תגובה: פרוייקט שיפוץ כרסומת CNC מדגם Kondia K-76
מה אני ביקשתי ?
ומה אתה ענית ?
שוב מוטי, בוא נמשיך את הדיון אם יש לך חומר כפי שביקשתי, לא פרשנויות, הוכחות.
מבחנים השוואתיים.
אחרת - אני מקבל הבטחות באוויר מסוכני מכירות פעמיים בשבוע, אין מה לעשות עם זה, כל אחד יכול ככה לטעון מה שבא לו.
זה מזכיר לי טענות של היצרנים הגדולים בתחומים אחרים בענף הזה, למשל: כלי מדידה וכלי שיבוב.
הסיניים יצרו בתחום הזה "שיבוש תחתית שוק" עם מוצרים זולים וטובים מספיק, שנציגי התאגידים כמובן מנסים להשמיץ, אבל מה לעשות ?!
הם באמת זולים ומשתלמים הרבה יותר וממש "עושים את העובדה" (לאחד כמוני) ולכן הצרכן הנבון כבר מבקש שתוכיחו את היתרונות בצורה מסודרת ולא רק בניפנופי ידיים.
לדעתי 2 המשפטים שלך הוכיחו את מה שאתה מחפש, זולים ומספיקים לצרכים שלך.
וכנראה הפסדת משהו בדרך, מה? אולי זה לא מעניין אותך ולכן לא רלוונטי לדיון.
כמו מה ההבדל בין מקרר וצידנית, האם הם באמת עושים את אותו דבר? (אגב, אני בחרתי בצידנית אבל מבין לגמרי את ההבדל ביניהם ומה אני מפסיד /מרוויח מהבחירה שלי)
סיימתי לנסות לטעון בפנייך טענות *טכניות*, אינני איש מכירות ואני לא מנסה למכור שום דבר למישהו שלא רוצה לקנות "מקרר", כמו שאמרתי מקודם לכל היצרנים יש לקוחות אחרת הם לא היו ממשיכים לייצר ולמכור, יש לך מוצר זול שמתאים לצרכים שלך, מעולה, להמון לקוחות (יצרני מכונות) זה פשוט לא מספיק טוב.
ואם אתה רוצה השוואה טכנית, תספק לי בבקשה את שני הנתונים הבאים:
מה קצב העדכון (במילי/מיקרו שנייה או הרץ) של חוג בקרת המיקום בדרייב שלך, ומה קצב העדכון מיקום שהוא מקבל "מלמעלה" (מהבקר המרכזי שמטפל בסנכרון צירים =כל כמה זמן נוצרת פקודת מיקום חדשה)
1 קבצים מצורפים
אני לא מתמצא בתחום לחלוטין, ממה שאני מכיר :
25,000 פולסים לשניה מהמאך לכל בקר של מנוע.
ובתוך בקר המנוע הנתונים שיש לי הם :
קובץ מצורף 140982
אבל שוב, תשובה מעשית לעיבוד שבבי עם הוכחות, או שאיבדנו עניין.
בוא נדבר על המספרים ששלחת, המאך עומד בקצבים יפים. הוא שולח דרישת מיקום חדשה (ע"ב התוכנית ג'י קוד שאתה רוצה לבצע) לסרוו דרייב (שתכלס אין לו מושג לאן הוא נוסע ולמה, הוא לא מכיר את תוכנית הגי קוד) כל 25000 פעמים בשנייה =25אלף הרץ שהם עדכון כל 40 מיקרו שנייה, זה נתון יפה ואיכותי.
אבל...
הדרייב שלך מבצע חוג מיקום בכפול מזמן חוג מהירות שעפי התמונה שלך היא 400 הרץ עבור חוג מהירות, ולכן חוג מיקום יהיה רק 200 הרץ = הוא תכלס מסתכל על הפקודה מהמאך "רק" פעם ב125 פקודות מיקום של המאך = 124 פקודות מתוך 125 הולכות לפח,
בוא נראה כמה זה בדיוק העיבוד:
200 הרץ הם 5 מילי שנייה, כלומר הוא מתקן את מיקום את מנוע (ע"ב ערכי האנקודר, מול הדרישה מהמאך) רק פעם ב5 מילי שנייה (הדרייב שלנו עושה את זה כל 30 מיקרו שנייה, פי 166 יותר מהר)
וגם... אם נניח שמהירות העיבוד שטח שלך לאורך חלק באורך 10 מ"מ היא כ 1ממ בשניה (סתם מספר, אשמח שתתקן אותי עם מספר אמיתי ) אז הדרייב שלך בודק איפה הוא נמצא רק פעם ב5 מילי שנייה, כלומר רק פעם ב5 מיקרו מטר = כל דבר שדורש דיוק מתחת ל5 מיקרו מטר חייב להתבצע בקצב איטי יותר וכל מהירות גבוהה שתבחר לעבוד בה תוריד את הדיוק בהתאם.
ודיוק מול זמן עיבוד הוא פשרה זה כבר לשיקולך.
