אופן חיבור כזה לא הוצע על ידי.
אני כתבתי שחייבים לטעון את מצבר האביזרים בעזרת אביזר ייעודי שקובע את המתח והזרם. האביזר הזה הוא חד כיווני.
Printable View
אופן חיבור כזה לא הוצע על ידי.
אני כתבתי שחייבים לטעון את מצבר האביזרים בעזרת אביזר ייעודי שקובע את המתח והזרם. האביזר הזה הוא חד כיווני.
אז רגע,
איפה כתבת על טעינה ישירות מהאלט?
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
במצבר התנעה.
חנן,
הבנו בזכותך ואחרים כאן שבקרת טעינה למצבר צרכנים זה לא בשמיים.
על פנו המחסום/מגבלת בטיחות המשמעותית של התקנה בתא מנוע פחותה לפי מה שאתה כותב, וזה החידוש.
הוא יבין, בדרך הקשה :)
מצבר התנעה מטבעו לא מגיע לפריקות עמוקות, אז גם זרם הטעינה שלו לא גבוה ולא ממושך. בכל מקרה, גם אם נרצה אנחנו לא יכולים להגביל את הזרם כי אלטרנטור חייב להיות מחובר ישירות למצבר. ככה הוא עובד. אין לנו פה אופציות לשחק איתן.
מצבר אביזרים שהתרוקן, ועכשיו מחברים אותו ישירות לאלטרנטור ללא הגבלת זרם, יקבל זרם גבוה, ולמשך זמן ארוך. אני מעדיף לנצל את הפריבילגיה שיש לי ברגע שהוא מוגדר כמצבר צרכנים להגביל את הזרם הזה באופן מלאכותי. זה גם בריא יותר לתאים, וגם מקל על הדרישות בסלילת המוליכים. זה גם מעמיס פחות על האלטרנטור. בנוסף, אני משתמש בפריבילגיה של זרמים נמוכים במצבר אביזרים להתקין עליו bms זול מאוד, שיגן על המצבר מפריקות מוגזמות, שהן חלק תקין בחייו של מצבר אביזרים. אם תנסה להעביר דרך bms כזה זרמי טעינה גבוהים מדי, הוא יתנתק במקרה הטוב וישרף במקרה הרע.
חנן,
למה לא לקחת BMS קטן וזול, לחבר במקביל לכל התאים (לא לצרוך ולא לטעון) , ולבנות מעגל פשוט שיספק אינדיקציה למצב התאים?
במקרה של כשלון נקודתי באחד התאים, זה יכול להציל את שאר התאים.
נדמה לי שאפילו נתקלתי פעם ב BMS עם לדים מובנים לאינדיקציה.
אין מניעה. גם באלאנסרים ייעודיים באים עם לדים שנותנים אינדיקציה לפעולת האיזון שמתרחשת באירוע כזה.
חנן,
אם כך התכנית היא כזו:
1. להזמין 2 תאים בכל פעם כדי לא לעבור את מגבלת המכס.
2. לארגן מארז ראוי ל - 4 תאים.
3. לקבל ממך המלצה ל - BMS ל - 4 תאים ול - 8 תאים בטור שיחליפו מצברי עופרת/חומצה 'רגילים' כמצברים ראשיים / יחידים.
האם אקבל אורך חיים טוב יותר מהתאים הללו? (בהשוואה למשל למצבר אופטימה כחול / צהוב?)
מה אומר?
בכבוד
PW
קיבלתי הודעה מהמוכר שעקב השילוח הימי, המשלוח יכול לקחת 3-5 חודשים ואין לפתוח מחלוקת אם מסכימים לכך בפרק הזמן הזה.
לא מודאג לגבי החזר במקרה שלא יגיע, אבל זה הרבה זמן למצבר בן 4 למשוך ... מקווה שלא ימות לי בינתיים.
אם התאים יהיו בתא המנוע, אורך החיים יהיה לא ידוע. אין עם זה מספיק נסיון.
בתנאי סביבה נוחים יותר אורך החיים צפוי להיות 20 שנה ויותר.
תמונה טובה מאלף מילים, זה מהI10 של בנותיי:
למי שעוקב אחרי מתח המנוחה של המצבר שלו, זו אינדיקציה מצוינת למצב שבו אחד התאים לא מאוזן ביחס לאחרים. אתה מצפה לראות על מצבר במנוחה 13.25 וולט. אחרת משהו לא בסדר.
https://imageshack.com/i/pmSRZkqvj
סידור של שני מארזים נפרדים עם ארבעה תאים כ"א עם BMS של שמונה תאים בעייתי מבחינת החיווט. מהBMS יוצאים ארבעה חמישה חוטים לכל מארז, אז איך אתה מסתובב עם זה? או שאתה מתקין את שני המארזים על הרכב, מחווט אותם, ולא מזיז אותם יותר מהמקום בחיים?
לא נשמע לי נוח הסידור הזה. אם כבר מצבר 8 תאים עם BMS אז שיהיה במארז אחד, או לפחות על תשתית אחת (פלטת עץ למשל שעליה מקובעים שני מארזים) .
