תגובה: בגי'ה - טיול לנורבגיה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
מי שנוסע לטייל בעולם לפי מה שynet אומר .. שיבושם לו ..
זה ששבדיה לא חובבת ישראל גדולה .. זה ידוע. ושרי החוץ שלה באופן קבוע מתבטאים בצורה קיצונית נגד ישראל. הכותב קצת שכח ..
זה שיש שם אלימות מוסלמית קשה מאד כבר שנים. הכותב קצת שכח ..
וזה שיש כרגע קולות נגד ישראל בעולם .. אז יש .. אז מה ?
אני לא נוהג ללכת ברחובות מדינה זרה עם רמקול ולצעוק 'אני מישראל !!' .. כששואלים אני עונה. ותו לא.
כבר שנים שמסבירים לי שיש המון שנרה נגד ישראל - ישראלים - יהודים בכל העולם ... כבר שנים שאני לא רואה את זה.
לא רלונטי מבחינתי. ו. Ynet בשבילי זה לא דוגמה לכלום. מעבר לצהובון חסר ערך.
Sent from my CPH2493 using Tapatalk
סרטונים מהממים, שאפו!
גרמת לי לשקול ביקור חוזר, והפעם ללא קרוואן שמכביד ומגביל מאוד את התכנון.
תודה
את הניסוי בבני אדם עם הקרוואן עשינו בסקוטלנד, למדנו לקח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
תודה
את הניסוי בבני אדם עם הקרוואן עשינו בסקוטלנד, למדנו לקח.
אנחנו דווקא מאוד נהננו מהקראוון בנורבגיה לפני אי אלו שנים, עם תינוק זה היה אידאלי.
אבל בטיול בקיץ בלי לעלות ללופוטן אלה רק עד Kristiansund.
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
אני חושב שקרוואן באמת יותר מתאים לטיול עם ילדים.
העובדה שהבית נמצא איתך בכל מקום חוסכת המון מנהלות ויש בה קסם רב.
שני טיולי קרוואנים שעשינו היו לגמרי היילייט משפחתי גם בראי הזמן.
אבל פעם שהגוזלים יצאו מהקן, אין על רואד טריפ קליל עם אוטו שכור, כולל קפיצות אוויריות פה ושם.
הדבר שהכי היה לנו קשה איתו היה המקלחת / שירותים ..
כל השאר היה סבבה.
אני מדמיין את זה עם ילדים ... נהיה לי רע.
13 קבצים מצורפים
אהההה, נורבגיה, נורבגיה...
ארץ נפלאה. היינו אמורים לטוס לשם 15 לאוגוסט, את ההמשך אתם יודעים...
אנחנו טסים בעוד שבועיים לחלץ את המוטורהום לצרפת, צריך לעשות טסט דו-שנתי.
לעניות דעתי, כמי שמטייל במוטורהומים מאז 2009, זו צורת טיול מדהימה לזוג, בלי ילדים ובלי כלבים.
פשוט נפלא, חופש, גמישות וחיסכון.
אני גם לא מתרגש מהכתבה ב YNET
סרטוני הוידאו שהעלית, מעולים ומשקפים את יפי הארץ.
לופוטן אכן טופ, ראינו זהר צפוני בספטמבר.
הנסיעה צפונה ארוכה אבל בילינו שם שלושה שבועות, אז זו לא בעיה.
בילינו כמה לילות מדהימים למרגלות קרחונים, חניות הכי קסומות ב-0 כסף, אין שום בעיה לישון בר בשטח.
עבור מי ששוכר, עדיף לטוס ל-נארביק, ושם לשכור.
תמונות הזהר הצפוני, לופוטן מחצית ספטמבר
יאללה, שייחזרו כבר הטיולים למרכז חיינו,
לא הברדק שעכשיו מתחולל סביבנו!
קובץ מצורף 146220קובץ מצורף 146219קובץ מצורף 146218קובץ מצורף 146217קובץ מצורף 146221
קובץ מצורף 146209קובץ מצורף 146210קובץ מצורף 146211קובץ מצורף 146212קובץ מצורף 146213קובץ מצורף 146214קובץ מצורף 146215קובץ מצורף 146216
אני עם רמי .