תכלס, מפה אני כבר סתם משתעמם, ואני בד"כ לא עושה דברים שמשעממים אותי, אז אתה לקוח מרוצה של הציוד שלך, ולי יש המון לקוחות שמרוצים מהציוד שלי, וגם אני עצמי מרוצה מהציוד שלי, אז כולנו מרוצים, ונפרד כידידים, יצא לי חרוז [emoji3]
*קיים סיכוי קטן שטעיתי במספרים, סתם קשקשתי על דף נייר בין שיחות עם לקוחות
10 קבצים מצורפים
התקנת המנועים :
בתמונה מנוע ה-Z לפני הפירוק:
קובץ מצורף 140985
העיקרון של כל המנועים זהה, רצועת תזמון מחברת בין המנוע לבורג הכדורי ביחס 1:1.
(בתמונה ניתן לראות גם את מפסקי הגבול ומפסקי ההומינג, ומערכת השימון של בורג Z).
כדי להתאים את המנועים נדרשו לנו שינויים גם בפלטת החיבור/מתיחה וגם בגלגלת עצמה.
בשלב זה צריך בעצם מכונת CNC כדי לייצר את מכונת ה-CNC הבאה.
למזלנו היה לנו את המכונות של יורם שביצעו את העבודה עבורנו, אחרת זה היה נשלח החוצה.
שבעיקרון אין בזה שום בעיה, חוץ מזמנים, ניסיתם לשלוח עבודת CNC קטנה החוצה לאחרונה ?
זה חלק מהמוטיבצייה שלנו לבנייה של המכונה הזו.
התאמת הגלגלות דורשת הגדלת קוטר החור (מנוע גדול וחזק יותר), ומקום חדש לקייל בהתאם.
הגלגלות (בתמונה) נחרטו במחרטת CNC למידה המתאימה במחרטה של יורם.
קובץ מצורף 140986
ומהי המידה המתאימה ?
צריך להגיע למצב שהתוצאה הסופית היא קדח שהוא 1-2 מאיות מעל קוטר הגל כדי שהחלקים יכנסו בדיוק "ברמת השיכנוע הנכונה" אחד לתוך השני
(ברשותכם לא אתחיל עםH7/h6 פה...).
מדוייק, קונצנטרי, אבל עדיין "זז".
להגיע בול לsweet spot דורש לא מעט ניסיון מעשי, טאץ' של בעל המקצוע, והיכרות שלו עם המכונה שלו עצמו, שכן לפעמים יש לה כל מיני באגים משל עצמה בחריטה שצריך לקחת בחשבון.
הפרקטיקה של זה היא חריטה עד נקודה מסויימת מתחת למידה הרצויה, ומשם שימוש במקודד* שנקנה ייעודית לטווח האפיצות הנדרשת.
בהמשך חבר התגייס עם ברוץ'* כדי לבצע חריץ מחדש לקייל, שגם השתנה בגודל שלו.
המו"מ בין הקייל לחריץ שנוצר יכול גם להיות משהו מדעי ומדיד כמו קטרי הגלים, אבל הפרקטיקה של זה בשטח היא שלרוב זה עניין של תחושה, משחק של שיופים של הקייל ובדיקות עד שזה "בול".
אסור שהגלגלת תרקוד, אבל מצד שני אם המו"מ יגמר באפיצות מדחק איימתנית, הגלגלת הזאת לא יוצאת משם בלי חולץ חזק והרבה אלימות.
או בקיצור – אני שמח שהפעם לא אני עשיתי את זה ויש מישהו אחר להאשים :cool:
קיבוע גובה הגלגלת נעשה עם סרגל ישר שאיפס אותה למול הגלגלת השנייה (זה לא קריטי ברמת מכשירי מדידה).
הפלטה המתאמת :
תחילה התחלנו במרווחי החורים.
מידול מרווח החורים בצד המנוע היה קל, מרווח החורים של המנוע הוא ברור ויש לו תקן שניתן למצוא באינטרנט, לכן לא ממש צריך למדוד אלא רק לוודא מדידה.
ומהצד השני, צד המכונה, לא ברור לנו מה התקן וצריך למדוד אותו "על המכונה" ולהתחיל לריב אחד עם השני ש"הלו הלו הקליבר שלך לא ישר".
ו"עזוב עזוב לך תביא את המשקפיים של הקרוב".
ושאר משפטים שתפקידם לערער את המודד שכבר במילא מספיק מעורער, חברים טובים אמרנו ?
הפלטות של מנועי המקור
קובץ מצורף 140987
קצת ספיירים במידות לכל כיוון ומקווים שיצא לנו טוב.
הפלטה כורסמה גם כן אצל יורם, מפלדת פחמן פשוטה.
חומ"ג מוכן (שימו לב לבחירת תהליך הקליבה והמשטח התחתון).
קובץ מצורף 140988
בתהליך :
קובץ מצורף 140989
והתוצאה(צד המנוע) :
קובץ מצורף 140990
צד שני (המכונה) ובדיקת התאמה על המנוע
קובץ מצורף 140991
התושבות הנ"ל בעצם מותקנות סטטית מול הכרסומת והמנוע רוכב חופשי עליהן דרך (תמונה עליונה מבין השתיים האחרונות):
1. הסלוטים בצדדים, של ארבעת הברגים.