אם ניקח בחשבון שבהרבה BMSים יש משמעות לסדר חיבור החיווט אז בכלל זה עושה את התמונה מורכבת יותר.
אם אני נצמד למה שקיים בתא המנוע, הכי הגיוני ומעשי לשים 4 תאים יחד במיקום של כל מצבר 2X ובאמת לחווט את כל השמונה ל - BMS.
חיווט של פעמיים 4 תאים לא נראה משהו מסובך יותר מדי. אם זה יחיה יותר משני מצברי אופטימה - בכלל הרווחתי.
השאלה איך זה מתנהג בהתנעות, בשימוש בכננת, בהחזקת מקרר 24V פועל בליל חניה?
(וכמובן - קישור ל - BMS מתאים. אני אפילו לא יודע איך להתחיל לחפש...)
למה לא שני מארזים נפרדים, כל אחד עם ה BMS שלו?
בתחילת הדרך, שעבדתי עם המארזי LEV40, היו לי שני מארזים שנתנו בערך 30AH. בגלל החשש משריפה (כתבו פה שזה פצצה מתקתקת...) העדפתי לא לנסוע עם הרבה סוללות, מחוברות קבוע ברכב. ביום יום, וטיול של יום אחד, נסעתי עם מצבר אחד, זה מספיק.
לטיול שני 2-3 ימים, ובעיקר שיותר חם, ויושבים יותר ליד איזה מקור מים או צל (והמנוע לא עובד), 30AH היה גבולי, ואז הייתי מוסיף מצבר נוסף (חיבור מקבילי).
האתגר היחידי בסידור הזה, הרגע של החיבור הראשוני. צריך ששני המצברים יהיו באותה רמת טעינה (אני תמיד טענתי למלא), אחרת יכולים להתפתח זרמים חזקים.
המארז נראה כך-
קובץ מצורף 139201
יש יציאה נפרדת, אנדרסון, להתנעה (בוסטר) שלא עובר דרך ה BMS.
החיבור של ה BMS יוצא דרך נתיך, ויש שם זוג מחברים (זכר ונקבה במקביל).
בהנחה שברכב יש (נגיד נקבה), שאני מחבר את המצבר הזה (באמצעות המחבר הזכר) נשאר מחבר נקבה פנוי לחיבור המצבר הבא.
דרך אגב, הפסים של הפלציב על המכסה - ברגע שהייתי מוסיף מצבר שני, הוא היה מונח על הראשון, הפלציב דואג שהם לא ירעישו.
שעברתי ל LifePo , הכנסתי 4 מצברים, כל אחד עם ה BMS שלו, לתוך מארז אחד (אני פחות חושש משרפה, אז לא אכפת לי ממצבר גדול ביום יום).
אין לי אינדקציה חיצונית למצב התאים (רק של המארז כולו). ברגע שהמארז יתחיל לפרוק (20 שנה???) אני אתחיל לחשוד.
רגע שניה.
מחיר זול, ומוכר שמבקש שלא תפתח דיספיוט? תוודא שהזמן שסוכם ביניכם לא חורג מהזמן שעלי מקציבים לך לפתוח מחלוקת (75 יום כמדומני), במיוחד כשמוצהר זמן משלוח קצר בהרבה בדף המוצר.
כי ברגע שזה חולף, אין לך עם מי לדבר.
בנוסף,
יש 74 הזמנות אבל רק חוו"ד אחת? שהיא כמובן של 5 כוכבים?
א. שום דבר שקשור בסינים ועוקץ לא צריך להפתיע.
ב. בעיות שרשרת האספקה הן אמיתיות ומשלוח ימי אכן יכול להתעכב חודשים.
ג. 300 ומשהו השקלים נמצאים בסיכון נמוך מאד (הסיכון היחיד הוא שאשכח לדרוש החזר), כמובן שאפתח מחלוקת ברגע שהזמן הקצוב יתקרב - ולו בשביל לקבל תוספת זמן.
זיו, זה חיבור בטור, לא במקביל. כבר דיברנו על זה פעם. יש יצרנים שמרשים עד ככה וככה מצברים בטור, יש רבים שאוסרים לחלוטין. לא בטוח שהבנו טוב את הסיבות. אני מעדיף להימנע מכך, אם ניתן, ובמקרה הנוכחי אני לא רואה סיבה שלא לעבוד עם שמונה תאים בטור תחת ניהול BMS אחד.
למה לפתור צרות שניתן לא להיכנס אליהן?
שאלת תם:
אני מתכנן להזמין 4 סוללות כאלו, לחבר אותן בטור, לשים אותם במארז ולהתקין בתא המטען.
לסלול כבל מהמצבר הראשי למטען DC2DC איכותי (משהו בסגנון Redarc 1225d) ומשם למארז עם הסוללות הללו.
המארז יפעיל מדחס, מקרר וצרכנים אחרים.
האם אני בדרך הנכונה?
הוסף BMS לתמונה, וכן, מצוין. שים לב מתי אתה מבצע את הטעינה: לפי מצב מנוע, מונע, לא מונע, סוויץ' פתוח, ידני? VSR? העיקר שמצבר ההתנעה לא ייפרק.