https://youtu.be/VM0TsiTzuig
https://youtube.com/shorts/L6-nJSCmo1c?feature=share
Printable View
הוא מנסה להרוג את ברלי, גילס זה נזק אגבי.
ברלי, רסמי, זה אחד מהדיונים ההזויים יותר שהתחלת... אתה מתייחס יותר מדי ברצינות לכתב הרכב של כלכליסט. יש ימים שיש לו על מה לכתוב (שברוט ZR2) ולפעמים הוא צריך לאלתר את היומית כדי לאסוף את הילדה מאיזה קייטנה שנגמרת מוקדם, אז הוא מטריל אותך.
כאילו, לא רוצה, אל תקנה. מה אכפת לך מה מוכרים לאחרים? תשאר עם הרכב הישן, טייפ קסטות, התה והלימון והספרים הישנים.
אני אשבור לך עוד משהו..
אתה קורא אותי לגמרי לא נכון.
אני נהנה מטכנולוגיה ישנה, כן.
אבל השאלות והאתגור שלי של חנן ואחרים לגבי הדקויות של הטכנולוגיה ומשמעויות רוחב על ההשלכות לא בא מתוך קיבעון שישן זה רק טוב.
מאד מעניין אותי הפרטים וההקשר המרחבי/רוחבי, ״אפקט הפרפר״ של דברים.
אם מחר אחפש רכב חדש, והתשתית בבית תאפשר, רכב חשמלי ממוחשב למוות יהיה גבוה בסדר העדיפות לבחינה.
והגמל האנלוגי לסופש.
...קובץ מצורף 139488
Sent from my HD1903 using Tapatalk
כבר הבנו שכלכליסט זה לא מקור המידע האמין ביותר (ע"ע NSO)
אבל בבלומברג זה כבר משהו אחר לגמרי.
https://www.globes.co.il/news/articl...utm_source=RSS
עכשיו נראה את חנן ודורון יוצאים לטייל עם זה ? ;););)
כל אחד שמוכן לנסוע במונית, צריך להעדיף נסיעה ברכב אוטונומי. הוא בוודאות ינהג בטוח יותר מנהג מונית ממוצע.
לגמרי, עיין ערך התאונה הקשה בסיני.
אבל אפילו לגבי עצמי, נהג מודע שאוהב לנהוג, מאז שיש לי רכב עם נהג אוטומטי אני פשוט לא מבין מה ההגיון לנהוג בעצמנו על כבישים מהירים או בפקקים.
מישהו באמת נהנה לתפור 100 קילומטרים על כביש שש, לשמור מרחק ונתיב כמו איזה רובוט?
שהרובוט יעשה את זה ואני אגיע ליעדי רענן יותר.
לגבי מודל התשלום, אין לי שום בעיה עם תשלום לפי שימוש כל עוד זה חוסך לי כסף ו\או מנגיש לי שימוש בטכנולוגיה עדכנית עם ביצועים יותר טובים.
אפשר להסתכל על זה אחרת.
ניקח לדוגמה את הב.מ.וו.
בהנחה ואתה מחזיק את הרכב כ-5 שנים, התוספת של חימום מושבים תעלה לך 900 דולר, בחמישה תשלומים שווים של 180 דולר לשנה (או 18 דולר לחודש).
מכרת לפני, הרווחת. החלטת להשאר עם הרכב? המחיר של התוספת עלה (מצד שני, היא עדיין מכוסה באחריות כי אם זה לא עובד החברה לא תוכל לגבות תשלום)
ליאור
הבעייה שלי היא לא עם מודל התשלום - זו החלטה עסקית לגיטימית שכל אחד יעשה לעצמו
הקושי שלי הוא במקרים הבאים:
א. "חוסר הסכמה" בין החברה ללקוח, החברה יכולה להשבית לך את הרכב
ב. תקלות בתוכנות השליטה - אללא יסתור
ג. פריצות של האקרים לרשת של היבואן/יצרן ודרישות כופר "או שאני מרסק לכם את המכוניות בתאונות קטלניות", למשל
תקראו לזה ספקולציות ? קונספירציות?
אני קורא לזה אובדן שליטה ובעלות, אותי זה מפחיד.
לא סתם כל הרכבים שלי הם משנות התשעים ...
