תגובה: מה הסיפור עם צמיגים לרכב חשמלי?
אתחיל מזה שאני לא מהנהגים שמחפשים השחזות באופן יזום. אם יוצא לפעמים, אז כיף, אבל לא יומיומי.
במקרה, היום ב03:00 עליתי את סדום ערד. חוץ משתי מכוניות שעלו ב60 קמ"ש לא היו הפרעות והיה תענוג גדול מאוד.
הבהמה, כ2300 ק"ג ביחד אתי ועם טלי, טסה את העלייה כמו שלא חוויתי אף פעם, משגרת לגלגלים האחוריים 160 קילוואט מהשנייה הראשונה, ובולמת עם 130 קילוואט בלי נגיעה בבלמים כלל.
גלגול אני לא מרגיש בכלל. היגוי יתר, כשבא לי. לא יותר ולא פחות.
מושלם.
אפרופו צמיגים, איזה כתב ישראלי קשקש לנו פעם על בלאי צמיגים מוקדם בחשמליות עקב כל המאפיינים שהזכרתי. הצמיגים שלי עברו 73000 ק"מ, ונראה שיש להם עוד שליש חיים. לא נורא.
איזה כיף, מבחינת כח זמין החשמלי עולם אחר.
אתה על הצמיגים המקוריים או שהספקת להחליף?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
איזה כיף, מבחינת כח זמין החשמלי עולם אחר.
אתה על הצמיגים המקוריים או שהספקת להחליף?
עד שכתבתי את התגובה עדכנת.. אף פעם לא הגעתי לק"מ כזה עם צמיגים. איזה יופי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אתחיל מזה שאני לא מהנהגים שמחפשים השחזות באופן יזום. אם יוצא לפעמים, אז כיף, אבל לא יומיומי.
במקרה, היום ב03:00 עליתי את סדום ערד. חוץ משתי מכוניות שעלו ב60 קמ"ש לא היו הפרעות והיה תענוג גדול מאוד.
הבהמה, כ2300 ק"ג ביחד אתי ועם טלי, טסה את העלייה כמו שלא חוויתי אף פעם, משגרת לגלגלים האחוריים 160 קילוואט מהשנייה הראשונה, ובולמת עם 130 קילוואט בלי נגיעה בבלמים כלל.
https://youtu.be/F1lJFlB-89Q
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
גלגול אני לא מרגיש בכלל. היגוי יתר, כשבא לי. לא יותר ולא פחות.
מושלם.
כן אבל :), זה נכון על אספלט טוב.
אין פה ניסים, אוטו נוח זה לא אוטו ספורט: כשיש מהמורות, שברים ובעיקר גלים על הכביש הוא מסגיר מהר מאוד את משקלו ואת הכיול הרך יחסית של המתלים.
למדתי על בשרי לתת לו הרבה כבוד ולהוריד גז במצבים האלה.
לגבי הצמיגים, איזה כיף לשמוע. הזכרתי בשרשור אחר איזה חוכמולוג שטען שרכבים חשמליים מזהמים יותר מרכבי ICE כי הצמיגים שלהם מתבלים מהר יותר.. וואלה יופי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
כבר כתבתי בעבר: מי שעם חרדת הטווח אלו לא אנשים עם רכב חשמלי, אלא בעלי רכבי ICE או כאלה ששוקלים רכישת רכב חשמלי.
למי שיש כבר חשמלי אין חרדת טווח כי הוא מבין שזה הכול בולשיט שהאכילו אותו כתבים עם אג'נדה, ומשתמשים עם נסיון מרכבים חשמליים נחותים מהעבר. נושא האנרגיה ברכב חשמלי מעסיק ביומיום פחות משזה מעסיק בעלי רכבי ICE. אתה מתחבר לחשמל כשאתה חונה בבית וזהו. כשאתה יוצא לטיולים פעם ב, אתה משקיע בזה כמה שניות של מחשבה נוספת וטוען בדרך. אני כותב את זה כאחד שעבר כבר 70000ק"מ בעשרה חודשים. לא ככתב שקיבל סיבוב ברכב ולא מבין כלום מהחיים שלו.
בשורה התחתונה, אין שום מצב שאני אהיה ראשון ברמזור ולא אנצל את כל ה160 קילוואט שזמינים לי מהשנייה הראשונה, למעט אם אני עם נוסעים שסובלים מזה. זה כיף וזה חינמי אז למה לא?
