולם יש מקום. כלים. ידע. זמן לזה.
זאת הרפתקאה.
בסופו של דבר תצטרכו להבין שעגלה עם סוס זה out .. אפילו שממש ממש מממממממש קשה להפנים ;)
דיזל ישן או דאסטר חדש זה עניין סובייקטיבי.
ל-90% מהמשתמשים שלא מטפלים בעצמם ואין להם חבר עם ליפט בבית אין בכלל התלבטות שעדיף דאסטר.
ל-10% שכן יש את התנאים והידע - אין התלבטות עדיף להם דיזל ישן.
הרכב הכי משתלם בשיקלול הוצאות+יכולות הוא דיזל ישן. בעיקר בגלל שהעלות ההתחלתית שלו יכולה להיות רבע. או פחות. ושוב אני מדגיש, בתנאי שמטפלים לבד ויודעים מה עושים, ויש כוח וחשק להתעסק עם זה.
לפותח השרשור, הייתי ממליץ לא להתקרב לדיזל ישן בהתאם לתשובתך לסעיף ג' בשאלון.
Sent from my SM-J510H using Tapatalk
גם דאסטר אפשר לתקן בבית ברוב המקרים.
ההבדל הוא בצורך של הבן אדם וברמת ההתעקשות שלו … ;)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
גם דאסטר אפשר לתקן בבית ברוב המקרים.
ההבדל הוא בצורך של הבן אדם וברמת ההתעקשות שלו … ;)
נכון, אבל עדיין עניין המחיר קנייה עושה את ההבדל. דיזל ישן יכול להיות זול מאד. דאסטר דיזל זה אחלה רכב, אבל יש לו חסרונות מסוימים ביחס לדיזלים ישנים, למשל גודל.
לקנות דיזל בן 15-25 במחיר של דאסטר חדש, את זה אני כבר לא ממש מבין.
Sent from my SM-J510H using Tapatalk
הסתכלתי על גרנד ויטארה ישנות כמו שרענן כתב וראיתי כלים שנראים ממש מעניינים ופתחו לי את התיאבון. אבל בדקתי ולצערי יהיה לי כבד כרגע להחזיק שני רכבים. אני אשאר עם ההחלטה ללכת על הדאסטר כרגע יחד עם אופציה למכור אותה בעוד 3 שנים ואז לעשות באמת קנייה של רכב שטח יותר רציני (אם באמת אדלק על התחום, מאמין שאז המצב הכלכלי יותר יאפשר). הייתי נעול על הדיזל אבל יצא לי לדבר עם המוסכניק שלי אתמול שאמר לי שכדאי לי ללכת על הבנזין כי המנוע החדש לא רע בכלל. הוא אמר לי שרק התיקונים במנוע דיזל יעלו לי כל מה שאחסוך בדלק ובשביל מישהו שרוב השימוש ברכב יהיה בכביש כרגע זו האופציה שכדאי לי לבחור בה. מה גם שאכן יש הבדל במחיר ההתחלתי בין השתיים. עד כמה שהבנתי ממעבר על מבחני שטח וממה שנכתב בהודעות קודמות, החסרון היחיד של הבנזין בשטח מול הדיזל הוא שבדיזל בעליות אפשר למשוך יותר על סל"ד נמוך בלי שהרכב יכבה ובלי להסתכן בשריפה של הקלאץ'. עד כמה זה יכול להיות פקטור משמעותי לגביי בהנחה שאני הולך על הבנזין?
נתחיל מזה שאם בנאדם רוצה לברוח מהעיר לשטח ... ולהתרחק באמת עדיף לו בכל סיטואציה להיות על רכב קשוח עם 2 סרנים ולא רכב רך(רוכי).
גם אם זה בשביל ההרגשה הפנימית... יש לכך ערך שלא תוכל לבטל בכמה שורות.. או בכלל. אם בנאדם מעדיף להתגלגל בגץרכב עם שלדה חסונה ושני סרנים .. זו העדפה לגיטימית.
מה המחיר שהוא מוכן לשלם על כך זה כבר העניין הבא, לרוב אתה מציג פשוט מראה למציאות... אבל הפעם אתה ממש לא מדויק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
להציע לבן אדם להחזיק שני רכבים. כשאחד מהם הוא נבלה עתיקה שבהגדרה.
***נבלה עתיקה זה נתון מהרישיון? מהמפרט הטכני או הדעה הסובייקטיבית והאנטי שלך? לדעתי הסובייקטיבית בניינטיז היפנים יצרו לדעתי את היצירות היותר אמינות .. במיוחד סוזוקי והן מזדקנות מעולה אם שומרים ומתחזקים כראוי... מה שקשה לומר על מרבית מה שיוצר לאחר שנת 2000, לכל רכיב ברכב יש תאריך תפוגה מתוכנן.****
בזמן ההצעה. נכתב. לא יקרה כלום אם תשמיד את האוטו בסופ׳ש כי יש לך עוד מכונית.
