צנרת הלוך שונה בקוטר מצנרת חזור.
אסתכל בסופש במחסן.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
Printable View
ניצלתי את יום העצמאות לטיול ראשון בשטח, נחל קנה המגרש הביתי, שביל בחלקו לבן שגם פרייווטים נוסעים ובחלקו קצת פחות מתוחזק אבל לא משהו שאמור לאתגר רכב 4X4 בודאי לא סופה
לקראת סוף המסלול פתאום נפל לי האסימון שמאז שאני נוסע עם הסופה המחוג של הדלק לא זז בכלל, ומראה באופטימיות רבה שהמיכל מלא לגמרי, נסעתי סדר גודל של 100 ק"מ מהתדלוק האחרון, אז גם זה נכנס לרשימת הדברים לטפל
הרכב הרגיש קצת "נוקשה" אני מייחס בעיקר לעובדה שלא הורדתי אוויר בכלל מהצמיגים, בסיבוב הבא אוריד ואוכל להשוות
רכב עם יחסי העברה מופחתים זה תענוג, בנקודות המעצבנות, יורדים לשני LOW ומקבלים קצב נסיעה נינוח ואפשר גם להסביר לילדים על הצמחייה והעופות תוך כדי, אהבתי
לקראת היישור קו שמנים:
עד היום הבעלים הקודמים השתמשו בשמן 10W40 האחרון לפחות "בטכנולוגיה סינטטית" למדתי פה שהרישום בטכנולוגיה סינטטית הוא סוג של אחיזת עניים, אני רוצה להישאר במידת הצמיגות הזאת שדי תואמת את מה שראיתי פה אצל הרבה בעלי סופות בפורום, ולעבור לשמן סנטטי אמיתי, האם הדבר יכול לשנות משהו? האם גם כאן כדאי להמשיך עם מה שעובד?
אתה יודע להגיד בדיוק באיזה מוצר הוא השתמש? אני נוטה להמשיך את הקו כשמדובר במוצר טוב.
נושא השמן שמתאים לסופה נטחן פה הרבה בעבר, פשוט כי אין הנחיה חד-משמעית.
היצרן (תע"ר) אומר 15W40 מינרלי.
זה סותר את דרישת יצרן המנוע (קרייזלר/AMC) שמדבר על 5W30 סינטטי.
רוב בעלי הסופות בישראל, עם מנועים שכבר נסעו "אי-אילו" שנים וק"מ, משתמשים ב-10W40 חצי סינטטי ואין עם זה שום בעיה.
אישית לא פגשתי שמן בצמיגות 10W40 סינטטי מלא. רק "חצי סינטטי"/"טכנולוגיה סינטטית". אני אגב, מחליף שמנים כל חצי שנה או 10,000 ק"מ (מה שבא קודם) ומשתמש ב-10W40 חצי-סינטטי של וולווליין שמנסיוני המנוע שלי מרגיש הכי סבבה איתו (זה לא מדעי, רק תחושה של עבודה חלקה יותר ושעון לחץ שמן שמראה ערכים גבוהים ויפים. כבר ניסיתי פחות או יותר את כל המותגים הנחשבים). המנוע אגב, בן 27 עם כ-440,000 ק"מ והוא חזק וחלק, לא מתחמם, לא צורך שמן. כנראה שהשמן הזה ממש טוב.
במנוע חדש מהניילון או אחרי שיפוץ כללי, הייתי מנסה 5W40 סינטטי מלא של מותג נחשב כמו וולווליין או דומה.
לכל החברות הגדולות יש שמני 10w-40 סינטטי מלא,
בהרבה מקרים אלה שמנים שמיועדים לאופנועים (שמן "מרוץ", לביצועים גבוהים) או ל-high mileage, ואלה שאני מכיר יקרים מאד בהשוואה לחצי סינטטיים.
זה האחרון, לא מכיר את המותג הזה....https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...089e219a0e.jpg
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
eni/agip הוא שמן מצוין
אודי, תתחדש ותהנה
עכשיו אני מתלבט, האם הסופה שראיתי בפז שקמה במוצ"ש היא זאת, או של דרור?
