אם זה לא נכון, ואני לא תומר הדר
מה הוא אמור להרגיש עם זה עכשיו ?
Printable View
אם זה לא נכון, ואני לא תומר הדר
מה הוא אמור להרגיש עם זה עכשיו ?
תרחמו על מה שנשאר מהשרשור הזה ...
אני אקח את השירשור לכיוון קצת פילוסופי- לדעתי, פעם מזמן מזמן כשרק ירדנו מהעצים והפכנו לחיות הולכות על שתיים באופן זקוף הפער בין "צריך" ובין "רוצה" כמעט ולא היה קיים. אז רצינו כמעט רק את מה שהיה הכרחי לקיום העצמי ולקיום המין (species) . ככל שהתפתחנו והפכנו "תרבותיים" יותר ויותר וככל שתרבות השפע השתרשה הפער בין "רוצה" ל"צריך" הלך וגדל.
דרור
מסכים עם כל מילה למרות אי דיוקים קלים (נו באמת אתה אכן סבור שלא יהיה ממש הבדל בין אנטריקוט ואגיו (אמיתי) לאנטריקוט ב- 100 ש"ח במבצעים של יוחננוף..
זה בדיוק ההבדל בין "רוצה", "צריך" ו"יכול".
אני חולה מרצדס. העבודה שלי בעבר וגם בהווה הנגישה ועדיין מנגישה לי מרצדסים בלי סוף. גם בדגמי העל, בכבישים הכי מטורפים בארץ ובעולם וגם על מסלולים. פלא שאני מעריץ של המותג?... כן, נורא בא לי מרצדס. אבל זה באמת יקר לי מדי ויותר מזה, כאן בישראל מאוד קשה עד בלתי אפשרי להינות מהתכונות המיוחדות שלה, אלה שהופכות אותה להכי טובה בעולם ושבגינן היא כל כך יקרה. תכל'ס, בתנאים שמסביב שאין לי שליטה עליהם (פקקים וכו') היא לא תביא אותי מהר יותר לשום מקום ולא תעשה שום דבר טוב יותר מהפוקוס שלי. אז... די. כולה אוטו ליומיום. מניע, ממזג, מגיע. לפעמים גם מורח לי חיוכים בפניות. מביא אותי מא' ל-ב' ביעילות, בנוחות ובזול. את ההנאות אני מחפש ומקבל בג'יפ.
ואגיו אמיתי על-מלא-מלא אכלתי בזמנו בקוריאה, על חשבון יונדאי-קיה.... אכן היה מרשים... אבל האם מצדיק 1000$ לקילו?.... (זה מה שהקוריאנים אמרו, באמת שלא הלכתי לאיטליז שלהם לבדוק...). לדעתי לא. ממש לא. גם לא 500 דולר.
יודע מה? גם לא 300-500 שקל לקילו שזה מה שמבקשים כאן על משהו משויש שהלוק שלו קצת מזכיר את הדבר האמיתי ובישראל קוראים לו ברוב חשיבות ופלצנות "ואגיו". בחיאת שלמה, כולה חתיכת סטייק... אנחנו יושבים במפגש ג'יפולוג סביב מדורה, בחול ובאבנים ובאבק, עטופים במעילי פוך כי בחוץ קור כמעט ארקטי, הלומי בירה/ויסקי, מדברים על ג'יפים ועל גלילונים ועל בחורות, טורפים את הבשר בידיים כמו חיות, תוקעים גרעפצים.... שלא תטעה, אני הכי אוהב ככה! אבל זה לא גורמה וזה לא הלוקיישן ולא האוירה כדי להצדיק משהו כזה פלצני. מבטיח לך שגם האנטריקוט-אנגוס שאני מביא ב-100-130 שקל לקילו, יהיה מאוד טעים לך. משובח, רך, עסיסי, יאמי. לא, לא ואגיו. אז מה? אני עדיין נהנה. הילדים נהנים. מלקקים ת'אצבעות. מה רע?
אני אגב, לא קונה ביוחננוף את הבשר כי עקרונית לא קונה בשר בשום מקום עם חותמת כשרות, כזה שמשלם לרבנות.
לא בא לי לממן את הרבנות המושחתת הזו יותר ממה שאני כבר מממן את המגזר הפרזיטי הזה דרך המיסים המופרזים שאני משלם.
אני כן קונה בשר מצויין ואיכותי במחירים מאוד הוגנים אצל בני דודינו בטירה או בנצרת.
ואני חושב שלקנות ג'יפ כי 'אני חרמן על לקנות ג'יפ' זה בדיוק המניע הנכון. אין שום סיבה טובה לקנות ג'יפ. שום דבר רציונלי. וככה כיף.
אסף.
אין פה שום הגיון בקניית גיפ בחצי מליון או בקניית ואגיו ב1000$ לקילו.
ניסית את הסטייק וואגיו בארץ ולא נפלתי(או את החיקוי המשוייש שיש בארץ) , ניסית בווגאס היה קצת יותר טעים , שילמתי המון כסף וזה ממש מבחינתי בזבוז לא שווה את ההוצאה, הסטייק הרגיל במסעדת הבשרים בCIRCUS CIRCUS למחרת היה יותר טעים יותר גדול ויותר זול :-)
אני מתחיל לחשוב שגם עם הגיפ זה טעות , מה אני עושה בסך הכל , נוסע למרסבא או למצפה מעל ים המלח עם הגיפ , גם הפאגרו עשה את זה מצויין , למה הכנסתי ראש בריא במיטה חולה וקנית ג'יפ אמריקאי, הכל בשביל לספק את החשק האין סופי לריבוע הזה על 4 .
כמות התקלות לא הגיונית , השירות של סמלת מתחת לכל ביקורת וכן קניתי עוד מכוניות בחיים שלי,אני יודע איך נראה שירות טוב ואני יודע מה זה אמינות אחרי שנים עם 2 פאגרו.
ועדיין, למרות הכל אני נוסע ברוביקון עם חיוך של ילד בן 10, מסתכל עליו דקה לפני שמתחיל ליסוע ותמיד מסתכל אחורה אחרי שמחנה אותו ונהנה חבל על הזמן , האבסורד שאני גם ממליץ לאחרים לקנות ולהנות ממנו בשטח, טימטום אמיתי , אני ממש כועס על עצמי.
הפסקא האחרונה זה בשביל לתחזק את המחיר עד שתיפטר ממנו?
לא , אם הייתי מחפש למכור ולשמור על ערך הייתי סותם את הפה, מפרסם ביד 2 , סופג הפסד של 30-50K ומזמין לנד קרוזר.
וחשבתי על זה היום , אם היו מציעים לי לקחת את הרכב בחזרה ולתת לי גרנד צרוקי , לא הייתי מסכים.
אני באמת קניתי חלום ואני נהנה מהנסיעה בכביש ,בשטח , המנוע טיל , הרכב נעים, אני אוהב את הישיבה ברכב את הגובה את הכל , רק חבל שהחוויה בחסות סמלת נהפכת למרירה ופחות טובה.
גם אני מסתכלעל הנבלה שלי איזה דקה לפני שאני נוסע ודקה אחרי שאני חונה.
בד"כ כדי לבדוק מאיפה נוזל עכשיו,
או איזה חלק התפרק בנסיעה....
;) ;) :)
(טפו טפו, נקי מנזילות כבר תקופה).
פתאום מתגעגעים למכשילי תנועה או שהזיכרון קצר?