וחשוב לי להוסיף עוד משהו: אני אולי מבוגר ושמרן יחסית, אבל אני מתפרנס מטכנולוגיות עדכניות ולטעמי יש המון תחומים שהטכנולוגיה עושה פלאים, מצילה חיים, ועושה אותם הרבה יותר נוחים. אני גם מודע היטב לכמות התקלות שיש בטכנולוגיה מורכבת, ולסיכונים של פריצות ואבטחת מידע. אפילו חוויתי פריצה לא נעימה על בשרי. במטוסים יש מערכות גיבוי כפולות ומכופלות וגם ידניות, ברכבים החדשים הדברים נראים יותר כמו הטכנולוגיות הסטנדרטיות והנאיביות, ותקלה כזו ברכב יכולה להגמר הרבה יותר רע מאשר אפליקציה אינטרנטית כלשהי שנופלת ...
כמה מכוניות מקושרות יש בעולם?
כמה פורד פינטו נמכרו בעולם?
כמה הרוגים נגרמו ממכוניות מקושרות וכמה ממיכל הדלק של הפורד פינטו?
ההוכחה בפודינג.
בעצם, למה ללכת רחוק? אתה יודע כמה אוטובוסים התלקחו רק בישראל בשני העשורים האחרונים כתוצאה מדליפות שמן ודלק?
חנן ידידי
אתה נושק לאיזור הלא פייר.
חברת פורד הוקמה ב 16 ביוני 1903
חברת טסלה לעומת זאת ב 08 יולי 2003
ברור שיותר מכוניות פורד הרגו אנשים מאשר מכוניות מקושרות
ואוטובוסים בישראל אכן נדלקים מדליפות או סתם מפרוטקשיין של החברים בטובא זנגריה.
אני לעומתך מתחבר לתגובה של נדב
נכון שיש לנו את CYMOTIVE ואחרות שעושות הכל בכדי להגן עלנו.
אבל הדהירה לאוטונומיה (שמביאה המון מזומן) אותי אישית מפחידה.
ב 2019 ישב אצלי מישהו שהתעסק ברכבים אוטונומיים (כל מערך המחשוב בתוך הרכב) והצהיר שב 2023 נגיע לרמה 4 לפחות.
וב 2025-6 יגיעו לרמה 5 ישבתי מולו והתגלגלתי מצחוק, אמרתי לו שבמקרה הטוב יהיה רמה 4, במסלולים נפרדים ולרכבי
תובלה/משא וזו תחזית סופר סופר אופטימית, כולם ירדו עליי (אלו היו התחזיות של החברות ואז התחילו הבעיות בגוגל, אובר, טסלה וכו'
ואנשים הבינו שלא רק שהמערכות יותר מסובכות ממה שחשבו, שאם אנחנו רוצים שזה יהיה רכב חשמלי עם מערכות מחשוב
שמסוגלות לעשות את זה הוא יצטרך כור גרעיני קטן ולא סוללה, וזה לפני בעיות רגולציה - את מי אנחנו הורגים קודם את הזקנה או
הילד ומי הח"כ/שר שיסכים לחתום על כזה חוק/תקנה). לפני כמה שבועות היה כנס עם בכירים ממשרד התחבורה שדברו על זה,
הסר דאגה מלבך, זה לא יקרה בזמן הקרוב, לא זוכר אם זה היה לא לפני 2030 או 2033, ואנחנו יודעים מה קורה עם לוחות
זמנים במדינת ישראל - הם זזים עוד ועוד. אל תשכי שמהרגע שהם יתחילו להגיע עד שיהיה אסור, אנחנו כבר נעדיף שמישהו
יקח אותנו מבית האבות לבדיקות בקופת חולים או שלא נדע בכלל שלוקחים אותנו.
היגוי אלחוטי (by wire) זה לא דבר חדש.
במטוסי קרב (F16) זה הופיע כבר בסוף שנות ה-70. שם יש לזה סיבה טובה והגיונית מאוד (מי שמתעניין בדינמיקה ובמכניקה של מטוסי קרב, שיבצע חיפוש ויקבל את כל ההסברים). יסלחו כל אבירי החדשנות כאן אם אני לא מזהה שום סיבה הגיונית לטכנולוגיה כזו במכוניות.... אבל נגיד.
חלק גדול הטכנולוגיה שיש לנו היום במכוניות מודרניות נטול הסבר או הצדקה הגיוניים, אבל היגוי אלחוטי עדיין לא הגיע למכוניות כי ברוב המדינות זה פשוט עדיין אסור. החוק עדיין מחייב קשר מכני בין גלגל ההגה לגלגלים.
אבל אתם יודעים איך זה עם חוקים ובעיקר עם אלה שמחוקקים אותם - שום דבר שם לא תלוי בהגיון כלשהו, רק במעטפה שתהיה מספיק שמנמנה. כבר התרגלנו שלכל רגולטור יש אינטרס וגם מחיר. תמורת הסכום הנכון תונף החותמת ופתאום גם היגוי אלחוטי יהפוך לבטיחותי ומותר. וכשיחדור איזה וירוס למערכת ותאבדו היגוי בשם הסגידה לטכנולוגיה, כבר יספרו לכם איזה סיפור שיצדיק ויכשיר גם את השרץ הזה.
