כל העיניין נראה לי דומה לעיקרון ההכבדה בבעלי חיים. כשיש יותר מידי כסף אז יש אנשים שזקוקים להפגין את עושרם על ידי זריקת כסף. יש כאלו שיציתו סיגרים באמצעות שטרות של מאה דולר, יש כאלה שיקנו NFT של קופים וישנם כאלה שקונים ג'יפים יוקרתיים...
Printable View
כל העיניין נראה לי דומה לעיקרון ההכבדה בבעלי חיים. כשיש יותר מידי כסף אז יש אנשים שזקוקים להפגין את עושרם על ידי זריקת כסף. יש כאלו שיציתו סיגרים באמצעות שטרות של מאה דולר, יש כאלה שיקנו NFT של קופים וישנם כאלה שקונים ג'יפים יוקרתיים...
יהיה אכפת לך שהמחזיק שמוכר לך את המניות אכן מחזיק בהן באמת, משמע לא זהות המנייה אלא זהות או אותנטיות הבעלות של המחזיק בה.
- - - Updated - - -
לא יודע אם זה נכון אבל הוא לא המציא את השיטה
מאותו צורך התפתחו גלריות אומנות מודרנית לפני 70 שנה - מוצר שאין דרך אובייקטיבית או "מוסדרת" לקבוע את השווי שלו ולכן אפשר לשלם עבורו כל סכום
נראה לי שיש לך חוסר הבנה לגבי ההבדל בין NFT כמקרה פרטי לבין טוקנים קריפטוגרפיים (כמו ביטקויין או את'ריום או אסימון שנוצר על ידי חברה כדי לסמן מנייה) כלליים.
הבלוקצ'יין הוא למעשה יומן )ledger( מבוזר שמכיל את כל אוסף הטרנזקציות. מובטח שמי שמעביר לך את הטוקן אכן מחזיק בו ושהוא אינו מזוייף, זו המהות הבסיסית של בלוקצ'יין.
התהליך שהיה פופולרי לפני כמה שנים שניסה להתחרות ב-IPO, נקרא בשם ICO (Initial Coin Offer).
הטכנולוגיה הזאת לא נותנת בעצם שום ערך מוסף אמיתי, מה היא כן נותנת:
- גן עדן להעברות כספיות "בעייתיות", סמים, נשק, טרור...
- למרות הבבלט שמוכרים לנו על הצפנה וסקיוריטי, כנראה לא ממש קשה לפרוץ את זה, ואם כבר פרצו אין שום סיכוי להשיב אי פעם את מה שנגנב, תבדקו את הסכומים שניגנבו לעומת פעם.
- טכנולוגיה ששורפת אנרגיה בצורה פסיכית,
- אין שום אפשרות לשמור על ערך יציב פחות או יותר, אפילו המטבעות ה'צמודים' לדולר/זהב קופצניים מאוד.
- גן עדן לנוכלויות.
- אחוז עצום מהשוק הזה שהאידאולוגיה שלו זה ביזור ואי שימוש במערכות הישנות המושחתות, מוחזק ע''י מספר קטן מאוד של אנשים/גופים ורובם מושחת לחלוטין.
ארנון
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
ארנון,
אל תבלבל בין הבלוק-צ'יין כטכנולוגיה לבין שימושיים ספציפיים שעושים בה כדוגמת הביטקוין.
הבלוק-צ'יין לא מחייבת "כרייה" ולכן ההאשמה על בזבוז אנרגיה משווע - לא רלוונטית.
אין קשר בינה לבין שמירת ערך או יציבות מטבע.
נשלח מהנייד
זה לא לחלוטין מדוייק. סגירת בלוק מחייבת הוכחה. רוב סוגי הבלוקצ'יין מוכחים על ידי עבודה (PoW). יש תהליכי מעבר (למשל של רשת האית'ריום) להוכחה על ידי סיכון (PoS) שיצמצם את צריכת האנרגיה המטורפת. כנראה שבביטקויין המעבר הזה לא יקרה.
לגבי מה שנכתב בפוסט הקודם, ישנם המון רמאויות ונוכלויות סביב הנושא אך רשתות הבלוקצ'יין עצמם כן נחשבות מאובטחות. היה מיקרה אחד או שניים שהיה זיוף וסגרו את החורים.
יש אפשרות תיאורטית לשנות את הבלוקצ'יין (מתקפת 51 אחוז) אך צריך משאבים עצומים לזה.
דווקא יש לי הבנה בנוגע להבדל בין NFT לבין טוקנים קריפטוגרפיים (וגם לתת החלוקה בין מטבע ליוטיליטי)
אבל בכוונה נותן את דוגמת המניות, אני לא מדבר על חברות שרוצות לבצע ICO. אלא על חברות ציבוריות שביצעו IPO ואת הבעלות על המניה הרגילה תוכל להוכיח באמצעות אישור אותנטיות שאינו תלוי בצד שלישי שהוא החברה לרישומים או הבורסה.
עכשיו נפל לי האסימון...
אתה מדבר על רישום בעלות כפול למניות רגילות שרשומות בבורסה. במיקרה הזה אני מסכים איתך למרות שאני לא רואה את ההגיון לעשות דבר כזה.
מה ימנע מבעל המניות שרשום בבורסה למכור בדרך הרגילה?
בדיוק לזה התכוונתי, וכמו בהודעתך הקודמת עם הנייר המהודר - מה שפעם היה נקרא מניות למוכ"ז (למוסר כתב זה), נייר שמי שהחזיק בו למעשה היה בעל המניות.
ההגיון הוא לבצע עסקאות מחוץ לבורסה בצורה חופשית יותר ולכן זולה יותר (תאורטית).
לא לגמרי הבנתי למה התכוונת בשאלה מה ימנע מבעל המניות למכור בדרך הרגילה, אתה מתכוון מה ימנע ממנו למכור פעמיים את אותה מניה?
גיא,
תראה מה עשית.. שברת את האתר.
כתבה בוויינט על עומר אדם שרכש קוף nft
איזה מטעמים שאפשר לעשות מזה [emoji23]
Sent from my iPhone using Tapatalk
פעם מזמן הסבירו לי שלרכוש ״כלום״ בהרבה מאד כסף זו שיטה להלבנת הון.
בהרצאה של רשות העתיקות, נאמר זה תופס חזק בסחר בעתיקות, בסכומים גבוהים מאד, של מאות מליוני שקלים בשנה.
https://m.ynet.co.il/articles/syw8lj8u9
יש יותר מידי כסף לאנשים....
בבקשה, עוד אנשים, קצת יותר מומחים ממני :-)
https://www.globes.co.il/news/articl...did=1001415152