פעמיים זוג עם קראוון בנורבגיה
החופש מתכנון מדוקדק , חיפוש מלון או מסעדה
תענוג אמיתי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
הדבר שהכי היה לנו קשה איתו היה המקלחת / שירותים ..
כל השאר היה סבבה.
אני מדמיין את זה עם ילדים ... נהיה לי רע.
תוכל לפרט מה הדבר הקשה בשירותים / מקלחת.
לא אמור להיות לך בקראוון שירותים עם מקלחת ?
או שמא מלוי /ריקון המיכלים היה הדבר הקשה ?
זהו בדיוק.
מילוי וריקון המקלחת זה סתם התעסקות בצינור מים נקיים (fresh water למילוי המיכל הגדול, כ-140 ליטרים) + Grey water משומשים מהמקלחת/מטבח שמצטברים במיכל נפרד ומרוקנים אותם בסיבוב ברז, לא צריך להיות עדינים מדי.
ריקון השירותים הכימיים (black water) הוא עיסוק פחות נעים אבל זה מחיר זערורי ביחס להנאה מהמוטורהום.
זה עיסוק של 4-6 דקות, פעם ביום או יומיים (תלוי כמה אנשים יש על הסיפון)
כך באירופה. בארצות הברית הם לא עובדים עם מיכל שירותים נשלף, יש להם צינור מיוחד למי האסלה, הכי טוב..
מה שרמי כתב ..
לרוקן. לשטוף .. לשים חומר כחול .. וזה פשוט מסריח.
מסכים עם רמי בכל מילה .
כזוג אשר מטייל עם קרוואנים ( שכורים ) הרבה בעולם ( סביב 18 מסעות ) זאת הצורה המושלמת עבורנו .
טיילנו גם בסקוטלנד ובארה''ב ( חודש שלם בכל מקום ) אירופה לפחות פעם בשנה , וגם טיול משפחות עם הילדים והנכדים - שיירה של חמישה קרוואנים ליער השחור במשך שבועיים .
הילדים וגם הנכדים לוחצים למסע נוסף .
כל טיול שאנו יוצאים אליו בצורה אחרת גורם לנו להתגעגע לקרוואן .
בשנה שעברה טיילנו בצפון צ'כיה עשרה ימים עם קרוואן ועם זוג נוסף ( בקרוואן שני ) - פשוט ממכר .
השנה מדקדק להמשיך את צ'כיה אבל הנפש לא במקום כרגע .
דרך אגב - עלות שכירת קרוואן ( מוטורהום - לא נגרר ) גדול באירופה נעה סביב 100 עד 140 יורו ליום וכבר שלוש או ארבע פעמים קיבלנו רכב בהשכרה ראשונה .
אילן
בניסוי שערכנו בסקוטלנד מצאנו שמחיר עלות של מוטורהום השתווה למחיר של מכונית בגודל סביר ( קיאה ספורטג' ) ו air bnb לתקופה זהה.
במקרה שלנו זה היה רכב בסוף שירות שכבר נמכר. לא חדש ..
זה לא הכסף.
זה הנוחות .. ואכן יש קסם ונוחות בלקום בבוקר ליד אגם שמנצנץ בצבעי זהב של השמש הזורחת ... והכל מוכן .. להכין קפה ולשבת מול הנוף ולנשום את השקט.
מצד שני. השירותים .. בסופו של דבר אשתי דרשה לילה במלון מידי פעם למקלחת נורמלית. ( וקבלה ) ...חסר לי שלא.
ולמצוא חניה למשאית הזאת .. לא כל הטיול קורה באזורים נידחים.
ויש מקומות שבחניה כתוב משאיות. מוטורהום ואוטובוסים חונים שם. רכב פרטי פה. ושם יכול להיות ממש רחוק.
ויש כבישי הרים נידחים שאסור להכנס אליהם עם רכב כזה.
ויש כבישי הרים נידחים שממש היה קשה להסתובב בהם. נאלצתי לכישורי נהיגה וירטואוזיים כמה פעמים .. שאנשים נעמדו בצד ( כי חסמתי את הכביש הצר והמפותל ) ובסוף מחאו כפיים כי לא האמינו שאצליח לעבור ..
זה לא הכי פשוט.
