תגובה: רכישת רכב לסטודנטית שלי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
brianla
שלום לכולם,
מעוניין לרכוש רכב לבת שלי לפי הקריטיונים הבאים:
- נסועה באזור 1500 קמ לחודש - סופש חיפה נסציונה וכל השבוע בתוך חיפה
- אמינות וקלות בתחזוקה מאוד חשוב לנו
- נע בין מיני לסופר מיני
- בטיחות
- תקציב כ - 50 אלף ש"ח
חשבתי לכיוון:
- יאריס - 2012 - 2013 עם מקסימום 100K ק"מ ויש כאלה
- שברולט ספארק 2016-2017, יתרון יש מלא רכבים חיסכון מיני ולא סופר מיני והאמת שאני לא מספיק מכיר עד כמה הרכב טוב ואמין?
- מאזדה 2 - כמעט בלתי אפשרי למצוא משהו ממש שמור שנסע לא בהגזמה
- סוזוקי סוויפט 2016 - גם מאוד קשה למצוא
אשמח לשמוע דעות והמלצות, אנחנו מתחילים טיפה מגרשים מהגדולים וכמובן גם באופן פרטי ואישית אני מאמין שזה יהיה טויוטה אם נמצע ואם לא אז הספראק
יש למישהו ניסון עם שברולט CERTIFIED? מומלץ?
טויוטה SELECT טרייד אין?
עד סוף אוקטובר יש לנו אבל אם נמצא משהו טוב נרכוש במיידי
תודה וסופש נעים
בריאן
היו לנו כרכב שני במשפחה בעשור האחרון קאיה פיקנטו, יונדאי i10 ובשלוש שנים האחרונות סוזוקי סוויפט. כולן נקנו חדשות. יש לי במשפחה גם יאריס בת 12 שנוסעת ונוסעת. כולן עשו ועושות את עבודתן באמינות מוחלטת ועלות מינימלית ונסעו יותר ממה שאתה תיארת כאן. לא רואה שום בעייה במתאר שלך גם למיני ובוודאי לסופר מיני, ולא צריך יותר מזה בשביל להזיז בחורה צעירה או זוג. הכי חדש שאתה מוצא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
אני רוצה לומר משהו שנשמע אולי הזוי ואולי זו דעת מיעוט- סטודנט או סטודנטית לא צריך מכונית. בטח שלא בחיפה. סליחה מראש אם זה נשמע קצת כמו הרצאה על רכב חשמלי בג'יפולוג, כלומר אני יודע שזה נוגד לא מעט מהתפיסות של כולנו ומן הסתם קצת מסמל את הקץ הממשמש ובא -אבל זה די נכון-
אני מסתכל עלי כיום ואני קולט משהו מטורף: אני מניע את הג'יפ רק לטיולים ופה ושם לסידורים. יש לי בבית שני זוגות אופניים ורב קו. אני יודע שזה נשמע הזוי אבל אני גר ברמת גן ועובד בראשון לציון. אני רוכב לרכבת ומשם לעבודה. ובזמן האחרון אני רוכב דרך חולון ישר לראשון לציון. אני לא נכנס לתל אביב עם אוטו. בחיפה יש מטרונית, יש אוטובוסים, יש רכבת, אפילו יש רכבל. כחיפאי במקור אני מניח שהיא לומדת באוניברסיטה או בטכניון וזה פשוט לקחת אוטובוס. לגבי סופי שבוע? אני כל חמישי שישי על הכביש וזה סיוט וזה טירוף. ואני מקלל כל דקה שאני בפקקים וכמעט נהרג דווקא כשאני במכונית. בשבוע שעבר עשיתי ראשון לציון הביתה בשעה ורבע. זה מטורף. כביש שש זה זוועה. ולכן לטיולים אני יוצא יום קודם בשעות שקטות. אז כל שבוע נס ציונה? לוקחים אוטובוס לרכבת ושלום.
