אם ייצא לך לדבר עם אותו מקור ברט״ג, נסה לשאול אותו בעדינות למה כשומרי הטבע הם לא רואים את המפגע הזה באחריותם.
כששמם הוזכר פשוט תמהתי מדוע גרוטאות בשטח זוכות להתעלמות מצידם בזמן שלמשל נסיעה בחוף הים במרחק של 90 במקום 100 מטר הם אוכפים בחדווה יתרה.
Printable View
https://www.facebook.com/reel/556805...?fs=e&s=TIeQ9V
מהפרופיל של השוודי המצולם רואים אפילו מספר רישוי של הסיירא אל קרוזר
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...842fd0e241.jpg
1604262 לפחות לא מדווח כגנוב
בהצלחה למצוא אותו בפזורה
Sent from my iPhone using Tapatalk
שטח אש פעיל... מטרה חדשה? מישהו כתב את זה קודם.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
לא חסרות "גרוטאות במדבר"
מה שהיה סמוראי
קובץ מצורף 140701קובץ מצורף 140702
נראה מעולה האמת... מי שיכול להגיע עם עגלה יכול להביא אחלה בודי
הכנפיים המקוריות הרחבות אם הן במצב טוב הן מצרך מבוקש.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
זה בוטנים, מרבית הרכב נראה אחלה. נתחיל מזה שזה בודי שלם. דלתות (!) וכמו שאורי אמר כנפונים.
האמת מתאים לי זוג דלתות ... מזין תכננתי פרויקט דלתות חצי.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
טוב,
אז רק חסר נ.צ.
וואלה אני לא מאמין.
האמת שזה הרכב שלי.
לפני כמה שנים יצאתי לטיול, נשבר לי הטרנספר וגררתי את הרכב החוצה. נסענו להביא את הגרר וכשחזרנו כמה זמן אחרי נשחט כמעט לגמרי...
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
בהמלצתו של אסף פניתי אל פקח של הרשות וביקשתי ממנו הרשאה להכנס לשטח ולגרור את הגרוטאה אל הכביש. הצעתי שהחילוץ יעשה בסופ'ש של המיפגש 23-24/12 שכן אז ממילא אנחנו בנגב. הפקח ידידיה הביע הסכמה ויתאם את זה מול הנוגעים בדבר, לדעתו יתכן שיום ו' עדיף על שבת. לאחר שיעשה סיור מקדים הוא יחזור אלי לצורך תאום סופי.
זכור לי שכמה מכם הבעתם רצון להרתם ולעזור.... אני מציע שאם זה אכן יצא לפועל אז אסף ינהל את החילוץ(יש לו את הידע והכרות עם רובכם).
אעדכן ככל שיהיו עידכונים.
יאיר
בשבת מטיילים לא עובדים.
אם מישהו מהאזור מגיע לגרוטאה, מידע חשוב:
א. בכמה גלגלים יש אויר?
ב. יש מפתח?
לא אכפת לי להוציא משם את הגרוטאה בתור אימון חילוץ אבל פשוט זה לא יהיה.
נראה שהכי קל זה להוריד אותה לערוץ נחל יתר ומשם לגרור צפונה ואז מזרחה.
ליד נ.ג. 717 יש עליה תלולה ודרדרתית על ידה עיקוף יותר קל. זה דורש רכב גיבור - גלגלים גדולים ומנוע חזק יחסית. משם אלו דרכים צבאיות קלות.
אסף.
הי, טעיתי שפתחתי שרשור חדש.
זה הנ.צ. של הגרוטאה 175806/508499.
חשבתי שזה יהיה קל יותר לגרור לנחל יתר, אז לא. יש שם 2 מעברים הכרחיים צרים שהרנו תתקע בהם שלא לדבר על הקוליס שיפתח לצידי הערוץ הבראשיתי. יש גלגל אחד תקין בודאות. גלגל אחד קרוע בודאות ו2 שלא הצלחתי להחליט. אני די בטוח שהאופציה לחילוץ למעלה עדיפה.
הפקח, ידידיה שמואל הביע הערכה לאנשי גיפולוג שמוכנים להרתם לפרויקט ושאל אם מחפרון יוכל לסייע ועניתי שכן. ובנוסף יש לו ציוד מיוחד כמו מכשיר חיתוך בלהבה ועוד... אם הבנתי נכון אז הוא שיתף פעולה עם"רננה במדבר".
אני מניח שאחרי סיור מקדים שידידיה יעשה שם הוא ואנחנו נהיה יותר חכמים.
למען הסר ספק, ידידיה לא התחייב שיהיה מחפרון או ציוד נילווה. ולשלב את החילוץ באימון חילוץ נשמע יופי וזה יהיה חילוץ אמיתי ומאתגר.
הנ"צ שכתבת לא תואם לחץ שבצילום המסך.
סימנתי את הנ"צ כנקודה פרטית והעליתי אותה על המפה, המיקום שונה (ראה צילום מסך)
אז מי נכון ?
(המרחק לא גדול, אבל משמעותי מבחינת הטופוגרפיה ...)https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e2f6437931.jpg