תגובה: בגי"ה - קריטריונים להוצאת רשיון לנשק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
דבר ראשון היורים במחבל עם הסכין בבאר-שבע, שניהם לא מיומנים באנדר-סטייטמט, נהג אגד גם מבוגר יחסית, מהסוג שהשר הנוכחי ואנשיו מעוניינים דווקא לקחת מהם את האקדחים, אבל מה לעשות - בסופו של דבר אלו האנשים שנמצאים בזירה ואין איש בטחון באופק.
השר הנוכחי רוצה לקחת את הנשק מכולנו, הוא מתחיל בהם.
בנתיים מה שקרה בשנים האחרונות זה הוספת דרישות אימונים, וכולם התיישרו לזה.
אני בעד שיעלו את הדרישות לאט לאט, אני מאמין שחלק גדול פשוט יתאים את עצמו לדרישות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
jacob72
עומד בתבחין של דרגה. לא חייב לשרת במילואים.
הכי קל זה משרד הפנים ברמלה.
תגיש שם ,יחסית התורים קצרים.
בהצלחה
Sent from my SM-G996B using Tapatalk
תודה, אבל לרמלה אני מוכן להגיע רק אחרי שיש רשיון ונשק...(סתם סתם, זו הייתה הרמה להנחתה)
ליאור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
אני אהיה טיפלה בוטה ...
א. לדעתי מי שרץ להוציא רשיון כשיש "גל",
זה בערך כמו אלו שאימצו כלב בקורונה ונטשו בהמשך.
החלטה על נשיאת נשק צריכה להיות מושכלת ולא כגחמה של הרגע.
רענן
כפי שכתבתי (וכמו שאתה יודע באופן אישי) אני חושב על הרשיון כבר זמן רב, ומשתמש במצב רק כדי לרכך את ההתנגדות בבית.
זו לא גחמה של רגע ועדיין לא קיבלתי החלטה סופית.
התחלתי בתהליך ואגבש את ההחלטה במהלכו.
ליאור
בגי"ה - קריטריונים להוצאת רשיון לנשק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
וכמו שציינת, זה נובע "מהטנגו" המוזר שניהל נהג האוטובוס עם המחבל.
רענן
נו באמת..
האיש סיכל פיגוע.
כל הגיבורים מסביבו צועקים, מצקצקים, כולל רכב צבאי שרואים מאחורי המחבל ולא יצאו מהרכב, וכולם חוכמים ולא מגיבים.
כמה פעמים בחיים שלך היית בסיטואציה בה הבנת שאתה הולך להרוג מישהו?
ה״ריקוד״ הזה הוא הדבר הכי שפוי של אדם נורמלי שלהרוג מחבלים או אנשים אחרים אינו היום-יום שלו.
זה רק מקרה לך כמה הוא ראוי להערכה שהתגבר על מחסום פסיכולוגי של לפגוע באחר, שמראה כמה הוא אנושי.
בהתלבטות ומצד שני ההתגברות והביצוע.
אין כאן שום מקום למילת ביקורת לאיש, רק הערכה.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
נו באמת..
האיש סיכל פיגוע.
כל הגיבורים מסביבו צועקים, מצקצקים, כולל רכב צבאי שרואים מאחורי המחבל ולא יצאו מהרכב, וכולם חוכמים ולא מגיבים.
ה״ריקוד״ הזה הוא הדבר הכי שפוי של אדם נורמלי שלהרוג מחבלים או אנשים אחרים אינו היום-יום שלו.
זה רק מקרה לך כמה הוא ראוי להערכה שהתגבר על מחסום פסיכולוגי של לפגוע באחר, שמראה כמה הוא אנושי.
נהג האוטבוס היה כפסע בין להיות מריח שורשי פרחים...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
נו באמת..
האיש סיכל פיגוע.
נכון דורון,
האיש הפשוט והכי לא מיומן עצר בגופו פיגוע מתגלגל תוך סיכון חיים עצום שספק אם היה מודע לו.
אדם מיומן לא היה נוהג ככה, לא היה מסכן את חייו בכדי לחוס על חיי רוצח שממשיך להוות איום. מאז מקרה קצין הימ"מ צ׳רלי שלוש הי"ד, אין יותר משחקים כאלה. אפילו מול ילדה בת 16 עם מספריים. ואלו האנשים הראשונים שהממסד רוצה לפרק מנשקם...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
haggaigi
האמת? עצוב שאנשים אינטליגנטיים כמו בפורום הזה, נופלים למלכודת הדבש הזו.