אבל … לארגן גרר ומוסך ולאסוף עוד רכב זה מבצע לא פשוט שלוקח בעיקר זמן. המון זמן.
****שטויות, ביטוח גרירה... ואנחנו לא בניינטיז, ואפשר להיות קצת יצירתי ברגעי משבר לא קרה כלום. אתה מצייר מצב בוא דאסטר שנתקע ורכב קשוח מהניינטיז אלו סיטואציות שונות***
בטח ובטח כשאתה עובד במרחק 100 קמ מהבית. ומהמוסך. אני יודע. הייתי שם. שנים.
*** המקרה שלך סתם צירוף גיאוגרפי גרוע****
גם לארגן חלקים מאיביי ולחכות להם שבועות וחודשים זה לא משהו קל ואז אחרי שהגיעו. בהנחה שלא נאלצת לריב עם המכס ו/או חברת השילוח. אז צריך זמן. ( הרבה ) זמן לפרק להבין להרכיב לתקן … ולא לכולם יש מקום. כלים. ידע. זמן לזה.
זאת הרפתקאה.
***שבועות וחודשים זה נדיר מאוד. רוב הספקים מהירים.
ולא חושב שבשביל גרנד ויטרה צריך מוסך מיוחד, חלקים מיוחדים, או פחות ידע ושיעורי בית מדאסטר. גם לדאסטר החברה מזמינים מחול לא?
אם אתה קצר בתקציב אתה תעשה את השיעורי בית האלו בין כה וכה... אם זה עם החברה המנוסים סביב המדורה או בעצמך בבית מול המחשב. זה חלק מהתחביב... ****
בסופו של דבר תצטרכו להבין שעגלה עם סוס זה out .. אפילו שממש ממש מממממממש קשה להפנים ;)
איש בדעתו יחייה... לא חייבים להטיף ולשטוף את המוח. (;
רק נרענן את היתרונות בהפרדת רשויות.
פחות בלאי .. . לרכבת כוח צמיגים לבלמים בולמים וכו. בטיחות .. בעצם רכב שטח לשטח .. ורכב כביש לכביש.. .זה הגיוני סהכ.
יתירות בעת תקלה זה ברור.
ביטוחים נכון... אבל ניינטיז זה אספנות כבר והביטוח והטסט שפויים לגמרי.
דלק יש מצב שבטווח ארוך משתלם יותר.. תלוי ברכבים ובנסועה.
הערך הרגשי ... קשה לי לכמת אותו לכסף... הבטחון... היכולת להתרחק יותר. גם כשסוער וחלק וקשה... ולא רק כשהכוכבים מסתדרים (כשמיישרים את הזיק (; )
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
גיא, הדברים שאתה כותב בנחישות וידענות נגד רכבים ישנים שקולים לדברים שנכתבים באותה נחישות וידענות כנגד הדאסטר ורכבים רכים בשטח.
יש עם זה (וזה) שתי בעיות:
א. הניסוחים (בשני הצדדים) גורפים וידעניים מדי
ב. זה חוטף שרשורים סדרתי באתר.
אז בחזרה לעניין:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Avishayma
עד כמה שהבנתי ממעבר על מבחני שטח וממה שנכתב בהודעות קודמות, החסרון היחיד של הבנזין בשטח מול הדיזל הוא שבדיזל בעליות אפשר למשוך יותר על סל"ד נמוך בלי שהרכב יכבה ובלי להסתכן בשריפה של הקלאץ'. עד כמה זה יכול להיות פקטור משמעותי לגביי בהנחה שאני הולך על הבנזין?
לחברה מהעבודה היה את דגם הבנזין החדש, היא התחילה לטייל איתו מבלי שהיה לה נסיון קודם והסתדרה לא רע. היא לא טיילה לבד אלא הצטרפה לקבוצות ולטיולים מודרכים בתשלום. עצתי לך: בחלק קטן מהפער במחיר בין הדיזל לבנזין, הירשם להדרכה של נהיגת שטח - זה יהיה הפקטור המשמעותי.
אבישי בהצלחה בבחירה!
הגיונית ושפוייה... במידה ותתאהב בתחום ותרצה להחזיק ברכב שטח קשוח... שתדע שיהיה קשה יותר ויקר יותר למצוא ולהחזיק כזה בעוד 3 שנים מאשר היום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
גיא, הדברים שאתה כותב בנחישות וידענות נגד רכבים ישנים שקולים לדברים שנכתבים באותה נחישות וידענות כנגד הדאסטר ורכבים רכים בשטח.
