תגובה: החלפת בלמים כל טיפול 15 - יש לזה תקדים ?
אוקיי. גם אני חובב, ולא תמיד שם ווליום על מקסימןם.
האם האחריות היא רק על המכונאי שרואה את הרכב אחת לשנה, או גם על הנהג?
אז אני מאמין ששרה תשמע בעצתו של פליקס ובזה יגמר הסיפור. ברגע שפליקס מעביר את ההחלטה ללקוח פליקס יכול לישון בשקט. ולא רק בקטע של הבטיחות. מקובל ונהוג שכאשר מתגלה שיש צורך בהוצאה נוספת מעבר למה שסוכם או מעבר למסגרת טיפול סטנדטי - מתקשרים. זה מונע הרבה אי נעימות. מעולם לא החליפו לי חלק ברכב מבלי לשאול קודם.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
אז אני מאמין ששרה תשמע בעצתו של פליקס ובזה יגמר הסיפור. ברגע שפליקס מעביר את ההחלטה ללקוח פליקס יכול לישון בשקט. ולא רק בקטע של הבטיחות. מקובל ונהוג שכאשר מתגלה שיש צורך בהוצאה נוספת מעבר למה שסוכם או מעבר למסגרת טיפול סטנדטי - מתקשרים. זה מונע הרבה אי נעימות. מעולם לא החליפו לי חלק ברכב מבלי לשאול קודם.
תמסור לאלזה שלרמשטיין יצא חדש:
https://www.youtube.com/watch?v=QiQKOevyfBc
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
ברגע שפליקס מעביר את ההחלטה ללקוח פליקס יכול לישון בשקט.
- - - Updated - - -
אוי, כמה שאתה טועה, ואם הוא מתעד את השיחה בכתב, אז הוא גם מפליל את עצמו, וזה ישמש נגדו במשפט שלאחר התאונה.
הוא בעל המקצוע. אחריות המשתמשים היא במקרה הטוב לזכור לשאוף, וגם לנשוף.
דווקא כחובב רכב וותיק, אני בוחר מה מעניין ומה לא מעניין אותי. כשהייתי צעיר החלפתי שמן, פלאגים, פלטינות, ברקסים, טיימינג, רדיאטור, אלטרנטור, קרבורטור, קלאץ', גיר, סרנים. כל דבר זה חוויה בפעם הראשונה, בשנייה או בשלישית זה נחמד כי אתה לומד להיות יעיל יותר. אחר כך סתם בזבוז זמן.
יש מי שזה העבודה שלו, הוא עושה את זה כל היום, יותר יעיל ויותר מיומן ממני. ולכן בטיפולים שוטפים - אני נוהג כאחד האדם. יש איזו עלות כללית של אחזקת רכב, שאני משלים איתה לגמרי. אני בוחר לסמוך על המוסך, ואם הוא מרוויח עלי קצת יותר ממה שהיה יכול - תפאדל, אני מתפרנס יפה ומגיע, בטח לאנשים טובים, להתפרנס ממני. אחרת הכלכלה תעצור.
המסקנה היחידה שלי כרגע מהשרשור זה לא לקנות אאוטלנדר.
יש דרך עוד יותר פשוטה לדעת מתי להחליף רפידות. כמעט בכל המכוניות החדשות יש חיישן לעובי רפידה. מאוד פשוט לחכות לנורה וזהו. אז ללכת להחליף. אין שום צורך לגעת בבלמים בטיפול החלפת שמן או לפי טיפול לפי ק"מ.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
. אלזה מתה.
אעדכן במקרה של שינוי במצבה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אוי, כמה שאתה טועה, ואם הוא מתעד את השיחה בכתב, אז הוא גם מפליל את עצמו, וזה ישמש נגדו במשפט שלאחר התאונה.
הוא בעל המקצוע. אחריות המשתמשים היא במקרה הטוב לזכור לשאוף, וגם לנשוף.
לעניות דעתי לפליקס שמורה הזכות לא לשחרר מהמוסך רכב בעל ליקוי בטיחות.
האם פליקס יכול למנוע משרה לצאת מהמוסך עם בלמים שכולם מסכימים שהם תקינים מעל ומעבר לדרישות המינימום?
לא נראה לי שיש לו עילה לכך.
בלי קשר אם לפליקס יש או אין לו יכולת למנוע,
אין בית משפט שימצא אותו אשם, כי התאונה לא קשורה אליו.
יש באמת מקרים של פליקסים שמצאו עצמם בבית משפט במקרים שכאלה?
אני לא יודע לומר כלום על הנושא המשפטי, אבל חבר לעבודה לשעבר שלי, שהיה חלק מצוות המוסך שטיפל באוטובוס הפנויים פנויות, בילה שבע שנים בבתי משפט.
בסוף לא היו הרשעות באשמת גרימת התאונה, כי התגלה דו"ח מוסתר של מע"צ על חומר חלק על הכביש, אבל היו הרשעות על אי סדרים במוסך.
זה עוד בלי שהתגלו כשלים ברכב. אם היו מתגלים כאלה אני מניח שמצבם של צוות המוסך היה עוד פחות נח, עם או בלי קשר לסחל'ה על הכביש.