מבצעי היח"צ האלה מגיעים "לגמרי במקרה" רק אחרי סדרה מקוממת של פיגועים ובזיונות של שר הבט"פ, והם נועדו בדיוק עבור הרגעת הערב-רב של עם ישראל, שמתחיל לתסוס ולבעבע ולהפגין ברשתות החברתיות את חוסר שביעות רצונו מתפקוד הממשלה - וצריך להוריד להם את מפלס העצבים.
גם החלטתו של שר האוצר להפחית חצי שקל ממס הבלו המוטל על דלקים למשך שלושה חודשים, הגיעה מאותה סיבה בדיוק.
ישאלו מה זה קשור? אוהו, הכל קשור. זה וגם זה - מבצעים לניקוי המגזר מנשק והפחתת מס, הם צעדים שאף ממשלה לא ששה לבצע. היא עושה את זה באופן מאוד מוגבל ומאוד זמני, ובעיקר - בעל כורחה - כי הציבור כועס. צריך לזרוק לו עצם כדי שיירגע ויחזור לאדישותו הרגילה.
כולנו מקווים שלא יהיו פיגועים בימים/שבועות הקרובים, ואז אני מהמר שגם לא תשמע על עוד "הצלחות" בסגנון הזה....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
דרור כינה אותי "מיומן" , הייתי אומר שאני "מודע",
מהכרותנו רבת השנים אני תופס ממך מיומן באקדחים.
אתה בטח מיומן בהם יותר ממני (לא חוכמה, ובכל זאת).
ה"מודעות" שלך כפי שאתה מתאר זאת, לכל מיני פרטים קטנים מסביב לארוע המדובר היא חלק מהמיומנות הזו.
פעם תפסתי מעצמי מיומן מאוד ברובה-סער. הייתי קלעי טוב (לא פשוט כשמדובר בגלילון שהוא נשק טוב ואמין, אבל עקב ליקויי תכנון ומבנה, אינו נחשב מהרובים המדויקים ביותר) אבל מאז הפעם האחרונה שהחזקתי אחד כזה ביד, עברו 18 שנים.
מאז הפעם האחרונה בה אשכרה הייתי מעורב בקרב באש חיה מול שוטר פלסטיני עברו 28 שנים. (את מי שמעניין מה קרה, אז אני כאן והוא כבר לא. כנראה שפעם באמת ידעתי משהו על רובים).
מאותו אירוע אני יכול רק להסכים שלמזל באמת יש משקל גדול במצבים מהסוג הזה. לעולם אנחנו נהיה בצד המתגונן ועל כן גם המופתע, זה שצריך לקבל החלטה בשברירי שנייה, לחתור למגע ולחסל את האיום. אין לי שבריר של טענה לנהג האוטובוס המדובר - הוא לא לוחם ואפילו לא מאבטח, הוא העדיף לנסות לשכנע את המחבל להיכנע לפני שיירה בו וייטול את חייו. ורק כשזה לא קרה, מבחינתו כלו כל הקיצין ורק אז לחץ על ההדק וסיים את האירוע. אני ממש לא אתפלא אם חשש מהויה-דולורוזה שיעבור מידי הרשויות אחרי האירוע, מה שבהחלט יכול להיות שהשפיע על תפקודו ויצר את כל הסיטואציה הכמעט הזויה הזו של ה"טנגו" שלו עם המחבל.
שוטרים/חיילים לא יכולים להיות בכל פינה בכל רגע נתון על מנת להגיב. זה לא מעשי. וגם אם כן, כמו שצויין כאן, דווקא הם עלולים למצוא את עצמם כמטרה המועדפת. במקרים האלה, כל אזרח חמוש שנמצא בסמוך ומגיב מהר, הוא מכפיל כוח רציני לכוחות בטחון, שיכול לסיים אירוע תוך פרק זמן קצרצר.
לקחת מאזרחים את הנשק רק כי הם "מבוגרים" זו החלטה הזויה שיכולה להגיע רק מבית מדרשם המטורלל של פוליטיקאים מנותקים מהמציאות דוגמת שר הבט"פ הזה. איש הזוי, שלמרות הרזומה הבטחוני העשיר שלו (מלפני עשרות שנים), מומחים גדולים ממני מטילים ספק בכשירותו לתפקידו (מנטלית ומה לעשות, גם אידיאולוגית), שבעקבות מחדליו כבר מזמן היה צריך להראות לו את הדלת בעדינות. או שלא בעדינות.
לעומת זאת, אני כן מאוד בעד הקשחת דרישות-הסף-לאימונים מעשיים ולהשגת רף-מינימום מסוים במיומנות בקליעה ובתפעול האקדח בקרב מחזיקי הנשק ברשיון. סוג של "טסט" אחת לתקופה?.... כזה שצריך להתאמן באופן מסודר על מנת להצליח בו?... כן. בפירוש.
