תגובה: שוב בזנ"טים - יש התקדמות - הלמנייה פנאומטית
אפשרות נוספת היא להפוך קונגו חשמלי להלמניה ע"י חיבור כוסית מתאימה במקום האיזמל. מצריך דקה ורבע עבודת מסגרות, וקונגו עם גנרטור מתאים אפשר לשכור לפי יומי שבועי חודשי, בזול יחסית.
כמה שאלות לפות"ש,
1.מה גובה הבזנט לפני ואחרי?
2.חשבת איך להרים ולהסיר הלמניה מה שלא תהיה ,כבדה, לקצה הבזנט ולייצב אותה ואותו אנכית? מי יעשה את זה? איך?
3.כשהעצים יגדלו ותרצה למסוק מה תעשה עם כל הבזנטים התקועים לך באמצע החיים ?
ואחרונה. בשביל מה בכלל בזנטים לעצי זית? בהשאלה מעצי הדר שם לא תוקעים בזנטים.מסתפקים במוטות תמיכה עדינים ליד השתיל.
החכימני נא.
זוהר, נראה לי שאתה צריך לקרוא שוב מההתחלה.
לגבי נעיצת בזנטים, הפתרון הכי מהיר היה תמיד כף של טרקטור, או זרועות של טרקטור שיודעות לעבוד לא במצב ציפה (מניח שבטרקטור מושבי קטן וישן אין את האופציה הזאת).
1. זה כרם זיתים שננטע עבור מסיק בבוצרת, חוטי ההדלייה "מיישרים" את העצים לטובת המעבר של הבוצרת מעל העצים. עמודי ההדלייה יהיו עמודים של 1.5 מטר שיתקעו כ-50 ס"מ באדמה וסביב גובה של 90 ס"מ ימתח חוט פלדה שיחזיק את העצים.
2. לטובת הגידור אנחנו חופרים תעלה של כ-40 ס"מ עם מחפרון עם כף צרה, תוקעים בזנ"ט של 2 מטר כ-20 עד 30 ס"מ באדמה (בתוך התעלה), מרכיבים את הגדר ומכסים את התעלה (כל זה למנוע חפירות של דורבנים).
3. בצעתי ניסוי בבית עם קומפרסור שלהערכתי הוא מכיל כ-30 ליטר (שני מיכלים קטנים). דפק את הבזנ"ט אבל מעט מאוד.
4. מערכת השקייה עדיין לא מורכבת בשדה אבל האופצייה של מרסס 1000 ליטר והרטבה נקודתית יכולה גם להלקח בחשבון.
מבחינת הנפה של הכלי הזה ששוקל יותר מ-20 ק"ג חשבתי לייצר מנוף ולחבר לקונסטרוקציה שתחזיק את המדחס.
במסגרת שיטוט ברשת מצאתי את זה:
https://www.facebook.com/marketplace...ok_story_share
רק שאין שום נתון מהותי לגבי החיה הזאת למעט שלושה ראשים, השאלה אם יש סיכוי שזה יספיק.
תודה רבה לכולם על התשובות ועל כל מה שאני לומד בתהליך.
שוב בזנ"טים - יש התקדמות - הלמנייה פנאומטית
או, התקדמנו, תתקשר לשם ותברר את מספר דגם המדחס. על פניו נראית אחלה עיסקה.
יש לך אפילו מקום לעמוד שם למעלה ולאחוז את ההלמניה באיזו שהיא צורה שתקל עליך.
אני ממחזר דברים שכבר נאמרו. עכשיו קראתי. לא בשרשור הזה...שיעשה אייל מה שהוא מבין, בנתיים אין תשובות לשאלות ששאלתי. ישנן מערכות הידראוליות לתקיעת בזנטים שמשתמשות ביחידת הכוח ההידראולית המובנית בטרקטור משהו שדומה לאיזמל חציבה. גם תקיעה בכף מוכר לי אם הבוכנות המניעות הן דו כיווניות כפי שאמרת.
מיועד לאייל מ. מסתבר ששלחתי באיחור .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
+1
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אייל
2. לטובת הגידור אנחנו חופרים תעלה של כ-40 ס"מ עם מחפרון עם כף צרה, תוקעים בזנ"ט של 2 מטר כ-20 עד 30 ס"מ באדמה (בתוך התעלה), מרכיבים את הגדר ומכסים את התעלה (כל זה למנוע חפירות של דורבנים).
.
כבר יש לך מחפרון?
מה יותר פשוט מלתקוע בזנטים עם הכף שלו?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
כבר יש לך מחפרון?
מה יותר פשוט מלתקוע בזנטים עם הכף שלו?
עלויות של ימי עבודה, 1400 לפני מע"מ ליום.
וגם קצת מסוכן לעמוד מתחת לכף ולהחזיק את הבזנ"ט. אין לי תאלינדים חומר מתכלה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
הכוונה זה להגיע אליו אם הכלה ועם בזנ"ט ולראות האם זה נכנס. אם כן, להעמיס על עגלה.
יופי, תשתדל להשתמש בצינור הזנה מתאים (3/4 או צול?), לפני חיבור הצינור לכלי תן שפריץ של שמן ממשמנת לפני ההפעלה, הכלים האלה זקוקים לשימון .
שמן הידראולי? או שגם שמן מנוע רגיל יעשה את העבודה?
לא שמן הידראולי, שמן 10 , דליל, למרות שבנינו , בלי שאף אחד שומע, גם שפריץ של שמן מנוע דליל עדיף על כלום.
אני חושב (סתם תחושה) שהרטבה לא תעזור, היא תשנה את המבנה האדמה סביב העמוד ואז כשהאדמה תתיבש יהיה לך חור גדול ומעט חומר שיחזיק את העמוד.. אבל שוב, זו סתם תחושת בטן של מישהו שהשתמש שנים במים על מנת להוציא בזנטים מהאדמה
מעניין אותי אם עשית משהו , אייל.
גייסתי את הקבוצת ריצה, אלו שאני כל הזמן עוזר להם (מחלץ מהבוץ, מרתך את המעקה, מתקין סולם ועוד) ובעיקר את נחום, הדוס מחמד שלי. כולם תקעו בזנ"טים כמה ימים במקום לרוץ בבוקר. עבד מעולה על הגדר.
עבור הבזנ"טים של ההדלייה (שזו המסה העיקרית) בניתי כוס שתתלבש על קונגו גדול (כזה עם שתי ידיות כמו בתעלת בלאומליך) ויופעל על ידיד גנרטור. יתחיל לעבוד שבוע הבא.
הכי טוב קבוצת ריצה
בומבה צור, קטעים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אייל
עלויות של ימי עבודה, 1400 לפני מע"מ ליום.
וגם קצת מסוכן לעמוד מתחת לכף ולהחזיק את הבזנ"ט. אין לי תאלינדים חומר מתכלה...
אישתי תאילנדית, ממש לא מתכלה..... בכל מקרה עדיפה על הישראלית המְאַכֶּלֶת.
......
לגבי ההלמניה, בחרת נכון.
עדיף חשמלי מפניאומטי.
בהצלחה.