תגובה: קוסינוס פי של מקרר והמרת מתח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
ים, תצפה בסרטון בתגובה 10 ואז תמשיך.
החזקתי בדיעה כמוך . היא שגויה.
צפיתי עכשיו.
בהתחלה אמרתי, רגע זה לא יכול להיות מה שקורה פה.
והייתי צריך לצפות עוד איזה 3 פעמים עד שהבנתי איפה הוא כנראה טועה.
ואיך אני יודע שהוא טועה ?
קודם כל כי הוא סותר את עצמו,
בחלק הראשון של הסירטון הוא מוכיח ששיפור PF חוסך זרם. נהדר.
ובחלק השני הוא מגיע למסקנה שהחיסכון בזרם לא תרם לזמן סוללה, איך זה מתיישב ביחד עם החלק הראשון ?
זה או זה... או זה.
אבל מעבר למה שזיו אמר שהוא מאוד נכון, יש שם עוד טעות נסתרת, תחפש אותה.
אם אתה חושב שאין טעות, בוא תסביר לי את המתרחש בסירטון הבא.
שבמקרה במקרה במקרה הוא גם על בחור עם מערכת סולרית שמפעיל איתה מקרר, בדיוק כמו חנן, ואצלו שיפור הPF כן חוסך חשמל.
גם בצד הכניסה לממיר וגם ביציאה !
https://www.youtube.com/watch?v=qf_ZLIYT0Ro
את האמת שנושא הPF הוא לא קל ומאוד מבלבל, ואני בטח לא מומחה או מבטיח שאני צודק (ואני אגש גם שוב למקורות לבדוק את עצמי).
אבל הבילבול שנוצר פה, מקורו באמת בעניין של עבודה מול חברת חשמל.
אבל פה חברת חשמל היא הממיר מתח ולא אף אחד אחר, והממיר יצטרך לספק את כל הKVA, כלומר את הברוטו החשמלי עם ההפסדים והכל,
פשוט כי אף אחד אחר לא יכול לעשות זאת במקומו.
הטעות הבסיסית היא בחוסר ההבנה שהספק אמיתי, הן בצריכה והן ביצור הוא אינטגרל על מכפלות רגעיות של זרם במתח, ומרגע שהסינוס של הזרם לא באותו מופע עם הסינוס של המתח, המכפלה הזו נמוכה משמעותית מאשר הכפלה של מתח וזרם rms.
בחלק מזמן המחזור הזרם יהיה חיובי והמתח שלילי ולהיפך ולמעשה הרשת תקבל אנרגיה מהעומס.
אם נקצין את זה לצורך ההבנה, אז במערכת אידאלית ללא התנגדות בהולכה ועומס עם השראות טהורה, נראה זרמים גבוהים ונצטרך אפס אנרגיה ליצור הזרמים ונקבל אפס אנרגיה בצרכן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
הטעות הבסיסית היא בחוסר ההבנה שהספק אמיתי, הן בצריכה והן ביצור הוא אינטגרל על מכפלות רגעיות של זרם במתח, ומרגע שהסינוס של הזרם לא באותו מופע עם הסינוס של המתח, המכפלה הזו נמוכה משמעותית מאשר הכפלה של מתח וזרם rms.
בחלק מזמן המחזור הזרם יהיה חיובי והמתח שלילי ולהיפך ולמעשה הרשת תקבל אנרגיה מהעומס.
אם נקצין את זה לצורך ההבנה, אז במערכת אידאלית ללא התנגדות בהולכה ועומס עם השראות טהורה, נראה זרמים גבוהים ונצטרך אפס אנרגיה ליצור הזרמים ונקבל אפס אנרגיה בצרכן.
אני חושב שאתה צודק ב 100% במה שאמרת, אבל מפקשש את הנקודה של יעילות המערכת , ובמיוחד, של הממיר.
עבור אותם ערכי מתח וזרם, שישנה הסטה (offset) בין הזרם למתח, אינטגרל המכפלות יותר קטן.
ע"מ לבצע את אותה עבודה, צריך זרם חזק יותר וההסטה הזו משגעת את הציודים.
