תגובה: המלחמה על איפה מותר ואיפה אסור לטייל ברכב - עולה שלב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אז אתה מודע לזה שהתנאים בגבס במכתש שונים מאד, כימיים, פיזיים וגם אקלימיים מהחולות.
העניין הוא שהדיונה מתייצבת בגלל החד-שנתיים, ולא הם מגיעים אחרי הייצוב.
הם מתרבים משמעותית אחרי יצירת איי-קרומים בשטח.
במקרה של החולות הקרום ביוגני (ציאנו) ברובו, ובאזור המכתש יותר כימי-מכני.
בחולות צאלים, עגור שונרא וכו׳, הפעילות האנושית היא דווקא הגורם המשמר של החולות כי הרעייה והתנועה מפריעים לחד-שנתיים.
וצילומים השוואתיים מטרום הקמת המדינה ועד היום ממחישים את זה יפה.
תגיע למפגש הבא, נקשקש על זה.
איל,
בוא נדבר על שנה 8.. ואז נמשיך.
קודם שיתפרסם תאריך למפגש הבא, בלי קשר אשמח לפגוש עוד פרצופים שמאחורי המסך כמו במפגש הקודם.
לגבי החלק של החולות, מסכים איתך שאנחנו כביכול משמרים את החול כחול ולא כמקשה. מצד שני הרעיית יתר גם מפריע לבעח הטבעיים של האזור. כלומר במצב ה100% טבעי ללא הפרעת אדם היו צריכים להיות שם עדרים של צבי ארץ ישראלי וצבי הנגב ועוד עשרות בעח שכבר בקושי קיימים שישברו את הקרומים האלה ויצרו איזון אבל זה לא המצב. הבעיה כמו כל דבר במדינה הזו ( חכו חכו תראו אני חוזר לפואנטה של השרשור) זה שהכל הוא יתר על המידה. כלומר כמו שהרעייה בכלל הנגב צריכה להיות מפוקחת ( בואו יש פחות בעח ממה שהיה לי 100 ו200 שנה) כתוצאה מרעיית יתר גם כל הסיפור של החברה להגנת הטבע נוצר בגלל פגיעה יתר ( מירוץ האופנועים בים המלח, סלינה וכו) ובגלל זה הם נכנסים לתגובת יתר.
אני מזמן אומר שהבעיה בארץ היא העונש הקולקטיבי ולא האישי ואתם צודקים שלפקחים יותר קל לגשת למישהו שירד 2 מטר מהשביל מאשר ערס ברכב בנוי כמו לא יודע מה מהחשש שיחטוף מכות ( אוהו כמו מכות הלכתי בדיונות האלה) הכל זה עניין של מידתיות בסוף.
לעיניינו, אני לא מסכים עם התגובה של החברה או של כל הסיפור של סגירת מסלולים.חושב שהכתבה שעשו היא פופוליסטית בלבד כדי לגרום לאנטי וזו לא הדרך הנכונה להתמודד עם בעיות של נזקים לטבע ע"י רכבי שטח למיניהם ושיש דברים יותר נוראים מרכבי שטח כמו הסלינה.
שמורת אור כוכבים זו הכרה בינלאומית שאין לה באמת הגדרה לעוצמת אור וכו בארץ אבל בעולם יש.
בלי קשר אני חנון טבע שלא יורד מהשביל אז לא הגעתי למצבים המתוארים, חושב ששמורות טבע זה חשוב במיוחד לאור הגידול באוכלוסיה כדי לשמור על ריאה ירוקה( זה מושג, אל תהרגו אותי כי בדרום צהוב) ושצריך לכבד אותם.
ואם מישהו רוצה סתם לשבת על בירה/קפה בערב על איזו גבעה יותר מאשמח,
חג שמח אנשים:cool:
תגובה: המלחמה על איפה מותר ואיפה אסור לטייל ברכב - עולה שלב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
geva dover
קודם שיתפרסם תאריך למפגש הבא, בלי קשר אשמח לפגוש עוד פרצופים שמאחורי המסך כמו במפגש הקודם.
ה21 ליוני זה הלילה הקצר בשנה, לא? נשמע לי סיבה מספיק טובה להיפגש...