יש עם זה (וזה) שתי בעיות:
א. הניסוחים (בשני הצדדים) גורפים וידעניים מדי
ב. זה חוטף שרשורים סדרתי באתר.
אז בחזרה לעניין:
לחברה מהעבודה היה את דגם הבנזין החדש, היא התחילה לטייל איתו מבלי שהיה לה נסיון קודם והסתדרה לא רע. היא לא טיילה לבד אלא הצטרפה לקבוצות ולטיולים מודרכים בתשלום. עצתי לך: בחלק קטן מהפער במחיר בין הדיזל לבנזין, הירשם להדרכה של נהיגת שטח - זה יהיה הפקטור המשמעותי.
ואו ..
אז רק לכאלו שיש להם שני סרנים חיים מותר להיות נחרץ … אוקי. למדתי משהו.
לגבי התיקונים היקרים בדיזל .. לא שמעתי על זה.
וסולי היקר. גם פה רשמתי מתוך הנסיון האישי הנחרץ שלי. היו לי נבלות דיזל ישנות. כשהן עוד היו יחסית חדשות.
שום דבר לא יכול להעיב על תחושת הביטחון והחדווה של הידיעה שהאוטו אמין. ואמין זה לא אומר פחות מ 30000 שח בשנה. אמין זה שאני בלב שקט יכול להניע עכשיו. לנסוע לשיטפונות. להחליט במקום להשאר לישון עד שירדו המים. ולדעת שהאוטו יגיע. יניע ויחזור.
אין ולא היה את זה בדיזל ישן. גם לא כזה שהחליפו בו את כל החלקים ..
תתעקשו עד מחר. אני גם אתעקש עד מחרתיים ;)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
ואו ..
אז רק לכאלו שיש להם שני סרנים חיים מותר להיות נחרץ … אוקי. למדתי משהו.
מכיוון שציטטת אותי, תראה לי בבקשה איפה כתבתי דבר כזה.
הוא התבלבל...
אני כתבתי.. ולכל אחד מותר להיות נחרץ.
ולכל אחד מותר להוציא לו את האוויר מהבלון.
ואין התעקשות על 2 סרנים חיים.. אפשר להסתפק גם סרן אחד . יותר חשוב זה low.. שלדה לדעתי.
לא הבנתי את ההתעקשות על דיזל.
דובר פה על ג.ויטרה בנזין קצרה כרכב שני.
מי שחושש שרכב כזה לא יניע יש לו רכב מוזנח... לא מורכב ולא יקר.
אגב.. נראה שעברת הרבה רכבים..
בא לך לעשות סדר? איזה כמה זמן כמה קמ?סתם בשביל להבין.
זה לא הדיון הזה. חלאס.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
מעולה תודה אז נראה לי שאלך עליו ואלך גם להדרכה, אחלה רעיון שלא עלה בדעתי ותמיד יש מה ללמוד :cool:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סולי
אבישי בהצלחה בבחירה!
הגיונית ושפוייה... במידה ותתאהב בתחום ותרצה להחזיק ברכב שטח קשוח... שתדע שיהיה קשה יותר ויקר יותר למצוא ולהחזיק כזה בעוד 3 שנים מאשר היום.
תודה סולי:)
אני מניח שאני אדבק כי אני איש שטח וגם ככה נדלקתי על מה שראיתי ביד שני. עשיתי את החישוב ולצערי שני רכבים קצת יחנוק אותי כרגע. סתם זרקתי 3 שנים בגלל שזה זמן תום האחריות על דאצ'יה חדשה. זה גם יכול להיות לפני, בכפוף לשיפור בעבודה.
למה לדעתך יהיה יותר קשה בעתיד למצוא רכב טוב?
כי לא מייצרים כבר כאלו רכבים, קשוחים ולא בטיחותיים.. הדרישה עולה עם הזמן וההיצע פוחת.
נ.ב .. דאסטר ממוגן, מוגבה עם צמיגים bf 50/50 נעול אחורה גם לדעתי יגיע לרוב המקומות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Avishayma
אני מניח שאני אדבק כי אני איש שטח וגם ככה נדלקתי על מה שראיתי ביד שני. עשיתי את החישוב ולצערי שני רכבים קצת יחנוק אותי כרגע. סתם זרקתי 3 שנים בגלל שזה זמן תום האחריות על דאצ'יה חדשה. זה גם יכול להיות לפני, בכפוף לשיפור בעבודה.