מלחמת החקלאים באמריקה נגד ג'ון-דיר ושאר יצרני טרקטורים שהטכנולוגיה עלתה להם למוח והציפה אותו בשתן, היא כבר סיפור מאוד גדול שם. כשאלפי חקלאים אמריקנים דבקים בטרקטורים הישנים שלהם שמאפשרים להם לתחזק אותם בעצמם, במקום לרכוש טרקטור ג'ון-דיר חדש ומתוחכם, יש לזה משמעות. הם לא נלחמים נגד הטכנולוגיה אלא נגד כבילתם לתאגיד ששולט להם בטרקטורים מרחוק ומאלץ אותם לטפל בהם רק אצל הדילרים המרוחקים והיקרים שמחזיקים בכלים ובציוד שמתאימים לתחזוקת הכלי המתוחכם (וטרקטורים מודרניים הם פצצות טכנולוגיה. יותר מהמכוניות המודרניות שלנו).
תבצעו חיפוש על כל מה שקשור ל"הזכות לתקן" (The Right to Repair) שזה סיפור גדול היום, לא רק בטרקטורים.
אם אני לא טועה, אתר של ג'יפאים שפעם הטיף לזה נולד בישראל בשנת 2001 ובמשך שנים ארוכות נשא בגאווה את הדגל בתחום הזה - ותראו מה נהיה ממנו היום.... אוסף של גיקים שסוגדים להיי-טק בלתי ניתן לתחזוקה ולמכוניות חשמליות שמביאות איתן את סוף התחביב ודרך החיים שלנו. אם היינו כבר בקבר, כנראה היינו מתהפכים בתוכו בסאלטות ללא הפסקה, כמו ההגה בטויוטה התקולה מהסרטון שחנן צירף.
יש היגוי על חוט באינפיניטי q50 כבר 10 שנים.
כן, יש שם מוט הגה ומצמד למוט הגה שאמור להשתלב חזרה בעת כשל, אבל אתם יודעים מי מחליט על מצב של כשל... :D
גם ההיגוי בסרנים האחוריים בהרבה מהמשאיות הוא על חוט, ושם אין כלל גיבוי מכני.
יצויין, דרור - בהקשר של 'הזכות לתקן' שבמכוניות בניגוד לטרקטורים היצרנים חייבים חוקית למכור את תוכנת הדיאגנוסטיקה. אף אחד לא מונע מאיתנו לקנות ציוד ברמת מוסך יבואן. זה עולה בין כמה מאות לכמה אלפי דולרים אבל שלא כמו ג'ון דיר, בכל המכוניות זה זמין לחלוטין.
כי מה לעשות..... אם כשהתחלנו, היה צריך רק נורת ביקורת מאולתרת כדי להבין למה פנס לא עובד - היום צריך להתחבר לבקר התאורה ולברר איתו מה הולך... הטכנולוגיה היא לא רק דבר רע. בזכותה אנחנו נהנים במכונית ממוצעת מביצועים שלפני 30 שנה היו רק למכוניות מיוחדות מאוד. ביצועים בכל המובנים. ואמינות שלא חלמנו עליה. באמת ללא השוואה.
ומי שמחזיק מכונית כזו - בארגז הכלים שלו ליד נורת הביקורת שנזנחה מזמן, יהיה גם לכל הפחות צב"ד בסיסי. זה דורש מאיתנו לדעת דברים שפעם לא היה צריך לדעת כדי לתקן את הרכב. אז מה. לומדים הכל וגם את מיטב הטכנולוגיה אפשר וצריך ללמוד לתקן לבד. בשביל זה אנחנו כאן.
גם עדכוני תוכנה או אפילו פתיחה וסגירה של פיצ'רים אפשר לבצע במוסך עצמאי שישלם מנוי ליצרן. זה קורה, היום, בלי שום בעיה.
אז הצעד הבא של תשלום חודשי על פיצ'ר כזה או אחר? מי שרוצה ישלם. מי שלא - לא.
זה לא יעצור את הרכב כי עדיין יש לך זכות קניין ו'הם' יכולים להשבית רק את הפיצ'ר שלא שילמת עליו. כל השאר מתחום הספקולציות והמוח הקודח.
...וזה בכלל לא קשור לכך שמי שמובילים את הכלכלה העולמית חושבים שבגלל לא צריך להיות לנו רכב. או בית. או משהו
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk