תגובה: מהירות נסיעה בכביש מהיר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לעומתו, ההיילקס האנמי פשוט לא מסוגל להגיע למהירות נורמלית בכביש כזה בעליה, בטח לא לשמר אותה. ואז לאיכות היגוי היחסית מדויק שלו, יש פחות משמעות.
בגלל שנוסעים לאט בעליות אז ההיגוי יותר טוב?
באמת רשמת את זה ברצינות?
טוב שלא מצאת תרחיש קצה יותר קיצוני כדי להתת תוקף לאמירה הזו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
היגוי של דיפנדר עדיף על ההיילקס בכמה דרגות. הייתי מדרג אותו כהיגוי הטוב והמדויק ביותר של רכב-שטח עם סרן קדמי חי לפני הופעת הרנגלר JK/JL.
תשמע.. לא יודע מאיפה הבאת את זה.
דיפנדר בכביש זה סוג של פיל מתנדנד עם היגוי של משאית.
אוהבים אותו ככה, בלי ציניות.
אבל להגדיר היגוי טוב?
באמת.. לא רציני.
בסוף,
כל אחד מהנציגים האלו של עידן הסרנים החיים על מרכז כובד גבוה והרבה גומי לא מצטיין בהיגוי מעבר לקו ישר.
הסיקס בתחתית של החבורה מבחינת היגוי כמו שהוא מגיע במקור.
לא כי הוא גרוע, אלא כי ככה בנו רכבים אז.
אל תנסה לעוות את דבריי.
כשנוסעים כל כך לאט בעליה בכביש מפותל (הילוכים 1-2-1 כל הזמן) כי זה פשוט לא מושך קדימה ולא צובר מהירות, לדיוק ההיגוי יש מבחינתי הרבה פחות משמעות מאשר ברכב חזק שמתפוצץ קדימה כל הזמן והכל קורה איתו הרבה יותר מהר, ונכנס ויוצא מהר יותר לפניות ומהן.
בוא ונאמר שההיגוי המחורבן של הסיקס שווה ערך ברמת המטרד שהוא מייצר לנהג, למנוע העייף של ההיילקס.
ולדיפנדר יש היגוי מדויק, נטול חופשים.
יציבות זה לא רק כשהכל צפוי אלא כשיש ״הפרעה״ פתאומית, ז״א אם נדרשתם לתמרון התחמקות, כמה קל להשתלט על הרכב.
אני יכול להעיד, פעם כשנסעתי ברנגלר עם מייצב מנותק, הפתעה כזאת בכביש דרשה התערבות די אגרסיבית כדי לא להיכנס לאוסילציות (מוגבה 2.5, צמיגי שטח, בגאז׳ עמוס).
מיותר לציין שאני לא נוסע יותר עם מייצב מנותק.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אל תנסה לעוות את דבריי.
כשנוסעים כל כך לאט בעליה בכביש מפותל (הילוכים 1-2-1 כל הזמן)
למרות ההרגשה לפעמים, החיים הם לא נסיעה בלתי פוסקת בעליה מפותלת, ורוב הכבישים לא כאלו, בטח לא בארץ.
וסיקס כרכב שיש לו חופש מובנה בהיגוי כי ככה נבנה (לא רק תיבת הגעה, גם מבנה השילדה והחיבור של הסרן לרכב), שגם אתה מסכים לגביו, לא יהפוך למצטיין בכביש מפותל בגלל שיש לו מנוע. אם כבר, להיפך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ולדיפנדר יש היגוי מדויק, נטול חופשים.
נסעתי על דיפנדרים חדשים מהשקית.
היגוי מדויק?
בלי חופשים?
זה כ"כ רחוק ממה שפגשתי.
ושלא יובן אחרת,
אני באמת אוהב סיקסים.
זה היה רכב השטח הראשון שנהגתי עליו אחרי טרקטור.. עוד בטיפשעשרה.
זה לא הופך אותם למכונת נהיגה בכביש.