אני מכיר מחבר בעל מוסך שאם הוא מודע לליקוי בטיחותי אסור לו לשחרר את הרכב מהמוסך, ואם לקוח הוציא את הרכב בכל זאת, הוא מחויב לדווח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אני מכיר מחבר בעל מוסך שאם הוא מודע לליקוי בטיחותי אסור לו לשחרר את הרכב מהמוסך, ואם לקוח הוציא את הרכב בכל זאת, הוא מחויב לדווח.
לא יודע אם פליקס כאן זה שם בדוי. אבל אני אשכרה טיפלתי אצל פליקס בתל אביב והוא אכן אבחן אצלי בלמים עם מעט בשר לטעמו ואמר לי שהוא מחויב לדווח אם אני לא מטפל אצלו.
שכנעתי אותו שאטפל בזה בהזדמנות כי אין לי הזמן לעכב את הרכב באותו היום ולא מדובר בתקלה משביתה.
שבוע אחר כך חציתי את הכביש עם הרכב למוסך שממול שמתמחה גם הוא באותו סוג רכב והוא אמר שיש לי עוד מספיק בשר לקילומטרים רבים ואכן כך היה.
מאז - 9 שנים שאני מטפל רק אצלו.
מי צדק?
Sent from my HD1903 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
לא יודע אם פליקס כאן זה שם בדוי.
אלא אם פספסתי את הכוונה של חנן, אז "פליקס שם קוד" הוא דמות פיקטיבית לצורך הדיון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
אבל אני אשכרה טיפלתי אצל פליקס בתל אביב והוא אכן אבחן אצלי בלמים עם מעט בשר לטעמו ואמר לי שהוא מחויב לדווח אם אני לא מטפל אצלו.
שכנעתי אותו שאטפל בזה בהזדמנות כי אין לי הזמן לעכב את הרכב באותו היום ולא מדובר בתקלה משביתה.
שבוע אחר כך חציתי את הכביש עם הרכב למוסך שממול שמתמחה גם הוא באותו סוג רכב והוא אמר שיש לי עוד מספיק בשר לקילומטרים רבים ואכן כך היה.
מאז - 9 שנים שאני מטפל רק אצלו.
מי צדק?
תפריד בין האחריות החוקית והסמכות של המוסך לבין ההתנהלות שאולי מישהו מנצל לרעה.
- - - Updated - - -
ד"א,
על אותו משקל, יש מוסכניקים שמהתרשמות מלקוח מבינים שיש מצב שהוא יכול להיות בעייתי, ופשוט יגידו לו לא להכנס למוסך/אין תור פנוי כדי לא להגיע בכלל לפינה הזו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
לא יודע אם פליקס כאן זה שם בדוי. אבל אני אשכרה טיפלתי אצל פליקס בתל אביב
"מבוסס על סיפור אמיתי" ;)
לא נשמע לי הגיוני שמוסך יכול/צריך לדווח על רכב עם רפידות שעוביין מעל למינימום. רכב כזה לא יכול להיות מוגדר כלא בטיחותי.
ועדיין, מצופה ממנו לחשוב צעד או שניים קדימה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
לא נשמע לי הגיוני שמוסך יכול/צריך לדווח על רכב עם רפידות שעוביין מעל למינימום. רכב כזה לא יכול להיות מוגדר כלא בטיחותי.
ועדיין, מצופה ממנו לחשוב צעד או שניים קדימה.
חנן,
ציינת תרחיש בו יש 2/3 רפידה.
זה לא ״מעל למינימום״ זה יותר בכיוון של מעט מתחת למקסימום.
למה שמכונאי בכלל יתייחס לזה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אחמד מוריד גלגלים ומודיע לפליקס שנשאר עוד 2/3 בשר..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
אני מניח שזה אוטומט..
לא היתי מאמין אם לאישתי לא היו מחלפים באותה המתכונת.
וכן זה אמיתי.
היא רוכבת כל הזמן על הברקס, הרגל יורדת מהגז עוברת מיד לברקס.
כל ירידה ולו הקטנה ביותר.
היא מרגישה כך יותר בטוח, ולא עזרו לי כול ההסברים והשכנועים.
היא מוכנה לספוג את העלות הנוספת ומעדיפה להרגיש בטוח.
והיא אישה מאוד חכמה והגיונית שאני מאוד מעריך.
אני מניח שיש עוד לא מעט אנשים ונשים שמרגישים כך.
Yep, seen it more then a few times, its always Weman.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
בוא נוציא לך את החשק: אני הולך להוציא בשבוע הבא כ2400ש"ח על טיפול 60000 שכולל החלפת 11 ליטר נוזל קירור סוללה שהמיוחד בו הוא שהמוליכות החשמלית שלו נמוכה.
היום קיבלתי סוכריה שהמתיקה מעט את מחיר הטיפול הגדול (3000ש"ח ולא 2400) :
אגרת רישוי שנתית: 476ש"ח במקום 2407ש"ח. הרכב בקבוצת רישוי 5. חוץ מהנחת רכב חשמלי זה כולל גם הנחת משרת מילואים סמלית.
ממש רכב אספנות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
מהנחת רכב חשמלי זה כולל גם הנחת משרת מילואים סמלית.
מה החלק היחסי של כל הנחה?
מעניין.
נותנים תמריץ בצד אחד, ומס נסועה מהצד השני.
בשנה שעברה קיבלתי הנחה משרת מילואים, זה היה משמעותית יותר זול מהרגיל.