לא נכון, אוברלנד עם ״נעילות״ qd2 רק במנועי HEMI 5.7, ולהבנתי ממילא רק כאלו שהגיעו ביבוא אישי ובכל מקרה הם בודדים מאוד בארץ.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
אני מבין מהשאלות שלך שאתה חושש מאד מעניין התחזוקה והעלויות.
אני ממליץ לך שוב ללכת על משהו פשוט כמו פורסטר כדי להיכנס לתחום ״ברגל ימין״, מהבחינה הזאת.
עדיף להחליף רכב שטח בעתיד כי מיצית את היכולות שלו וצברת בטחון מאשר להחליף (או לצאת מהתחום לגמרי) כי חטפת הוצאות מייאשות.
Sent from my iPhone using Tapatalk
גם גרנד שירוקי מעניין יש לנו כעת בלוחות מחבר האתר - https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/125466
אולי כדאי לקפוץ עם אשתך ולראות מקרוב האם היא מתחברת ותוכל להתנייד עימו ביומיום.
אותה המלצה גם לגבי הפאג'רו של נדב ש.
תהליך החיפוש וההתמקדות על דגם מסויים יכול לקחת קצת זמן, אבל לפעמים מפגש עם הרכב הנכון והמוכר הנכון וקצת מזל יכולים לסגור את הפינה מהר יחסית.
פות"ש מציין את הנתונים הבאים:
1. חדש בשטח
2. אפס נסיון
3. תחזוקה במוסכים
4. הרכב צריך לשמש את האשה
ואתם עושים לו שטיפת מוח על גרנד צ'רוקי WK?.... סוג של עצת אחיתופל שגובלת בחוסר אחריות.
תבינו -הבנאדם נמצא בנקודה מאוד רגישה. הוא מתחיל את צעדיו הראשונים בתחביב - אבל לא כסטודנט רווק שיכול להרשות לעצמו לעבור את שלבי היסוד של סמוראי/ג'ימני/CJ וכו' ואחר כך לגדול. במשוואה שלו כבר יש משפחה - אישה, ילדים, אילוצים - ואין זמן פנוי. רכב ששוכב במוסכים יותר זמן מאשר נוסע, לא בא בחשבון. חוויה רעה כזו עלולה לגרום לו לנטוש מהר את התחביב, אולי לתמיד.
זה מזכיר לי את הסיפור של חבר יקר שרצה ג'יפ אבל רק של Jeep.
החלום היה רנגלר, אבל למרות שכעקרון כסף לא היווה בעיה, היתה בעיה של "תיעדוף הוצאות" ורנגלר היה יקר לו באותו פרק זמן. התקציב היה דומה לשל פות"ש והוא החליט שגרנד WK זה האוטו שהוא מחפש ובא להתייעץ.
ידעתי שהוא נעול על הדגם ורק בא לקבל ממני חיזוקים - כחובב המותג Jeep זה הכי קל לי בעולם לתת את החיזוקים האלה - אבל כולנו, גם אוהבי המותג וחובבי האינדיאנים יודעים טוב מאוד שעם כל המצויינות והכיף של הגרנד צ'רוקים למיניהם, לא כל דבר שכתוב עליו Jeep הוא באמת "ג'יפ אמיתי". ואני ידעתי שיכאב לי לראות אותו נופל והזהרתי אותו מאוטו כזה שהוא לא "לא טוב" (נהפוכו, הוא נהדר) אלא פשוט לא מתאים לסיטואציה שלו באותו זמן.
המלצתי חד-משמעית להתחיל במשהו יפני - בנאלי, חסר אופי, אפרורי, אבל צפוי. "זה ייגמר בלנדקרוזר" אמרתי לו. "וזה לא דבר רע. נכון, הוא יקר-אש. נכון, טויוטה בכללי מכוניות מבאסות לנהיגה. אבל בשטח הוא בסדר גמור והעיקר - אין הפתעות. ובשלב הזה של החיים שלך אתה לא צריך הפתעות. אתה צריך יציבות. אחרי שתשתפשף קצת איתו, יהיה קל למכור מהר במחיר טוב ותוכל להתקדם ל-Jeep האמיתי הנחשק. לרנגלר".
ברור שהלך נגד העצה וקנה WK משופר ומרשים.
ברור שהתכשיט בילה על הליפט יותר מאשר בטיולים. ובטיול הגדול הראשון כבר חזר על גרר וגזר סכום של חמש ספרות מהעו"ש.
ברור שבסכום שהוא עלה בטוטאל אחרי כל התיקונים הלא נגמרים, היה מביא אחלה רנגלר. על עוגמת הנפש אני כבר לא מדבר.
גם להיפטר מהמציאה לקח לא מעט זמן וכמובן ההפסד הכספי לא קטן.
אחרי השיעור היקר הזה, כבר בא הרנגלר. צעיר במצב כמעט חדש. והיום החיים יפים.
פות"ש יקר - תבין. גרנד צ'רוקי WK זה בנזונה של אוטו. חזק, מפנק. אבל הוא כבר ישן ואמינותו לא בסטנדרטים יפניים ולכן, עם כל הפיתוי שבדבר, הוא לא מיועד למתחילים. אחלה אוטו, אבל לפי האינפורמציה שכתבת, אני ממש משוכנע שזה לא האוטו בשבילך, בטח ובטח כמתחיל בתחום.
וזה עוד לפני שאשתך עשתה סיבוב על כל המועמדים כדי לראות אם היא מתחברת - ובסוף זה מה שיקבע...
ובהקשר הזה, אני מנחש שאחרי סיבוב בגרנד WK, לנדקרוזר, פאג'רו, גרנד ויטארה, רקסטון, יו-ניים-איט, דווקא את ה-WK היא הכי תאהב. כי התחושה שלו על הכביש היא "הכי אוטו" והכי קרובה לפרייבט מפנק לעומת הגרנד ויטארה הקטנה יחסית והאחרים שמרגישים קצת כמו משאיות (קטנות).
אם זה כך ואתה מתחיל לבדוק אקזמפלרים של WK - עצתי היא שתעדיף את הכלים במצב הכי קרוב לסטנדרטי ותעשה לעצמך טובה - תיזהר מהמשופרים - שם הסיכוי לבעיות הרבה יותר גדול.
https://hebrew-academy.org.il/2018/1...5%D7%A4%D7%9C/
נניח.
אבל המסר מאוד ברור.
מה שדרור אמר.
Sent from my HD1903 using Tapatalk