2. האליפסה הגדולה שכורסמה, שתפקידה "לאכול" את הבליטה שיש בפלאנג הקדמי של המנוע, ולאפשר תזוזה למעלה ולמטה.
התזוזה נדרשת בכדי למתוח את הרצועות.
בצידה השני נדרש שהפלטה תשב "אפס" עם גוף הכרסומת, אך עם זאת שברגי המנוע יוכלו להתהדק אליה לכל אורך התנועה של מנגנון המתיחה.
הרעיון של יורם היה חריטת 4 סלוטים בצד הנגדי, והכנסה של 4 לשוניות עם הברזה תואמת שיאפשרו:
גם התקנה שטוחה.
גם הידוק ללא כלים
וגם תנועה קדימה ואחורה בסלוט.
די מחוכם.
בתמונה - הסלוטים והלשוניות בצד המכונה (ניתן לראות מותקן בתמונה הבאה)
קובץ מצורף 140994
מנוע הZ.
יושב "אפס" עם הגוף ובעל יכולת תנועה ומתיחה ללא צורך בקונטרה לברגים.
קובץ מצורף 140993
לשמחתנו המדידות היו טובות וההתקנה הלכה די חלק.
נשתלו שלושת המנועים, הכבלים שלהם הוכנסו לצינורות שרשוריים יעודיים, והם חווטו לדרייברים שלהם. כאשר אלו הותקנו בתא חשמל של צד ימין של המכונה.
קובץ מצורף 140992
השוני בגודל של המנועים גרם לצורך לשנות את מגיני המנועים של צירי X ו-Y, שמקבלים מגן מנוע משום שהם מתחת לשולחן ובסכנת מקלחת שבבים ואמולסיה.
אחד המגינים השתנה ממש בקטנה, עבודת דיסק של רבע שעה.
ואילו השני נבנה מחדש ממש מאפס.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
כל דבר שדורש דיוק מתחת ל5 מיקרו מטר חייב להתבצע בקצב איטי יותר
מוטי אני חושב שענית לעצמך.
מה לנו ולדיוקים של מתחת ל-5 מיקרון ?
זאת כרסומת בת 40, מיקרונים ?
טריטוריה לא רלוונטית.
וזאת בהנחה שכל החשבון פה נכון והלוגיקה של המערכת היא כמו שציינת, שבכנות אני לא מכיר מספיק טוב כדי לדון עליה.
ולכן אני מחפש חומר פרקטי, השוואתי, לקחנו כרסומת X, הגענו לדיוקים כאלו וכאלו, החלפנו סרבו ואז קרה קסם.
כי בדרך יש עוד כמה וכמה וכמה משתנים שיש לי עליהם השגות.
עם מידע קונקרטי כזה יהיה לנו באמת חומר להתלבטות.
בכל אופן, מעניין ותודה
הכוכביות :
* מקודד (Reamer) - כלי עיבוד שבבי המיועד להגדלה מדוייקת של חורים, מן מקדח/כרסום על.
צריכים להכין לו חור מקדים במידה טיפונת מתחת למידה הסופית (מאיות) והוא מבצע חור סופי מדוייק עם פני שטח טובים מאוד.
* ברוץ' (Broach tool) - כלי עיבוד שבבי בצורה כללית של מן מסורית, יודע לבצע את פעולת יצירת חריץ השגם ("קייל") בצורה נוחה ומהירה יחסית לשיטות אחרות.
השימוש הוא בעזרת פרס שדוחף את הברוץ' דרך מוביל, המוביל גורם לנטייה של הברוץ' להצמד לדופן הקדח וכך הוא "מגלף" ממנו שבבים שן אחר שן, ליצירת הצורה הסופית של חריץ השגם.
ניתן לראות איך זה נעשה למשל בסרטון הבא :
https://www.youtube.com/watch?v=ZRbOux9NfeU
צוות של אלופים!
מסוג האתגרים שבודדים האנשים בעולם שהיו נכנסים אליהם, מסיימים אותם, ובהצלחה ורמה כזאת.
שיחקתם אותה והירידה לפרטים וההתמדה שלכם ראויים להערצה.
איך אמרה הגברת "הוא מאוהב במכונה!"
אני בהחלט מבין למה :-)
ספר להם על החלקים המצויינים שייצרנו לך. בול כמו בשרטוט.
3 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kd2
ספר להם על החלקים המצויינים שייצרנו לך. בול כמו בשרטוט.
למה? למה לערבב ששון ויגון?
אבל אם כבר ערבבת... מעשה שהיה כך היה
בעקבות שינוי בקרבורטור הייתי צריך מתאם,
חריטה פשוטה של פלטה בעובי 8 ממ,
טלפון לים שהתלהב מהבקשה ואמר "שמע אם את הלא לחוץ תביא את החומר גלם ונכין לך, זה בטיימינג טוב אנחנו צריכים משהו לתרגול!"