כדי להיות מיומן צריך להיות מאומן, בשביל זה צריך להתאמן, כדי לירות מהר ומדוייק צריך להתאמן הרבה ולשמור על זיכרון שרירים טרי, זה אומר המון יבשים והרבה תרגילי ירי רטובים. אני יורה כיום בערך אחת לחודש בתחרויות או אימונים שנמשכים שעתיים -שלוש משהו כמו 150 כדור בממוצע לאימון ואני לא מרגיש מאומן. זה לא כי אני פרפקציוניסט, אלא כי יש לי גם נסיון וגם נקודת ייחוס בכדי לדעת את המצב היחסי שלי. זה בעיקר אומר שאני יותר איטי ממה שאני יכול להיות במשהו כמו 30% עד 50% וזה הבדל בין חיים למוות.
מה שכן - אני מודע למגבלות שלי וליכולות שלי, אני מאד מודע לענייני בטיחות בנשק ואני מאמין שזה מה שהכי חשוב, אם לא הדבר היחיד שחשוב בהחלטה אם להתיר נשיאת נשק. חשוב שאדם יתנהל עם נשק בצורה בטוחה, לא חשוב שיהיה מיומן או מאומן -לראייה רוב האזרחים שעצרו פיגועים לא היו מאומנים או מיומנים, אבל זה הספיק . אף אחד לא ישמור על כושר ירי באימון חד שנתי, אין שום אפקטיביות לאימון חד שנתי כמו שאין לתלת שנתי באותה מידה, זה בדיוק כמו כושר גופני. המפגש עם נציג הממסד צריך להיות לשם פיקוח ובקרה - לוודא שהנשק בכלל קיים ברשות בעליו ושהאדם כשיר בריאותית ומתנהל בצורה אחראית ושקולה - שלא איבד את זה... אפשר להקביל את זה לרשיון נהיגה, שם נותנים לאדם רשיון לנשק יותר מסוכן שבו הוא גם עושה שימוש בלתי פוסק, לעומת כלי יריה שספק אם יעשה בו שימוש ולו פעם אחת בחייו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
האמת? עצוב שאנשים אינטליגנטיים כמו בפורום הזה, נופלים למלכודת הדבש הזו.
מבצעי היח"צ האלה מגיעים "לגמרי במקרה" רק אחרי סדרה מקוממת של פיגועים ובזיונות של שר הבט"פ, והם נועדו בדיוק עבור הרגעת הערב-רב של עם ישראל, שמתחיל לתסוס ולבעבע ולהפגין ברשתות החברתיות את חוסר שביעות רצונו מתפקוד הממשלה - וצריך להוריד להם את מפלס העצבים.
גם החלטתו של שר האוצר להפחית חצי שקל ממס הבלו המוטל על דלקים למשך שלושה חודשים, הגיעה מאותה סיבה בדיוק.
ישאלו מה זה קשור? אוהו, הכל קשור. זה וגם זה - מבצעים לניקוי המגזר מנשק והפחתת מס, הם צעדים שאף ממשלה לא ששה לבצע. היא עושה את זה באופן מאוד מוגבל ומאוד זמני, ובעיקר - בעל כורחה - כי הציבור כועס. צריך לזרוק לו עצם כדי שיירגע ויחזור לאדישותו הרגילה.
כולנו מקווים שלא יהיו פיגועים בימים/שבועות הקרובים, ואז אני מהמר שגם לא תשמע על עוד "הצלחות" בסגנון הזה....
אתה טועה, אני יודע זאת מיד ראשונה כמה פעילות מתבצעת בתחום, לרבות תפיסות שלא מגיעות לידי התקשורת.
אנקדוטה, מכיר מישהו שנמצא בכושר שיא ומתאמן בלי הפסקה, שייך לקבוצה מצומצמת של לוחמים שזה הייעוד הצבאי שלהם, אבל מפקדיו חוששים לאפשר לו ולחבריו לצאת הבייתה חמושים (באקדחים על אזרחי) למרות המיומנות הבאמת גבוהה שלהם, גם בתקופה הנוכחית. למה ? כי חוששים מתאונות נשק והחשש מבחינתם הוא מוצדק, לראייה רק בשבוע האחרון קרה להם מקרה של ירי לא מכוון, מה שנהוג לכנות בטעות ״פליטת כדור״ ללא נפגעים הפעם. מה שנקרא - לשפוך את התינוק עם המים.
זה פשוט ביזיון
מזל שבמג״ב המצב מעט שונה אחרת היינו אוכלים נקניקיה רצינית בחדרה....