חבל על הוויכוח, תחליף קבל ותמדוד.
במיוחד לרכיב כמו ממיר AC-DC.
לא פקששתי. מהשניה הראשונה הדגשתי בכל משפט "ללא הפסדי המרה והולכה".
אבל אנשים כאן לקחו מכפלה של ערכי rms של מתח וזרם וחשבו שזה ההספק שיצא מהסוללות, עוד לפני הפסדים.
מה יש לי להחליף קבל? עוד אין לי ממיר שעומד בהתנעה ואני לא יכול למדוד הספק ביציאה מהסוללה. בשביל להיות נחמד לחח"י?
להחליף קבל בשביל לדעת שהזרם ירד? למדתי את זה לפני 31 שנה.
בשביל להיות נחמד למקרר? תמליץ את זה לכל דרי האתר. אין לזה קשר למערכת סולארית. זה רלוונטי לכווווולם.
חנן איבדתי אותך.
תראה את הסירטון שצירפתי.
ההשפעה היא לא מינורית כמו שאמרתי(באחוזים), ואתה צריך לכוון לייצר את כל הVA של המערכת, ה145W "הממשיים" לא מעניינים פה.
זה מה ששאלת בהתחלה.
מעולה. נעבוד עם החומר בסרטון.
במצב ה"משופר" ההפסדים בהמרה וההולכה הם 48w. יש לנו 188וואט פחות 140.
בשביל לדעת מהם ההפסדים בהמרה וההולכה במצב של קוסינוס פי גרוע נכפיל אותם ביחס בין הזרמים של הלפני/אחרי שיפור.
זה יוצא 48 כפול 1.68 חלקי 1.19. בסה"כ 68w.
לפי מה שחשבתי וצביקה אישש אני אצטרך להוציא מהסוללות את הספק המקרר בוואטים פלוס הפסדי המרה והולכה. במקרה של הוידאו זה אמור להיות 140w פלוס 68w. בסה"כ 208w.
מה בועז ואתה טענתם? Kva פלוס הפסדים. הספק המוצא מהסוללות אמור להיות במצב הלא משופר 204 פלוס 68. בסה"כ 272w.
מה היה בפועל בסרטון? 208w במצב הלא משופר.
חייב להודות שלא נכנסתי למספרים בסרטון לפני כן, אלא מה שמעניין היא המגמה.
שברגע שמכניסים קבל מתאים - האנרגיה הנדרשת מהממיר יורדת.
זה במיוחד בולט שם במקדחת עמוד שיש לה COSP נורא ואז השיפור בדרישה מהממיר ממש גדול (88W על מוצר של נגיד ממוצע 150W זה המון).
עכשיו לגבי המספרים, תן לי לישון על זה בסופ"ש.
זורק הערכה כללית: בגלל שיש פה אינוורטר, המשחק פה קצת שונה מהרשת.
שבת שלום
חנן, משהו התקדם עם זה ?
מסקרנת אותי התוצאה (חיפוש מהיר לא מחזיר תשובות טובות ואני לא אשקיע על זה דוקטורט).
יש התקדמות איטית, והיא לא בהכרח תוביל בסוף להפעלת צרכני 220ac. נראה אם ישאר עבור זה מספיק הספק פאנלים וקיבול סוללות.
הצרכן הראשון שיקבל מתח זו תאורת חצר 12v שלוקחת כ80וואט בכל שעות החשיכה. זה כקוט"ש אחד ביום.
סיימתי לאסוף תאי ליתיום, לטעון,לפרוק ולטעון כל אחד תוך כדי מדידת קיבול.
השלב הבא הוא לחבר שלישיות מקבילות של תאים שיתנו ביחד 78א"ש, ואז לחבר שבע שלישיות כנ"ל בטור לקבלת 28 וולט. זה אמור לקבל קרוב לשני קוט"ש.
בקר הmppt כבר ממתין לחיבור, כמו גם ממיר מ28 ל13.8 וולט והbms. פאנלים סולאריים עוד לא רכשתי.
https://imageshack.com/i/pmIj0lZAj
אחרי כל מה שעברנו אתה מוריד מהפרק 220 ??
אני אקרא למנהלים....