ואז עבר לשאלות של מקצוענים: רמת פני שטח, סטיה וכו, ואני הכי קליל, שיהיו רק 2 חורים לפי הסקיצה המדוייקת ששלחתי לך. השאר זניר ובטוח יהיה טוב יותר ממה שאכין עם מקדח כוס. לכאורה.
פחות מ 24 שעות החומר גלם אצל ים ואני לא מלחיץ רק ממתין, עובר שבוע עובר חודש ים שולח לי תמונה של המוצר חצי מוגמר באמצע עיבוד.
כולו בהתלהבות. ואני לא מבין מה אני רואה. מצלצל לים שואל מה זה? החלק שביקשת! הוא גוער בי. אני מתבונן שוב וואלה החלק שביקשתי זה עם 2 חורים ללועות uחורים לברגים ואני רואה חור אחד גדול במרכז (זה אומר שהלכה הפלטה) שולח לים שוב את הסקיצה.
ים נקרע מצחוק ואומר המכונה מעולה!
אנחנו הדפוקים.
קובץ מצורף 141022קובץ מצורף 141023קובץ מצורף 141024 ו4
:cool::);):p:rolleyes:
מאז קבענו חוק של למדל בבית ולהגיע מוכנים, כי ברגע שנפגשים מתחילים הבירות....ו.....נו....ראיתם.
אה.....וגם לתת שמות לקבצים, כמו :
"הזה לקרבורטור v12 סופי מאושר",
ולא "תומר 1", "תומר 2" וכו...
6 קבצים מצורפים
הקושי העיקרי שלנו בבניית המכונה הזאת היה, ועודינו, מידע.
כמעט שאין מידע טוב ברשת על Kondia K76.
למרות שהיצרן הוא יצרן מוכר מאוד, והדגם "חיקוי הברידגפורט" שלו, הFV-1, הוא מאוד מאוד פופולארי, אפילו בארץ, ובאמת שיש עליו הרבה מידע ברשת.
על האחות הגדולה שלו, הK76 , כמעט ואין כלום.
חרשתי את הרשת לאורכה ולרוחבה עם כל מילת חיפוש, עשרות שעות של חפירות.
ממש מעט מאוד מידע כשזה מגיע תאכלס למכניקה של הכרסומת ולא רק ל: תמונות, מודעות מכירה, או תחילתו של פרוייקט שחזור שלעולם לא נגמר.
כשניסיתי להבין בכלל מה סדרי הגודל של כמות המכונות המסתובבות כדי לאמוד את המצב, לא הצלחתי למצוא כמה k76 בכלל נמכרו בעולם לאורך השנים.
בארץ אני יודע על 4 כאלו, 2 מהן אצלנו, עוד אחת (מתת דגם שונה) בעבודה של חבר פורום נוסף (מודה לו שוב על העזרה בשאלות),
ועוד אחת עם בקרה עתיקה שמבקשים עליה מחיר גבוה מידי, וחבל, כי היא יכלה גם להיות פה ולקבל טיפול של מלכים.
הן כל כך לא נפוצות כיום, שבפועל אנחנו מכירים רק הסבה אחת של מכונה כזאת לCNC מודרני, על ידי היוטיובר martyscncgarage (ארה"ב).
וגם המכונה שלו היא לא מתת הדגם כמו שלנו ולא עם אותה בקרה/מנועים במקור.
ההסבה נעשתה בעזרת קיט ייעודי של חברת Centroid.
לצפייה :
https://www.youtube.com/watch?v=BAdH1P9LzQc
אז חוץ מבעיית פופולאריות של הדגם, למה חסר מידע?
כמה סיבות :
1. חברת קונדיה לא קיימת יותר.
החברה פשטה רגל ב2015 ונקנתה על ידי החברה האמריקאית Clausing שהייתה יבואן קונדיה לארה"ב ומכרה את הגרסאות
האמריקאיות של הכרסומות כ-Clausing-Kondia ברוב המקרים (קלאוזינג הם חלק מתאגיד גדול בענף שנקרא 600group).
קלאוזינג קנתה אותה בנזיד עדשים, ממש בסכום מביך של 50,000 אירו, ומדובר ביצרן הכרסומות הגדול בספרד, לא משהו צדדי וקטן.
תאכלס ? הם קנו אותה בעיקר בשביל מלאי החלפים של החברה, בתור היבואן האמריקאי שצריך לתת תשובות ללקוחות, ולא בשביל לשקם אותה.
לכאורה החברה שולבה בתוך קלאוזינג, אבל בפועל?
מאז נעלמו עקבותיה.
חוץ מרמזים עיצוביים של הקונדיות של פעם ב-ליין כרסומות הברך המודרניות של חברת קלאוזינג, לא ברור לגמרי לאן קונדיה נעלמה?
האם קברו אותה סופית? או שעדיין מיוצרות כרסומות או אפילו רק חלקים במפעל החברה בספרד ?
המפעל ממוקם בעיירה קרובה לבילבאו (Elgoibar).
אנחנו עובדים על לברר את זה.