אם ככה, אז תרשה לי לשתף אותך בהמשך הסיפור של החברה מהעבודה: בגלל אילוצים בריאותיים שחייבו אותה לעבור לגיר אוטומטי, היא מכרה את הדאסטר וקנתה ג'ימני אוטומטי חדש. אחרי כמה שבועות היא הצטרפה אלי להכנת מסלול של טיול התנדבות באזור שמורת אלונה-חורשן. חוצמזה שלא נמחק לה החיוך לרגע מהפרצוף, היו לא מעט מקומות שהיא אמרה בפירוש ש- "אין סיכוי שהייתי נכנסת לכאן עם הדאסטר". ואני לא מדבר על המדרגות הגבוהות של החורשן, זה היה בעיקר בשבילים מסומנים בשמורת אלונה.
*** לפני שגיא קופץ פה שוב: גיא עם הדאסטר היה עובר בכל המקומות האלו, אבל זה מצריך עבורו נעילות ומיומנות נהג. החברה, עם הג'ימני המקורי כולל צמיגי הכביש שהגיעו מהחברה, נסעה שם בכיף למרות שהיא לא נהגת מנוסה, וזה היה הטיול השני שלה עם הג'ימני מאז שקנתה אותו ***
רוצה לומר: יש פער משמעותי ביכולות בין הקרוסאוברים החדשים של היום (שהדאסטר הוא הטוב מביניהם לשטח) לבין רכבי השטח הקשוחים יותר, וזה בא לידי ביטוי בצורה משמעותית יותר ככל שהנהג פחות מנוסה. רכב שטח בעל יכולות טובות יותר יפצה על חלק מהטעויות של נהג בהתחלת דרכו בשטח. הייתי מציע לשקול שוב את הפרדת הרשויות או רכב בעל יכולות טובות יותר.
לחילופין, אם הדאסטר מדבר אליך, קנה דיזל בן שנתיים-שלוש שכבר חטף את ירידת הערך המשמעותית כך שכאשר תרצה להחליף ההפסד יהיה צנוע יותר.
אלו שבע האגורות שלי, בעקבות ההודעה המצוטטת.
אני חושב שדאסטר כאמור יהיה להנות מכל העולמות הכי הרבה.
אבל הוזכר ג'ימני - אני בתור מישהו שנוסע ביומיום ברכב שנחשב 'לא מפנק' בלשון המעטה - רועש רועד איטי מטרטר ומווברץ - כולל נסיעות לא קצרות לפחות אחת לשבוע - התרגלתי וזה באמת לא מפריע ולא מתיש כמו למי שרגיל למכונית כביש ונכנס מדי פעם לרכב כזה. והנה הג'ימני החדש - עם יכולת שטח נהדרת, ובכביש הוא בגדול מכונית קטנה. הדגם החדש כבר עם הספק נורמלי ולא מעייף לנהיגה, ונשאר עניין נוחות הנסיעה שגם היא לא רעה בכלל על כבישים מהירים.
אני חושב שמי שמוכן מנטלית לא להיות הכי מהיר, להעביר את הנסיעה הארוכה באיזי וכל זה עבור הערך המוסף הענק שיש בשטח - וואלה ג'ימני חדש - וכן, יש הבדל לעומת הג'ימני הקודם - יכול להיות אופציה סבירה.
ההימור לדעתי גם לא גדול. במקרה הרע זה יהיה סבל - ג'ימני כזה יימכר תוך יום ובמחיר גבוה מהמחירון. תכל'ס לא תפסיד כלום.
גם כאן אני ממליץ על נסיעת מבחן - חובה לדעתי כולל כביש מהיר - לראות אם זה נסבל. העניין כל כך אינדיבידואלי שאי אפשר לוותר על נסיעה כזו.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
העניין הוא נסבל כשזה פעם בשבוע. או כשזה בדרך לטיול.
באופן יומיומי שעתיים וחצי נסיעה לכיוון זה יהרוג את כל הכיף מהאוטו, גם אם אתה פרד צעיר.
בשביל מתחיל בשטח, אין בעיה עם רכב כניסה כמו דאסטר. מה שכן, כדאי לבדוק ליסינג, כי למכור רכב שעשה כל כך הרבה קילומטראז' יהיה עם הפסד כספי ניכר. וכמובן שלקנות חדש לחלוטין יהיה טעות כלכלית.
ובלי קשר לסוג האוטו, עצה של זקן (טוב, יחסית לפורום אולי לא כל כך) עם נסיון. נסיעה יומית מאחיהוד לתל אביב, זה משהו שאפשר להתמודד איתו אם יודעים שזה זמני לחודש חודשיים. מעבר לזה, אתה עלול למצוא את עצמך שבור נפשית, גם בלי לשים לב לזה. כל מיני תופעות "מירוץ עכברים" שבכלל לא בטוח שתדע לקשר אותן.
ואני אשאל עוד שאלה,
מהן לדעתך שעות העומס? כי לדעתי אתה תופתע לרעה ממה שנהיה מכביש 6 בשנים האחרונות.