נסעתי על עשרות דיפנדרים. חלקם חדש מהשקית חלקם עם 400 אלף ק"מ. ממוגנים, רגילים, פתוחים לחלוטין, דיזל בנזין, הכל. חלקם עמוסים לעייפה ומתנדנדים, וחלקם ריקים או עמוסים כמו רכב רגיל. עם מייצבים או בלי מייצבים. עם קפיצי עומס או בלי. בלחצי אוויר נורמאלים או ב"45 קדימה 65 אחורה" ה"מומלץ" ע"י הצבא(חוץ מtdi200, איכשהו זה התפספס לי).
בלי קשר לגילם,
בחלקם היה היגוי מזעזע עם חופשים (ציינו כאן סרטים ישנים), וחלקם עם היגוי מדויק. ההיגוי שם משתנה מרכב לרכב וקשה למצוא שני מקרים דומים.
אגב, רכב עם סרן קדמי והיגוי מדויק- דיסקברי 2. גם בלי המערכת ace (שאין לי), זה פאקינג פרייבט.
לטעמי הרכב הכי יציב עם סרן קידמי שיוצר אי פעם זה ה wj, אין מה להשוות בכלל עם jk ,
הרנגלר מתנהג דומה עם מנתקים מחוברים או מנותקים, לטעמי כמעט אין הבדל.. שוב יחסית לרכב עם מתלים נפרדים, נדרשת תשומת לב תמידית בכדי לא להגיע בהפתעה למצב של תימרון הגה חריף במהירות גבוהה.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
לי מרגיש שההגה של הסוזוקים המסולסלים הכי מהודק ומדוייק בקרב המתגלגלים על סרניהם.
המשקלים, המרווחים והתנועה הכי קטנה..
האפיצות של הכל יפנית. שלדה יחסית קשיחה. גלגלים קטנים. זרועות רדיוס קצרות עם 2 נק עיגון+פנהרד זה מהתצורות היותר מהודקות לטוב ולרע.
גם משקל הרכב וגם המכלולי ההיגוי קטנים יותר.
לי אישית זה מרגיש ההגה הכי מהנה בקרב הפרימיטיבים... אבל זו רק תחושה סובייקטיבית כנראה.
נ.ב לא בא להתנצח .. היציבות הכיוונית ובליעת המהמורות לא מיטבית בלשון המעטה... אבל בשביל מהודק ומפותל אני נהנה מאוד מההיגוי. (ולא הייתי מתנגד לקצר אותו קצת).
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
אין לי מושג בועז, יתכן ששילוב מרכב נמוך ויותר כבד על שילדת מונובלוק עם מנוע יותר כבד גורמים ל wj להתנהג אחרת על הכביש מאשר רנגלר עם מרכז גובה ומשקל שונה, ההיגוי ב zj היה שונה מהותית, נראה לי שדי דומה להתנהגות של סופה, ה wj לאחריו הרגיש כמו מעבר למרצדס כביש, כל זאת כמובן בתנאי שהותאמו לו בולמים קשיחים שמקטינים את הרכינה בסיבובים.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
מעניין רמי.
אני מנסה לפצח את זה ולא מוצא את הסיבה.
יש גם קיטים דוגמת זה של Curi כפי שהיה לדעתי ליורם ולטל אבל משניהם שמעתי שזה לא עשה הרבה ומצד שני אני זוכר איזה יום כיפור בדרום שהוא לא נסע פחות מהר מה hemi האדום על הכביש.
בקיצור, אני מחפש הארות ופתרון לעניין
איזה בולם הגה יש לך? בת כמה תיבת ההגה שלך?
אני שואל ויוצא מנקודת הנחה שאין לך חופשים כלל במערכת ההיגוי ובפנהרד בפרט.
מדגיש שוב-אפס חופש במכלול הפנהרד-זה כולל גומיות קשוחות ותושבות בריאות.
אני בזמנו החלפתי לבולם הגה מאאוטבק-פוקס. עוד לפני ההרכבה בקשתי שישסתמו אותו 100 אחוז מהסטנדרט, התחושות בהגה השתפרו פלאים ותרמו להרגשת הביטחון. לאחר שנגזרה לי תיבת ההגה החלפתי תיבת הגה לחדשה מינוביץ -גם תרומה משמעותית לתחושת ההיגוי.