בחלומותינו אנחנו חותכים כולנו לשבוע בספרד ונוסעים לעיירה הספרדית המנומנמת הנ"ל, עם שלט "מידע על קונדיות ? בירה חינם עלינו".
וכך על כמה וכמה וכמה ליטרים של Estrella, אנחנו מוציאים מעובדי החברה לשעבר את כל הסודות והפינות הלא סגורות.
ובואו נגיד שלא חסר פינות לסגור...
קובץ מצורף 141149
2. חברת קונדיה הייתה חברה ספרדית ושם מדברים......ספרדית.
ולכן בטוח שהולך לנו לאיבוד שם מידע טוב.
נגיד אם אנחנו אומרים Mill , הם? Fresadora.
וכמו שאני מכיר ספרדים (שורשים ארגנטינאים), הרבה מאלו שיודעים הכל על קונדיה, פשוט לא מדברים אנגלית ברמה של להשתתף בדיונים ברשת.
3. צריך לזכור שמדובר במכונה בת 40, גם פה בישראל כשאנחנו מנסים למצוא קצוות חוט, רומזים לנו שרוב מי שמכיר אותה כבר פנסיונר במקרה הטוב.
4. יש יותר מגרסה אחת לכרסומת הזאת, אני מכיר 3 ואולי יש יותר, השינוי בין הכרסומות לא מתועד בשום ספרות שהשגנו על הכלי ולא ברור איך כל העסק עובד.
וכשמדובר בפרטים הקטנים זה חשוב, אם דברים מסויימים לא ידועים אפשר לרדוף הרבה אחרי הזנב של עצמך (הדוגמא המובילה עד כה היא מערכת השמן עליה ארחיב בהמשך).
ביחד כל אלו מקשים על השגת מידע מהימן ואיכותי על הכרסומת.
עם הזמן שמנו את ידינו על 2 מדריכים שונים של המכונה ועוד מדריכים של כרסומות קונדיה אחרות, כמעט של כל אלו שיוצרו באותן שנים,
אבל זה לא מספיק.
המדריכים לא מעט פעמים מובילים למבוי סתום, כמו למק"טים שחיפוש שלהם בגוגל לא מחזיר אפילו תוצאה אחת.
או הוראות פירוק שמכוונות למספרי חלקים שלא קיימים בשירטוט המצורף, או ב5 האחרים שיש לנו.
חלקם בספרדית וחלקם באנגלית.
שוב זה כנראה סיפור של גרסאות ושנתוני ייצור, אבל אין שום מקור שיעשה בהם סדר.
קובץ מצורף 141156
איפה ההוא שאחראי בקונדיה על version control... אתם שואלים ?
הייתם בספרד? פגשתם ספרדים?
איפה הוא היה? הוא כנראה היה באותו רגע בסיאסטה או שהוא "יטפל בזה מחר".
שהרי ידוע שבספרד יש שבוע שונה מאיתנו, שבו יש 8 ימים בשבוע.
7 רגילים ו.....mañana (מנייאנה = מחר), אליו באופן קוסמי נדחות כל המשימות ומתגלגלות מ"מחר" ל"מחר"...:mad:
איי...אייי...למה לא שיפצנו ברידג'פורט? למה תמיד חייבים להיות מיוחדים?
בימים האחרונים פתחנו דיונים מקבילים לשרשור הבנייה הזה בפורומים בחו"ל, ואנחנו מנסים לדוג בעלי ומומחי קונדיה שיעזרו לנו בהמשך בנושאים אלו.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
איפה זה פוגש אותנו ?
עכשיו אנחנו רוצים להחליף רצועת וריאטור ורצועת "הילוך נמוך" (הוא מועבר על ידי רצועה לגיר מפחית מהירות), ובמדריכים או באינטרנט אין שום מק"ט שימושי.
התקווה היא שלפחות רצועת הגיר היא כמו בFV-1.
את אחד המק"טים יש לנו, של רצועת הV של הוריאטור (בתמונות הקטנות), הבעיה ?
היא של הוריאטור של הקונדיה השנייה שברשותינו (עוד על זה בהמשך).
ובכלל לא בטוח שיש להן את אותה הרצועה (תת דגם שונה) , זה סביר, אבל לא בטוח.
ומעבר לכך, למדנו על בשרנו שכדאי לנסות להגיע להמלצות היצרן ולהצליב אותן עם הקיים בשטח.
וזאת למה?
כי לפעמים מותקנים במכונה כל מיני חלקים שהם בכלל לא המקוריים והם סוג של קומבינה שעבדה סביר אז השאירו אותה,
ואנחנו לא רוצים להמשיך לגלגל את הטעות הזאת במידת האפשר.
והרצועה השניה? כתוב עליה "166DS" וזה לא אומר לאף אחד כלום.
כיף גדול.
אם הפורומים האחרים לא יוכלו לעזור תמיד נשארת לנו האופציה לפרק ולמדוד אותה, אבל זה פשוט חבל, כי זה משבית את המכונה עד שתגיע רצועה חדשה ולכו תדעו אם זה מוצר מדף או עניין של חודש מחו"ל.
