מדברים על נתחים.... של וואגיו ..
מה יש לך עם בשר מעובד בוואקום?!?
ואם כבר עלה נושא ההמבורגר... ויש מפגש קרב... הבאת רעיון! גם על זה אפשר להתווכח שעות סביב המדורה (עם בצל או בלי בצל?) ולשבוע עד בחילה..
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
Printable View
לא הבנתי למה לפצל.
בדיוק התחיל שרשור חדש לקניית רנגלר
בועז,
בתור תושב בית חנניה, חבר של הבעלים, לקוח וספק שלהם, התכוונת אלי?
אם כן, רק מציין כאן שעדין לא טעמתי את הוואגיו (מחכה לאיזה סופ"ש שהילדים לא יהיו בבית ואז ההוצאה תהיה "שפויה"), ואנחנו צרכני בשר כבדים ++
אם לא, מי עוד מהמושב נמצא כאן?
תרימו ראש חברים
התכוונתי בדיוק אליך בלי לציין במפורש מפני שלא שאלתי לדעתך
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c179513b9e.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
מהמחירים שאני מכיר, הפרסום כאן של מרקטו - יחסית זול.
אני פעם בשבוע במעלות. החלטתי פעם להיכנס לדבאח, קניתי אנטריקוט לא כשר (מיושן ומוכן להבחן על המנגל).
חוץ מאשתי אף אחד לא ידע מה המקור.
הבן שלי ראה את הסטייק לפני שהונח על הרשת וישר זיהה שהמקור שונה מהרגיל.
סיכום הארוחה היה - "לא ראוי למאכל אדם"....
אבל אנחנו מפונקים, ואצל איתן באמת יש איכות ברמה אחרת.
ד.א.
אשתי קבלה מאיתן מגש המבורגר ואגיו. אנחנו ננסה אותו השבוע.
אישית, לקחת כזה בשר ולקצץ - נראה לי סוג של פשע...
סליחה על הבורות,
איתן זה חנות או מפעל?
בענווה,
יוני5
לדעתי מרקטו במרכז המחירים יותר גבוהים, המחירים פה אפילו נחשבים די זולים לחלק מהדברים (לא לשניצל אבל כן במוצרי בקר)
היצרנים וגם הקצבים נהיו גרידים לאור הביקוש לנתחים שפעם נחשבו נחותים כמו: פיקניה, אונטריב, צלעות שעושים מהן דנבר, בריסקט וכו'.
אפילו שומן נהיה היום מוצר שעולה כסף שפעם הייתי מקבל בחינם 200-300 גרם. לדוגמא שקדים, העלו מחיר מלפני סוכות לעכשיו ב 30 שקלים לקילו לקצב שלי (הוא החזיר להם ואין אצלו בגלל המחיר).
חזה אווז שהיה אפשר למצוא בכל מקום אי אפשר כמעט למצוא, הם מחייבים אותם לקנות גם דברים אחרים והמחיר עלה מ 120 לקילו ל 180.
ויש כל מיני תוצרים מוזרים, אי אפשר למצוא היום טחול עוף (למעורב) כי מחייבים אותם לקנות ארגז של 18 קילו עם תאריך תפוגה לא ארוך במיוחד שכל אחד לוקח 200-300 גרם בד"כ. ואז הרוב הולך לפח.
מה תעשה עם מכסה אנטריקוט אם לא המבורגר לדוגמא ?
https://www.eitan-meat.co.il/about/2
לדעתי הוא בעיקר אורז, אבל הוא גם מייבא למשל את הואגיו.
ממש במקרה, החברה שלי עובדת עם היבואן הבלעדי של כל הבשר ואגיו וקובה מיפן לאירופה :)
יצא לי לטעום ואגיו A5 לפני חודש, עלה 630 יורו לקילו נתח.
ואגיו מיפן אין בישראל.
איתן מעדני בשר
מפעל בוטיק (וחנות מפעל) בבית חנניה.
חלק מהבשר מיובא על ידם ולק רק משווק.
הם כן מיצרים עם פורמולות שלהם מעובדים שונים ועוד.
בהחלט לא מפעל אריזה בלבד.
איכות מאוד גבוהה (גם ניקיון, גם בטיחות מזון וגם טעם).
ד.א. היום אפשר למצא מוצרים שלהם במקומות שונים בארץ ואפילו להזמין ישירות משלוחים.
** גילוי נאות, הם שכנים, חברים, ספקים (מן הסתם) ולקוחות שלי, כך שאני מכיר את המפעל גם מבפנים ואפילו היו המעסיקים של הבן שלי לפני הגיוס.
לדוגמא, ככה נראה הקיר במסעדה שלהם בפריז :
קובץ מצורף 141062
אז אחרי הגילוי הנאות שלך, אני מוכרח להגיד שאני פחות מתרשם מהם.
יש להם גם סחורה טובה (ויקרה, מאוד), אבל גם הרבה סחורה באיכות מאוד בינונית, ועדיין יקרה.
אז יכול להיות שבגלל שאתה עם קשרים, אתך נזהרים.
בתור תושב האזור, אני נתקל, פעם אחר פעם, באנשים שמוציאים בגאווה בשר שנקנה באיתן, ומתגלה כנפילה לא קטנה (ויקרה).
כמקור בשר באזור הזה, סמיר ברמת טבעון, טוב, אמין וזול יותר מאיתן-
https://goo.gl/maps/k9wT84vYNpy1Wz1k9
אני מתעסק הרבה עם בשר (ובשביל הגילוי הנאות, יש לנו במשפחה עסק בתחום), אני לא מצליח להבין איך חנויות מעיזות לבקש 500ש"ח לק"ג ואיך אנשים מוכנים לשלם את הסכומים האלו.