הZJ הזה היה מוגבה 4.5" ואם היה צריך הוא היה מגרד את ה 200 ,לא הכי נעים אבל לא כל כך נורא.
תיבה של סופה תואמת ל ZJ ,תבדוק קודם אצל ינוביץ או במקום אחר.
הייתי קודם מצמיד את הרכב למדרכה, רכב מונע,נותן למישהו לשחק עם ההגה ימינה ושמאלה, תוך כדי שאני שוכב מתחת ומחפש חופשים, אני בטוח שהפנהרד שלך לא מהודק. אתה תראה גומיות נמחצות .ואם אתה מתכוון להחליפן,תחליף לפוליאוריטן קשיח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
זה תמיד פוליאוריטן קשיח משני חצאים עם בוקסת מתכת.
זה משותף גם לאחורי ואני מחזיק על המדף לפחות זוג לשיפוץ פנהארד שלם.
אצל ינוביץ מחירי אתר
משופץ אמריקאי 1900 כולל מעמ וחסר במלאי
חדש כ 4200 לא ברור מאיזו תוצרת.
לפני הנחות.
די מפתה להביא אחד מהרשימה בתגובתי הקודמת אבל אין לי הכירות עם אף אחת מהחברות בתחום תיבות ההגה.
הפער מחיר די מצדיק את זה לכאורה.
אתה בעלים של רכב אמריקאי אז אתה בטוח יודע שרוקאוטו יקרעו לך תצורה בשילוח של תיבה עם פדאיקס ולכן תמיד כדאי באמת לחפש את המקט ברוקאוטו ואז, עם המקט ביד, לחפש באמאזון או איביי את החלק. תמיד הם היו זולים יותר, לי לפחות.
חוץ מיתרון המקט, יאמר לזכות רוקאוטו שהחלקים מהם מגיעים הכי מהר לישראל ושהשירות שלהם מעולה, אבל אם החלק הגיע פגום או לא מתאים, הם יחזירו כסף במהירות אך רק את הרכיב ששלמת באתר. את המסים שמשלמים בארץ לא תקבל ללא אישור החזרה לשולח מהדואר, ומניסיוני הדל - רוקאוטו לא רצו את החלק בחזרה…
תודה אסף על היעוץ בנושא יבוא חלפים.
אנסה ללמוד את הנושא לעומק.
שנה טובה!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
למרות ההרגשה לפעמים, החיים הם לא נסיעה בלתי פוסקת בעליה מפותלת, ורוב הכבישים לא כאלו, בטח לא בארץ.
וסיקס כרכב שיש לו חופש מובנה בהיגוי כי ככה נבנה (לא רק תיבת הגעה, גם מבנה השילדה והחיבור של הסרן לרכב), שגם אתה מסכים לגביו, לא יהפוך למצטיין בכביש מפותל בגלל שיש לו מנוע. אם כבר, להיפך.
נסעתי על דיפנדרים חדשים מהשקית.
היגוי מדויק?
בלי חופשים?
זה כ"כ רחוק ממה שפגשתי.
ושלא יובן אחרת,
אני באמת אוהב סיקסים.
זה היה רכב השטח הראשון שנהגתי עליו אחרי טרקטור.. עוד בטיפשעשרה.
זה לא הופך אותם למכונת נהיגה בכביש.
שוב אתה ממש משתדל בכוח להבין מה שבא לך למרות שלא אמרתי את זה.
ברור שהחיים הם לא כביש מפותל.
הם כל כך לא כביש מפותל, וכל כך הרבה לקוחות דווקא דורשים את ההגה ה"רך-חמאה" והאובר-מתוגבר ש"מסובבים באצבע" ושממש חשוב להם שהוא יהיה הכי מנותק שאפשר מכל תחושה מהגלגלים (אשכרה ככה. הכרתי כאלה) שיש יצרנים, בעיקר בארה"ב וביפן, שהפכו את זה למדיניות ולהצהרה והמכוניות שלהם אשכרה מעדיפות לנסוע רק ישר וכשהן צריכות לפנות, הן ממש נכנסות לסטרס מזה. משדרות לך "מה אתה רוצה ממני? עזוב אותי באמא'שך". ואלה לא רק אמריקאיות מתנדנדות משנות ה-70.