המלצות לחברות המחזיקות רצועות V וטיימינג יתקבלו בברכה, ספציפית אם מישהו יודע מי מייבא רצועות של המותגים : Contitech או Roulunds זה מעולה.
עד הפעם הבאה
ים
6 קבצים מצורפים
ממשיכים מאיפה שהפסקנו.
החלפת רצועת הוריאטור המחליקה, ורצועת התזמון של העברת הכוח להילוך הנמוך.
ובין לבין עושים קצת חלקים... נשאיר את זה לסוף.
כמובן שהמשכנו לחפש בכל מקור אינטרנטי מה מידות הרצועות...
וואלה כלום. כלום ועוד קצת כלום.
חיפשנו עוד יותר חזק בארץ ומצאנו עוד איזה 2 מכונות כאלו במצבי עבודה שונים, ביקשנו מהם לברר מה מידת הרצועות, אך גם אצלם הן שחוקות לגמרי ואין שום סימן מזהה.
אפילו ניסינו מול החברה שנתנה שירות לבקרה העתיקה של המכונה (ראש אלקטרוניקה), גם הם לא חזרו עם תשובות.
אם כך, לא הייתה לנו ברירה אלא להזמין את רצועת ה-וריאטור במידה של הקונדיה ה"אחות" ולקוות לטוב (הרצועה שפה בתמונות למעלה במידה 880/37/10).
הזמנו אותה מראש כי ידענו כבר מלכתחילה שמדובר במידה קשה להשגה ולכן כדאי שהיא תהיה בידינו, אחרת באמת נצטרך להשבית את המכונה לזמן ארוך.
בעוד את רצועת התזמון יחסית קל יותר למצוא בארץ, לא משנה באיזה מידה, ולכן החלטנו שלאחר הפירוק ניקח אותה פיזית לחנות ונבקש מתאימה, והימרנו שתהיה אחת במלאי וכך נצליח לחזור לסגור את המכונה בהקדם.
מתחילים את הפירוק.
וזה לא פירוק קטן...
שמתי לכם תמונה עם מקרא של מספרים כדי שתבינו על מה מדובר :
קובץ מצורף 143773
1. מערכת שינוי מהירות בוריאטור - מנוע , 2 גירים, תצוגה ולימיט סוויצים.
2. האוזינג של כל אזור הוריאטור.
3. מנוע ספינדל.
4. מנוע ומערכת פאוור דרובאר (גיר חלזוני טבול).
5. בוכנת אויר של ה-דרובאר.
6. גיר הילוך גבוה/נמוך.
7. סרבו של ציר Z (רובו לא נראה).
8. ברקס ספינדל שנמצא בצד השני ולא נראה פה.
* קווים סגולים , הגובה של רצועת הוריאטור (עליון) ורצועת ההילוך הנמוך (תחתון).
כל מה שמעל גובה הגיר של ההילוך נמוך/גבוה (מעל מספר 6, קו כתום בציור) צריך לצאת, זאת הדרך היחידה להגיע לרצועת ההילוך הנמוך שיושבת מתחת לרצועת הוריאטור.
ובנוסף צריך להוציא את הסרבו של ציר Z, אחרת ההאוסינג הגדול (2) לא יוצא.
או בקיצור – יום ארוך לפנינו.
מתחילים
מנגנון דרובאר יוצא
קובץ מצורף 143774
מה שלום הבוכנה עצמה ?
אוקיי....תוסיף לרשימת השיפוצים, ומייבש אויר לרשימת הקניות.
קובץ מצורף 143775
מנוע יוצא יחד עם הפולי בצד שלו.
קובץ מצורף 143776
מבט מלמעלה לאיפה שהמנוע היה, רצועת הוריאטור משוחררת בצד אחד, משמאל ניתן לראות שפורק כבר מנוע מהירויות הוריאטור.
מימין סרבו ציר Z שעתיד להתפרק.
קובץ מצורף 143777
מנתקים חשמל בזהירות, תמונה כאן שווה 15,000 מילים, במיוחד כשכל המנועים הקטנים ההאלו תלת פאזיים ואין לנו כוח להפוך שוב כיווני סיבוב.
קובץ מצורף 143778
והמשך בפוסט הבא...
7 קבצים מצורפים
משחררים את מנוע ציר Z, דורש גישה לתא הקדמי של הבורג ופנל המפעיל -יאללה פרק גם את זה.
קובץ מצורף 143779
בדרך התפרק הברקס של הספינדל, בוכנה וזרוע (לא צולם).
ונותקה כל מערכת הוריאטור גם מההאוזינג, וגם ממערכת כיוונון המהירות של הוריאטור ששוכנת בתוכו.
מרגע שהגלגלת העליונה הייתה מנותקת מההאוזינג אפשר היה להרים אותו.
ואחרי הרבה אלימות הוא עולה ונח בצד.
קובץ מצורף 143780
חושף את צד הספינדל של הוריאטור.
אסביר מה רואים -
חצי הגלגלת התחתון הצמוד לחלק הצהוב הוא הצד הקבוע בגלגלת.