מתקדמים.... הושלם יישור קו נוזלים
סרנים, טרנספר, גיר, מנוע
בהתחלה עוד התלבטתי אם לעשות יישור קו, נראה לי שהתמונות מדברות בעד עצמן....יישור קו הוא חובה
קובץ מצורף 138449קובץ מצורף 138450
טרנספר
קובץ מצורף 138441
גיר
קובץ מצורף 138447
סרן אחורי
קובץ מצורף 138448
על הבורג ריקון של השמן גיר היה משחה מרגיש כמו גריז, של שבבים מאוד קטנים של מתכת, זה ממש ברמה שלא מרגישים שזה נוקשה כשמורחים עם היד, בשאר המכלולים על אף שמצב השמן לא נראה משהו לא היה זכר למתכת או דברים בסגנון
מספר דברים שראיתי כשושטתי מתחת לרכב
המוט פאנרד היה ממש חופשי ברמה שאשפשר היה לסובב את הברגים בידיים, הודק (אינעל דינק 168KNM!!!), איך עובד המוט פאנרד הזה? הוא אמור להתארך, פותחים את הבורג שעל ריבוע מתכת בירידה לשטח?
קובץ מצורף 138461
בול ג'וינטים קדמיים ראו וידעו ימים טובים יותר וכך גם המוט דחיף (TIE ROD) חלקים כבר יש לי והם יוחלפו בקרוב
שמתי לב שמוט ההגה מתחכך במיכל העודפים, יש מה לעשות עם הנושא? זה בעיה מוכרת? אולי קשור להגבהה? אצלי מותקנת תיבת הגה של סופה 2
מבטים מלמעלה
קובץ מצורף 138462קובץ מצורף 138463קובץ מצורף 138465
מבטים מלמטה
קובץ מצורף 138466קובץ מצורף 138464
יציאה מקיר האש
קובץ מצורף 138468
חיבור לתיבת הגה
קובץ מצורף 138469קובץ מצורף 138470
והדבר שכנראה הכי דחוף לטפל, ההזעה מצינורות הדלק שהפכה לנזילה ממש, די חשדתי שזה המצב כי כל האיזור האחורי היה עם הזעות, ועכשיו זה כבר ממש הפך לנזילה, אצלם תמונות בהקדם
יש עוד כל מיני שטויות וקשקושים סוויץ' אור ברקס, שעון דלק(אולי קשור לנזילה????), שצריך לסדר גם אליהם נגיע....
ויש עוד את עניין החוטים החשופים לא הזנחתי אותם ומקווה בקרוב לעדכן לגבי זה
הקיצר, לא משעמם, נהנה מאוד מלעבוד על הרכב וללמוד אותו
ראשית,
מה שיצא לך מהגיר ומהטראנספר זה לא שמן זה טחינה. מאוד מקווה שלא נסעו ככה לאורך זמן. לגבי השבבים, תמונה היתה עוזרת.
שנית, את נושא שפשוף מוט ההגה במיכל העודפים הייתי פותר דבר ראשון. כי מה 'יקרה הוא שהוא יעשה חור במיכל ואתה תיסע עם מחסור במים.
מוט פנהרד הוא באורך קבוע. לא נוגעים בו.
אם יש מוט מתכוונן זה כדי להתאים להגבהה או לכמה סוגי רכב. תפקידו לשמור את הסרן במרכז, ולמנוע תנודות ימין/שמאל שלו. בפועל, פנהארד ארוך לרכב מוגבה הוא פתרון פחות טוב מפנהארד מונמך,כי הארוך עובד בזויית גדולה יותר, ולכן כשהמתלה נסגר, מזיז את הסרן יותר הצידה. כרגע לא הייתי נוגע.
ודבר אחרון, הסרן הוא סרן מחוזק. שווה לברר למה. האם עשו עבירות עם הרכב? (סתם בשביל הסקרנות).
רכב היה דאבלר... מה נראה לך שעשו איתו? :-)
הייתי בודק את מצב הנשמים ומיקומם.
משחה על פקק ריקון מגנטי היא לא משהו להתרגש ממנו, לדעתי.
מקווה שאפשר להבין מפה משהו.....קובץ מצורף 138471
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk