תגובה: שימו לב לטיוטת חוק חדשה בנוגע לגנים לאומיים
ובחזרה לנושא,
אין חדש תחת השמש... אולי נושא העישון.
סדרים והתנהגות עברו סהכ ריענון/עידכון לרוח התקופה (מהו כיסא מרגוע?) . אחריות קפידה על סדרים והתנהגות בגנים ושמורות היתה מאז ומעולם.
העדכון המהותי הוא שעד היום לא היה ניתן לאכוף אותם בגנים שלא הופיעו ברשימה... (הרשימה ישנה וכללה מס מאוד מצומצם ומאז נוספו גנים לאומיים רבים) מה שיצר אבסורד וקושי באכיפה.
ברגע שכל הגנים יופיעו ברשימה יהיה ניתן לאכוף בהם סדרים והתנהגות ולא רק להתייחס לכל הקמת רעש או רחצה במקום אסור או טיפוס במקום אסור כעבירה פלילית.
גם כאזרח אני חושב שזה שינוי מבורך..
האכיפה והדוחות נמוכים במדרג לעומת פגיעה בגן לאומי ופתיחת תיק על כל חנייה או הקמת רעש.
מטרתה לאפשר חווית טיול נעימה לכולם ושמירה על הטבע.
לדוגמא רחצה באיזור אסור יכולה להסתיים בדוח באיזור ה300~שח ולא 730שח וכדומה.
הרבה יותר אנושי ומידתי לדעתי.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
1 קבצים מצורפים
אם ניקח את עצמי כדוגמא... קורה הרבה שאני מתמקם לי בחוף הדייגים שבפלמחים. עם צליה, כיסא, נרגילה, כדור וחכה. מה דיני?
מספיק שלט אחד ואז ביי ביי?
*(ב) לא ישחק אדם בכדור משחק או בכל חפץ משחק אחר שעלול לפגוע במבקרים, בגן לאומי, במקומות שסומנו בשילוט שהוצב על ידי הרשות כאסורים לכך.
*איסור ציד ודיג 17. לא יצוד אדם חיית בר, ולא ידוג ערך טבע בגן לאומי, אלא בהיתר מאת הממונה ובכפוף להוראות כל דין. מה זה ערך טבע? מין מוגן?
*איסור עישון 9. (א) לא יעשן אדם בגן לאומי אלא במקום שסומן על ידי הרשות כמיועד לכך. אני אמור לוודא שיש אישור החרגה לכך ככתוב במסמך? (סעיף ב)
*לא יקים ולא יעמיד אדם מושב או מיתקן ישיבה בגן לאומי, ובכלל זאת כסא מרגוע או ערסל במקומות שסומנו על ידי הרשות כאסורים לכך.
מי שמכיר את חוף פלחים זוכר שהיה מתחם אוהלים מוסדר. מאז הקורונה - אסור, מישהו יודע למה?
קובץ מצורף 138713
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
אם ניקח את עצמי כדוגמא... קורה הרבה שאני מתמקם לי בחוף הדייגים שבפלמחים. עם צליה, כיסא, נרגילה, כדור וחכה. מה דיני?
מספיק שלט אחד ואז ביי ביי?
*(ב) לא ישחק אדם בכדור משחק או בכל חפץ משחק אחר שעלול לפגוע במבקרים, בגן לאומי, במקומות שסומנו בשילוט שהוצב על ידי הרשות כאסורים לכך.
*איסור ציד ודיג 17. לא יצוד אדם חיית בר, ולא ידוג ערך טבע בגן לאומי, אלא בהיתר מאת הממונה ובכפוף להוראות כל דין. מה זה ערך טבע? מין מוגן?
*איסור עישון 9. (א) לא יעשן אדם בגן לאומי אלא במקום שסומן על ידי הרשות כמיועד לכך. אני אמור לוודא שיש אישור החרגה לכך ככתוב במסמך? (סעיף ב)
*לא יקים ולא יעמיד אדם מושב או מיתקן ישיבה בגן לאומי, ובכלל זאת כסא מרגוע או ערסל במקומות שסומנו על ידי הרשות כאסורים לכך.
