הזכרת לי שיש לי אחת מושלגת מ 1992. קורס קצינים.
Sent from my DN2103 using Tapatalk
Printable View
2015, הר רמון (המתנו לשלג עד שהגיע)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...4af6682593.jpg
נשלח מהנייד
ב-2015 הגענו קצת לפני שהוא הלךקובץ מצורף 140140קובץ מצורף 140141קובץ מצורף 140142קובץ מצורף 140143קובץ מצורף 140144
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
לא ייקרה כלום עם גם הצבא יכניס את היד לכיס ויממן חלק מהשיפוץ
יש לו חלק גדול מהנזקים לכביש
יצא במקרה שגם לי יש ניסיון והיכרות עם ניהול תקציבים בישוב/אגודה/מועצה ולמרות הדיון הזה כבר קצת ארוך אני צריך לציין שלכל רשות מקומית/איזורית מספר מקורות הכנסה קבועים פחות או יותר (כגון ארנונה / נכסים / תקציבים ושמתקבלים ממשרדי ממשלה שונים וכו') וישנם תקציבים (סכומים) שמתקבלים לפרוייקטים מסויימים (בד"כ "כסף צבוע" פר פרוייקט) וכו'
בכל מקום/מועצה כזאת :השמיכה קצרה מידי" (לפחות המקומות שאני מכיר..) והתקציב השנתי (או הרב שנתי..) אף פעם לא מספיק לכל מה שרוצים וצריך להתחיל לעשות סדרי עדיפויות ולדחות או אפילו לוותר על דברים מסויימים גם אם חשובים . לכל סעיף בתקציב יש סכום שמוקצה לו.
כמובן שיש מקרים שאפשר לבקש תקצוב מיוחד לפרוייקטים - למשל אם זה כביש שמשרת גם את הצבא - אז לבקש ממשרד בביטחון / צבא שיעביר תקציב (חד פעמי או שוטף לתחזוקה בהתאם למספר קריטריונים של שימוש , חשיבות וכו'..)
אני לא יודע ולא חקרתי את האחריות הספציפית לכביש הזה אם זה מועצה / נת"י / צבא וכו' העניין שאם אין כרגע לרשות שאחראית על הכביש הזה תקציב בשביל לתחזק אותו (או לשפץ ולתחזק) אז שיבקשו ממי שהם יכולים עזרה ואם גם זה לא מצליח שיסירו אחריות . בצורת שילוט מתאים וכו'
אבל לסגור לגמרי ? זה ממש מעשה פחדני וכסת"חי בהגזמה .
ואם כבר מדברים על תקציבים לכבישים ואני לא רוצה לפגוע כאן באף אחד אבל כל גבעה נידחת עם שלוש קארווילות באיו"ש (שחלקם אפילו בלי מעמד מוסדר) מקבלת תקצוב נדיב ביותר לעשרות ק"מ של כביש מדוגם ואף אחד לא ממש שואל את הציבור מה הוא מעדיף לעשות עם תקציבי הממשלה.. זה בסופו של דבר הכל פוליטיקה עלובה וסחטנית...
וד"א נוסף - ראיתם שכביש 40 סגור לכמה ימים ממצפה רמון עד ציחור עקב ניסויים של רפאל בשדמה ?
https://www.ynet.co.il/news/article/hj9h2xvwo
בתור אחד שמסתובב לא מעט בגבעות שכוחות אל, אני מציע לך לבדוק את העובדות.
1. לרבות מהן אין דרך סלולה באספלט, לחלקן אפילו לא בחצץ.
2. אלו שכן קיבלו דרך, לא תמיד הגבעה באישור המדינה ככה שהיא כנראה לא תקצבה את הדרך אליה.
3. אכן יש בין אלו שמאמינים שעוד לא סיימנו לשרטט את הגבולות שלנו כאלו ששכחו שגם בנגב לא סיימנו. כמו שאיו"ש לא מובן מאליו גם הנגב לא, ואם לא נחליט שעוד יש עבודה ציונית לעשות נאבד אותו סופית בקרוב מאוד.
וכן, אני חושב שהפתרון לתקצוב יגיע מתוך שכנוע מקבלי ההחלטות בצורך הציוני לתחזק דרכים בנגב.
ומכיוון אחר, טיילתי בסופש בצפון, וחשקה נפשי לחוש את מימי הכנרת, אני לא שאנן ליתרונות שרותי ההצלה, אבל במים עד החזה אני חושב שניתן לוותר עליהם.