והחצי העליון נע עם נדנדה הנמשכת על ידי שרשרת.
השרשרת נגללת על ידי מנוע ו2 גירים בדרך, לא שיא הפשטות.
גלילת השרשרת מושכת את הנדנדה בתמונה למטה/למעלה ובכך מגדילה/מקטינה את הקוטר האפקטיבי של הפולי.
בנוסף ניתן לראות מאחורי גלגלת הוריאטור את גלגלת התזמון של ההילוך הנמוך.
קובץ מצורף 143781
מבט מלמעלה :
הצד המסומן בכחול נתפס להאוזינג ומשמש כנקודת הציר.
החץ האדום הוא כיוון משיכת השרשרת המחוברת לסלוט הסמוך.
קובץ מצורף 143783
הבעיה הייתה שנקודות העיגון האלו תפוסות עם רול פינים בעלי ותק של 40 שנה.
והמאבק איתם בתוך ההאוזינג של הוריאטור, איפה שאין מקום לתנופת פטיש - זה משהו מחורבן באמת.
לא צולם כי.....אמממממ....היינו עסוקים בלהרביץ להם.
הסרת הרצועה של ההילוך הנמוך דורשת פירוק כל האסמבלי התחתון של גלגלת הוריאטור (צהוב), ואז בשיטת 2 המברגים האלימות והקללות, תוך סיבוב מתמיד, הרצועה יוצאת.
פה כבר אחרי הסרת החצי העליון של הגלגלת והרצועה.
קובץ מצורף 143784
אחרי הניקיונות של כל החלקים גילינו שהפולי של גלגלת התזמון בכלל נפתח בצידו העליון ואז אפשר להפעיל הרבה פחות אלימות בהחזרה.
בחצים האדומים אפשר לראות את החלק שהוסר,ואת קיומו בחלק התחתון של גלגלת התיזמון.
קובץ מצורף 143785
ניתן לראות על הגלגלות קצת בלאי, קצת חלודה, קצת חימום.
אין לנו כל כך מה לעשות עם זה והם גם במבחן התוצאה תקינות, אז it is what it is.
הסרה של בסיס הגלגלת הצהוב, חושפת בפנינו את הציר המרכזי של המכונה יחד עם שיני השילוב שמתחברות בהתאם לבחירת המפעיל האם להיות בהילוך מהיר או איטי (בקונדיה זה נקרא "קלאץ", אבל זה לא שם כל כך טוב, כי בואו נראה אתכם מנסים לשלב אותו כשהמכונה עובדת, זה יהיה סיפור מצער מאוד).
דורש ניקוי יסודי.
קובץ מצורף 143786
המשך בפוסט הבא
3 קבצים מצורפים
עכשיו כש-2 הרצועות אצלנו ביד אנחנו מתחילים להשוות אורכים.
והפלא ופלא, הרצועה של המכונה שלנו קצרה יותר מה880 שהוצאנו מהמכונה השניה.
מה יש להם שם בקונדיה ?
נו מילא.
שמחים וטובי ללב ניגשים עם הרצועות לסוחר.
ואחרי מדידת אורכים וספירת שיניים הוא אומר לנו...
"יא קרועים למה לא אמרתם שאתם צריכים רצועות של ברידג'פורט CNC ?"
מה מה אמרת הרגע? של ברידג'פורט? אתה מסתלבט ?!
אני חיפשתי ותשאלתי חצי עולם בשביל שזה יהיה בסוף המידות של ברידג'פורט ?
סעמאמאמאמאמק, אני לא מאמין.
לקונדיה אומנם יש היסטוריה ארוכה של העתקת הכרסומת האמריקאית המוצלחת, אבל בעיקרון לא בדגם הזה, בבסיס לא ידוע לי שיש להם חלקים משותפים, הלוואי והיו.
ואיך אף אחד לא טרח להזכיר את זה? אוףףףףף.
בנוסף, חכו שתשמעו את המחיר של הרצועות האלו בארץ, 2 רצועות כאלו עולות כמעט אלפייה שלמה לרצועות ממותגות.
מזל שמחליפים אותם פעם באיזה עשור.
למען כל בעלי ומשפצי הקונדיות K76 העתידיים -
רצועת התזמון :
קובץ מצורף 143787
קובץ מצורף 143788
רצועת הוריאטור :
קובץ מצורף 143789
הניקוי וההרכבה בפוסט הבא
7 קבצים מצורפים
מתחילים בתהליך הניקוי וההרכבה מחדש :
מילא היינו מרכיבים את זה שלושה ימים אחרי.
אבל פסח וניקיונות ואלללה ודונייה ובקיצור - זה הורכב כחודש + אחריי.
ומילא כל ההרכב שפירק גם היה מגיע להרכבה, אבל ההוא בחו"ל והזה בפה, וההוא בשם...
בסוף מכל הקבוצה שפירקה רק סחבק הגיע להרכיב (עם סיוע של חבר, אבל אחד שלא מכיר את המכונה ולא היה בפירוק).
עכשיו רגע...אני בפירוק...טוב.
אבל בלהחזיר ????
אני בניתי עליהם.
