תגובה: ג'יפ ראשון ובדיקה לפני קניה
מה שהיה - היה.
ניסינו לומר לך מראש שכך כנראה יהיה, אבל לפעמים צריכים ללמוד בדרך הקשה יותר.
יישור קו של 10אש"ח במוסך זה לא מחיר לא מציאותי לרכב כזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yaniv Priav
התקציב שלי הוא עד 40000 שח , מה אני יכול לקנות שישרת אותי לנסיעות יום יומיות ושטח קל בינוני בסופשים *ולא יהיה גמור מהיסוד* ?
אז אני מציע להתחיל כמו שצריך - יש שאלון בשרשור נעוץ הראש הפורום נסה לתת תשובות קצרות לשאלות שבו ויהיה יותר ברור מה הצורך והן הדרישות. אני ממליץ לעשות זאת בשרשור חדש...
נשלח מהנייד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yaniv Priav
שאלתי עוד מספר אנשים מחוץ לפורום והמליצו על המעבדה לרכב , לכן הלכתי לשם ..
אני קיצרתי לכם במה שרשמתי , במסמך זה הרבה יותר מפורט , ולאחר מכן הוא ישב איתי והסביר לי שיש כאן השקעה שלפחות 10000 שח ליישר קו והמליץ לי לחפש רכב במצב טוב יותר עם תקציב גבוה יותר , ואמר בצורה חד משמעית שהוא ממליץ לא להתקרב .
אני חדש בעולם הג'יפים , לכן שואל אתכם כאן וגם מתעניין בחוץ
התקציב שלי הוא עד 40000 שח , מה אני יכול לקנות שישרת אותי לנסיעות יום יומיות ושטח קל בינוני בסופשים *ולא יהיה גמור מהיסוד* ?
רכב בשנון ובתקציב הזה עולה לתחזק 10 אלף שח בשנה, כל שנה. לפחות.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yaniv Priav
במסמך זה הרבה יותר מפורט , ולאחר מכן הוא ישב איתי והסביר לי שיש כאן השקעה שלפחות 10000 שח ליישר קו והמליץ לי לחפש רכב במצב טוב יותר עם תקציב גבוה יותר , ואמר בצורה חד משמעית שהוא ממליץ לא להתקרב .
רק 10000 ש"ח?
תחטוף[emoji1751]
כל רכב בן 20 מצריך יישור קו.
רכב שטח על אחת כמה וכמה.
בשביל ליישר קו כמו שצריך ולא רק להחליף שמנים, בלא מעט מקרים גם צריך יותר מ10000 ש"ח...
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
אתה קונה רכב שטח במצב לא ידוע והמטרה ההיא להביא אותו למצב של רכב טיולים אמין.
לא משנה מה - קח בחשבון דברים שאתה לא יודע שצריך לתקן - וקח בחשבון שבשנה הראשונה זה הסכום שתוציא ככה או ככה. שים את הסכום בצד ומקסימום שנה שלמה לא הוצאת אותו - תוציא על שיפורים.
אם בבדיקה עלו על מלא בעיות - עדיין קח בחשבון שיהיו עוד הפתעות.... למרות שזה בכל זאת אומר שהרכב הספציפי יעלה יותר ליישר.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
מה שהיה - היה.
ניסינו לומר לך מראש שכך כנראה יהיה, אבל לפעמים צריכים ללמוד בדרך הקשה יותר.
יישור קו של 10אש"ח במוסך זה לא מחיר לא מציאותי לרכב כזה.
+
עלות יישור הקו מגלמת את התייחסות הבעלים הקודמים לרכב שאינו חדש, וכרב שטח, עבד יותר קשה פרייבט ויש בלאי.
אם ניתן לחיות בשלום בלי אותו יישור-קו, הוא לא נדרש ואז מה שאסף כתב.
אם ביישור-קו מכני צריך להחליף מיד שמנים ופילטרים כי לא יודעים מתי הוחלפו, זה אומר משהו על המוכר ומה הרכב ״סבל״ בחייו.
מצב שמן גיר שנראה רע, מים במקום נוזל קירור וסימני קורוזיה בהתאם מבחינתי הם תמרור אזהרה להוצאה גבוהה הרבה מעבר ל״יישור קו״.
שלדה שיש בה תיקוני סדקים או שבבדיקה ״התגלתה תאונה״ שהמוכר לא ידע לספר מראש זה בעיה משמעותית מבחינתי.
מה המוכר עוד מסתיר?
כשקניתי את הרכב שלי, המוכר ידע להציג בדיוק מתי טופל (ואיפה) וההחלפה הבאה השגרתית הייתה לפי לוח הטיפולים ולא ״יישור-קו״.
לא הייתי מתרגש מצמיגים בלויים, המוכר מעוניין למכור, למה שדווקא עכשיו ישים צמיגים חדשים?
כנ״ל תותבים למיניהם.
אם ייישור הקו המתחייב (לא הדברים של nice to have) צפוי להיות מצומצם, הוא יבוא לידי ביטוי במחיר המבוקש עבור הרכב.
רכב שמור עולה בהתאם, אף אחד לא ייתן לך מתנה וימכור רכב מצוין במחיר נמוך.
כן ינסו לדחוף לך גרוטאות במחיר שלא תואם למצבן.