אני אמרתי שסיקס מצטיין בכביש מפותל? תצטט לי באיזו תגובה. תצטט. עכשיו. זה האוטו הכי לא לכביש מפותל ואולי לכביש בכלל.
כן אמרתי שרכב שסוחב ומאיץ, גם מגיע מהר יותר לפניות. אבל אם ההיגוי שלו כל כך חופשי ואיום ונורא, כל פניה כזו הופכת לדרמה.
לעומתו רכב שלא סוחב ולא מאיץ ולא מסוגל לצבור מהירות ויש בארץ המון כבישים לא ישרים עם עליות לא נוראיות שגם כשהוא לא עמוס הוא לא לוקח אפילו בהילוך שני ומוכרח לרדת לראשון, איכות ההיגוי שלו מבחינתי בטלה בשישים. אז מה זה עוזר לי שההיגוי שלו מדוייק יחסית אם הוא מזדחל ב-20-30 קמ"ש?
היגוי בדיפנדרים - לכל הדיפנדרים שנהגתי בהם בחיי היה היגוי מדויק ונטול חופשים. לא מכונית ספורט, אבל ביחס לרכב שטח? אחלה היגוי. נוסך בטחון ומאפשר למצות מהקוביה הזו קצב סביר מאוד, ככל יכולתה הצנועה. והיו כמה וכמה דיפנדרים שאהבתי. אני זוכר לטובה את הירוק של אורן דוכן, את השחור שהיה של אסף, את ה-TD5 של שי יצחקי ואת ה-110 פומה של יורם עיני מחברת המזרח. בנוסף - רכבי הדגמה 90 פומה ו-130 פומה.
הדיפנדר שלי נהנה מהיגוי חד במיוחד בזכות זוית קסטר של מעלה אחת או כמעט אפס. זה כמובן היה על חשבון דברים אחרים אבל הצלחתי להגיע לאיזון טוב, ומאוחר יותר כשהונמך ל50 מ''מ החזירו את הקסטר לערך המקורי שלו.
הדיפנדר של אורן היה מהודק מאוד באופן כללי, תמיד בושינגים חדשים וקשיחים, תמיד הכל במקום. מדובר בבנאדם קפדן בצורה כפייתית כמעט לתקינות הרכב שלו.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
חבר התחדש לאחרונה ברנגלר רוביקון ארוך שנת 2018 (JK) סטוק לאחר שנים רבות על פטרול - מבחינתו בהיבט ההיגוי והיציבות הכיוונית בכביש זו חוויה טראומטית לרעת הרנגלר.
הפטרול לדבריו יציב כקטר והרנגלר איום ונורא.
גם מהניסיון הקצרצר שלי עם פטרול (כחמישה חודשים) למרות שהיה משופר ולמרות שגם הפטרול עם סרנים חיים מקדימה הוא הרגיש יותר אחוד ויציב מבחינת ההיגוי לעומת הרנגלרים שהיו ויש לי.
איזה טירלול...
הבנאדם כולה רצה להבין עד כמה הנסיעה בסיקס גרועה בכביש, כי הוא מתלבט על אחד.
שרשור משוגע בלי הפסקה וניתוחים של מעבורת חלל, כאשר חצי מהשרשור בנוי על "אני יודע יותר טוב", "לי יש יותר ניסיון" וציטוטים והוצאה מהקשר ברמה של פוליטיקאים מדליפים ל-YNET.
לפותח השרשור, הכי טוב, לעשות פשוט סיבוב על סיקס על חבר בשביל להבין האם ההיגוי הלא ממש מהודק של הסיקס מתאים לך או שזה מוגזם, ולקחת בחשבון שהכלים האלה, שעוברים הרבה מאוד, מרגישים שונה מאוד בין אחד לשני.
שנה טובה חברים