בתמונה האחרונה זה חיישן טמפרטורת סביבה. זה שמראה לך בדשבורד כמה קר בחוץ. לגבי הנורות. מה מצב הרפלקטור עצמו ? אולי נהרס במהלך 13 השנים.
Printable View
בתמונה האחרונה זה חיישן טמפרטורת סביבה. זה שמראה לך בדשבורד כמה קר בחוץ. לגבי הנורות. מה מצב הרפלקטור עצמו ? אולי נהרס במהלך 13 השנים.
רק ב JL מגיע לד מקורי מהיצרן.
אני עם מנורות לד של JW (חוקיות לכביש).
השיפור דרמטי.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אז עניין האורות נסגר סופית.
כשהחלפתי את הנורות אז באחד המחברים נשבר הפין האדום שנועל את החיבורים. חשבתי שהכבל יחזיק בלי זה וכמובן שלא באמת.
תוך יומיים הפנס השמאלי הפסיק לעבוד. אז אם אני כבר צריך לפתוח את הכל מחדש זה באמת הזמן לעבור לפנסי לד.
יש מבחר גדול באמזון, הלכתי על סוג שחבר המליץ עליו. אצלו הם עושים את העבודה ויש להם גם את התקינה המתאימה.
https://a.co/d/2euILr8
הזמנתי גם 2 מחברים חדשים וערכה להוצאת הפינים. מצד אחד טוב שהזמנתי שניים, כי גם בפנס הימני נשבר הקליפס ברגע שפירקתי אותו.
מצד שני, פנסי הלד מגיעים עם חיבור שונה ממש שיש ב-JK ועם כבל מתאם. מכיוון שלא הצלחתי להוציא את הפינים מהמחברים, גם ככה הייתי צריך לחתוך אותם.
אז חתכתי את החיבור מהמתאם וחיברתי את החוטים יחד בהלחמה ועם שרינק לבידוד.
החוטים שיוצאים מהצמה ממש קצרים והיה מאוד לא נוח לעבוד. אבל הסתדרתי. והאמת שממש כיף לעבוד בגראז', אני יכול לעבוד בכל שעה. הוא מואר היטב וחמים ונעים.
הרכבתי את הפנסים. הפנס הימני עובד כמו שצריך, אור דרך ואור גבוה. והפנס השמאלי כלום.
פירקתי הכל והתחלתי לחפור להבין מה פספסתי.
מתברר ששני הכבלים המתאמים שקיבלתי היו מחווטים כל אחד בצורה שונה. 2 חוטים היו מוצלבים באחד מהם.
זאת אומרת שלא יכולתי להשתמש בו עם המתאם גם ככה.
פירקתי את השרינקים וההלחמות והצלבתי את שני החוטים והמנורות עובדות כמו שצריך. ואין מה להשוות לתאורה שהייתה לפני כן.
זה לא הסוף, התגלתה בעייה נוספת. מתברר שכאשר מעבירים להילוך ומורידים בלם יד המנורות נדלקות אוטומטית על אור גבוה.
אני לא בטוח אם גם לפני כן זה היה ופשוט לא שמתי לב כי אפילו בלילה המנורות בקושי האירו, אז ביום בכלל לא הייתי שם לב.
מתברר שיש פונקציה של Daytime Running Lights - ומשום מה בנורות הלד זה גורם להם להאיר באור גבוה ולא באור דרך נמוך.
לא התעמקתי ממש. יש לי כבר Procal שהשתמשתי בו לעדכון גודל הגלגלים ואפשר באמצעותו גם לכבות את מצב ה-DRL. ומזל שככה, כי אחרת הייתי צריך להחזיר לאורות הישנים. אני לא יכול לנהוג עם אורות גבוהים בלי אפשרות לכבות אותם. העדכון לוקח שנייה.
עכשיו רק נשאר להתקין גם פנסי הערפל שהגיעו ביחד. הם בתוך הפגוש ואני צריך עוד להבין איך אני מגיע לפרק אותם בכלל.