וגם שתיתי איזה 4 בירות בפירוק...
ועבר חודש...
ויש מלא חלקים...
והשירטוטים של קונדיה שווים לתחת...
ומי זוכר...נו טוב.
על החיים ועל המוות.
מתחילים במקלחות :
קובץ מצורף 143790
לאחרונה אני מעדיף במקום מסירי שומנים וברדק עם מים, פשוט להשתמש בספריי ברקס.
גם אם זה יקר יותר, נושא ההתאיידות העצמית של החומר זה פיצ'ר פשוט מנצח.
ספציפית התכשיר של וירט מגיע בלחץ פסיכי שהוא גורם ניקוי בפני עצמו.
בקנייה בכמויות המחיר יורד וזה הופך לאחלה של דבר.
צריך להזהר איתו על חלק מסוגי הפלסטיק.
ההאוזינג הגדול היה מפוצץ במשקעי שמן ו"אבק רצועות" של כמה עשורים, ודרש איזה 5 סבבי ניקוי להביא אותו למצב סביר.
קובץ מצורף 143791
מעבר ל"אבק רצועות" גם היה ברור שיש לנו פה בעיה עם שמן או גריז שמגיע מאיפשהו, וללא ספק שהוא גם חלק מסיפור ההחלקה של הרצועות.
לכן תחילה פתחנו קרטון גלי נקי וחדש שימנע מהשבבים להגיע לחלקים, והתחלנו לקרצף חלק חלק בחיפוש אחרי כל מקורות הנזילה.
קובץ מצורף 143794
קובץ מצורף 143792
קובץ מצורף 143793
קובץ מצורף 143795
וברקס התוף של הספינדל, אחרי ניקוי - כמו חדש ועם הרבה בשר
קובץ מצורף 143796
המשך בפוסט הבא
9 קבצים מצורפים
הבחינה המדוקדקת של כל החלקים אחרי הניקוי, גילתה לנו שיש חופש ב2 מיסבים, ובעוד אחד יש כבר רעש לא משהו, ברמה שאם כבר הגענו עד הלום, כדאי להחליף.
אחד מהמיסבים הללו נמצא בין הגיר החלזוני של הדרובאר, לבין הציר הראשי של ה-וריאטור ונראה שהוא הנקודה היחידה ממנה נכנס השמן, ואין מסלולים אחרים.
מסלול הנזילה (בשגרה החלקים נמצאים אחד על השני) :
קובץ מצורף 143798
המיסב הישן בחוץ -
קובץ מצורף 143797
SKF for the Rescue
שווה להגיד פה, אם מדובר על כרסומת, רצוי מאוד להכניס מיסבים בעלי דירוג מהירות תואם וגבוה, ולא סתם מיסבים לשימוש כללי.
קובץ מצורף 143799
אחרי קצת מחשבה, לא הסתפקנו בהחלפה של המיסב, אלא גם החלטנו לעבור לשימון בגריז במקום בשמן בגיר של הדרובאר, כי תאכלס, כמה אנחנו משתמשים בו ?
כמה עשרות פעמים בחודש ? הדבר הזה נועד לעבוד מאות פעמים ביום, אין סיבה שגריז לא יספיק לו.
וגריז לא ינזל מהממשק הזה בין הגיר לוריאטור בקלות כמו שמן. מקווים שהחלפת המיסב יחד עם המהלך הזה יסיימו את האירוע.
הלאה,
מעיפים את שאר המיסבים באלימות המתבקשת (בעל הבית עוד לא חיבר לנו את הפרס, על אף שיש אחד, אנו רואים זאת בחומרה).
וממשיכים בהרכבה, עד כה הזיכרון השתוי לא מאכזב.
קובץ מצורף 143800
קובץ מצורף 143801
רצועת הילוך נמוך מורכבת, יחד עם הגלגלת התחתונה/ברקס.
קובץ מצורף 143802
זורקים את רצועת הוריאטור על הפולי, ומרכיבים את ההאוזינג הגדול על הכל.
פה אנחנו כבר מלכי העולם, מכירים את כל הטריקים והשטיקים של המכונה והכל רץ הרבה הרבה יותר מהר.
אפילו הרול פינים עוד מורתעים, ושקט נענה בשקט.
בתמונה - רגע לפני החזרת מנוע הספינדל.
קובץ מצורף 143803
מפה כבר פחות צילמתי כי כל מה שעניין אותי זה להחזיר את ארבעת המנועים :
דרובאר
וריאטור
ספינדל
ציר Z
חשמל.
שמנים.
ויאללללללהההה........רק להפעיל את הדרעק הזה שאני עובד עליו כבר מספר דו ספרתי של שעות (מהמחקרים בניסיון להבין מהו המק"ט הנכון ועד להרכבה).
ואכן, הגברת חזרה לנגן.
קובץ מצורף 143805
האם הניתוח הצליח ?
נראה לי ש...כן.
קובץ מצורף 143806
יופי של שיפוץ מעניין מאוד וישר כח על התיעוד!
שאפו. אין מילים...
Sent from my iPhone using Tapatalk