בוא … אתה שייך למיעוט שגר במרכז וסובל מאופציות לא גבריות להתנייד
אני נוהג 3-4 פעמים בשבוע לעבודה 50 קמ לכל כיוון ואין פקקים אז יש בשביל זה מכונית שרירים כדי למרוח את החיוך כל יום פעמיים, פעם בשבוע שבועיים זה בג’יפ כי זה פאן אחר וכדי שיזוז קצת אם לא היה טיול
הסטודנטית לומדת במרחק 30 קמ , מרחק אדיר שמתבטא ב 3-4 אוטובוסים ו 3 שעות להגיע הביתה בלי רכב . אז כשיש לה רכב התכניות של אבא לא צריכות להשתנות פעמיים בשבוע כדי לנייד אותה
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני קניתי לילדה 307 2003 שעשה עבודה נהדרת עד שאח שלה החליט שהגיע הזמן להתעלל באוטו.
היום הרכב מוצא למכירה ב 500/1000 ש"ח - עם/בי מערכת הסאונד.
אבל המטרה שלי היתה שלא אצטרך להסיע אותה יותר לרכבת ב0630 וחזרה הביתה בערב.
לנסיעה בעיר (חיפה) ומעת לעת לנס ציונה - הרכב מספק.
מצד שני, ולמרות הדעה החד משמעית של הזמר המדושן, הספארק תתן תמורה נפלא לכסף.
הסטודנטית פחות מפונקת מגברים מזדקנים כמונו. ועדין, בגיל 40, כשהקמתי את העסק, ונסעתי 3 פעמים בשבוע שעה לכל כוון - הרכב עשה עבודה מצוינת.
ואם כבר משהו התחיל - אז הרכב הראשון שלי היה סובארו טנדר ומיד אחריו איביזה 1.5 ילידת 88 (מתפרקת ומלאת אופי וכיף). הייתי בן 24 ועשיתי בה כ 80000 ק"מ בשנה (!). בטוח פחות נוחה ומפנקת מספארק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ש01
ואם כבר משהו התחיל - אז הרכב הראשון שלי היה סובארו טנדר ומיד אחריו איביזה 1.5 ילידת 88 (מתפרקת ומלאת אופי וכיף). הייתי בן 24 ועשיתי בה כ 80000 ק"מ בשנה (!). בטוח פחות נוחה ומפנקת מספארק.
גם אני התחלתי עם סובארו טנדר - מתגעגע
והאיביזה היתה עם "מנוע" פורשה ...... ;-)
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
כואב לי לכתוב את זה, אבל בקרוב הפוקוס 2002 תוצע למכירה.
למי שצריך אוטו טוב ואמין וגם מרווח ונוח והעיקר - באמת בזול, מתאים ממש לסטודנט/ית.
מי שזה מעניין אותו, שייצור קשר איתי.
עדכון אחרי רכישת רכב לילדה , אוטומט
התחלתי ממיקוד על סוויפט ב 30-35 אלף שקל ( יקרים ולכן מקבלים שנתונים עתיקים )
פזלתי בדרך לארופאיות - פגו 107/208/207/208 כי המחירים ברצפה , ופיאט 500 בגלל עיצוב ומחיר
ובסוף חזרתי לאמינות היונדאי 20/10 , קיות ויפניות בכללי
ואיכשהו פתאום צץ לי הניסן ג’וק , זה שלא כולם אוהבים איך שנראה , אבל מבחינת. ילדה זה רכב מגניב וקצת גבוה ולא 2 דלתות
יתרונות
ציון בטיחות גבוה. הכי חשוב
עיצוב + שימושיות
חסרונות
גיר רציף עדין ( בניגוד למנוע למשל שהוא מצוין ) . במקרה מצאתי אחד שכבר שיפץ לפני שנה
לא קטגוריה 1- קצת יותר כסף באחזקה וביטוחים
מחירון של הכלה 37 ונרכשה ב 32.5 עם 100 אלף קמ למודל 2012 , עם התחשבות בצורך בביצוע טיפול שוטף ורביעיית צמיגים
הד
Sent from my iPhone using Tapatalk