לגבי ואגיו - כמו שכתבו פה, יש איזה ניסיון לגרעין קטן עם DNA יפני (זרימה \ זרע שהובא מיפן, אמהות מהארץ), אבל הוא שולי לעומת הכמויות שנמכרות תחת הכותרת ואגיו. הרבה פרות חלב (שחור לבן), מזדקנות, מהוות מקור גדול לבשר "משויש" שכולם אוהבים להדביק לו את השם ואגיו.
דרך אגב , אירופה ויפן זה לא ישראל, אני ממש מתקשה להאמין שיש רק יבואן יחיד שמיבא בשר יפני לאירופה.
והכי חשוב - מברבורים אין עיבורים. מפגש החורף מתקרב. אני לא רוצה לקרוא לזה תחרות, אבל אם יתארגן פה ערב טעימות, אני מוכן לבוא ולהראות את החשיבות של טיפול נכון בבשר. ואיך אפשר "לנצח" את כל המותגים המפונפנים.
אני מוכן להיות שופט.
נגזרת השרשור הזו מעלה לי זכרונות נעימים וטעימים מימי "מיטיבי הלסת" בניצוחו של אבו שפם האגדי.
דרך אגב אני טוען בתוקף שאני הוא זה שטבעתי את המונח "מיטיבי לסת" עת שרעיונית עודדתי את אבו שפם על גבי השרשור הראשון בעניין באתר הצהוב אכן לקיים מפגש המוני שזה עיקר ייעודו.
קבלו רעיון - לשלב במיפגש ג'פולוג הבא עלינו לטובה תת אירוע בסיגנון "מיטיבי לסת" - אם יהיה כזה אעשה כל מאמץ אפשרי להגיע ולו בשם הנוסטלגיה.
לצערי עד כה מיפגשי ג'יפולוג התנגשו ברוב המקרים או עם הממולדת של הצודקת (21/12) או עם טיול שטח של החבורה המצומצמת שלנו שפחות מתלהבת ממפגש המוני לכן לא הגעתי.
מיפגש ג'יפולוג משולב עם מיטיבי לסת יקבל עדיפות הפעם.
זיו - זרקתי לך בחזרה את הכפפה...
מסכים חלקית עם האמירה בסוף - אכן חשוב הטיפול הנכון בבשר אבל לא פחות חשוב ואולי אפילו יותר חשוב איכות הבשר ויישון הבשר כהלכה בטרם הנחתו על הגריל (איכות ויישון לא בהכרח זהים למותגים מפונפנים כלשונך)
שלמה,
שאני כותב טיפול נכון בבשר, אני קודם כל מתכוון ליישון.
וכן, יש לי מקרר יישון שמסוגל להכיל ( מה שנקרא) רבע פרה ( כלומר כ 20 ק"ג + גוש אנטריקוט, או סינטה פילה, על העצם).
בשר טוב ויישון טוב, וכל מה שנשאר זה לא לקלקל על הגריל.
זיו, קודם כל שאפו- מעטים מהקרינבורים המושבעים שיש להם מקרר ייעודי ליישון.
עכשיו מתוך רצון לדעת ולא בקטע ציני...מה ההדל בין מקרר יישון בשר למקרר רגיל. אילו תכונות ייחודיות יש למקרר יישון?
למיטב ידיעתי יישון בשר - שמירת נתח הבשר בטמפרטורה של שלוש עד חמש מעלות כשהבשר חשוף לאוויר שסביבו (תלוי או מונח על רשת מאווררת). תהליך כזה ניתן לעשות גם במקרר ביתי "רגיל".
בגדול, שתי דרישות -
הטמפ' יותר נמוכה 0-2 (זה פרמטר שמשפיע על זמן היישון).
שליטה על הלחות ( היחסית) - שמכניסים גוש טרי וגדול, הלחות תעלה, וזה יכול לעודד בקטריות, אז מנסים להוריד את הלחות. בשלב מסויים, אתה מנסה לשמור שהלחות לא תהיה נמוכה מדי ( כדי למנוע אובדן משקל גדול ובשר יבש מדי).
בשילוב עם הטמפ', סוג הבשר, וזמן היישון הרצוי , משחקים גם עם הלחות.
בנוסף, יש בפנים מנורת UV שאמורה לעזור במניעת בקטריות.
דרך אגב, למי שאין לו מקרר יעודי ובכל זאת רוצה לנסות לשחק עם זה-לוקחים גוש של בשר טרי ( אנטריקוט או סינטה, שלא עבר הקפאה והפשרה), מורחים, טוב, בשמן זית, מפזרים על הכל הרבה פלפל שחור ( גרוס), 2-4 ענפי רוזמרין, ועוטפים את הכל , טוב, טוב, עם נילון סטרץ'.
שמים במקרר רגיל לשבועיים שלושה.
הנילון והשמן, מונעים מחמצן להגיע לבשר, והבשר מתיישן.
אפשרות אחרת, שאני פחות אוהב, מיישנים בוואקום.
שתי הטכניקות האלו מאפשרות יישון ביתי באמצעים פשוטים.
אפשר לעשות מפגשי הכנה למיטבי לסת ב נ.ג 186, עת מתכנס שם הפלג הצפוני.
אני משוכנע שאפשר יהיה לנצל את הקהל השבוי למבחני טעימה…