אהממ..
https://www.jeepolog.com/forums/show...99%D7%AA%D7%99
אכן. כתבתי על זה: גרירה עם רכב חשמלי ומיקום לא מוצלח של העמדות עבור הגוררים שבינינו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
זה גרם לי להתאמץ על נסיעה חסכונית במיוחד בדרך חזרה כדי לא להידרש לזה.
[IMG]VSkj[/IMG]
אין לי ספק שיש בך את היכולת לבצע את האבחנה בין בחירה לטעון בבית ולא בדרך, ונהיגה שמאפשרת את זה, ובין חרדת תקיעה שלא בשליטת הנהג.
בשום שלב לא היתה בנסיעה הזו חרדה, או אפילו חשש. גם בתנאים קיצוניים, אני יודע לקבוע בדיוק רב עם כמה אחוזים אני מעוניין להגיע לעמדת הטעינה שהחלטתי עליה. אם הייתי חושב שלא אשאר עם מספיק אחוזים, הייתי טוען באחת משתי העמדות האולטרה מהירות שהיו על הדרך. טענתי כבר כמה פעמים בדרך בנסיעות שגררתי.
בשביל ליצור חרדת טווח יש צורך באלמנט של אי וודאות, מה שלא היה שם.
אני התכוונתי לסיפא של הקטע המצוטט שלך
ציטוט:
בשורה התחתונה, אין שום מצב שאני אהיה ראשון ברמזור ולא אנצל את כל ה160 קילוואט שזמינים לי מהשנייה הראשונה, למעט אם אני עם נוסעים שסובלים מזה. זה כיף וזה חינמי אז למה לא?
ואילו אתה ענית על הרישא,
ברור לי שאין לך חרדה , אלא הכל מושכל ומתוכנן מראש .
אבל..
קניתי היום רביעיה של קלבר דיינהקסר ושמתי במחסן. אני לא לגמרי סגור על עצמי למה עשיתי את זה. כל מיני דיבורים על מחסור במידות מסוימות ואני בלי ספייר בגודל מלא, וזה גרם לחשש קל, אבל זה באמת הלך קל. אין בעיות מלאי. הם ינוחו במחסן עוד חודשיים-שלושה עד להחלפה להערכתי והרכב כנראה יעבור את ה100000ק"מ על הצמיגים המקוריים.
מצאתי חוות דעת טובות בסה"כ על הצמיגים האלה, אבל הם ללא ספוג פנימי. הצמיג המקורי עולה כ1500ש"ח והקלבר שקניתי 670ש"ח.
לאחר ההחלפה נראה אם נבחין בשינוי כלשהו ברעש. אני סקפטי.
אם כבר אז תמדוד את הרעש שלא יהיה פלצבו...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
אם כבר אז תמדוד את הרעש שלא יהיה פלצבו...
צמיג בלוי על סף החלפה מול צמיג חדש?
הצמיגים ה"מקוריים":
https://imageshack.com/i/pojCfcDSj
הקלבר שרכשתי:
https://imageshack.com/i/pnUNGjKmj
לכאורה, הקלבר חסכוניים באנרגיה במידה שווה, טובים יותר בכביש רטוב, שקטים יותר, ועולים פחות מחצי מהמישלן.
קלבר מותג צרפתי מצוין.
(לפחות צמיגים הצרפתים יודעים לעשות)
בואנה, זה בקוטר של צמיג סטנדרטי של סופה/טראנו ועוד כמה רכבי שטח.... 29'
צמיג עצום בשביל פרייבט.
+1 לקלבר
היו לי קלבר (לא זוכר דגם) על הקיה סיד מהעבודה, ב100,000 קמ החליפו אותם רק כי התעקשתי, עדיין היו יותר מראויים.
Asaf-a
אסף.א
100000ק'מ עם הצמיגים המקוריים. יש עוד כ1.5-2 מ"מ עד סמן השחיקה.
אתה מאוד אמיץ, 100k km עם הצמיגים המקוריים?
נשמע לי הזייה.
בסוף זה גומי שנלחם בכל מיני כוחות כל הזמן.
זו ממש לא הפעם הראשונה שאני עובר מעל 100k ק"מ על צמיגים.
אני לא מכיר בקילומטראז' כמדד להחלפת צמיגים. יש מדד של שחיקה, של יובש, קרעים ועוד. לא קילומטראז'.
פיז'ו J5, מודל 1987 חדש מהארגז
הרכב שימש כמוסך נייד, עמוס לעייפה.
צמיגים מקוריים (מישלין)
שרדו 250,000 ק"מ
הוחלפו בעיקר בגלל שהתחילו להתפוצץ..
Sent from my SM-J710F using Tapatalk