ולא בכל תחנת דלק נתנו לנו למלא מים לבנים ולנקות את הקופסא המגעילה של השירותים.
מניח שבצפון אמריקה זה יותר קל.
היה מקום אחד שתכננו עליו לשינה. והתברר שזה הר חשוף והרוחות היו כל כך חזקות שאי אפשר היה לפתוח את הדלת .. נאלצנו להתקפל בלילה ולנסוע לחפש מקום אחר. נסיעה מאד (!!) לא נעימה.
בקיצור. מוטורהום זה לא תמיד פשוט. מכיון שאנחנו מאד ספונטניים, קל לנו לשוטט חופשי ולחפש מקום לינה אקראי על הדרך. זה עבד סבבה עד היום. רק פעם אחת בצרפת נאלצנו לישון באכסניה ( חדשה - בתהליך הרצה ) שגם היתה חוויה מיוחדת ( גם איך התגלגלנו לשם ) אבל זה היה המקרה היחיד שלא הצלחנו למצוא חדר בבערך עשור של טיולים בסגנון הזה.
אנחנו ויתרנו על מוטורהומים .. ;)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e557d9468b.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...0e6fc1b38c.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...331d3cd6b4.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...b2bf05443a.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...7d03a30d24.jpg
גיא,
אני לא מתווכח עם המספרים שנקבת, וגם לא עם התחושות,
אתה לא ממציא דברים - זה בעיקר, איך כל אחד תופש אחרת את הדברים.
אבל בפתיחת דברייך אתה משווה עלויות של מוטורהום לעומת מכונית + מלון.
במקרים שטיילנו עם חברים שבאו עם מכונית, הם נתקלו במחירים של 189-200 יורו,
זה + מכונית בטוח יקר יותר מכל מוטורהום (שגם הוא משלם 30-40 יורו לחניון, לעתים קרובות)
בנוסף, התעלמת מפרמטר אחר שעבורנו, כטיילי מרתון, הוא משמעותי - אנחנו כמעט לא הולכים למסעדות,
סעיף מזון עולה לנו פחות מאשר בבית (כי המילקי בברלין זול יותר וגו').
מדי פעם הולכים למסעדה או מזנון, ופעם-פעמיים בטיול מסעדה טובה, עד כוכבי מישלין.
בשוטף חוסכים הרבה כסף על מסעדות,
והנופים, ולקום בבוקר על הנהר, ולהכין קפה מתי ואיפה שבא לך...
עבורנו, זו התגלית של הגיל השלישי
כל אחד בסגנונו, זה הכי בסדר
רמי, אתה מחזיק מוטורהום באירופה? איך זה עובד? אחסנה, כדאיות וכ'ו
אוהו,
שאלת שאלה קצרה...
כן, אני מחזיק מוטורהום באירופה / אמריקה מאז 2009,
זה נפלא,
זה אפשרי
וממש לא נורא יקר.
אם השאלה רצינית אז אולי כדאי לפתוח שרשור חדש, כי יש פה עולם ומלואו...
בטח שמעניין, עבורי יש הרבה חורים שחורים שחלקם קצת מרתיעים, סביר שנובעים מחוסר ידיעה.
באופן כללי אני בטוח שלבחירת אזור הטיול יכול להיות משמעות גדולה בהצלחתו או להפיכתו לארוע מסויט.
אשמח אם תפתח שרשור מפורט, תודה.
בתור רקע כללי קבלו כתבה עתיקה שלי מ 2017, המדברת על חוויית המוטורהום בכללותה, ואיך מתפעלים את זה עם מוטורהום שכור.
אני יכול לספר לכם שמ-3 המשפחות עליהן כתבתי, אחת לא חזרה יותר לטייל ככה, משפחה שנייה ממשיכה לטייל במוטורהום שכור מדי פעם, השלישית גם ממשיכה לשכור באירופה/אמריקה, וגם קנתה בארץ מוטורהום אספנות
https://cars.walla.co.il/item/3075101
הי רמי
לא כל מה שכתבת הוא אישו :)
אנחנו בעיקר לוקחים air b&n מה שאומר שמבשלים לבד.
מסעדה זה רק אם יש משהו מיוחד.