סביב הכנרת יש יותר שלטים של "אין שרותי הצלה - הרחצה אסורה" מאשר פחים.
תודה שאזהרתם, אכן אין שרותי הצלה וזה נתון חשוב. ניתן גם להוסיף " שים לב הסחף בכנרת מפתיע ונגבו בחוף זה X קורבנות" מכאן זו כבר החלטה שלי אם להכנס או לא.
בדיוק אותו דבר, שלט בסגנון "שים לב - כביש מסוכן ללא תחזוקה, בורות מהשאול בדרך" זה דבר לגיטימי לחלוטין (אפשר גם להוסיף "זהירות נמר!") , אבל מכאן, זו כבר החלטה שלי.
אגב אחרון ודי, ליד ביתי יש כביש קטן, לא מתוחזק וללא אבא ואמא.
בכניסה אליו יש שלט קטן, אני לא זוכר את הניסוח המדויק אבל זה משהו בסגנון של : "דרך נוף- הנסיעה על אחריות המשתמש בלבד" וכולם שמחים.
חברים, מה אתם עושים עניין מזה?
אין שום סכנה בכביש הזה. לא יותר מכל כביש מדברי נידח אחר. אבל כן, זה לצורך כסת"ח.
אישית - מבחינתי זו רק ברכה. כמה פחות פרייבטים, ככה יותר טוב לנו הג'יפאים, לכביש הזה ולטבע בכלל.
לא שמו לכם שום חסימה פיזית. כאילו רומזים לכם - סעו, אבל על אחריותכם. אין למי לבוא בטענות אם קרה/יקרה משהו.
ואתם יודעים מה? אולי הגיע הזמן שנורמות כאלה יחלחלו לכל תחום. שאנשים יקחו אחריות על מעשיהם. כל מי שזועק שהרשויות צריכות להיות אחראיות על הכביש הזה, אל נא יתלונן שהן נכנסות לו לורידים ולוקחות אחריות גם על מצב הרכב שלו.
אני באופן אישי מוכן לוותר על כל אחריות מצד הרשויות תמורת חופש מוחלט לעשות ברכב שלי מה שאני רוצה. אבל זה רק אני.
דרור, במקרה הזה הסמנטיקה חשובה.
זו לא הסרת אחריות. זה איסור בשם החוק.
וזה לא מתן חופש, זה לקיחת חופש תנועה. כל מה שאתה חי ונושם נגדו.
זה שאתה (רובנו) נתעלם מהשלט ובדיוק נחפש את הפרא שמסתובב בצד השני של הכביש,
לא אומר שאין אוכלוסייה שלמה שתתייחס ברצינות רבה לאיסור הזה, כמו לכל חוק אחר.
אף גוף שיש לו אחריות על אחרים לא יכניס את עצמו במודע לברוך כזה.
פגיעה בפרנסתם של התיירנים במצפה, מנהלת הטיולים של משרד החינוך, ועוד ועוד.
תעשו טובה ותפסיקו להסתכל על האירוע כאילו מדובר במאכר שרושם לך הגבהה ברשיון (או אלו שממש עכשיו התקינו אולדמן במקום מסודר...), ואז כאילו אין בעיה... זה מאוד דומה.
מדובר בהגבלת חופש התנועה של האזרח. לשליש מדינה.
לא פחות.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
תמרור 401קובץ מצורף 140146
נהגת ברכב הנ"ל ולא צייתת לתמרור 401 המוצב במקום, בכך שנכנסת לדרך שלא בהתאם להוראות התמרור הנ"ל בניגוד לתקנה 22(א) לתקנות התעבורה
- <lead style="box-sizing: border-box;"></lead>
מתוך פרק: תמרורים
סעיף 5475 | עמוד 35
קנס 500500| ניקוד 6
<text style="box-sizing: border-box;"> |</text>
דרור להזכירך - במקרה של שלט כזה זאת לא "המלצה" זה חוק - אתה רוצה להיות עבריין ולהסתכן ב6נק' ו500 ש"ח זה עניינך אבל זה עלול להיות מדרון חלקלק.. של אי ציות לחוקים ולתמרורים.. זה שזה נידח ורוב הסיכויים שלא תיעצר זה לא ממש סיבה להסכים עם העיוולת הזאת..