יש בפלמחים שלט שאסור לעשן / לדוג / לשחק בכדור / לשים כיסא? אם כן, היה אסור לך גם קודם. אם לא, הכל טוב. מה נשתנה? המהומה פה מזכירה לי את הדיון סביב החיסונים, הכל מאיזה הפלצה של ״אחריות קפידה״ שלפחות לפי מה שאני מבין, אם לא יתקן אותי איזה עו״ד פה, לא משנות שום דבר.
לגבי הטיעונים שיאכפו את זה על מי שקל לאכוף, מה הקשר? גם חוקי השלכת אשפה אוכפים עלי ולא על הפזורה הבדואית, אז לא צריך חוקים כאלה? צריך לתקן את האכיפה.
אכיפה זה טוב כל עוד זה בא יחד עם הסברה והאכיפה איכותית. כן, ופה הבעיה.....
מה ש"מטריד" אותי יותר בנוסח המוצע הנו "בכוונת הרשות ומשרד התחבורה להסמיך את הרשות כרשות תמרור מקומית לפי פקודת התעבורה."
אם לרדת לשורש הבעיה, המפתח זה חינוך
וחינוך לוקח זמן
ובמצב הנוכחי אין קיצורי דרך
ולא יעזרו חוקים, לא משטרה ולא אכיפה.
2 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
קייס קינום
יש בפלמחים שלט שאסור לעשן / לדוג / לשחק בכדור / לשים כיסא? אם כן, היה אסור לך גם קודם. אם לא, הכל טוב. מה נשתנה? המהומה פה מזכירה לי את הדיון סביב החיסונים, הכל מאיזה הפלצה של ״אחריות קפידה״ שלפחות לפי מה שאני מבין, אם לא יתקן אותי איזה עו״ד פה, לא משנות שום דבר.
לגבי הטיעונים שיאכפו את זה על מי שקל לאכוף, מה הקשר? גם חוקי השלכת אשפה אוכפים עלי ולא על הפזורה הבדואית, אז לא צריך חוקים כאלה? צריך לתקן את האכיפה.
לגב עישון אם אני קורא נכון את הנוהל מעכשיו אסור גם בלי שלט. אני אמור לוודא שיש אישור החרגה...
מה שנשתנה הוא שאם שמים שלט, נגמר הסיפור, לא חייבים הסבר לאף אחד.
פעם היה מותר לישון באוהלים, הוציאו שלט שלא וזהו... לך חפש, אז אמרו - קורונה, אחרי הקורונה נראה. היום אפילו לא כותבים סיבה.
היה מותר לעשן? עכשיו אסור, למה? ככה. אולי מותר, תשאל במזכירות החוף...
קובץ מצורף 138721
פעם שלטו בגישה לחוף - אחרי הכיכר - משפחות פשע שגבו כניסה. התלוננו אבל בראיה לאחור היתה לנו גישה לחוף הדרומי, לחוף המוכרז של היום ולחוף הדייגים. באו רט"ג "לעשות סדר" והיום אין לנו גישה לחוף הדרומי בכלל (מי שחושב שזה סידר שם משהו חיי בסרט, המקום עדיין מטונף כמו אז), אסור לנו לישון בחוף המוכרז - כי ככה, וגם אל תהיו פה אחרי החשיכה, לחוף הדייגים תלכו ברגל מהכביש כי יש סיכסוך עם איזה קבלן שרצה מלון וקיבל זיבי אז שם שער גדול. אל תחנו בשוליים כי "זה מפריע לכוחות חירום" = בוא, נשמה אנחנו פה בשביל הכסף של החניה.
כבר עדיף שיחזרו משפחות הפשע.
ימים יפים יותר
קובץ מצורף 138722
זה מה שרץ עכשיו בקבוצות הדייג: זה דיי סוגר את עניין הדייג בישראל.
רשימת החופים שכבר מוכרזים כגן לאומי שייאסר דיג מהם:
חוף הבונים
תל דור
גן שפך הנעמן
חולות המפרץ
שקמונה
חוף גלים ( מכפר גלים ועד עתלית )
חוף נווה ים
שפך נחל דליה
חוף וים מעגן מיכאל
חוף נחל תנינים
חוף ג'סר אזרקא