כמובן שאני מפחד משגיאות כל דבר שעושים בפעם הראשונה מפחיד קלות
מה זה לוח מוקצף? איך אפשר לבנות דגם קרטון
Printable View
כמובן שאני מפחד משגיאות כל דבר שעושים בפעם הראשונה מפחיד קלות
מה זה לוח מוקצף? איך אפשר לבנות דגם קרטון
סליחה שלחתי בטעות ליפני שסיימתי
אני מתכוון איך אפשר לבנות כלוב מקרטון
אני חושב שכאשר אצליח ליצור דגם של מה שאני רוצה לבנות יעלמו לי כל הפחדים
אני לא ממש מפחד וגם לא ממש מוטרד אך חייב להיות בטוח שלא יהיו לי טעיות
בחנויות כלי כתיבה למינהן -קרביץ וכד' - יש קרטון ביצוע ולוחות מוקצפים בעוביים שונים. אחרי שתראה אחד כזה, תבין בקלות איך אפשר לעשות מזה מה שאתה רוצה.
השם של החומר הספוגי הוא "קאפה"
(יש דברים שלומדים כשחולקים דירה עם סטודנטיות לארכיטקטורה :p )
הלכתי לקנות קאפה
שאלתי מה זה קרטון ביצוע ולוח מוקצף והאמת שכבר בחנות הראשונה מצאתי את זה
אך הבעיה אלון שלא הבנתי איך אני אמור לעבוד עם זה בכל אופן הבנתי שזה יכול לשמש דוגמאות
לפלטות כמו של המתאמים לקפיצים אך איך אני אמור לבנות מזה דוגמא לקשת התהפכות
ליפני שניגשתי לחיפושים חשבתי שזה צינור ספוגי שמקופפים אותו והוא נשאר אצורת הכיפוף
ותוך כדי שאני כותב עולה לי רעיון וצריך את עזרת כולכם
אני צריך צינור ספוגי חלול או לא חלול כך שאוכל לדחוף אליו חוט ברזל
הציינור צריך להיות במידה של הסקדיול כ42 מיל'
היכן אני יכול לארגן צינור כזה?
צינורות השקיה SP ניתן לכופף ושישארו באותה הצורה (בערך...). תמצא בחנויות חקלאיות למינהן, אין לי מושג איפה יש באזורך.
תסתכל על כלוב התהפכות כאוסף קשתות, תסתכל על כל קשת רק בשני מימדים. אז תבנה רק את שני המימדים הרלוונטים מהחומר המוקצף.
אלון חשבתי על זה אך זה המון עבודה
אני רוצה חומר שאוכל לשנות אותו להתרחק למדוד ואף להצמיד אותו לסקדיול בזמן הכיפוף עד שיהיו חופפים
את הצינור השקיה אצטרך לכופף עם חום?
לא.. מקופפים אותם ביד. תעשה חיפוש בדפי זהב איפה סניף "הגרעין" הקרוב אליך. יש להם את כל סוגי צינורות ההשקיה.
עוד אופציה, קח צינור גז מנחושת, הוא נשאר במצב שאתה מכופף אותו ביד ועליו תלביש צינור שרשורי של חשמל בניין, יש בכל מיני עוביים.. שניהם בחנות לחומרי בניין.
מקופפים = מכופפים...
אל תלחץ משגיאות כתיב זה בגלל שכותבים במקלדת ולא עם עט
בכל אופן צינור גז יקר יותר ויש לו בעיה בכיפוף משום שהוא מתקפל ונימעך
אלה אם כן אתה מתכוון לצינור גז בעובי 42 מיל'? יש חיה כזאת? כמה עולה? נראה יקר לדוגמית?
לא מכיר כזה דבר. אני מדבר על דק, אין בעיה לכופף אותו אותו ב 90 מעלות ועליו להלביש את הצינור השרשורי.
הצינור השקייה המתקפל יעלה יותר לדעתי...
טוב נברר כמה עולה ונראה לי שיש ספוגים של בידוד בעובי הזה כמו של מזגנים
עזוב אותך מהקוטר - תכופף את הצינור לפי הקוטר החיצוני הרצוי ותחשב את ההפרש ממנו לאמיתי, זה חיסור פשוט.
אני ממש לא מבין אותך אלון
או אולי כן אבל לא מעשית תדגים לי
תראה, בתלת מימד יש לך בעיה - לצינור יש נפח, כמו בתמונה:
http://img336.imageshack.us/img336/8691/pipe0uk.th.jpg
אבל אם תסתכל על הקשת ישר מקדימה אתה לא רואה שהצינור עגול, הוא נראה שטוח (יש לו רק שטח):
http://img336.imageshack.us/img336/710/pipe28pi.th.jpg
אתה יכול לבנות את הדגם שלך דו מימדי, כל קשת בנפרד. רק תדאג להסתכל תמיד מהכיוון הרלוונטי. בקשת הקדמית מסתכלים מלפנים, באמצעית ובאחורית גם.
זה לא יעבוד אצלי
זה המון עבודה ולא ממש עוזר משום שהקשתות שלי ביחוד הקדמית עם שני כיפופים בכל צד כך
שדו מימד לא יעזור לי אני חושב שצינורות השקיה בעובי המתאים עם חימום על אמגזית יכול לעזור מאוד
כמו שאמרתי והינה השגתי צינורות כאלו
הרעיון שלי לשים אותם על המכופפת ולחמם עם אמגזית או ברנר קטן והכי טוב פן תעשיתי (בלאוור)
ואחר כך לקרר את הצינור והינה יש לי את הצורה המתאימה וכך אצור לי שבלונה של הקשת
כדי שאוכל לקחת מידות וזויות
פרטים בהמשך