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
אם כבר מנהלים פה דיון אז רוצה לשתף בחילוקי דעות שהיו לי עם חבר, בעניין הפיגוע בבני ברק.
הקרינו במדיה את הסרטון שמישהו צילם מהחלון של הבית ובו רואים את המחבל עומד מתחת לבניין סמוך וממתין לקורבנות. רוכב האופניים הצליח להתחמק ולנהג הרכב שנקלע למקום כבר היה פחות מזל.
אני בדעה שאם למי שצילם היה אקדח, הוא יכל לירות לכיוון המחבל ובכך,אולי, לעכב אותו ו(אולי) להקטין את מס' הנפגעים.
בהתחשב בתנאים (מרחק ותאורה) הוא לא באמת יכל לפגוע בו ולנטרל אותו, אלא אם כן הוא ממש, אבל ממש צלף (או עם הרבה מזל).
החבר שלי טוען שלירות לכיוונו היה טיפשי וכל מה שהוא היה עושה זה לתפוס מחסה.
שנינו מסכימים שלרדת ולצמצם טווח לא היה נכון (אלא אם כן מדובר בלוחם מיומן והסיכוי לכך קלוש)
מה אתם הייתם עושים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
danob
אם כבר מנהלים פה דיון אז רוצה לשתף בחילוקי דעות שהיו לי עם חבר, בעניין הפיגוע בבני ברק.
הקרינו במדיה את הסרטון שמישהו צילם מהחלון של הבית ובו רואים את המחבל עומד מתחת לבניין סמוך וממתין לקורבנות. רוכב האופניים הצליח להתחמק ולנהג הרכב שנקלע למקום כבר היה פחות מזל.
אני בדעה שאם למי שצילם היה אקדח, הוא יכל לירות לכיוון המחבל ובכך,אולי, לעכב אותו ו(אולי) להקטין את מס' הנפגעים.
בהתחשב בתנאים (מרחק ותאורה) הוא לא באמת יכל לפגוע בו ולנטרל אותו, אלא אם כן הוא ממש, אבל ממש צלף (או עם הרבה מזל).
שנינו מסכימים שלרדת ולצמצם טווח לא היה נכון (אלא אם כן מדובר בלוחם מיומן והסיכוי לכך קלוש)
מה אתם הייתם עושים?
יורד ומצמצם טווח.
Sent from my Pixel 5a using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
אנקדוטה, מכיר מישהו שנמצא בכושר שיא ומתאמן בלי הפסקה, שייך לקבוצה מצומצמת של לוחמים שזה הייעוד הצבאי שלהם, אבל מפקדיו חוששים לאפשר לו ולחבריו לצאת הבייתה חמושים (באקדחים על אזרחי) למרות המיומנות הבאמת גבוהה שלהם, גם בתקופה הנוכחית. למה ? כי חוששים מתאונות נשק והחשש מבחינתם הוא מוצדק, לראייה רק בשבוע האחרון קרה להם מקרה של ירי לא מכוון, מה שנהוג לכנות בטעות ״פליטת כדור״ ללא נפגעים הפעם. מה שנקרא - לשפוך את התינוק עם המים.
התוכן קצת סותר את ההגדרה ״מקצוענות״, ונראה שבמקרה הזה המפקד צודק..
אצל חיילים צעירים אקדח הוא בעיקר ״סמל סטאטוס״, הם לא באמת מיומנים כמו שהם חושבים שהם.
ומה שתארת זה בדיוק זה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
danob
מזל גדול שנהג האוטובוס בבאר שבע חשב אחרת מכם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
danob
מה אתם הייתם עושים?
חד משמעית לרוץ ולצמצם טווח, היו שם מספיק מכוניות בכביש להסתתר מאחוריהן ולהתקרב לטווח ירי . אבל גם בסרטון רואים שגם מלמעלה היה לו מרחב לביצוע ירי, לו היה לו נשק ולא מצלמה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amitaikl
יורד ומצמצם טווח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
haggaigi
חד משמעית לרוץ ולצמצם טווח, היו שם מספיק מכוניות בכביש להסתתר מאחוריהן ולהתקרב לטווח ירי . אבל גם בסרטון רואים שגם מלמעלה היה לו מרחב לביצוע ירי, לו היה לו נשק ולא מצלמה.
הייתי שמח לשכנות אתכם בבניין החדש שאני אעבור אליו ...
רענן
תוהה לעצמי מי מבין ״היועצים״ חווה על בשרו אירועי אש, כמו כן מה רמת המיומנות שלו…
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
הייתי שמח לשכנות אתכם בבניין החדש שאני אעבור אליו ...
רענן
בוא.
Sent from my Pixel 5a using Tapatalk