לכל אורך הכביש הזה, מרושת בשבילים שנפגשים איתו ומגיעים מכל כיוון אפשרי וכולם מסלולי טיולים מוכרים וידועים וכשאתה יוצא ממעלה רמון או מבורות לוץ או מנחל עקרב או מנחל ניצנה/ערוד וכו' וכו' וכו' ולא ראית ולא ידעת? או שבעקבות זה המועצה תפעל לסגירת מסלולי הטיול?
וכמה פעמים ראיתם ניידת בכל המדבר הזה, שלא מחפשת את מנמיכי הטוס הממהרים במישר או בצומת שיזפון?
מתי ראיתם שוטרים חרוצים ממלאים פנקסים במעלה עקרבים?
כן, זה אסור על פי חוק. בפועל זה רק כסת"ח. ראש המועצה מנסה לגלגל אחריות על משרד התחבורע.
אבל כל עוד לא נוסעים בכביש הזה לפחות מאות כלי רכב ביום, מה שנקרא "אין בשר" - כי בישראל המשטרה היא רק כוח שמשמש לגביית מיסים ולשוד כספים מהאזרחים - אז כל עוד זה לא כלכלי ומשתלם, כלומר - שכל משמרת של שוטר שם תניב לקןפת מדינת הגנבים סכום של לכל הפחות חמש ספרות בקנסות, לא תראו שם אכיפה ולא כלום.
וקצת מצחיק אותי שכאן זועקים כנגד איסורים והגבלות נגד חופש תנועה - כל המדינה הזו, מרגע לידתה, עסוקה בעיקר בדבר אחד - רדיפת אזרחיה והגבלת חופש התנועה, חופש העיסוק, חופש התחביב, חופש המחשבה, חופש הבעת הדעה וחופש הבחירה שלהם.
עוד מעט גם את חופש הבחירה באיזה אוטו לנסוע - גם את זה יקחו לכם. על הכל אתם מרכינים ראש ושותקים.
אז פתאןם הפאקינג כביש נידח הזה שבר לכם את הכלים?............
אני נוסע בג'יפ מוגבה משנת 2002.
20 שנה והרבה מאות אלפי קילומטרים, ומעולם לא עצר אותי שוטר שהתעניין במכלולי הרכב (טפו טפו...).
מעל 10 שנים של טסטים כאחרון האדם, ולא הרגשתי שמתנכלים לי (אלא אם היו סיבות ענייניות).
נראה לי שאתה ונמרוד החלפתם שעונים אחד עם השני.
מאחל לך שלא תיתבע כמוביל רשמי, עי המודרכים שלך (או הביטוח שלהם...) אם ישברו פרונט בסובארו בבור מזדמן בכביש הזה שאליו הכנסתם אותם בניגוד לחוק.
בקיצור, תמיד, אבל תמיד, המציאות היא כמו שנוח למתבונן מסיבותיו.
ואף פעם לא ס''מ מעבר לזה.
מה חדש? (חוץ מהשעה השגויה שבשעון...)
אני קצת מסיט את הדיון לעיסוק קטנוני בסמנטיקה ודמגוגיה.
"חסימת 1/3 מהמדינה" היא אמירה בומבסטית אבל לא מדויקת.
לרכבי שטח אין שום בעיה להגיע לכל תא השטח הזה גם בלי לעבור על השלט.
ולבעלי פרייבטים, העניין סגר רק מספר מאוד מצומצם של אטרקציות שנמצאות בצדי הכביש.
לא שאני מפחית מהחומרה שבעניין הזה של סגירה שרירותית וכסתחנית, אבל הצהרות מפוצצות יש לשמור למי שיקדם את העניין הזה מול התקשורת/הלוביסטים, ולא לנו.
תבדוק כמה מסלולי טיול (רגליים לצורך הדיון) מתחילים מהכביש הזה. ועל כמה תאי שטח הם חולשים.
ואם רוצים לעשות מסלול הליכה של כמה ימים- איך סגירת הציר הזה משפיעה.
וזה מבלי להכניס לעניין את ציר 10 ואם מגיעים אליו משם או מניצנה או מאיזור סיירים ומה המשמעות של זה עבור האדם הממצוע.
בפועל- כל השטח שמצפון ומדרום לכביש, וממזרח לכביש 10 דרומה מהר חריף- הופך ללא נגיש.