מחיר הרכב, אז יש פה חלוקה,
למשל חניה - יותר יקר למשאית, למשל מעבורת - יותר יקר למשאית
מכונית .. זה מאד תלוי איפה ומתי, בפורטוגל לפני שנתיים עלתה לי פיאט משהו כמו 250 ש׳ח ל 10 ימים עם כמה תדלוקים בדרך.
בעוד שבנורבגיה עלתה לי המרצדס משהו כמו 2800 ש׳ח ל 5 או 6 ימים ..
מחיר החדר גם הוא משתנה, תלוי מה אתה מחפש. בקתה בודדה ביער לא עולה כמו חדר מעל לנמל עם נוף לדייגים.
אני כן מתחבר לנושא של לקום בבוקר עם הפנים לשקט של נידחות כזאת או אחרת. אבל המחיר של המקלחת במוטורהום .. וחוסר התלהבותה של אשתי .. ובכן … הכל בחיים של טרייד של משהו משהו אחר.
Sent from my iPad using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
הי רמי
לא כל מה שכתבת הוא אישו :)
אנחנו בעיקר לוקחים air b&n מה שאומר שמבשלים לבד.
מסעדה זה רק אם יש משהו מיוחד.
מחיר הרכב, אז יש פה חלוקה,
למשל חניה - יותר יקר למשאית, למשל מעבורת - יותר יקר למשאית
מכונית .. זה מאד תלוי איפה ומתי, בפורטוגל לפני שנתיים עלתה לי פיאט משהו כמו 250 ש׳ח ל 10 ימים עם כמה תדלוקים בדרך.
בעוד שבנורבגיה עלתה לי המרצדס משהו כמו 2800 ש׳ח ל 5 או 6 ימים ..
מחיר החדר גם הוא משתנה, תלוי מה אתה מחפש. בקתה בודדה ביער לא עולה כמו חדר מעל לנמל עם נוף לדייגים.
אני כן מתחבר לנושא של לקום בבוקר עם הפנים לשקט של נידחות כזאת או אחרת. אבל המחיר של המקלחת במוטורהום .. וחוסר התלהבותה של אשתי .. ובכן … הכל בחיים של טרייד של משהו משהו אחר.
Sent from my iPad using Tapatalk
עכשיו אני מבין אותך .
אצלי פשוט החלפתי את האשה :)
כיום ביחד עם זוגתי הנפלאה אנו חוגגים עשרים שנות זוגיות מדהימה עם שמונה צאצאים ושש עשרה נכדים .
לפני שנתיים טיילנו עם חלק מהצאצאים עם שיירת קרוואנים .
ככלל - השכירות הכי משתלמת באירופה היא בגרמניה וזאת גם נקודת המוצא לארצות אחרות .
זכיתי בבת זוג אשר מטיילת איתי גם בשטח עם סיקס פתוח - בפסח אנחנו נוהגים לצאת למסע ( עם חברים ) של חמישה עד שבעה ימים שטח .
טיולי קרוואנים - כמעט כל שנה ולפעמים פעמיים בשנה - בחו''ל .
כמו כן אנחנו ספונטניים בטירוף - יצאנו לטיול תרמילאים בקוסטה ריקה למשך שלושה שבועות בהחלטה של כמה דקות ולאחר עשר שעות היינו כבר באוויר כאשר איננו יוגעים כלל על היעד והכיוון - טיול מטורף של פעם בחיים ( האמת שכל הזמן יש לנו רצון לחזור למדינה המדהימה הזאת ) .
בקיצור - מסכים עם כל מילה שרמי רשם בנוגע לקרוואן .
אנחנו לרוב מתקלחים בקרוואן ולא בקמפינג , גם עם השירותים אנחנו מסתדרים .
בארץ ניסינו פעם עם קרוואן נגרר שכור - עדיין לא בשלים כאן לקונספט הזה וגם יקר להחריד .
קמפינג באוסטריה למשל הכולל - מתקני ספורט , בריכת שחיה מחוממת , מכונות כביסה ועוד פסיליטיס עלה לנו לארבעה מבוגרים - 36 יורו .
בארץ שילמנו על קמפינג ללא שום דבר ( למעט מדשאות ) וללא חיבור חשמל - 300 ש''ח ללילה .
אילן