שליש מדינה מוגזם? ודע מה, חמישית. יותר סביר? שישית?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...2c029eeea1.jpg
במקרה .. ממש במקרה כשהייתי שם לפני כמה שבועות. היו איתנו חברים ברכב כביש רגיל לגמרי. הרנו האדומה בתמונה.
נסענו לשם בשביל לצלם כוכבים. הבחור שם חובב של זה ..
סתם כדוגמה.
להגיד לי זה לא מפריע ומי שרוצה שיקנה רכב שטח מתפורר בן 30 .. זה הקטע של כשלקחו את השחורים לא אמרתי כלום .. כי מה אכפת לי. כשלקחו את הלבנים .. לא אמרתי כלום .. כי מה אכפת לי .. וכשבאו לקחת אותי לא נשאר אף אחד בסביבה כדי להגיד משהו כי כבר לקחו את כולם..
מדרון חלקלק .. רק אומר.
Sent from my DN2103 using Tapatalk
להגיע להר חריף ולהתחבר לכביש 10 אתה ממילא לא יכול ברכב אזרחי כלשהו גם בימים כתיקונם כשהכביש פתוח לכל דיכפין, מסיבות אחרות לחלוטין (בטחוניות וכו'), שלא קשורות למצב כביש 171 או לאסור/מותר להיכנס אליו.
לעניין תאונות דרכים, כניסה לבור וקריעת צמיג/שבירת ג'נט/פרונט וכו' - במסלול טיול שטח יש הרבה יותר הזדמנויות להזיק לרכב של מי מהמטיילים בקבוצה. הם מיודעים וגם חותמים על זה. וגם אם קרה משהו חריג - המדריך שעובד במסגרת חברה מסודרת, מבוטח היטב. שקל לא ייצא מכיסו. שלא תדאג.
בכביש שאסור לנסוע בו - בוודאי ובוודאי שהביטוח הזה לא יתפוס ויש לתת על זה את הדעת. כאן, נדרש תדריך בטיחות לפני שנוסעים אפילו מטר על כביש כזה - לא שזה מה שיכסה לי את התחת ויעזור לי במקרה ש...., אבל שוב, בתחביב הזה שלנו כולנו לוקחים סיכונים גדולים מזה עשרות מונים בכל טיול וכל זה במסגרת ניהול הסיכונים שכל אחד כאן לוקח - עם יד על הלב, אותו תמרור בדיוק בשני קצותיו של מעלה עקרבים, שינה לכם תוכניות?... מישהו מכאן עשה אחורה-פנה כשהגיע לשם וראה את התמרור?..... אל תטרחו לענות, כולנו יודעים את התשובה. גם אתם ניהלתם סיכון.
אני מסכים שזסגירת הכביש בגלל זריקת האחריות למצבו ע"י הרשויות זו על זו - היא מהלך חצוף, מרתיח, מקומם, מה לא, שמקומו לא יכירנו. אבל בסוף כל אחד כאן מנהל את סיכוניו ונוהג לפי שיקול דעתו וגם לוקח אחריות על מעשיו. סגירת מסלולים בשטח על ידי רט"ג בכל מיני תירוצים מצוצים מהאצבע מרגיזה אותי יותר. תאמין לי.
זה עלה כאן בכמה תגובות, אבל חשוב לי לכתוב שוב:
הנזק לטיילות החינוכית (בתי ספר, תנועות נוער, חוגי סיור, מכינות) שלא יוכלו לצאת לטיולים מהמרחב הזה - הוא עצום. הם לא יכולים לעשות כמונו כאילו לא ראינו את השלט ולהיות מוכנים לספוג 500 שח קנס.
כל המגיבים כאן מוזמנים להגיע לכניסה לכביש ולהפגין תוך כדי נסיעה אל עבר נחל דורבן, שם נעצור ונעלה קורבן לזכר ימי התום.
אותם כתבי שטח שמבלבים את המוח עם כתבות על ריפודי עור בוואלה מוזמנים להעביר הילוך בקריירה ולעזור בתיעוד ההפגנה (דרור, הביקורת לא מכוונת אלייך).
הפגנה רק תשרת את זה שיאמר 'עד שסגרתי את הכביש זה לא עניין אף אחד'.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
יש כבר עצומה
אני חתמתי - כולכם מוזמנים לחתום ולהפיץ..
נקווה שיעזור משהו..
https://www.atzuma.co.il/route171